Despre greutate
Raspunsuri - Pagina 2
Mirela72 spune:
Mara a avut la nastere 3.900g si la un an cantarea 11.4 kg fara a fi deloc grasa pt. ca e inaltuta la varsta ei.
Mire-mama de fetita frumoasa
Tanaion spune:
Eu credeam ca Toma era cam slabut, la 1 anisor avea 9.5 kg. Dar vad ca multi copilasi au la 1 an 9-9.5 kg. Toma s-a nascut cu 3 kg.
Tana
mina spune:
Matei s-a nascut cu 4 kg iar la un an avea 9. (deci aia cu triplatul greutatii la noi ar fi fo imposibila). Insa intotdeauna a fost model inalt si slab (cu greutatea era in partea inferioara a intervalului iar cu inaltimea era in partea superioara) si a mancat doar cat sa nu il doara burta de foame. Plus ca pentru distractie lasa si masa si somn. Asta e soiu, daca e sanatos e ok.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
herra spune:
Vlad s-a nascut (la 34 de sapt) cu 2250 grame; la un am avea cam 9,5 - 10 kg.
acum are 11 (la un an si aproape 4 luni); si eu il mai alaptez.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65041&whichpage=1" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Alex, un bb de 1 an, diabetic, are nevoie de noi!!!
Mona_B spune:
Vlad al meu s-a nascut cu 3.300 kg, la un an avea 9.250 si 79 cm inaltime,mi-as fi dorit sa mai puna ceva pe el, dar asta e...medicul zice ca-i ok. Mofturi la mancare a facut mereu.
anca tanasica spune:
Alexandra a avut 3,150 Kg.la nastere, 6.300 Kg.la 3 luni si fix 9.450 Kg.la 1 an.
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
http://www.magnetoterapie.ro
giulianne spune:
Ambii mei copii sunt nascuti la 3400,la un an aveau cam in jur de 10 kg.,fetita cred ca a avut 11,dar intotdeauna am crezut ca sunt prea slabi.Acum vad ca sunt multi copii si fetite si baieti si-mi dau seama ca e o greutate normala.pe ambii i-am alaptat.Pe baiat 2 ani si pe fata 1 an.E diferenta intre ei de 8 ani jumate.Baiatul e mai mare. mama RAMO SI COPIII DENISSI GIULIA
giulianne spune:
SANZIANA 72,as vrea sa te uiti in graficul tau,te rog frumos ca sa-mi spui si mie pt.baiat 12 ani si fetita de 3 ani, sa stim cum stam la capitolul asta.Mersi anticipat. RAMONA MAMA LUI DENISSI A GIULIEI
lidiadanaila spune:
Trebuie sa-si tripleze greutatea de la nastere cum au spus si fetele !!! Dragos a avut 1350 kg la nastere si acum la un an si 7 luni are 10 kg.
Lauraa spune:
Nu e adevarat, nu TREBUIE cu trei semne de exclamare. Asta e doar un punct de reper si nu e batut in cuie. Pentru ca dac-ar fi asa un copil nascut cu doua kile ar trebui sa aiba la un an 6 kilograme si unul nascut cu 4200 ca fetita mea ar trebui sa aiba la un an 12600g,enorm pe langa celalalt de aceeasi varsta. Chestia cu triplatul este mai mult pentru bebeii nacuti cu greutate medie, de 3000g. Deci la un an greutatea ar trebui sa se invarta in jurul a 9 kilograme, plus sau minus un kilogram. Ce e mai putin,deci 7 kile e slab si ce e mai mult, de la 11 in sus e gras. Dar intre 8 si 10 kg e normal (la o lungime normala,daca e extrem de lung e clar ca la 8 kile e slab). In orice caz nu vorbim de purcelusi,vorba lui TInatache ci de copii care sunt diferiti,conteaza sa fie sanatosi,vioi,sa doarma bine,etc, nu sa fie grasi sa faca bataturi intre cute :)))
Ca info, a mea are la 1 an si 8 luni 11 kile si ceva,cred ca 11.500
Mama de Lara Celine