Diabet zaharat la copii! (2)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Am fost cu cel mic la Budimex pt. o enterocolita virala. In salon cu noi era o fetita de 3 luni diagbnosticata cu diabet care facea insulina . Si o mamica speriata si fara ajutor. Va rog , cei care cunoasteti mai multe despre aceasta boala , incercati sa vorbiti cu ea si sa o incurajati telefonul ei este 0749.643.527 , o cheama Dinca Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Maine am sa incerc sa sun eu......desi...imi este foarte greu sa vorbesc cu ea. Of...ce-o fi in sufletul ei acum....parca imi amintesc de mine, anul trecut can am descoperit ca Alex are diabet.

Timpul nu imi mai permite sa scriu zilnic, am avut si ceva probleme in ultimele ziele....alex a avut niste valori foarte mari ale glicemiei...a ajuns si la 587. Se pare ca niste maselutze i-a dat peste cap diabetul. LA indicatia medicului am marit doza de insulina bazala, Lantus , cu o unitate....de a doua zi au inceput sa scada si sa se echilibreze. Insa de 2 zile sta pe glicemii foarte mici...cea mai mica fiind de 42....
Am vb cu dr Enache, de la Buzias si a zis sa ii dau 5 hc in plus la masa de 10 si de la 7 seara...pt la ca nici 3 ore de la ele face hipo.
Sper sa fie bine. De doua nopti nici nu doarme prea bine, se trezeste foarte des, plange , il iau din patutz langa mine, dar degeaba......nu isi gaseste locul, desi noapte glicemiile sunt Ok, aidca la 3 dimineata are 179.
As vrea sa imi spuneti si mie dragi mamici daca ati auzit de DIAMEL. Am primit de la cineva din State, scade glicemiia, stimuleaza celulele pancreatice....este indicat si in diabetul insulinodependent. Este un supliment nutritiv.
Cititi:http://www.aacstore.net/Merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Category_Code=diamelclinicalstudies
Andrada sau Adriana, poate voi stiti mai multe.....sa incerc....?doctorula zis ca citeste si el si maine seara imi da un raspuns.

Va pupam pe toate si la toti puiutzii GLICEMII BUNE!

Foto Alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Dragi mamici,

Eu am intrat in concediu, dar nu am avut timp sa mai intru pe forum. Ana, pare interesant linkul, dar nu am timp sa ma documentez, daca afli parerea dr. Enache, poate ne-o comunici. In legatura cu glicemiile celui mic, sa-i scazi din Lantus, au inceput iar caldurile si influenteaza. Sunt in mare graba, maine seara plec cu Alex la Buzias. Am hotarat sa calatorim noaptea din cauza caldurii.

Va imbratisez pe toate si aveti grija de puiuti!
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

care este adresa de la Buzias si ce este acolo , un sanatoriu spacializat in diabet ?
Intreb pt. mama micutei de 3 luni care are diabet . va multumesc

Mergi la inceput

Tocmai am vorbit cu Nicoleta, mamica micutei de 3 luni de zile care are diabet. Zicea ca fetita este mai bine. Totul a plecat de la o febra puternica. A mers cu ea la Spitalul din Buzau ...unde medicii i-au bagat fetitei perfuzii cu glucoza vreo saptamana de zile, fara sa ii i-a o glicemie.... , apoi vazand ca starea copilului nu se imbunatatteste au facut in sfarsit acesta analiza.
Au ramas pentru ca valoarea glicemiei era undeva peste 700 si ceva. au trimis-o repede la Bucuresti , la Budimex ...unde medicii au intervenit imediat.
Au incercat prima data Lantus, nu a mers, apoi Levemir, la fel , nu a mers, acum ii face 2 injectii cu mixtard. Este foarte greu pentru ca fetita este foarte mica.....si alimentarea este este dificila.
Psihic , Nicoleta mi s-a parut relativ echilibrata....am incurajat-o si eu cum am putut...va dati seama ca in astfel de momente este greu sa ii ridici moralul unei mame.
I-am lasta nr meu de telefon si o sa mai tin legatura cu ea.....si va voi tine si pe voi la curent.
Despre Buzias, ce sa spun este un Centru Spital pentru tineri si copii cu diabet...mai multe detalii aici: http://www.ccserban.ro/

Am editat pentru a pune adresa Fundatiei de la Buzias.

Foto Alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Adriana, concediu placut si vacanta placuta la Buzias lui Alex !
Iti vom simti lipsa, abia astept sa revi.
Pana atunci, va veni Lavinia cu povesti de la Buzias.
Ana, bine ca ai reusit sa-i reechilibrezi glicemiile lui Alex. Cum mai mananca, el ?
De fapt, acum, de la maselute, mananca cam rau, nu ?
Cristinuca a inceput sa ceara mai multa mancare. Cred ca si unde consuma foarte multa energie, caci mai toata ziua este afara. Cand cu bicicleta, cand cu rolele, cand cu trotineta sau cu mingea.
Doua dimineti s-a trezit si ea cu glicemii de 300, unde la ora 22 avusese 48 si 49, cred. Noaptea ii tot luam glicemia, crezand ca o va avea scazuta. Dar glicemiile cresteau, nu scadeau.
Bine ca nu a fost altceva si glicemiile astea mari sa dureze.
Ana, multumim pt. vestile despre micuta de 3 luni cu diabet.
Ligeea, am sa o sun si eu pe mami Nicoleta, dupa ora 18. Insa, imi dau seama, precum am mai scris pe aici, cu cat este copilasul mai mic, cu atat este mai greu de gestionat diabetul.
Nu stiu cata experienta au cei de la Buzias cu sugarii, dar trebuie incercat. Se poate sta, acolo, pana se gaseste o schema de tratament potrivita. Exista dieteticiana si chiar o doamna psiholog, acolo. I-ar fi de mare ajutor mamicutei. Isi poate lua si insotitor, ca ea sa poata participa la cursurile ce se organizeaza, acolo. Este ca intr-o tabara, acolo, doar halatele albe amintindu-ti ca ai venit la tratament.
Am sa revin maine. Pana atunci, sa va bucurati de glicemii bune si o zi senina !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabet zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77517" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71157" target="_blank">Copii capricorn

Mergi la inceput

Nu am mai intrat de ceva timp , deoarece Alex este foarte bolnavior.
Duminica am fost la Bucuresti la ziua unui verisor de-al lui Alex, si cred ca a racit. Pentru ca toata noaptea a tusit si facut febra . Luni , am mers la dr di mi-a spus ca are rinoamigdalita acuta. Trata emnt cu antibiotic , antitermice, picaturi de nas. Am sperat ca dandu-i tratament cu antibiotic se va rezolva , insa acest lucru s-a intamplat doar partial, cel putin pana la ora asta. Adica tusea numai este seaca, ci coapta ....insa febra nu cedeaza. In seara asta , dupa ce i-am datantibioticul la ora 19.00, ZINAT, la doau ore dupa avea fata parca basicata , si se scarpina....febra pe masura , nu am reusit sa o masor pentru ca nu a stat cu termometrul. Abia am resuit sa ii dau masa de 10 seara si l-am adormit, dar ardea ca un cuptor, dogorea......am luat temperatura si avea 38,7 grade , asta dupa ce i-am dat Nurofen si i-am pus si un supozitor Novocalmin.
Glicemiile au sarit si ele .....asta zi gustarile apoape le-am sa rit sau am redus din ele...pentru ca avea valori de 300 si ceva. Nici nu stiu ce sa fac....cat sa mai cresc si din care anume insulina. Saptaman trecuta am crescut Lantusul cu o unitate ....am scazut cate 0,5 Actrapid din dozele de dimineata si seara. A mesr ok, pana duminica , acum nu stiu la care si cum sa mai umblu .

Maine merg din nou la dr la pediatru, cred ca nu este bun trataemntul....si probabil ca este si alergic.....dupa ce a mai scazut febra au disparut si acele basicute mici de pe fata.
Este foarte ragusit, cand vesel , cand marait....refuza mancarea , noaptea numai doarme bine de loc, poate si caldura este de vina.
Cu schimbul... cu sotul ....la pus pe picioare, doar asa se linisteste.

Este o perioada foarte agitata si grea. Sunt foarte obosita si nu stiu ce si cum sa mai fac....poate ma mai ajutati voi, mamicile cu experienta sau oricare vreti si credeti ca ma puteti sfatui ce sa fac.

P.S. la petrecrea verisorului, Alex a mancat si el pentru prima data tort, Diplomat....la ora 15 avea gl = 126...i-am dat o felita subtire de tort si am sarit gustarea de ora 16. Ma asteptam sa vina cu o glicemie mai mare si ma gandeam sa fac corectie ....eibine la ora 17.30 , la 2 ore dupa tort....avea gl= 92...i-am mai dat un pic de banana , 5 hc si la ora 19.00 avea 131. apoi, pe parcursul noptii la 3 dimineata avea 179...super bine , zic eu.

Foto Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Of, Ana, ce greu trebuie sa va fie !
Nu stiu cu ce te-as putea ajuta ! Doar testarile mai dese te pot ajuta.
Ai nimerit-o foarte bine cu felia de tort.
Cristina, la petrecerea Patriciei(verisoara ei, care a implinit 7 ani) a mancat tort de inghetata atat cat trebuia in locul celor 10 HC ce ii are la ora 16. N-ar fi fost probleme daca n-ar fi insistat sa mai guste cate un biscuite salatini sau un covrigel. Astfel ca a a venit cu o glicemie de 200, la ora 19.
Am sa mai revin maine, acum nu mai am timp, am vrut doar sa vad ce mai fac micutii diabetici.
Insanatosire grabnica lui Alex, Ana !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia_c spune:

Bine v-am regasit,
Am ajuns cu bine acasa abia ieri dupa ce am facut o escala la rude in Banat. Sa stiti ca la Buzias a fost excelent, pe masura ce zilele treceau ne placea tot mai mult. Ce mi-a placut cel mai mult au fost lectiile atat cele de dieta cat si cele medicale. Am aflat lucruri utile pe care inca nu le stiam. Merita mers acolo macar odata pe an. Se vor constitui la nivelul fiecarui judet asociatii ale copiilor si tinerilor cu DZ, asociatii care se vor uni intr-o federatie nationala care va putea mai bine lupta pentru drepturile acestor copii(bandelete, alimente, educatie). Sa luati legatura cu medicul de care apartineti pentru a va inscrie in aceasta asociatie.
Imi pare rau pentru Alex, sper sa se faca bine cat mai repede.
Legat de tortul diplomat, la Buzias ni s-a spus ca are 55 HC la suta de grame, amandina 50, fornetti, 45. Eu nu am incercat inca sa vad cum merge dar voi incerca.
Salut pe toti ceilalti puisori si le doresc multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soryali spune:

FETELOR SALUTARI !AM VENIT DE LA MARE SANATOSI ,VOIOSI SI ...BRONZATI .A FOST FOARTE BINE ,ALINA S-A SIMTIT OK SI GLICEMIILE AU FOST TINUTE SUB CONTROL. AM INTRAT PUTIN SA VA SALUT SI SA VA TRIMIT MULTA SANATATE TUTUROR .
MULTI PUPICI SI MAI VORBIM ....

Mergi la inceput