Vigantol - pana la ce varsta ?
Raspunsuri - Pagina 5

Sheannamp spune:
Sheannamp spune:
 Initial creeata de vladhana
Baietelul meu are 3 ani si jumatate si i-am dat luna asta 10 zile Vit. A+ D2, 2 capsule pe zi. Vreau sa stiu daca mai sunt mamici care au dat copiilor lor acest tratament si ce parere au de el. Sau sub ce forma le-ati mai dat vit D dupa doi ani. S-a marit doza in functie de varsta si greutate? 
Va multumesc anticipat!
Hana&Vlad-Cristian
http://photos.yahoo.com/vladhana

miria_cristina spune:
miria_cristina spune:
 Fetelor, am si eu o intrebare legata de Vigantol.
Acuma,in septembrie trebuia sa incepem sa-i luam din nou, dar spre surpriza mea, farmaciile cica nu mai promesc.
Voi ati patit careva ca mine?
Am luat Vit A+D2, dar chiar sa nu se mai fabrice???

Cristina si D amiana (5 nov 2004)                    http://photos.yahoo.com/miria_cristina
amiana (5 nov 2004)                    http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

DanaR spune:
DanaR spune:
 scoat-ti copii la soare! E cea mai buna vitamina D!Cate putin in fiecare zi este suficient!
DanaR si baietii ei : http//www.ealbum.ro/danar/a165

asi spune:
asi spune:
 Daca nu gasiti vigantol dati copiilor ulei de peste (nu amandoua odata- atentie!).E mult mai sanatos.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

daniella4 spune:
daniella4 spune:
quote:
Originally posted by asi
Daca nu gasiti vigantol dati copiilor ulei de peste (nu amandoua odata- atentie!).E mult mai sanatos.
Nu zic ca nu-i asa...da' kum convingi piciul?
...ca n-as lua nici eu
 doar cand imi amintesc de acum 100 de ani de cand imi dadea mama...
 doar cand imi amintesc de acum 100 de ani de cand imi dadea mama...

asi spune:
asi spune:
 Eu i-l dau dimineata imediat dupa ce se trezeste, pentru ca se da pe stomacul gol.E buimac si il ia ca nu prea are ce face.Oricum pentru varsta lui sunt doar 2 ml.Il administrez cu o seringa.

Sheannamp spune:
Sheannamp spune:
 Expunerea la soare, uleiul de peste sunt foarte bune si le sustin si eu utilitatea.
Dar ele NU pot inlocui indicatia pediatrului de a lua vitamina D.
Daca va uitati majoritatea copiilor nostri au un grad mai mare sau mai mic de rahitism. De aceea el trebuie prevenit/tratat.
Chiar citeam ca s-a facut un studiu pe adulti care a evidentiat ca nivelul de vitamina D din organism NU ar fi deloc influentat de expunerea la soare.
Apoi, ca sa fie cu adevarat eficient ar trebui sa lasam copii sa zburde goi-goluti, de dimineata pana seara si eventual sa consume si linguri intregi de ulei de peste.
Ori acest lucru , pe lnga ca este imposibil la noi in tara, este si poate mai periculos (cancerul de piele este din ce in ce mai des intalnit) decat administrarea de vitamina D

Sheannamp spune:
Sheannamp spune:
 Autor: pet_ramona
Subiect: "vigantolul"
Trimis la: 05/10/2007 14:35:44
am un bebe de 1,5 luni in vara am facut pauza de vigantol acum iar luam cate 4 picaturi pe zi ,ce parere aveti aaaaaaaa am uitat are 13 kg.((voi ce sfaturi imi dati la voi ce recomandari aveti de la medicul de familie ))???
Raspunsuri: 
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: she_wolf
Raspuns la: 05/10/2007 15:20:42
Eu stiu ca pana la doi ani se da tot timpul, dupa care doar in lunile cu "r" pana la...ei, aici nu-s nici eu lamurita, dar baietelului meu i-am dat pana pe la 4 ani, dupa care am incercat cu vigantolleten, dar n-a vrut, asa ca acum ii dau niste vitamine care au si vitamina D.
Noua ni s-au recomandat doua picaturi/zi. 
Asta in Ro si am mers asa mai departe, aici, nu stiu de ce, nu se da vigantol.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: gabitaco
Raspuns la: 05/10/2007 16:01:13
Noua pediatra ne-a zis ca profilaxia rahitismului se face pana la 7 ani.Si noi trebuia sa luam vigantol si ca gluconic... dar am preferat Sirop Cipcal... care are si D3 si CA - incepem de luni, ca in septembrie nu i-am dat ca am tot amanat pe motiv de lene . Sa vedem ce o iesi ... .Mateea are 1 an si 10 luni si 13 kg.

Sheannamp spune:
Sheannamp spune:
 Autor: bb_yasmi
Subiect: vigantol
Trimis la: 27/12/2007 22:52:41
poate pare o intrebare prosteasca, dar cele 2 pic/zi de vigantol se pot absorbi daca din greseala au picirat pe piele (langa gurita)???

Autor: torna
Raspuns la: 27/12/2007 23:41:07
Poti ori sa-i dai imediat alte picaturi, ori continui in ziua urmatoare in ritm normal. Oricum, daca s-a sarit o zi Vigantolul nu e o tragedie, sa nu fie mai multe.
Sanatate!

Sheannamp spune:
Sheannamp spune:
 Autor: analessya13
Subiect: Vitamina D3
Trimis la: 07/01/2008 11:59:36
La spital, dupa ce ne-a externat, dr mi-a zis ca picaturile D3 se dau pana la varsta de 1 an. Acum, cand am fost la pediatra pentru control, mi-a zis sa continuu sa i le dau pentru ca fontanela nu e inchisa, iar daca nu se inchide pana la 15 luni o sa ii dea niste fiole pentru a i se inchide repede.
Eu, totusi, nu stiam ca ar fi vreo legatura intre D3 si inchiderea fontanelei, plus ca am auzit copii a caror fontanela nu s-a inchis pana aproape de 18 luni.
Voi ce parere aveti?
Raspunsuri: 
Autor: nikolett2445
Raspuns la: 07/01/2008 16:09:16
david al meu are inca fontanela deschisa la un an si 8 luni,dar f putin a mai ramas abia daca se simte.
in ultimile cinci luni parca a evoluat f incet inchiderea fontanelei.ii dau pic de vigantol si peste de doua ori pe saptamana,al meu e mare deci pot sa-i dau peste.
nu are alte semne de rahitism deci cred ca o sa se inchida.
am vrut sa-i sau capsule cu omega 3 dar nu am gasit pt varsta lui,decat pt adulti.