cartofi aurii

cartofi aurii | Autor: roxana1974

Link direct la acest mesaj

am mancat odata la restaurant si mi-au placut enorm...am incercat sa fac azi si nu au iesit asa de buni..cine stie secretul?



ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Adica cum ar fii trebuit sa fie ? Te referi la cartofii copti in tava care ies asa crocanti ? Daca : DA ! Atunci eu ii curat de coaja , ii tai cuburi, ii spal si ii usuc bien in servet de pinza, ii pun intr-un cstron si adaug un fir de ulei, rosmarin si sare groasa, ii amestec bine si ii pun in tava pe hirtie de copt la foc mijlociu spre mare in cuptorul incins . Pina devin aurii si crocanti.

Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Cristina, habar nu am daca astia sunt, io stiu doar ca erau buni..incercarea mea dupa ureche nu seamana cu ce spui tu, dar daca ai tai ies aurii si crocanti, asa tre sa fie...o sa incerc si asa cum ai spus tu...unde gasesc hartia de copt???



ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Roxana ai mei ies asa moi in mijloc si crocanti pe margini. Focul maricel si cuptorul incalzit dinainte cam 30-45 min la o tava de cuptor normala ( aia care nu are marginile inalte). Important e insa sa fie uscati bine si cind ai pus uleiul si sarea pe ei sa ii si pui la copt ca de nu sarea scaote apa din ei si cind sunt umezi se lipesc de hirtie in timp ce se coc.
Hirtie de copt eu am cumparat acum 2-3 ani ( cind eram acasa .. ) de la Megaimage .. dar cred ca se gaseste si in Carefour sau Metro .. e intr-o cutie de carton un sul de hirtie ( seamana cu ccc cutiile cu suluri de folie transparenta sau de aluminiu... ).


Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by crista-s

Roxana ai mei ies asa moi in mijloc si crocanti pe margini.



daaaaa!! asa tre sa iasa, super
mersi si de detaliile despre hartie, o sa caut



ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Stai ca mi-am mai amintit niste lucruri importante :
- sa tai cam toate bucatile aproximativ egale ca marime ca sa se coaca in acelasi timp;
- sa NU fie cartofi din aia fainosi care se vor face praf si se vor lipi de hirtie ;
- daca vreodata timpul iti va fii lipsi , atunci cartofii curatati de coaja, spalati se arunca in oala cu apa clocotita, ei sunt reci si deci se opreste un pic fierberea, cind apa incepe iar sa clocoteasca opresti focul , ii scoti in sita, ii stergi si ii usuci bine cu servetul de pinza si apoi ii pui in castron unde il condimentezi cu ulei, sare grunjoasa si rozmarin .... la cuptor la fel pe hirtie la foc cam 200 si ceva grade daca ai cuptor "destept"... pina cind ii vezi ca se rumenesc si ii poti chiar incerca cu o furculita sau scobitoare ...



Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

ROXANA, STII CUM SUNT DE FAPT FACUTI CARTOFII AURII? Am intrebat chelnerul de la VALAHIA... fierti in coaja, apoi curatati de coaja daca vrei daca nu poti si cu coaja, taiati in patru si prajiti putin ca si cartofii pai, dar sa ii lasi doar pana capata culoarea aurie! Am incercat si ies exact ca si la ei la restaurant! Pofta buna!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomecica spune:

super cartofi...

dar unde gasesc rozmarin. e planta aia ca acele de brad ???
sau?

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by romana_74

ROXANA, STII CUM SUNT DE FAPT FACUTI CARTOFII AURII? Am intrebat chelnerul de la VALAHIA... fierti in coaja, apoi curatati de coaja daca vrei daca nu poti si cu coaja, taiati in patru si prajiti putin ca si cartofii pai, dar sa ii lasi doar pana capata culoarea aurie! Am incercat si ies exact ca si la ei la restaurant! Pofta buna!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)



romana, asa i-am facut si eu, dar cred ca trebuie fierti doar pe jumatate, nu asa de tot, cum i-am facut eu...



ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Tomecica ... aia e planta ... ca acele de brad... cred ca se gaseste insa numai uscata in plic sau in borcanele la supermarket-uri ( cel putin in Bucuresti).

Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

salutare
mi-e mi-au iesit niste cartofi grozavi dupa o reteta dintr-o revista.
tai cartofii cruzi bucatele aprox egale, ii fierbi 10 minute, ii strecori bine in sita ca sa se zdrobeasca usor marginile si ii pui la cuptorul preincins bine pe o patura subtire de ulei de masline.peste presari mult pastarnac curatat si taiat felii, care ii da un gust ff bun papicii.
din cand in cand ii intorci pinase rumenesc, sunt f buni.
daca va place se poate pune si usturoi curatat in tava ptr aroma.

Cristina si reteta ta suna f bine, spune-mi pe hartia de copt ii pui dor unsi umpic cu ulei far alt ulei adaugat in plus ,da?
mi se pare f buna reteta nefiind grasa.

o duminica frumoasa

Cristiana si gagalicea Theodora Alexia (2 anisori jumate)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

la mare 2005 http://www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0
nasterea papusii :http://www.desprecopii.com/info.asp?id=531

Mergi la inceput