Diabet zaharat la copii! (2)
Raspunsuri - Pagina 16
Anina_n spune:
Dani, ma bucur pt. voi, bravo ! 
Eram sigura ca veti avea o hemoglobina glicolizata buna, din ceea ce scriai despre glicxemiile lui Roby. Sa dea Bunul Dumnezeu sa va mearga tot timpul asa ! 
Despre varsaturi...daca nu poate inghiti nimic, nici macar sucuri indulcite, imediat la spital pt. perfuzie cu glucoza. Administrarea insulinei nu se opreste, se continua, dar, precum scria si Adriana, in doze mai mici, in functie de cat poate manca sau bea.
Ana, bravo !
Este ceva ca intr-un timp destul de scurt, i-a scazut atat hemoglobina glicolizata.
Cu cat este mai mic, copilasul, cu atat este mai greu de controlat diabetul. Miscarea este inconstanta, la fel si pofta de mancare, plus ca poate face si mofturi la felurile de mancare.
Ai sa vezi ca va fi din ce in ce mai bine si pt. voi ! ![]()
Noi suntem bine, doar somnul ne mai da glicemii mai ridicate, uneori. Adica, Cristina nu vrea sa doarma la amiaza cateva zile, iar apoi recupereaza cu un somn lung de 3-4 ore, la amiaza si vine cu o glicemie de peste 200, seara, inainte de cina.
Si miscarea ne mai joaca feste, uneori. Misca foarte mult inainte de cina si dupa cina, incat noaptea pe la ora 3 trebuie sa ii dau sa manance ceva, iar cand nu mai misca atat de mult seara, dimineata vine cu o glicemie de 200.
Inca, suntem in testari pt. a-i putea stabili doza de la ora 22 de Insulatard, in functie de glicemie si miscarea ce a facut-o, seara.
Lavinia, soryali si Adriana, copilasii vostri ce mai fac, cum sunt ?
va doresc un weekend cat mia placut cu glicemii cat mai bune ! 

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabet zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77517" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71157" target="_blank">Copii capricorn
Adrianaa spune:
Buna seara fetelor, va scriu cateva randuri pe fuga si am sa revin. Va atasez cateva link-uri care va pot fi utile:
http://www.2aida.org/
(este un site cu tutorial despre insulina, simulator online, software, modele de grafice ale actiunii insulinei si multe altele)
http://www.bddiabetes.com/us/download/insulin_adjustment_workbook.asp
(este un ghid practic de tratament al diabetului)
Sper din tot sufletul sa va fie de folos. M-am gandit sa vi le aduc in forum pentru ca stiu cum eram eu mai pe la inceputuri. Eram asaltata de tot felul de intrebari, de probleme, de cautari pentru a stii cat mai mult despre diabet si astfel pentru a putea sa-mi ajut mai bine copilul. Acele cautari nu s-au oprit, s-au intensificat, au devenit mai complexe si in mai multe directii. Eu cred ca daca reusim sa cunoastem mai mult, putem sa facem mai mult pentru copii, sa le fie bine. 
Toate gandurile bune! ![]()
Adrianaa spune:

M-am gandit sa pun aici adresa unde puteti gasi cateva indrumari:
http://www.filehost.ro/148965/Reguli_generale_de_tratament_cu/]
Anina, Alexutu este bine, el are 14 ani si abia asteapta sa plece la Buzias. Nu mai are rabdare si numara zilele pana va ajunge acolo. Cei de acolo stiu sa creeze o atmosfera super pentru adolescenti. Aparent zici ca prea sunt lasati liber, dar sunt supravegheati din umbra.
Este o atmosfera placuta pentru ei pentru ca si medicii sunt tineri.
Anina vroiam sa-ti mai spun de Cristinuca cu exercitiul fizic seara ar trebui sa fie mai moderat. Acesta are mare influenta noaptea, asa cum ai vazut. Cand face efort fizic ii dai mai mult sa manance in seara aceea sau ii scazi putin la unitati.
Vroiam sa scriu mai mult dar ma preseaza timpul. Va doresc numai bine![font=Century Gothic]
ana_miti spune:
Adrianaa, foarte interesante informatiile date de tine. Multumim!
Alex, a inceput sa faca hipo acum....dimineata se trezeste cu glicemie de 80 ...pe la ora 6...
Cred ca este Lantus mult,face 3 ui acum. Daca scad la 2 ui sigur va sta pe mari. Cred ca am sa ii dau cativa hc in plus la 10 seara ...poate vine mai bine dimineata....
In rest , agitatie cat cuprinde. I-am dat si eu danette lui Alex, ii place...nu mult..i-am dat doar 5 hc amestecat cu biscuiti dietetici pisati.
Foto Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex
Anina_n spune:
Suntem bine, s-au mai reglat glicemiile, desi, seara tot face efort prea mare(alergare, joaca) si trebuie sa-i suplimentez hidratii. In weekend, 2 seri la rand, inainte de ora 22, a spus ca ii este foame si avea 52mg/dl, glicemia. Azi, nu s-a mai intamplat, deocamdata, desi a zis ca ii este foame inainte de pranz si a primit 4 HC(biscuite), la pranz a venit cu o glicemie de 120. ![]()
Sa vedem cum ne vom descurca diseara. ![]()
Adriana, multumim pt. link-uri !
Am sa ma uit peste ele, maine, caci azi nu mai am timp.
Este exact cum ai scris la Buzias, si noua ne-a placut tare mult si abia asteptam sa mai mergem, atat eu, cat si Cristinuca. ![]()
Ana, cam asa patesc si eu, dimineata la ora 3, cu glicemia Cristinei. Dar in cateva zile, le vin eu de hac, glicemiilor scazute de peste noapte. ![]()
Soryali, Dani si Lavinia, ce mai faceti, ce mai fac puiutii vostri ?
Va doresc o zi senina, in continuare si glicemii din cele mai bune ! ![]()

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabet zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77517" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71157" target="_blank">Copii capricorn
Adrianaa spune:

Anina, cred ca fetele sunt foarte ocupate cu copilasii
, a venit vremea buna
.
Mamici, uitati un link sa va distrati
:
http://nutritie.go.ro/date_calcul.htm
Anina_n spune:
Adriana, daca n-as avea net-ul la serviciu, probabil nici eu nu as avea timp de net, acasa. ![]()
Am o nelamurire in legatura cu insulina Insulatard. Pana sa venim de la Buzias, Cristina primea Humulin N. Acum, in pen avem un cartus de Insulatard HM , inca de la Buzias, care este pe terminate. Ma uita la cele 2 cartuse de Insulatard primite de la policlinica si vad ca pe ele nu scrie decat, Insulatard. Este vreo diferenta intre ele ?
Va pup si va doresc o seara si o noapte racoroasa cu glicemii din cele mai bune ! ![]()

Nina, mami de
Adrianaa spune:
Anina, chiar ca nu stiu diferenta. Uite niste adrese, poate intelegi tu, poate sunt pentru tipuri diferite de penuri.
http://www.farmaline.ro/?cid=1&pid=433
http://www.novonordisk.ro/documents/article_page/document/Insulatard.asp
Anina_n spune:
Adriana, multumesc pt. link-uri, ca ti-ai facut timp sa cauti !

Am cautat si eu pe net, dar n-am gasit nimic care sa indice vreo diferenta. Ori se scrie despre Insulatard, ori despre Insulatard HM.
Am rugat-o pe Soryali sa se uite la cartusele lor si....pe cutie scrie Insulatard HM, iar pe cartusul din cutie scrie doar Insulatard. ![]()
Acum, astept raspuns de la dl. doctor.
Ce face Alex, cum isi petrece vacanta ?
Cristina dormiteaza pana pe la ora 10, apoi este mai tot timpul afara, mai putin la amiaza. Iar la pranz, se bucura de inghetata la desert.
O zi frumoasa, in continuare ! ![]()

Nina, mami de
lavinia_c spune:
Buna fetelor,
n-am disparut, dar timpul este prea scurt pentru cate as vrea sa fac intr-o zi.
Horea este bine acum dupa o perioada cu glicemii destul de mari la care nu le-am gasit nici o explicatie.
Ana, eu stiu ca 80 nu este o glicemie care sa indice hipo. Eu ma bucur cand incepem ziua cu o astfel de glicemie.
Nina, cum doarme Cristina pana la zece? Nu are ore fixe la mese?
Horea mananca la 8 dimineata.
Zile racoroase si pline de vesti bune tuturor!!!