Despre greutate

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_b spune:

Am si eu o intrebare daca tot suntem la categoria dimensiuni: ce lungime au bbii vostri?
Eu am o mare nedumerire.
Am gemeni. Adi s-a nascut cu 2100 si 45 cm, iar acum (au 5 luni si jumatate) are 7800g si 67 cm. Catalin a avut 2400g si 47 cm si acum are 7500g si 70 cm. Mi se pare ca e cam lung. Au crescut aprox 5 cm/luna. Mai cresc tot asa si dupa 6 luni sau se mai incetineste ritmul?

Dia + 2bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Si Luca avea 9 kg la un an si a avut 3,500 la nastere.Si mi se spunea de catre alte mamici ca-i slabut,dar asa e si acum si maninca f bine si e sanatos.Dar seamana in neamul lui taica-su ,unde toti sint slabi!

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Fetita mea la 1 an a avut 10 kg si 80 cm . Dr. zicea ca e Ok ...
Acuma depinde de la copil la copil ... nu e ceva cu exactitate ...

sanatate multa la BB -i !!!

albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hanuska spune:

La un anisor trebuie sa ii se tripleze greutatea de la nastere, dar ca intotdeauna depinde de la bb la bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gavri spune:

giulia, prima mea fetita s-a nascut cu 3200 si pe la 1 an avea doar in jur de 8 kg, acum are 5 ani si are numai 15 kg. de vreo 2 ani are tot aceeasi greutate.
am fost cu ea la medic si ne-au confirmat ca e sanatoasa si ca nu trebuie sa ne facem probleme.
diana are o luna si la nastere a avut 4300, toata constitutia e diferita de cea a giuliei si doar aceeasi parinti le-au facut pe amandoua. asa ca eu cred ca depinde de fiecare copil in parte cum se dezvolta. atata timp cat sunt sanatosi si nu avem probleme cu ei nu avem de ce sa ne facem griji

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

sanziana72

Tin sa precizez ca sunt grafice frantuzesti si din cate am observat eu, copii francezi sunt ceva mai mici (cel putin fetitele, dar si baietii).
Trebuie tinut cont si de dimensiunile parintilor sau bunicilor pentru ca pot varia si in functie de materialul genetic.
Greutatea trebuie de asemenea sa fie raportata la inaltime.

1 an
medie : intre 8.6kg si 10.6kg
extreme: intre 7.4kg si 12kg

2 ani
medie : intre 10.6kg si 13kg
extreme : intre 9.4kg si 14.8kg

3 ani
medie : intre 12.6kg si 14.8kg
extreme : intre 11.2kg si 17kg

4 ani
medie : intre 14kg si 17kg
extreme : intre 12kg si 19.5kg

5 ani
medie : intre 16kg si 19kg
extreme : intre 13.5kg si 22kg

6 ani
medie : intre 17.5kg si 21kg
extreme : intre 15kg si 24.5kg

7 ani
medie : intre 19.5kg si 23.5kg
extreme : intre 16.5kg si 28.5kg

8 ani
medie : intre 21.8kg si 26kg
extreme : intre 18.3kg si 32.5kg

9 ani
medie : intre 24kg si 28.8kg
extreme : intre 20.5kg si 37kg

10 ani
medie : intre 26.5kg si 31.5kg
extreme : intre 22.8kg si 40.8kg

11 ani

fete
medie : intre 29.5kg si 36kg
extreme : intre 25.5kg si 44.5kg

baieti
medie : intre 30kg si 36.5kg
extreme : intre 25kg si 45kg

12 ani

fete
medie : intre 34kg si 41kg
extreme : intre 29kg si 51kg

baieti
medie : intre 33kg si 41kg
extreme : intre 28kg si 52kg

13 ani

fete
medie : intre 38.5kg si 47kg
extreme : intre 32kg si 58.5kg

baieti
medie : intre 36kg si 45kg
extreme : intre 31kg si 59kg

14 ani

fete
medie : intre 42kg si 51.5kg
extreme : intre 36kg si 62.5kg

baieti
medie : intre 41kg si 51.5kg
extreme : intre 35kg si 66.5kg

tomecica

noi ne incadram bine . buna listuta

sinzi_ana

Asta e o mare greseala pe care o fac multi parinti!!!!
Copiii peste medie la greutate cresc in inaltime rapid in primii 10 ani de viata in raport cu greutatea si nu par prea "grasuti". Desi sunt peste grafice la greutate, parintii se imbata ca sunt si "inalti"...dar dupa 10 ani "rateaza" marile "inaltari" in favoarea kilogramelor pe care le iau tot asa rapid ca pana acum...
Cand organismul e deja slabit de o crestere asa brusca.

Tatal meu sufera de obezitate din copilarie si multe alte probleme cauzate de aceasta, si toti doctorii (nutritionisti, cardiologi) i-au explicat ca trebuie sa ai mare grija cand copilul depaseste limita greutatii in raport cu varsta si nu cu inaltimea!!!! Nu degeaba sunt facute niste "grafice"...

roxana1974

Sanziana, nu zic ca n-ai dreptate, dar eu ce sa ma fac, cum sa nu ma imbat cu apa rece cand copilul meu mananca absolut normal si ca la carte, fara prostii, are 1,7 ani si are 16,5 gk!!! Si repet, nu e obez...nici un medic nu m-a avertizat si nici nu are vreo problema de sanatate? Eu tot zic, ca mai sunt si exceptii...am io un filing ca la 10 ani Serban n-o sa fie supraponderal...

sinzi_ana

Roxana, poate ai dreptate...dar gandeste-te ca inima lor face un alt efort cand pompeaza sange pt 17kg si alt efort cand pompeaza sange pt 12-13kg (o greutate in grafic)...
Iar tatal meu a avut probleme (desi a depasit de la nastere graficele) abia la 30 de ani, si diabetul s-a instalat la aproape 40.
Eu toata copilaria am fost mancatoare de morcovi si acum e randul lui David.
Stiu ce inseamna obezitatea (mai ales din copilarie) si ce probleme apar si imi e tare frica...e o boala crunta care de obicei se instaleaza pe "nevazute", iti dai seama de problema tarziu si o controlezi cu eforturi si platesti cu sanatatea...
Btw, tata avea la 4 ani jumate 1.23m si 34kg!! Si acum are 1.75...si nu mai spun cate kg...s-a nascut cu 5.000kg si 60 cm...

Nu vreau sa sperii sau sa supar pe nimeni, dar eu suflu si in "iaurt"...si sincer eu m-as ingrijora un pic... (te rog sa nu te superi pe mine)

roxana1974

Sanziana, Doamne fereste, cum sa ma supar?
Dar de ce spui ca ai fost mancatoare de morcovi? In afara de faptul ca au vitamina A, la ce mai ajuta?

sinzi_ana

hihihi...era o exprimare...imi aduc aminte ca pe afara toti copiii rodeau cate ceva (biscuiti, ciocolata de casa, pufuleti) iar eu morcovi sau mere, culmea este ca imi placeau!!!
Ideea este ca tata era tare preocupat de ce si cat mancam cu toti...si acum avem o gramada de carti prin casa "prea gras, prea slab", "cum sa mancam sanatos", "limitele greutatii"...hihi...

giulianne

Sinzi_ana are f. mare dreptate si eu am citit chestiile astea intr-o carte de crestere a copilului.Bun subiect! RAMONA MAMI LUI DENISSI GIULIA

teodora35

fetita mea la 11 ani si 3 luni are 38 kg este bine ste si inalta are 1,45 asa ca stam bine

nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni

cybip

Sanzi_ana sa inteleg ca e chiar foarte indicat sa le dam copiilor morcov crud ca si gustare? Chiar ajuta la prevenirea obezitatii?

sinzi_ana

Nu stiu cybip...eu asa mancam pe la 6-9 ani la gustare...imi placeau...
O alimentatie sanatoasa si echilibrata ajuta intotdeauna la prevenirea obezitatii...mai greu este sa o "tratezi" cand deja este instalata...

aurelia1278

Ah! Si sa inteleg ca nu trebuie sa-mi fac probleme daca fie-mea e inalta si slaba? In graficul de greutati sa incadreaza binisor, inspre minima normala, dar e luuuuunga.
Eu niciodata n-am priceput de ce pediatra sustine ca dezvoltarea e tot dezvoltare, fie ca pitica ia in greutate, fie ca ia in inaltime. Cand creste in inaltime, n-ar trebui sa se simta si la greutate? Ca doar ii cresc oasele, ar trebui sa se adauge ceva si la cantar. Nu?

gabibarta

Fiica mea e o.k. La varsta ei- 3 ani si 8 luni e un gras de trei ani sau un slabanog de 4 ani, la 14-15 kg. Insa de fiul meu nu stiu ce sa zic, are 27 kg la 8 ani deci conform listei e peste limita medie, insa si el e cam slabut.

sinzi_ana

Nu, ca 1 cm de oase nu cantareste 1 kg!!!!!
Ca doar nu creste 30cm sa se simta ceva!!!!!

sanziana72

Sinzi_ana, am citit de curand ca obezitatea poate sa apara inca din burta! Adica ceea ce mananca mama in timpul sarcinii va avea influenta asupra numarului de celule grase ale bebelusului.

Un copil care s-a nascut cu 5 kile si 60 de cm este mare si poate fi consecinta unui diabet de sarcina netratat al mamei. Presupun ca pe vremea respectiva nu se depista diabetul de sarcina.

Cum am avut un diabet de sarcina, am studiat si eu problema.

Morcovi sunt foarte buni, au vitamina A, care e buna pentru ochi, pentru piele. E clar ca e mult mai sanatos ca mananci asa ceva decat ciocolata si biscuiti. Dar trebuie sa ii convingi si pe copii.

Tabelele pe care le-am scris sunt cele care se dau in Franta si se refera la o medie. Bineinteles ca pot exista exceptii, atat in greutate cat si in inaltime. Ce sunt periculoase insa sunt cresterile sau scaderile bruste, atat in greutate, cat si in inaltime.

Mergi la inceput

anatudor

Am ramas insarcinata la 40kg.Seaman cu tatal meu care si el la randul lui e micut si slabut. BB-le meu a avut la nastere 2.800gr. Acum are 5 luni 1/2 si 5.700 gr. E posibil ca bb sa semene cu mine la randul lui cu mine, nu? De ce pediatra m-a facut sa ma ingrijorez spunandu-mi ca e f. putin, si mai ales ca a observat ca din 13-27 dec. a pus doar 150gr. Acum , din dec. pana in ian.(deci intr-o luna, bb a pus 400 gr. Sa ma ingrijorez? Mai sunt bb-i cu greutatea asta la varsta pe care o are Tudor? Sau doar al meu e asa firav? El mananca destul de bine si totusi...dar e f. activ, ma tot mir de el cum nu se oboseste dand atata din manute si din picioruse.

simodina

Eu pot sa-ti spun ca in primele 4 luni ar trebui sa ia in medie 750 g pe luna, iar in urmatoarele 4 500 g pe luna. Cf institutului de Igiena si Sanatate Publica Bucuresti dimensiunile pe luni ar fi:

"Rezultanta unei alimentatii normale este dezvoltarea armonioasa a copilului. Ca repere pentru dezvoltarea (fizica) copilului sunt greutatea, inaltimea, tonusul muscular, luminozitatea ochilor, aspectul pielii.
La nastere:Baieti: 3110-3790 Lungime:49,5-52,5 Fete:2840-3760 L:48,9-51,7

1 luna B:3610-4730 L:51,7-56,7, F:3450-4510 L:50,9-56,3

2 luni B:4500-5700 L:55,1-60,5 F:4010-5570 L:53,8-59,8

3 luni B:5130-6650 L:57,9-63,9 F:4790-6090 L:56,6-62,2

4 luni B:5820-7260 L:60,6-66,4 F:5460-6860 L:58,9-64,7

5 luni B:6230-7970 L:62,5-68,7 F:5780-7550 L:60,4-67,4

6 luni B:6830-8670 L:64,0-70,4 F:6450-8157 L:62,4-69,2

Tudor ar avea greutate de 4 luni, dar daca voi sunteti slabuti e posibil sa semene in familie. Si ce lungime are baietzelul tau?
I-ati facut analize de kk si pipi, ca nu sunt invazive? Eu cred ca as incerca sa mai vad si parerea unui alt pediatru recunoscut ca ft bun in oras . Si nu m-as ingrijora inca, as astepta sa vad ce spune si acesta.

gangurici_licurici

Mie mi se pare ca a crescut destul de bine. Si-a dublat greutatea pana la 5 luni, ceea ce e ok (in general greutatea de la nastere se dubleaza intre 3-5 luni), iar in ultima luna a pus 400g, ceea ce iar e bine. In primele 3-4 luni cresc cu 600-1200g pe luna (poate varia foarte mult de la copil la copil), dupa care cresterea in greutate e de doar 300-500g pe luna. Toate cifrele acestea din graficele de crestere sunt orientative, sunt medii, sunt copii care cresc mai mult, altii care cresc mai putin. Daca bebe e sanatos si mananca, nu-ti face probleme inutil. Si inca o chestie: din pacate multi dr. inca pun mare accent exclusiv pe cantitate. A crescut cat media? atunci e bine. N-a crescut atat? Atunci e rau. Lucru complet fals. Nu conteaza ca bebe e sanatos, conteaza doar daca e pus pe el cat zic tabelele sau nu. Asa cum am mai spus, copii au ritmuri diferite. Atata timp cat bebe a crescut constant in greutate, eu zic ca e OK.
Numai bine.

bAly

Uite-o si pe a mea giza: nascuta cu 2,500 kg si la 5 luni avea 6 kg.
Duminica, pe 5 Feb face 6 luni dar nu cred ca are mai mult de 6,300kg. Sigur iti coi spune pe 8 cind mergem la dr. Dar luna aste tare prost mi-a mincat. E drept ca si este in tratament pt infectie la ureche acum si cred ca o supara si dintisorii, dar daca va spun cam cit maninca....HAi sa va zic. Spre exemplu ieri (si ieri a fost o zi mai buna):
la 5 a papat cam 100 ml laptic
la 9 iarasi in jur de 120 ml lapte cu cereale
la 1 a papat cam 75 g piure legume
la 4 a papat iarasi laptic cam 100-120ml
la 7 seara ult masa de vreo 12o lapte cu cereale

Dar cum va ziceam a fost mai bine ieri, si ea a fost mai vesela. Azi se pare ca iarasi o deranjeaza ceva (dintii cred eu, dar...) pt ca a papat la 5 120 ml de lapte iar pe la 8.30-9 nu avrut decit 50ml si si pe ala la baut ca am insistat eu...

sa vad ce mai urmeaza ca deja ma cam dispera, nu stiu ce sa-i mai fac.

roxi23

mA SI EU ERAM DISPERATA DAR DIN MOTIVE OPUISE TIE! aL MEU AVEA LA NASTERE 2,850 KG, IAR DUPA O LUNA 4,900. ACUM ARE 3,5 LUNI SI ARE 7,5KG. tOATA LUMEA ZICE CA E SUSPECT DE OBEZITATE, DAR NU CRED CA E ADEVARA! ASA ERAM SI EU, DURDULIE SI ACUM SUNT NORMALA!
SI EU ZIC SA NU ITI FACI GRIJI DACA BEBE AL TAU E VOIOS, NU IL DOARE NIMIC SI SE COMPOIRTA NORMAL1 FIECARE COPIL CU RITMUL PROPRIU DE CRESTERE!

Lia2000

Ana, a mea fata s-a nascut un pic mai mica (2.650), a luat f bine pana la vaccinul de 2 luni- 4.500, dupa care a mers tare rau, in special ca nici nu prea voia sa bea lapte. A inceput sa ia in greutate mai bine dupa ce am introdus solidele, de a ajuns la 6 luni la 6.300. Mi se pare ca ia bine in continuare, nu am fost sa o mai cantaresc.
Incearca sa intoduci papa solida, cu multe cereale si banane.
VA dorim sa cresteti mari si voinici!

diadaniela

Eu zic ca nu e cazul sa te ingrijorezi.Avand in vedere ca la nastere a avut 2.800,eu zic ca a crescut bine.Si e f posibil sa semene cu tine.Intreaba-ti parinti tu cam ce greutate ai avut la nastere si dupa.Daca esti f ingrijorata si ai dubii fata de ce ti-a spus pediatrul ,mergi si consulta si alt doctor.

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

karmenutza

Parerea mea (personala) este ca la varsta asta are prea putine kg. Daca s-a nascut cu 2800 inseamna ca a luat doar 2900 g in 5 luni. In medie, pe luna, innseamna 580 g, ceea ce este foarte putin. Bebelusii de obicei cresc in primele 3 luni cam 1 kg pe luna. Normal este intre 700-1200 g. Iar din luna a 4-a cam 600-700 g. Fetita mea s-a nascut cu 2550 g si la 3 luni jumate cand am cantarit-o, avea 6260 g. Mai cere si parerea altui doctor.

sirimie

Si eu cred ca e putin. Daca s-a nascut cu greutate mica trebuia sa isi dubleze greutatea pina acum.
Eu i-as face niste analize de singe, sa nu fie anemic sau rahitic, si as cere opinia mai multor doctori.
Tu stii cit aveai cind erai mica, de la mama ta? Daca si tu aveai putin poate iti seamana tie. Dar merita sa faci investigatii suplimentare.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

gangurici_licurici

Simona, mie mi se pare ca si-a dublat greutatea: 2.8*2=5.6, iar fetita are 5.7. Gresesc eu?

sirimie

Gingurici, ai dreptate, si-a dublat deja greutatea.
M-am exprimat gresit.
Vladut s-a nascut cu greutate mica si pina la 5 luni si-a triplat greutatea de la nastere, desi nu este un mincacios (si tot timpul au fost perioade cind nu a vrut sa manince)
Copiii cu greutate mica cresc mai repede, recupereaza mai repede.

cricrim

Buna
mandra mea s-a nascut cu 4400 de gr si nici ea nu acrescut ca in statistici si grafice, mai mult 400 de gr pe luna nu punea, la 6 luni avea 7 kile asa ca acrescut in 6 luni 2 kile 600 de gr si eu am fost stresata din cauza ca crestea asa dar era sanatoasa voioasa sa dezvoltat normal la un an am ajuns la 10 kile , intradevar dupa ce am introdus mancarea fata mea a crescut mult mai bine , mai bine decat cand sugea, in concluzie eu cred ca laptele meu era mai slabut pentru nevoile ei ca tare m-am ferit de multe alimente ca sa nu aiba ea crampe. pentru linistea ta sufleteasca poti sa mai intrebi si de alt doctor, dar ai sa vezi ca dac-i introduci mancare o sa fie mult mai bine

godzila

Any nici pitica mea nu a luat ca in grafic. S-a nascut cu 3750 si la 3 luni avea 5050. Pediatrul meu mi-a spus sa stau linistita caci atat timp cat creste constant, e vioi si doarme e totul bine.

gangurici_licurici

Greutatea de la nastere se tripleaza in mod normal pe la 1 an, Simona, bebele tau a fost o exceptie.

Mergi la inceput

Klaus29

cate kg trebuie sa aiba un copil de aproape 2ani??

spic de grau

La 24luni, intre 9.4-14.8kg (78-92cm).

Daca s-a nascut sa zicem cu 6kg si 61cm (cunosc un caz), e clar ca va avea peste 14.8kg.

Mirela72

Eu stiam ca media e de 12.5kg la fetite si 13 kg la baieti.

carmen_ardelean

La un an, de trei ori greutatea nasterii, iar de la un an la 2 ani cate 200-250 grame pe luna.Deci...poti calcula. Noi am avut 2,870 la nastere, 9,100 la un an si acum avem 11 la un an si opt luni..Dar sunt luni cand nu acumuleaza deloc, asa ca...

patou

al meu a avut 3,850 la nastere, iar acum la 1 an si 11 luni
are cam 10 kg.

patou

am spus cam 10 kg pentru ca in urma cu 3 luni avea 9 kg si jumatate si m-am decis sa nu-l mai cantaresc degraba ca sa nu ma stresez.

vladhana

Al meu are un an si zece luni si are 14 kg.L-am nascut cu 3 kg.S-ar putea sa aiba un pic mai mult,nu l-am mai cantarit de mult.

irina.c.

am spus cam 10 kg pentru ca in urma cu 3 luni avea 9 kg si jumatate si m-am decis sa nu-l mai cantaresc degraba ca sa nu ma stresez.

Cam asa e si fica-mea.La 1 an si 8 luni cred care vreo 10 kg,nu stiu sigur,dar acum 3-4 luni avea 9.N-am mai cantarit-o din acelasi motiv,ca ma stresez fara rost.Pana la urma,daca dezvoltarea psihomotorie e normala,greutatea conteaza mai putin.Fiecare copil are ritmul lui.

herra

asa stiu si eu de la pediatra!

uki

si eu cred ca difera de la copil la copil, si in functie de cate kg a avut la nastere si de cum i-a mers pe parcursul a celor 2 ani...

a mea abia a implinit 2 ani si are 13 kg... cat un mielutz

important e sa fie sanatosi... nu grasi! (parerea mea!)

Briantis

Andreiul meu are la un an si 10 luni 14,5-15 kg ,dar e si inalt are 91-92 de cm .Nu e gras ,dar e bine facut .Cand era mai mic era grasut ,dupa ce a inceput sa "patruleze " s-a subtiat .A avut 3,250 kg la nastere .

tudu

la doi ani si o luna are 14.500 kg. e baiat.

roxicucu

M-am linistit citind raspunsurile la subiectul asta. Chiar ma ingrijoram ca Stefan are la un an si opt luni 9,6 Kg. El a avut la nastere 3.3 kg si nu se incadra deloc in formula pe care a scris-o si carmen_ardelean.
Stefan nu e mofturos la mancare, are mese regulate, consistente, dar nu asimileaza. Ce-i drept, nici nu prea sta linistit.

LauraFlo

Daria s-a nascut cu 3.700 Kg, in septembrie la ultima cantarire oficiala ( 1 an si 6 luni ) avea 14.500 Kg. Acum la 1 ani 10 luni putin peste 15 kg .

Natasa

Am meu baietel are 11 kg si 80 cm, la un an si 2 luni. S-a nascut cu 3 kg si in ritmul asta la 2 ani o sa aiba 13-14 kg.

Mergi la inceput

asi
geamană

Romania
Cluj-Napoca
4550 Mesaje
Trimise - 19/01/2006 : 10:03:30
--------------------------------------------------------------------------------

Al meu la 1 an si 10 luni are 88cm si cam 10.5kg.

Familia mea
Razvan

roxana1974
Fata Verde

Romania
Cluj
5490 Mesaje
Trimise - 19/01/2006 : 10:53:56
--------------------------------------------------------------------------------

hi hi Lumy, mediile astea sunt vechi si demult depasite. Io stiu ca sunt la extrema, Serban s-a nascut cu 3 kg si acum la 1 an si 7 luni are 16,5 kg dar si 90 de cm. Jur ca nu e obez, e superok, am martori ... ce vreau sa zic, e ca nu prea mai putem face o regula generala...

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

mariana_1976
forum addict

Sweden

1136 Mesaje
Trimise - 19/01/2006 : 11:40:29

Roxana,nu stiu ce spun pediatrii in Romania,dar aici in Suedia este bine stiut ca fiecare copil se dezvolta INDIVIDUAL.

Eu imi faceam mari probleme cu primul copil fiindca astia folosesc un tabel de dezvoltare sub aspectul unei functii lineare iar copilul meu era mereu la capatul cu "minus".

Mai concret,s-a nascut cu 2800 la 40+5 sapt.dar la virsta de l un an avea doar 7900g si 71 cm.La 2 ani era deja de peste 9 kg si avea 81 cm.Am fost la numeroase controale si mi s-a spus politicos ca degeaba ma framint fiindca totul e okay si fiecare copil are ritmul propriu de dezvoltare...

In general aici se calculeaza ca la 2 ani copii pot cintari IN MEDIE intre 11-13 kg,iar dupa aceea cresc cam 2 kg pe an.Despre inaltime am fost surprinsa sa aflu ca inaltimea de la virsta de 2 ani se DUBLEAZA si asa se obtine inaltimea respectivului copil la virsta adulta!Se mai tine cont si de inaltimea parintilor,dar asa in linii mari,ca fapt divers,m-a amuzat caci nu cred sa aiba dreptate!

numai bine
Mariana--->1976
Monica--->1998
Matei--->2001
bb--->feb.2006

aurelia1278
mamica de fetita perfecta

Romania
Bucuresti
1712 Mesaje
Trimise - 19/01/2006 : 12:26:24

Fie-mea: 1 an si 10 luni, 88 cm si 11.2kg. Numai ca in ultima luna a stagnat la cresterea in greutate.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
Bazar pentru Alex, un baietel diabetic de 1 an

Gabrielama
Bibbidi-Bobbidi-Boo!

Romania
Bucuresti
686 Mesaje
Trimise - 19/01/2006 : 13:32:04

Pai Mara a avut la nastere 3,850 si 51 cm; acum la 1 an si 9 luni (si jumatate) are aproape 13 kg si 88 cm. Nu e grasa, nu e nici slaba, e bine. Oricum peste media data de grafice.

Gabi

energy
dusa cu pluta

Romania
Bucuresti
1443 Mesaje
Trimise - 19/01/2006 : 21:32:58

nu cred ca are importanta cat avea cand s-a nascut. (al meu s-a nascut cu 1.600kg)

la 2 ani avea 14 kg, la 2 jumate, 16kg.

De mica am fost silita sa-mi intrerup educatia ca sa merg la scoala.

sanziana72
membru junior

Romania
Bucuresti / Brasov fost Puteaux Franta
1191 Mesaje
Trimise - 21/01/2006 : 13:50:39

Tin sa precizez ca sunt grafice frantuzesti si din cate am observat eu, copii francezi sunt ceva mai mici (cel putin fetitele, dar si baietii).
Trebuie tinut cont si de dimensiunile parintilor sau bunicilor pentru ca pot varia si in functie de materialul genetic.
Greutatea trebuie de asemenea sa fie raportata la inaltime.

1 an
medie : intre 8.6kg si 10.6kg
extreme: intre 7.4kg si 12kg

2 ani
medie : intre 10.6kg si 13kg
extreme : intre 9.4kg si 14.8kg

3 ani
medie : intre 12.6kg si 14.8kg
extreme : intre 11.2kg si 17kg

4 ani
medie : intre 14kg si 17kg
extreme : intre 12kg si 19.5kg

5 ani
medie : intre 16kg si 19kg
extreme : intre 13.5kg si 22kg

6 ani
medie : intre 17.5kg si 21kg
extreme : intre 15kg si 24.5kg

7 ani
medie : intre 19.5kg si 23.5kg
extreme : intre 16.5kg si 28.5kg

8 ani
medie : intre 21.8kg si 26kg
extreme : intre 18.3kg si 32.5kg

9 ani
medie : intre 24kg si 28.8kg
extreme : intre 20.5kg si 37kg

10 ani
medie : intre 26.5kg si 31.5kg
extreme : intre 22.8kg si 40.8kg

11 ani

fete
medie : intre 29.5kg si 36kg
extreme : intre 25.5kg si 44.5kg

baieti
medie : intre 30kg si 36.5kg
extreme : intre 25kg si 45kg

12 ani

fete
medie : intre 34kg si 41kg
extreme : intre 29kg si 51kg

baieti
medie : intre 33kg si 41kg
extreme : intre 28kg si 52kg

13 ani

fete
medie : intre 38.5kg si 47kg
extreme : intre 32kg si 58.5kg

baieti
medie : intre 36kg si 45kg
extreme : intre 31kg si 59kg

14 ani

fete
medie : intre 42kg si 51.5kg
extreme : intre 36kg si 62.5kg

baieti
medie : intre 41kg si 51.5kg
extreme : intre 35kg si 66.5kg

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/album?.dir=mail&.src=ph

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

roxana1974
Fata Verde

Romania
Cluj
5490 Mesaje
Trimise - 21/01/2006 : 14:05:30

ce va spuneam...Serbanica al meu arata absolut normal si e la capatul extremei "superioare" a varstei de 3 ani din Franta, desi el are doar 1 an si 7 luni

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Klaus29
membru junior

Are album!

Romania
Craiova
660 Mesaje
Trimise - 03/02/2006 : 22:39:00

andrei are 12,1 kg (cantarit acum); vad ca e ok

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100

anemona
membru matur

Romania
Bucuresti
1645 Mesaje
Trimise - 04/02/2006 : 00:51:04

Fetita mea s-a nascut cu 2550, la un an avea 8350, iar acum are un an si 6 luni si are 10 kg. E putin sub medie ca greutate, dar are oasele micute si nu arata a fi slaba, asa ca sunt multumita. Oricum s-a mentinut pe aceeasi curba de crestere (am un grafic cu curbe dupa care o urmaresc), ceea ce este cel mai important.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Greutate mica
godzila
Salutare mamici,

Am si eu o fetita de 12 saptamani frumoasa foc foarte vioaie, care din pacate nu prea creste in greutate. Ea s-a nascut cu 3,750 kg si acum are 4,900. O hranesc natural desi lactatia mi s-a instalat cam greu, pt. ca am fost f. slabita dupa nastere, am avut anemie si nu m-am putut duce la ea. Din pacate la mat. Giulesti nu iti aduc copilul daca te simti rau iar eu nu am stiut ca trebuie sa il alimentezi in primele 2 ore dupa nastere pt ca atunci e cel mai activ. In fine ..cei de la mat i-au dat lapte praf si asta am facut si eu dupa ce am ajuns acasa. Insa numai pentru 5 zile pt ca apoi nu i-am mai dat dorind cu orice pret sa o alimentez natural.
Nu stiu sigur care e motivul. Am fost la pediatru si mi-a zis ca asta e "soiul" si poate fi o cauza a faptului ca e activa. Mi-a recomandat sa ma mulg inainte de a-i da lapte pentru ca ea sa suga rezeva proteica mai greu accesibila. Am facut asta dar dupa o zi sanii au inceput sa se pietrifice si sa ma doara f. rau atunci cand o alaptam asa ca m-am lasat paguboasa.
Mama mea spune ca nu am suficient lapte dar din cate am citit si discutat nu cred ca este posibil.
Nu stiu daca sa ma ambalez sau nu dar facand socoteala ea a luat in greutate aproximativ 300 si ceva de grame pe luna.
O alta chestie e ca de la un timp a inceput sa nu mai vrea sa suga 30 min ci termina in cel mult 15 si dupa aia incepe sa se joace cu tatza. De fapt nici nu stiu daca sa o las sau nu....
Am nevoie de un sfat poate ma ajutati in problema asta.

codruta_grg
Intradevar a luat putin in greutate. Cel mai bine e sa mergi la doctorul care se ocupa de ea si sa ii ceri parerea daca sa incepi sa ii dai supliment sau nu. Si Petra, dupa o luna sugea doar 10 minute. Acum in 5-6 minute cat suge se satura (asa cred eu ca a luat bine in greutate)

crisiacob
Si eu am trecut prin aceleasi probleme ca si tine. Am fost cam inconstienta si copilul nu mi-a luat o luna jumatate in greutate.
Sfatul meu: pune-o la san cat mai des (de cate ori cere) si dupa ce suge ea foloseste cu incredere o pompa de muls buna urmand ca lapticul obtinut sa i-l dai la masa urmatoare.
Cred ca asta este singura solutie sa iti pastrezi laptele si sa ia si cea mica in greutate.
Daca nu merge nici asa incearca sa-i dai completare lapte praf dar numai dupa ce suge la san cat are ea chef.
Eu pe la 3 luni il puneam la san apoi ii dadeam productia obtinuta cu pompa dupa masa precedenta si de-abia apoi ii dadeam lapte praf pana se satura.
Se zice ca nu e bine sa folosesti biberonul ca se dezvata de titi. Incearca si tu, daca merge cu seringa bine, daca nu, nu te stresa si da-i cu bibe.
Greseala mea legata de alaptare cred ca a fost faptul ca nu mi-am golit bine sanul dupa fiecare supt deoarece bebe era lenes si adormea prea repede. Urmarea? Sanul producea din ce in ce mai putin lapte.
Deci, foloseste pompa cu incredere dar nu exclude alaptatul la san pt ca pompa nu are decat 10% din eficienta guritei bebeului

gangurici_licurici
Cum o hranesti? La ore fixe sau la cerere? Daca cumva e prima varianta, poate ar fi bine sa treci pe a 2-a, chiar daca e mai greu o vreme, se regleaza in timp. Asta inseamna sa o pui la san cand ii este foame, si sa o lasi cat vrea ea sa suga. Daca ti se pare ca suge prea putin, sau adoarme, incerci sa o tii treaza: o mangai pe obraji, o scarpini usor pe nasuc, o gadili sub barbie, vezi tu ce solutii mai gasesti.
Daca nu asta e problema, atunci nu stiu ce sfat sa-ti dau (oricum faptul ca crescut, desi mai putin decat media, e bine).

miris_
Nici baietelul meu nu lua in greutate, iar d-na doctor m-a invatat ca inainte de alaptat sa ma mulg cu pompita, sa iasa tot ce e sarac, sa traga el ce e mai bun. Bine, nu mulgeam f mult, ca se observa diferenta dintre "soiurile de lapte" si cu ochiul liber.

crisiacob
Miris, cine ti-a spus aberatia asta? In timpul unei sedinte de alaptat laptele isi are rostul lui: la inceput ii satisface bebeului nevoia de sete (atunci laptele este plin de saruri benefice) dupa care este mai hranitor si ii satisface foamea (de aici si diferenta care se vede cu ochiul liber).
Deci si laptele de la inceput are rolul lui!
Poate ca pediatra ti-a spus sa mulgi cateva secunde ca sa dai drumul laptelui, la inceputul alaptarii dar nu mai mult!

miris_
Aberatie sau nu, eram la fel de disperata ca toate mamicile la primul copil. Si daca dupa aceea a inceput sa "puna pe el", am considerat ca e bine. Oricum setea era satisfacuta cu ceai de colici. Iar daca am zis ce am facut, nu am zis si ca e o metoda buna si demna de urmat.
Zic si eu....ce sa fac? Eu nu dau sfaturi, spun din experienta mea, spun ce am facut, alteori ce as face, dar repet, nu ca ceea ce scriu e ce este mai bine.

miris_
Oricum pediatrul e cel mai bine sa fie intrebat, cred, pt ca el cunoaste copilul, stie daca bea numai lapte sau, ca in cazul meu, pt ca piticul avea colici f mari (sau asa credeam eu atunci, tot din disperare), imi daduse "voie" sa ii dau si ceai...ma rog...baby brink, baby balm..etc.

crisiacob
Miris, te-ai suparat prea repede pe mine, insa sa stii ca ceea ce spun e o realitate iar faza cu intrebatul pediatrului nu are intotdeauna valabilitate. Eu eram la vestita dr Culcer, copilul nu-mi lua de 1 luna si ceva in greutate, dar ea zicea ca e OK, am lapte suficient, doar sa am rabdare. Nu imi dadea voie sa folosesc pompa si imi zicea ca daca ii dau lapte praf il omor.
Asa ca, referitor la doctori...............

miris_
Ei, Cristina, nu m-am suparat, stai linistita. O stiu si pe dr culcer cu parerile dansei, cateodata nu le-am respectat nici eu, dar m-a scos din incurcatura de multe ori cand a fost vorba de raceli din alea grele. Pe vremea cand era bb, nu eram la d-na culcer, ci la o doctorita de la policlinica de cartier. Si pe cuvant ca eram disperata si am facut ce mi-a zis. Pana am schimbat-o...
Oricum,

crisiacob
Miris, Culcer o fi ea buna, dar in privinta alaptatului are o placa pe care o pune oricarei mamici, de parca am fi toate trase la xerox. Nu e chiar asa! Pe mine m-a dezamagit tare, ca mai aveam putin si intram la 9 din cauza ei.
Godzila, sanatate fetitei si sper ca iti vor fi de folos sfaturile noastre. Poate ne mai scrii sa ne spui cum evolueaza.

Sabina
Pe mine Ani Culcer m-a scos din necaz cu alaptatul, sa stiti.Daca nu era ea ajungeam la balamuc.
Eu zic sa incerci s-o pui mai des la san...si sa mananci si tu bine.Ia galactogil, bea chimen si anason.
Zi inca ceva.
Cum doarme fetita?

asta e un indicator f important.

godzila
Merci pentru raspunsurile voastre. Nu ma asteptam sa le primesc atat de repede.
Nu v-am spus ca pitica mea e cam repzita in sensul ca ziua e f. activa, da din picioare si din manute ca un gandacel, s-a rostogolit la 6 saptamani de pe burta pe spate (acu' nu mai vrea sa stea pe burta, incepe sa planga) si "vorbeste" impresionant de mult. Cam asa decurge ziua noastra. Din 2-2 h si jumatate (calculat de cand o pun la san) papam la san, ne socializam o juma de ora apoi facem nani intre o jumatate si o ora. Seara si noaptea mancam cam la 4-5 ore si dormim tun.
Daca ma mulg dupa supt nu reusesc sa iam mai mult de 10-15 ml. Inainte de alaptare scot 30 ml intr-un minut si asta numai de la un san. Asa ca nu stiu ce sa cred.
Voi stiti cand vi se goleste sanul? Cum stiti daca bebele s-a saturat?
A mea ar sta toata ziua la san, indiferent daca ii e foame sau nu. Cand o durea burtica la inceput, cand nu i se reglase tranzitul intestinal, singura alinare era tatza. La san nu o mai durea nimic. Din fericire nu mai are colici, ca tare mult plangea saracuta.
Oricum intrabarea ramane aceeasi: sa imi fac griji de greutatea ei? sau fiecare copil creste in ritm propriu?

Kittycat
Ti-ai raspuns singura la intrebare; intr-adevar, fiecare copil creste in ritmul sau. Iar cel mai important si clar indicator al faptului ca se satura cu laptele e ca ia in greutate; mai putin, dar ia in mod constant. Prost e daca stationeaza sau scade in greutate, ceea ce nu e cazul. Faptul ca e activa, faptul ca nu plange dupa ce suge ci din contra, ea singura isi intrerupe alaptarea, faptul ca doarme noaptea snur 4-5 ore sunt semne clare ca ii ajunge atat cat suge. Si e absolut normal sa nu mai suga 30 minute; dupa 1-2 luni, suptul in mod normal tine maxim 15-20 minute; din acestea, doar 5-7 minute sunt supt efectiv, timp in care extrage aproape 90% din cantitatea de lapte necesara; restul este practic supt de placere. Fetitza mea, incepand de pe la 1 luna si jumatate in mod curent sugea 10 minute la o masa, f rar 20 de minute, si in marea majoritate din cazuri sugea doar de la 1 san la o masa. Pe la 4-5 lunia ajuns sa suga 5 minute la o masa; timp in care insa sugea atat cat avea nevoie. Si ea a crescut in salturi, in prima luna a luat 1200 grame, de la 2 la 3 luni a luat sub 500 grame (atunci chiar m-am panicat putin, dar facusem o greseala, o alaptam la 3-4 ore, in loc sa o alaptez mai des, la cerere, asa e, din greseli invata omul) si tot asa. Ei oricum nu cresc uniform, in lunile in care cresc in inaltime mai mult, iau mai putin in greutate; copiii care sunt mai activi iau mai putin in greutate. Asa ca, parerea mea: lasa laptele praf in pace ca nu are nevoie de asa ceva, comportamentul copilului arata clar ca se satura cu lapticul tau; continua cu incredere alaptatul!!!

DianaR

Perfect de acord cu Kittycat, si asta din proprie experienta, copilul meu lua si el in greuatte cam 400 grane pe luna in primele 3 luni, apoi am crescut la uluitorul 500-600 de grame, si asta doar cu alaptat. Biberonul l-a refuzat categoric, deci mai bine ca bebe a fost destept.
Si acum ca mananca in sfarsit f. bine, dupa un an jumate de chin nu ia spectaculos in greutate, e in continuare departe de copii de varsta lui, dar e sanatos nu mi-a facut niciodata vreo raceala serioasa, cele care au fost s-au rezolvat in 2 zile.
Eu zic ca bebe tau e ok, e activ, suge la intervale decente, doarme noapatea, deci stai linistita ca faci bine ca te agati de alaptat. Succese!

Sabina
Parerea mea e ca e ok daca doarme bine noaptea.

vrea la san pt ca ii plce sa fie langa tine...si pt ca are stomacelul f mic.

Mai zi un detaliu, cum e cu kk?

Tin minte ca la sofia cand a inceput sa faca kk la 3, 4 zile uneori a crescut fenomenal; de bine in greutate(ea s-a nascut la 2,7 kg, deci acolo ingrijorare)

crisiacob
Cred ca mesajul meu a fost interpretat gresit. Nici o clipa nu am minimalizat importanta alaptarii, insa nu trebuie sa faci o obsesie din asta.
Mi-am dorit enorm de mult sa alaptez, am folosit Galactogyl, ceai din chimen si anason si productia de lapte a ramas aceeasi sau, mai rau, a scazut.
Opinia mea defavorabila vis-a-vis de dr. Culcer se referea la faptul ca fiecare femeie este unica. Nu toate femeile pot alapta cu succes din varii motive. Dansa spunea ca totul are legatura cu creierul. "Daca vrei, poti!" Numai Dumnezeu stie cat de mult am vrut si nu am reusit decat vreo 3 luni.
Ce m-a suparat a fost ca, din momentul in care i-am introdus in completare laptele praf, m-a privit ca pe o criminala. Oare a fost o decizie eronata, avand in vedere ca baietelul meu se stingea (nu luase de o luna jumatate in greutate) iar noaptea nu cred ca dormea legat o jumatate de ora? Cat mai trebuia sa astept?
Acum Raducu este un baietel minunat de 1 an si 4 luni, energic, doarme 11 ore noaptea si 3 ziua si nu s-a imbolnavit decat o singura data, cand a avut rosu in gat. Deci, cu tot laptele praf imunitatea lui este mult mai buna decat a multor bebei alaptati mai mult ca el.
Godzila, vad ca bebe doarme bine, graficul de crestere este ascendent, inseamna ca e OK! Ideea este sa nu te stresezi prea tare ca poti sa o iei razna (eu am experimentat pe pielea mea).
Succes!

alondra25.2006
Nu ar trebui sa-ti faci atatea griji in privinta kg.important este sa fie sanatoasa.Am o formula pentru calcularea kg.la bebe:nr.lunilor implinite inmultit cu 600,plus kg.de la nastere.Este o formula foarte buna dupa parerea mea.Lasa grijile deoparte,hraneste-o in continuare natural si la cerere,bucurate ca a scapat bebelusul de colici si multa rabdare in continuare.Bebelusa mea,Alice Antonia e o mancacioasa inca din primele zile,am noroc.In prima luna a luat 800 gr.Salutari si sanatate.

godzila
Sunt tare multumita de incurajarile voastre. Eu vreau cu orice chip sa o alaptez natural dar daca si a mea nu lua in greutate 1 luna si jumatate sigur ii dadeam lapte praf. Sabina nici nu sti cata dreptate ai. Intr-adevar de cand a inceput sa faca kk mai rar a luat mai bine in greutate. La inceput m-am speriat cand nu a facut kk dupa 42 ore....ma gandeam ca s-a constipat dar acum pare ceva firesc si o zi sare peste kk, cealalta face din doua una.

Ana_Alx
Intrebi daca sa iti faci griji pentru greutate? Eu zic asa: nu trebuie sa fii indiferenta dar nici stresata.Consulta (dar deja cred ca ai facut),deci consulta vreo 2 pediatri mai buni,si daca aceeia zic ca e ok,si daca fata doarme bine ,face kk ,face pipi atunci totul e perfect.Despre alaptare ce sa zic? E f greu.mai ales la inceput...dar si dupa.Eu una, nu exista masa de supt dupa care eu sa nu golesc sanul.Si sa stii ca il goleam fara pompa pentru ca eu nu am reusit sa folosesc pompa(desi am incercat mai multe tipuri) si atunci am golit fara...Dar mereu dupa supt goleam sanii,pana ii simteam moi de tot.Mulsul asta si alaptatul e o operatiune dificila ,in sensul ca iti consuma resurse fizice si psihice.Parerea mea e ca nu tb sa te gandesti ca e o crima sa renunti la alptat.Cei care pledeaza pentru alaptat nu ar tb sa aduca acest argument,pentru ca si asa mama se simte poate vinovata ca nu face fatza acestei incercari,si mai vine si respectivul care ii baga in cap ca "vai ce mama e,ca nu alapteaza,ca nu e instare".Ar trebui adus alt sprijin si alte argumente pentru mamicile care se confrunta cu dificultati in alaptarea copilului.Si in final daca nu se poate asta e.NU e nici un capat de tzara,sunt atatia copii sanatosi si cu lapte praf.Dar eu stiu pe pielea mea ca alaptatul e greu...Cel putin la mine a fost greu.Ar tb sa existe centre speciale unde sa te invete cum tii copilul,cum faci daca ai mamelon ascuns (cum am avut eu)...sa fie persoane specializate care sa vina si acsa ,contra cost binenteles.Nu sa iti spuna ca esti criminala daca dai lapte praf,dar nu iti arata nimenii cum sa faci si ce sa faci.Eu in spital am rugat o asistenta sa vina si eram dispusa sa ii dau multi bani si nu a vrut.Noroc cu mama care ea m*-a invatat multe legate de alaptat si care m*-a sustinut.Si crede-ma ca ce mulgeam bagam si in biberon cu gaura f mica (de la NUk) si sa stii ca fii-mea prefera sanul pentru ca laptele venea mai repede si era mai moale decat tetina de silikon de la nuk.Dar in disperare de cauza papa si din bibe,desi nu te gandi ca era mancacioasa ca nu a fost niciodata papacioasa.Si si mie imi zisese culcer sa nu ii dau biberion.Ei na...acum stii cume e...nu tb sa faci tot ce spun pediatrii referitor la alaptat,uneori tb sa faci si ce simti tu ,pentru ca tu iti cunosti copilul il observi daca e pe cale sa prefere bibe sau tzatzi...si medicii astia au fixurile lor,nu poti sa pui aceeasi placa la toate mamicile pentru ca fiecare are si e intr-o situatie unica,depinde de caz,trebuie sa vezi sa analizezi...asta e...hai ca am lungit mesajul cam mult
Deci in final:daca ai fost la medic cu ea,face kk ,pipi normal,si daca e activa nu ai de ce sa iti faci griji.Multa sanatate va doresc si sa cresteti mari!
Ana

carmen_ardelean
Pt un muls eficient e nevoie de 25 min de la fiecare san, asta alternativ, spun specialistii...deci, mulgi din unul pana nu mai iese, apoi treci la celalalt...si tot asa. Mai eo problema..cu cat a iesit din maternitate? Cat a slabit atunci?Calculeaza cresterea facand diferenta intre cat a avut dupa scadere si cat are acum. La ce interval ai cantarit-o? Nu a fost bolnavioara?
Si andrei a fost activ tare si dupa 4 luni a crescut numai cu 400gr pe luna..dar..daca e sanatoasa, pare satula dupa supt...
In privinta perioadei de supt, ea suge deja mai eficient, are deja tehnica...la varsta ei andrei sugea si cate 5 minute, dar...eficient, desi la 4-5 saptamani sugea cate o ora...

emaaimee
Nu am facut asa dar:
Este o explicatie-primul lapte e mai apos/are mai putine calorii pt a tine de sete.Si in plus pe pliantul meu de la enzimele digestive anticolici scria ca daca bb are colici ca mama sa se mulga un pic pt ca laptele nr 1 provoaca colicii.
emaaimee
Tot aceleasi intrebari le aveam si eu.
In legatura cu pompa,pe mine m-au sfatuit moasele la orele antenatale sa folosesc daca cred de cuviinta numai pompa electrica.Si pe breastfeeding.com scrie ca pompa manuala scade lactatia.
Daca ati facut investigatii la dr si bb e sanatoasa atunci nu ai de ce sa te ingrijorezi.Eu alaptez la cerere de cand s-a nascut fata.Oana s-a nascut cu 3.220gr,a iesit din spital cu 3.090 si in prima luna a ajuns la 4.220gr,a2a la 5.300gr,apoi a inceput sa ia mai putin-pt ca as ia bb alaptati exclusiv.Normal ca m-am crizat si eu.Luna 3-6.030gr,luna 4-6.500gr,l.5-7.00gr.Ne-a lovit balitul si rosul si nu a papat mai deloc(dar au iesit 2 dintisori) si la 6 luni avea 7.320gr.Inca alaptez si intentionez sa o fac macar pana la un an.
Sanatate multa si pofta de mancarica

godzila
Carmen_ardelean, nu a fost bolnavioara si a iesit din maternitate cu 3600 g deci nu a scazut prea mult. Ti-am zis astia de la mat. ii dadeau glucoza si lapte praf
. Am facut socoteala cu sotul meu si de fapt ea a luat 400 g/luna si nu 300 cum am scris eu.
Dar cum va dati voi seama ca s-a saturat????????? Refuza bb-ul sanul? Ca a mea nu face asta niciodata.
In ceea ce priveste mulsul cred ca nu prea merita daca eficienta este de 10% din cat poate lua bb-ul. Si este intr-adevar o munca multa. Eu m-am muls cu pompa manuala si numai ideea de a ma mulge cu pompa electrica imi da fiori.

jadi
Godzila, in primul rind, daca am calculat eu bine, te asteptam la Clubul scutecelor la bebelushii de sept-oct 2005, sintem un grup de mame dragute si volubile (mama ce ma laud, plecati de la fereastra).

In al doilea rind si eu am fost print-o situatie similara insa copilul meu a luat un pic mai mult pe luna si anume 600 ml pe luna si am fost la fel de panicata. Acum sa spunem ca sintem intr-o situatie mai fericita si ca atare iti pot spune ce am facut eu...
1.Ca atare, am inceput prin a incerca sa imi calculez cit trebuie sa manince pe zi copilul si anume 150 ml/kg si am incercat sa ajung la acest target. Si am calculat cite mese pe zi maninca copilul, la virta asta ar trebui sa aiba 5-6 /zi ca atare am impartit ratia zilnica si astfel am ajuns la ratia pe fiecare masa... ca target, ca bb oricum nu minca cit imi propuneam eu.
2.Doctorita mi-a recomandat sa ii dau vitamine, sana sol fara zahar care ajuta la imbunatatirea apetitului.
3.Practic proba suptului si ca atare, il cintaresc inainte de masa si dupa fara sa ii schimb pampersul decit dupa ce terminam masa... daca ai probleme de genul sa vomite dupa masa daca e miscat in timpul schimbatului, mergi pe metoda schimbatului scutecului inainte de masa dar eu am surprize de genul kk si ar mai trebui sa il schim inca o data asa ca in schimb dupa .
4. Daca vezi ca nu maninca suficient, te poti mulge si sa ii dai completare la masa respectiva sau cu lapte muls la cealalta masa... eu prefer sa ma mulg la aceeasi masa ca sa fie laptele proaspat.
5. Multa rabdare ca sa manince toata portia, la inceput nu vroia, dupa 1 saptamina minca mai bine, dupa 2 si mai bine si ca tertipuri daca cumva nu mai vroia sa manince desi nu se satura, ii puneam suzeta, il las 5-10 minute pina suge cu foc din ea si comutez pe bibe cit se poate de repede. La fel procedez si cu tita ca sa o reia in guritza.
6. Ai probleme cu kk? Noi faceam cam multa kk pe zi si am introdus un lapte praf 1 data pe zi ca tratament, ne-am reglat si scaunul si maninca si foarte bine din el.
7. Poti cere doctoritei sa incerce sa ii faca niste analize, urina, kk si eventual singe (eu nu am vrut singe, mi-e mila prea tare de el sa il intep asa de tinar)... la noi s-a dovedit a fi si o infectie urinara cu bacterii e coli pe care in mod sigur am luat-o de la ... Giulesti! Eventual mergi si la alta doctorita sa isi dea cu parerea despre situatia mea, asta numai daca ti se pare ca doctorita ta nu iti da raspunsuri clarificatoare... eu am incredere in doctorita mea si nu am cerut si alta parere si uite ca am ajuns la 15 saptamini cu 6.100 kg si 68 de cm.

Nu te panica ca nu mai maninca 30 de minute, bb al meu sugea circa 45 de minute in primele luni, acum la 3 luni jumate suge circa 15 minute si asta poate sa insemne si 170 ml de lapte... dupa 2 luni ei deja sint puternici si sug mult mai repede...

Bafta multa si inca o data te asteptam la noi ca sa vezi cu ce probleme ne confruntam.

crisiacob
Mamelor din lumea'ntreaga! Exista o scoala de alaptat!
Eu am apelat chiar la persoana care a infiintat-o atunci cand am avut probleme. Vine acasa si e o persoana extrem de draguta. Plus ca te invata niste chestii legate de alaptat de iti sta mintea in loc.
Cand a venit prima oara la mine, Radu nu mai sugea nimic de la san si, dupa ce m-a invatat ce sa fac, copilul mi-a supt o ora(unde o fi fost laptele ala pana atunci?) incat la sfarsit a si vomitat putin ca dadea pe dinafara.
Acum ma duc sa caut cartea de vizita si o sa va dau referintele cat pot de repede.

crisiacob
Scoala de alaptat se numeste Asociatia "Totul pentru Tine si Copilul Tau" (educatie pentru nastere, consiliere alaptare, masaj pentru bebelusi)
Detalii la www.attct.ro

Mergi la inceput