Diabet zaharat la copii! (2)
Raspunsuri - Pagina 23
Adrianaa spune:

Astazi se celebreaza la New York , Robert L. Bates pentru implinirea a 80 de ani de viata si 75 de ani de diabet tip 1. ![]()
http://www.newswise.com/articles/view/522643/?sc=rsmn
ana_miti spune:
Am vorbit azi cu Nina la tel, vroaim sa o intreb cand merge la Buzias in toamana asta ..si asa am aflat de Cristinica ca este bolnava.....
Nina nici nu a mers azi la serviciu pentru a sta cu fata. Crede ca a facut o indigestie la ceva alimentar......nu stie exact la ce.... cert este ca a vomitat, nu poate manca......aseara nu i-a facut insulina pentru ca nu a putut sa manance si bineinteles ca glicemiile au luat-o razna...
Abia a zi a zis ca a putut sa mai inghita si Cristinica ceva paine prajita si fructe.
Zicea ca este posibil ca nici maine sa nu mearga la serviciu pentru a sta langa fetita. va roaga sa va rugati pentru Cristina sa ii fie bine si va saluta .
Vreau sa intreb si eu mamicile de pe aici....voi cand mergeti la Buzias in aceasta toamana sau care mergeti.....?
Ma gandeam poate ne intalnim pe acolo. Eu as vrea sa plec cu Alex in perioada 18 septembrie - 3 octombrie, azi am suant si am facut programarea. In acesta serie va merge si Nina...poate ne strangem mai multe ...ce ziceti?
Foto Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex
dani_roby spune:
Buna fetelor,
Nu am mai intrat de mult, am fost in vacanta doua saptamani dar acum ne-am intors.
Ana, imi pare rau sa aud ca ai tras tare mult cu Alexutzu, draga de tine cred ca ai trecut printr-o perioada foarte proasta, si ne rugam pentru Cristinuca, sa-i fie bine si sa se insanatoseasca grabnic. Offf..sarcutii micuti
Inainte de a plecat in vacant am fost sa cumpar bandelete de la spital, si doamnia doctor mi-a spus de micuta de 3 luni internata, acum constat ca era vorba de Bianca Mihaela. Erau in acea saptamana 14 copii nou diagnosticati, spunea ca nu mai fac fata si niciodata nu s-a mai intamplat asta, e posibil sa fie din mediu sau alimentatie, au inceput sa "cerceteze" pe partea asta.
Ma puteti sfatui ce glucometru sa iau pentru Roby, noi avem unul care afiseaza la 5 secunde si trage picatura singur, e bun, zic eu, dar ma gandeam sa mai achizitionam unul de rezerva, care sa fie mai performant, sa nu necesite sange mult. Voi ce folositi?
In vacanta a fost foarte frumos, dar obositor, am mers mult cu masina si glicemiile lui Roby pe drum au fost maricele, insa a meritat fiindca s-a distrat pe cinste.
Noi suntem bine, cu glicemii bunicele, mai avem si cate una mare, dar o punem pe seama caldurii, insa noapte e foarte bine.
Nu prea mai stiu ce sa-i dau sa manance, vad ca si la voi este acceasi problema, nu stiu cum sa-i calculez clatitele si as vrea sa-i fac un chec, am cumparat zahar special 1 be-12gr, dar nu ma prea pricep cum sa fac. Ma poate ajuta cineva ??
Soryali, am fost si noi la mare cateva zile si intr-adevar Roby a fost foarte fericit, nu mai reuseam sa-l scoteam din apa. Am prins vreme buna si balaceala pe masura.
Lavinia, spune-mi si mie mai multe desre dieta, din cele invatate la Buzias, sunt avida de informatii si abia astept sa aflu mai multe.
Chiar acum mi-a recomandat o prietena sa citesc Formula As de saptamana asta, se pare ce e ceva nou despre diabet.O sa o caut pe site, sper sa fie ceva revolutionar, sa se descopere o data ceva, sa scape si micutii nostri de "tratamentul" asta, sa fie totul bine.
Saptaman tracuta am facut o mare boacana, la 19:00 cand trebui sa-i fac injectia lui Roby, am avut casa plina de musafiri, baitul a avut 70 asa ca i-am dat sa manance si ma uitat sa-i fac injectia. Mi-am adus aminte la 21:30 si m-am speriat tare, am sunat doctora si mi-a spus sa o fac atunci si sa o verific la 04:00 dmineata. A fost foarte bine dar eu n-am dormit toata noaptea si m-am simtit foare foarte rau.
Va doresc tuturor glicemii bune, extraordinare si imi doresc din suflet sa aud numai vesti bune !!!!!
Toate cele bune !!!
ana_miti spune:
Buna,
Ce mai fac puiutzii? Cum suporta caldura ...si cum mai sunt glicemiile?
Alex este bine, glicemiile s-au echilibrat si speram sa tina cat mai mult. Alearga toata ziua prin casa, afara iesim dimineata un pic si seara, cand mergem in port, in parc la leganutze sau la balci mai nou...
Astept in continuare vesti de la mamici...care mergeti in aceasta toamna la Buzias?
Va pupam si va dorim glicemii cat mai bune!
Foto Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex
http://www.ccserban.ro/html/contact.html
dani_roby spune:
Dragi mamici,
Am avut o noapte urata, ieri seara Roby a vomitat, pe la ora 21:00. Este prima oara cand ne confruntam cu astfel de probleme si sper sa nu se mai intample vreodata. A facut o indigestie, a mancat cateva alune. Am sunat-o pe Doamna Dr., glicemia era 113, mi-a spus ca de obicei daca se intampla la ora de insulina, nu se mai face aceasta, dar eu apucasem deja sa o fac. Roby a mancat apoi 5HC din paine si a baut o canuta mica de ceai cu o lingurita de zahar. La ora 01:00 glicemia era 112- l-am sculat poate mai papa putin dar a vomitat iarasi. I-am dat inca o canuta de ceai cu zahar si la ora 04:00 glicemia era 119- ca de obicei -canuta de ceai- si la ora 07:00- glicemia 99. Am stat toata noaptea uitandu-ma la el, nu stiam ce sa fac. Va povestesc aceasta nefericita intamplare ca sa stiti cum sa procedati, eu habar n-am avut.
Dimineata am sunat iarasi la Doamna Doctor,mi-a spus sa nu-i fac insulina avea 6u mixtard, si sa-i dau sticsuri si paine prajita, ceai si apa. Dar copilului ii era foame, asa ca a mancat 2 felii de paine si s-a culcat la loc, era foarte obosit dupa "chinuiala" de peste noapte. A mai mancat la 12:00-22 hc-orez fiert si paine prajita si de la or 13:00- la 16:30 a dormit. A fost pentru prima oara de cand e bolnavior cand il las sa doarma la pranz cat vrea el, fara sa-l trezesc eu la ora 16:00. I-am luat glicemia chiar acum si are 137- foarte bine zic eu.
Ma gandesc ca la 19:00-sa-i dau sa pape supa cu galusti si 50gr banana si sa-i fac insulina, dar o sa intreb iarasi. Dar...cu siguranta nici maine nu va putea manca normal. Si atunci cum voi proceda oare cu insulina de dimineata? Sa nu-i fac ??? Sau sa-i fac mai putin ? Mamici care v-ati lovit de situatia asta dati-mi si mie un sfat, Robertel pare ca se simte bine si e foarte vesel dar s-a speriat tare.
Va doresc sa nu treceti niciodata prin asa ceva, si sa fie tot timpul bine.
Ana, multumesc frumos, mi-ai fost de mare ajutor aseara, nu te supara ca am sunat asa tarziu, dar nu stiam ce altceva sa fac .Saru'mana mult!!!
Va salut pe toate si multa sanatate puiutilor.
Adrianaa spune:

Bine ai venit Dany, imi pare rau pentru ultimele evenimente. Multumim ca ne-ai povestit, sa stim cum sa actionam si noi in aceste situatii. Cu alimentatia in timpul verii eu sunt foarte selectiva chiar si cu magazinele de unde cumpar.
De cateva zile m-am intors de la Buzias cu Alex. A fost frumos, s-a distrat si este bine, cu precizarea ca de cand am venit de acolo, i-am mai ridicat din unitati pentru ca erau prea putine. Acum este in crestere accelerata si are nevoie de mai multa insulina si HC, altfel se ingreuneaza procesul de dezvoltare.
La multi ani, Ana Maria. Imi pare rau pentru Anina, iar este in spital, spune-i ca ne gandim la ea si o salutam. Daca mai stii ceva, anunta-ne. De asemenea este excelent ca Alex este echilibrat - la el in special - presupune un efort foarte mare acest echilibru.
P.S. Eu vara evit sa cumpar mezeluri, sa fac cumparaturi de la magazine mai mici sau care stiu ca nu aduc alimente proaspete. Alex - cand era mai mic - imediat facea urticarie cand nu era ceva in regula alimentar. ![]()
ana_miti spune:
Multumesc Adriana pentru urari, esti o scumpa.
Alexutzu..este bine. azi dimineata eu am fost plecata la Bucuresti s aiau insulina. Dimineata sa trezit cu glicemie buna ...un 78, la 10 a avut 160 iar la pranz la 12.00 a facut 42. La ora aia eram pe drum si ma suna sora mea, care a ramas cu el acasa si ne spune ca are hipo..ii daduse deja un plicutel de 5 gde zahar si sa ii spun eu ce mancare sa ii mai dea si cat.
Nu va spun cu ce viteza a condus sotul la am parcurs vreo 50 km in jumatate de ora. Am ajuns la fix...la 1 fara un sfert, mancase pranzul ...doar sa ii fac eu insulina.
In rest este ok, mai scapa cate un hipo sau o hiper de la pepene, dar scade repede.
De Nina, ce sa va spun , am vorbit cu ea duminica seara la telefon, am sunat si mi-a zis ca fetita este ok acum...i-a trecut indigestia si ca de in zilele cata fost bolnava a stat pe glicemii de 200 , pentru ca ii era rau , efortul fizic a fost mai redus.
Eu m-am programat la Buzias in perioada 18 septembrie -3 octombrie, va merge si sotul cu noi si sper sa fie mai bine decat data trecuta.
VA pupam si dorim glicemii bune.
La multi ani tuturor celor care isi sarbatoresc ziua numelui, de Sfanta Maria!
Foto Alex
http://www.ccserban.ro/html/contact.html
Anina_n spune:
Buna, dragele mele surioare ! 
Am revenit la serviciu de luni, doar ca nu am avut posibilitatea de a intra pe forum.
Nu am fost la spital(noroc, ca doctorita nu era in localitate si nu mi-a raspuns la tel.), ne-am descurcat cumva acasa, doar ca mititica mea a stat mai mult pe glicemii ridicate cateva zile, mai ales noptile, din cauza lipsei de miscare, cred eu.
Indigestia Cristinei incepuse sa se manifeste la ora 22, cand sa ii dau Insulatard-ul. Glicemia era 108, ea spunea ca o doare rau burtica, are greata si nu poate manca. Astfel ca, am renuntat la Insulatard, desi stiam ca administrarea insulinei nu se opreste, eventual se scade din doza. Dar avand acea glicemie de 108 si greata, mi-a fost frica sa-i mai dau si insulina. Si peste 1 ora si jumatate avea glicemia de 68, moment in care i-am dat un pliculet de zahar si 4 HC din mar. Si pana dimineata i-am tot verificat glicemia, iar aceasta urca foarte "frumos", de s-a trezit cu ea la 350 si greata, durere de burtica si varsaturi. I-am dat doar Actrapid si ceva mai putini HC din paine prajita si suc de portocala stoarsa, iar la amiaza avea o glicemie de 96mg/dl. Am lasat-o sa manance cat poate(mai putin de cat deobicei), paine prajita si suc de portocale), i-am dat insulina rapida si a venit cu o glicemie de 180 seara, inainte de cina. Dimineata, insa, s-a trezit cu glicemia aproape de 300. Cateva zile, Actrapid-ul isi facea treaba bine, dar Insulatard-ul parca nu lucra. Asta a durat vreo 4 zile, pana a inceput sa iasa si Cristina afara, la joaca.
Asadar, desi ti-e frica sa dai mai multa insulina, caci nu isi mananca toti HC, copilasul, nici sa dai prea putina nu este bine. Nu mai spun de oprirea administrarii de insulina, care nu mi se pare potrivita.
Dani, poate faptul ca Roby are un diabet fulminant, si inca are celule producatoare de insulina i-a mentinut atat de bine glicemiile, fara sa-i administrezi insulina.
Cum ii mai este lui Roby, acum ? Si-a revenit ?
Cristina a facut indigestia de la crema de cioco pt. diabetici, ce o tineam in camara si nu o folosisem defel vara asta(dar borcanelul era inceput). I-am pus intr-o clatita si de la asta a facut indigestia, caci este singura diferenta la mancare, fata de verisoarele ei, care mananca aceeasi mancare, mai putin produsele pt. diabetici.
Ca tot intrebai de clatita, Dani, se calculeaza ca si painea, cu 50 %, cand este gata facuta. La fel se calculeaza si gogosile.
Noi am facut clatitele cu apa minerala si a venit cu glicemie buna dupa ele.
Despre glucometru, eu am primit din America, nu stiu daca se comercializeaza si aici, www.amazon.com/gp/product/B000A2T3YC/ref=pd_sim_hpc_1/002-4463424-9688038?%5Fencoding=UTF8&v=glance&n=3760901" target="_blank">Freestyle Flash. Este cel mai folosit pt. copii. Am terminat testele pt. acest glucometru si nu stiu daca se potrivesc cu cele comercializate de cei de la www.romdiamed.ro/lista_preturi.html" target="_blank">Romdiamed, care sunt pt. Freestyle Papillon Mini, tot un glucometru pt. copii. Cred ca cele ce poarta marca Freestyle, sunt pt. copii, caci cer o picatura foarte mica de sange, dau rezultatul rapid si iti da posibilitatea sa intepi si alte locuri, nu doar degetelele.
De aici, din Ro, noi am cumparat, acest glucometru, www.promed.ro/index.php?pid=971" target="_blank"> Achtung, de care suntem foarte multumiti si la care gasim si teste tot timpul. ba, mai mult, am vazut intr-un catalog Metro, ca este mult mai ieftin acolo si testele la fel(70 Ron/cutie de 50 teste).
Sa ne scri si noua, ce glucometru folositi si ce altul ati cumparat pana la urma.
Adriana, asa am patit si noi cand am venit de la Buzias. Am marit dozele de insulina, caci nu mai facea atatat miscare ca si acolo, Cristinuca, plus ca abia ii schimbasera marca de insulina, la intoarcerea de acolo.
Ana, gata, ne revedem la Buzias, ne-am inscris si noi, cu tot cu mama mea. ![]()
Dani, poate ar fi bine sa veniti si voi, caci ai ce invata, acolo ! 
Hai ca mai vorbim, maine, surioarelor ! ![]()
Sanatate si numai glicemii bune, va doresc !

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
Adrianaa spune:
Buna seara,
sunt in mare fuga, alerg dupa timpul care este atat de limitat
, sunt f. ocupata.
Dani, este bun zaharul acela nemtesc, da prajiturilor un gust f. bun, dar trebuie sa pui destul de mult, ca altfel nu ies prajiturile prea dulci. De asemenea, adaugat la checuri sau prajituri cu blat pufos nu prea cresc asa frumos ca la adaugarea de zahar. Din acest motiv, in ultimii ani eu am combinat acest zahar dietetic cu zaharul normal si l-am pus la HC. Daca fac chec, tin cont de cantitatea de faina, zahar - de care o fi el - si fac un calcul de HC/per total. Pentru chec, odata terminat, il tai in felii egale si impart totalul de HC la nr. de felii de chec, asa obtin cati HC are o felie. Daca fac o prajitura in tava, procedez la fel, tai prajitura in parti egale si totalul de HC adaugati in compozitia prajiturii o impart la nr. de bucati taiate (aproximativ egal), asa aflu cat are o bucata de prahitura din tava. Eu fac mai mult prajituri iarna.
Anina, spuneai mai demult de paste fainoase cu nuca, pai in cazul asta, cantaresc portia si calculez numai 20 HC/100 g , deci iau in calcul numai pastele, nu si nuca.
Pana mai acum 1-2 ani, la salatele de vara calculam rosia. O rosie mai mare ajungea si la 10 HC, dar ardeii, ceapa , castravetii nu-i luam in seama. Acum nu mai calculez deloc salatele, le las la liber, la fel si ciorbele daca nu sunt prea groase cu paste sau cartofi. Sigur, Alex a mai crescut si 2-3 HC nu mai conteaza asa mult in plus sau in minus, dar la varste mici se cunosc.
Dani, am vazut ca tu calculezi si hidratii din cremwursti... Eu nu am facut chestia asta niciodata, chiar au asa multi HC? Asa, si branza are ceva hc si carnea si toate mezelurile, de oricare ar fi. Oricum, are niste glicemii excelente si foarte liniare.
Pe curand! 

pentru mamicile scumpe si atat de grijulii!
soryali spune:
Buna mamici !Noi suntem putin mai binisor si incercam pe cat posibil sa respectam programul pe care-l avem desi uneori mai intarziem la masa de pranz sau mai papam cate ceva prin oras intre mese si stiu ca nu e bine dar mereu tin cont si de efort.
Nina ma bucur ca acum Cristina este bine .Cred ca ti-a fost tare greu .Eu as vrea sa-ti dau un sfat desi cred ca stii si tu ca aceste duciuri asa zise dietetice sunt mai periculoase dacat cele cu zahar .Nici la gust nu sunt bune ,au si ele carbohidrati si inducitorii care sunt folositi sunt periculosi asta daca faci abuz .Stiu ca tu ii mai dai Cristinei si te sfatuiesc mai bine sa-i dai o bucatica buna de ciocolata sau napolitane de care se gasec in comert .Si Alina intr-o zi mi-a mancat o punga cu bomboane solano pe ascuns si nu-ti spun ce scaune avea si asta numai de la inducitorii care sunt folositi .Cand am gasit punga goala am zis ca poate le-a scapat pe jos sau le-a ascuns pe undeva .....dar erau deja in burtica ei .Aici e vina mea ca am avut incredere in ea cand mi-a zis ca numai una o sa pape 
Eu incerc sa-i dau cat mai multe fructe pt ca-i plac foarte mult si ar manca pepene la orice ora.Reduc din paine ,cateodata nici nu-i mai dau paine si papa cartofi sau orez si fructe aici vorbesc numai de calcularea hc -lor .Vad ca alte mamici i-au in considerare si hc din preparate din carne sau salate... salata e la liber numai sa pape .
Eu prajituri nu fac ca nu-mi place sa stau prea mult prin bucatarie dar mama mea face de toate si mai ales pt Alina face placinta cu branza ,prajitura cu fructe si imi zice ce cantitati de zahar si faina a folosit,catarim toata prajitura,si apoi fac regula de 3 simpla ca sa vad cati hc are prajitura la 100g .Este foarte simplu si puteti face si tortul la fel mai ales ca se gasesc si blaturi gata facute si calculate 
Eu prefer sa-i dau Alinei dulciuri facute de casa sau daca nu se poate ii cumpar ceva bun din comert (pe care scrie nr de hc %)si ea se bucura foarte mult chiar si la un biscuite cu crema de cicolata iar de inghetata nici nu mai vorbesc 
[
Te pup si sper ca nu te superi pe mine dar eu cred ca te-ai convins si singura cu cele intamplate .Multa sanatate tuturor si weekend placut !