bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (67)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Am incercat fara succes sa il pun pe olita. N-a stat nici 5 secunde, ba a si inceput sa planga.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibeta spune:

Buna fetelor si La multi ani!pentru sarbatoritii de ieri(Ioan,Ioane,Oane) si pentru cei care au implinit un anisor.
Gabi,multumesc pentru sfat.Gandeam si eu sa-i suplinesc laptele cu derivate din lapte pentru ca am incercat vreo trei feluri si nu i-a placut nici unul,dar nu stiu ce sa fac.
Crinuta,cu statul pe olita,pot sa-ti spun ca initial nici Rares nu a vrut sa stea,dar l-am pus a doua oara cu jucariile preferate si a stat.Am facut toata treaba asta de mai multe ori pe zi si acum reusim sa facem "treaba mare" aproape numai la olita.Antrenamentul asta l-am facut vreo trei luni si stam numai cu jucarii si cu mami sau cu tati langa noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Cred ca trebuie sa ne inarmam cu rabdare si sa perseveram cu olita asta! Ca si eu l-am pus cateva zile cate o data pe zi si nu statea , iar acum de doua zile nu l-am mai pus iar! Multi spun ca e mic la 1 an si sa-l mai las...dar nu stiu cum e mai bine!

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Eu nu zic ca e mic la 1 an.
De ex, acum vreo 2 luni cand l-am pus, asa sa vad ce face, a stat, si acum regret ca atunci nu am perseverat.
De maine vom incepe sa il punem dupa fiecare masa, ca el de regula face dupa masa.
Daca nu merge asa trebuie sa cumpar olita din aceea ca o masinuta, cu manere.
Nici nu stiu cum e bine.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Haideti sa va zic ce am citit eu despre olita!

Zice asa:"Este adevarat ca unele mame au reusit sa-l puna pe copil pe olita la ore fixe si sa-l tina acolo un moment ca sa faca {unde i se spune sa faca}.Dar un copil nu este un catelus care este conditionat pe cale reflexa la vederea unei rigole,iar educatia nu consta in obtinerea unui raspuns pasiv.Cei care o fac risca,in anii care urmeaza,ca bebelusul lor sa plateasca scump lucrul acesta.

In momentul schimbarii totale a imbracamintei,nu va grabiti sa-i scoateti scutecul.Copilul are multe lucruri de invatat inainte de a sti sa nu faca pe el si sa ceara olita:trebuie sa invete sa mearga,sa alerge,sa urce si sa coboare scarile,sa spuna cateva cuvinte,trebuie sa invete unde este toaleta si la ce serveste ea.Trebuie sa invete placerea de a fi uscat,curat,de a se plimba avand doar un chilotel pe el.De asemenea,trebuie sa paraseasca acest stadiu oral,cand orice interes si placere trec prin gura.
Dar maiales,igiena personala controlata cere o maturitate a sistemului neuro-muscularcare nu poate fi grabita si care nu intervine decat in jurul varstei de doi ani."

Lavinia si Natalia(17.01.05)

Mergi la inceput

Lavinia, am citit si eu acelasi lucru, dar nu m ai stiu unde, si mi se pare adevarat! Pe bune!

Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Bubu,da, in mare parte e adevarat.Eu n-am incercat sa o pun pe Natalia pe olita din mai multe motive.Primul ar fi ca la noi in casa nu e tocmai cald de stat in funduletul gol,apoi si din comoditate.Ma astept la o reactie negativa din partea Nataliei daca as pune-o pe olita.pRobabil ca ar sta la inceput din curiozitate dar cand si-o da seama ca de fapt trebuie sa stea acolo minute bune nu cred ca va accepta.Asa ca nu am chef de plansete,eu sa stau langa ea,sa-i vb frumos,sa-i explic,sa ma enervez etc.Cu Natalia am cam luptat pentru fiecare lucru nou cu care a trebuit s-o obisnuiesc.Cu diversificarea mancarii mi-a luat ceva timp,o luna-doua,cu intarcatul in timpul zilei iar mi-a luat timp si nervi asa ca nu mai vreau,mai ales ca inca nu e momentul.Pentru alte mamici care au reusit performanta,felicitari,mai scutesc din pampersi cu ocazia asta.

Imi amintesc de primul nepot cand il puneam pe olita,cate plansete pe el,trebuia sa stam undeva departe de el,caci altfel se agata de noi.Pe atunci nu erau pampersi deci se justifica mai mult dorinta mamelor de a invata copilul la olita.Si dupa ce-l lasam jumatate de ora pe olita,mai plangand,mai mieunand,nu facea nimic.Cum il imbracam cum isi dadea drumul la toate.

Lavinia si Natalia(17.01.05)

Mergi la inceput

Nici eu nu am de gand sa fortez nimic cu olita, deoarece nu am chef sa captete aversiune fata de olita.
De ex in seara asta dupa ce am vazut ca no chance, l-am imbracat si am lasat olita in mijlocul camerei, olita care e devenit bineinteles noua jucarie, so.. deocamdata ii las sa " faca cunostiinta" si apoi mai vedem.
Oricum, nu e nici o graba, si eu sunt comoda din fire si mi-e mult mai simplu sa ii schimb pampersul, ooopps, imi era simplu ca acum alearga prin pat cand il schimb.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Completand cele spuse mai sus, stateam acum si ma gandeam ce sanse am eu sa il tin locului, chiar si pe olita ( el neintelegand inca motivul), atata vreme cat el nu poate sta locului mai mult de 2 minute.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Vlad se joaca cu olita de vreo 3 luni cred! Acum 2 saptamani am bagat-o in dulap sa o uite, ca sa stie pt. ce foloseste mai tarziu, cand o sa-l invat.
Crinuta, 2 minute e mult, Vlad nu sta nici 10 secunde intr-un loc!

Poze cu Vladutz

Mergi la inceput