Fetele din America (58)
Raspunsuri - Pagina 9
yank spune:
quote:
Originally posted by Veve
Mamicule,iti trimit numberu' pe mp.Cu shoppingu' nu'j daca te pot ajuta.Doar daca prinzi o zi cand e Flavius liber sa-l las baby-sitter.
Yanku,am pus-o,draga!Ai vreo preferinta,ca io am d-alea cu arome?
Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6
Cu aroma de nekezol ai?
Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...
Sanca spune:
quote:
Originally posted by yankquote:
Originally posted by Veve
Mamicule,iti trimit numberu' pe mp.Cu shoppingu' nu'j daca te pot ajuta.Doar daca prinzi o zi cand e Flavius liber sa-l las baby-sitter.
Yanku,am pus-o,draga!Ai vreo preferinta,ca io am d-alea cu arome?
[font=Times New Roman]
Cu aroma de nekezol ai?
De intrebi, poftesti?
raducu spune:
Fetelor,
mai avem aprox trei sapt si vom ateriza si noi in Americ(New Jersey mai exact)
Am multe intrebari asa ca faceti-va mila de mine si raspundeti-mi si mie daca aveti cunostinta.
So, prioritatea nr 1 este: se gaseste lapte formula NAN2 pt bebelusa mea de 5 luni? daca nu cu ce pot sa-l schimb? cum gasesc un pediatru acolo? il alegi de prin vreo lista...sau este impus de sa zicem 'spitalul' de acolo? ne ia cineva in evidenta?
2. avem un catelus caniche care as vrea sa-l luam cu noi acolo. Are pasaport si cip si are toate vaccinarile la zi. o sa stea in carantina? ma lasa cu el in avion daca am cusca? cat costa sa-l aduc?
3. ce intrebari sunt puse la interviu pt viza/decolare/aterizare?
Multumesc mult de tot si abia astept sa-mi raspundeti ca stiu ca voi sunteti TOATE niste dulcici si o sa ma ajutati.
Sanca spune:
Ioana,
eu nu te pot ajuta in ce priveste formula de bb ca sant ceva ani de cand nu am mai folosit.
Cat are cainele tau in greutate? Daca este sub 15 lbs il poti lua cu tine in cabina, si taxa depinde de compania aeriana - cam 100 de dollari. Trebuie sa-ti faci rezervare ca nu accepta decat 2 animale pe tot zborul. Trebuie sa ai cusca speciala, de masuri specifice. O sa caut link-ul si o sa-l trimit.
Chestia cu carantina esti la mana celor de la intrare. Normal, un caine vaccinat si cu adeverinta de la vet nu ar trebui sa stea in carantina.
Bic spune:
Fetelor,
multumesc mult de raspunsuri.
O sa ma uit mai cu atentie la cintarul de la Baby Depot, poate il iau pe ala. Intre timp m-am mai linistit, ca cupilu' pare bine.
M-am cintarit si cu ea pe cintarul obisnuit, dar asa cum spune si Simina, nu e deloc exact, ca nu are subunitati. Ma rog, are juma' de pound, da' nu e destul.
Alta intrebare: voi ati folosi o pompa imprumutata de la cineva? Mie mi-a dat o prietena si am cea mai mare incredere in igiena ei, dar parca tot nu-mi vine...In plus am citit pe Internet ca astia nu recomanda deloc pe-aici asa ceva.
Smaranda, 03.11.2005
Sanca spune:
Ioana,
uite, cei de la Lufthansa zic ca animalul sa nu aibe mai mult de 8 kg sau 18 pounds, iar cusca sa nu fie mai mare de 22 x 16 x 8 inches (55 x 40 x 20 centimeters)
Bic,
pompa cu pricina, nu are cupa de plastic care se poate schimba? Uite-te pe web site-ul companiei care face masina, si vezi daca nu vand si componente.
amuleta spune:
Raducu, in legatura cu pediatrul, depinde de asigurare. Daca ai o asigurare, ceri lista cu pediatrii si vezi cine-i mai aproape de tine. Daca nu ai asigurare, cel mai bine e sa suni spitalul cel mai apropiat , fiecare are un "physician referral line" si le spui ce vrei. S-ar putea chiar sa gasesti unul roman, depinde... Daca n-ai cum intoarce caruta (adica nici asigurare, nici bani) in functie de legea statului s-ar putea sa-ti poti pune copilul pe medicaid, adica o asigurare pentru cei in nevoi. Medicaid-ul asta are o lista cu medici de copii, nu-i cel mai grozav dar, ma rog, calul de dar nu se cauta la dinti, merge pina te dezmeticesti. Multe state (nu stiu daca toate) asigura vaccinarile copiilor gratuit, prin "health department", eu asa i-am vaccinat pe-ai mei.
Cauta pe internet adresa unor biserici romanesti din NY sau NJ si du-te duminica pe-acolo, romanii de la biserica o sa-ti poata da mai multe informatii, cel putin pina te pui pe picioare.
lexi spune:
Ioana, s-ar putea sa gasesti lapte NAN, asta e cumva de la Nestle? cam www.drugstore.com/products/prod.asp?pid=58483&catid=26967&brand=10830&trx=PLST-0-BRAND&trxp1=26967&trxp2=58483&trxp3=1&trxp4=0&btrx=BUY-PLST-0-BRAND&cmbProdBrandFilter=10830" target="_blank">asa ceva?
despre pediatru, asta depinde de asigurarea pe care o veti avea, ei va dau o lista din care alegeti unul (care are sansele sa nu fie si cel pe care-l doriti, dar o sa capatati experienta si-o sa stiti ce trebuie sa cereti la al doilea )
intrebarile de la aeroport depind si ele de statutul cu care veniti aici; daca sunteti in vizita, or sa va intrebe doar cat stati si la cine, eventual daca i-ati adus ceva interzis prin valize. daca emigrati, intrati la alt tir de intrebari, stati la alta coada. :-)
te mai asteptam cu detalii.
Siminaf spune:
Bic, eu am o pompa electrica, pe care, cind nu o voi mai folosi, o voi da mai departe. Cred ca se pot fierbe componentele care vin in contact cu laptele, si atunci se cheama ca s-au sterilizat.
Ioana, gasesti si lapte formula de la Nestle aici, doar ca nu se cheama NAN. Este "Good Start" si e f. bun, ca de altfel toate brand-urile de aici - parerea mea. Eu i-am dat o cutie mare Ralucai (o alimentez mixt) si a fost superbine. Dar apoi ne-am intors iar la Similac, pt. ca pe asta ni l-a dat de la WIC. Ma gindesc totusi sa-l schimb, parca mi-e teama sa n-o ingrase prea tare pe bebelina!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
Veve spune:
quote:
Originally posted by yank Cu aroma de nekezol ai?
Aaaa,nooo!Io ma refeream la capsuni,banane,d-astea!Nechezol n-am si po' sa razi da' asa mi-e dor de-o de-aia de care-mi facea mama cand eram cupil..."Unica" se chema,da' nu stiu ce anume continea...Deci bei ce-ti dau,ok?
PS Fa ceva cu mama prostilor asta,ca ne ducem de rapa,bre!Parc-o schimbasi pe-o bici pi undeva?!
Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6