Reteta PANETONE - help

Reteta PANETONE - help | Autor: danita

Link direct la acest mesaj

salut fetelor,
vreau si eu reteta de Panetone. stiti reteta? dar nu la masina de paine ci asa clasic .
va pupic

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Bun mai e si Panettonele asta.Eu am mancat prima oara de la niste italieni,veniti in vizita in Ro.E cozanacul lor traditional.Poate cateva fete din Italia te poate ajuta.
Chiar acum am cautat pe net si am vazut o reteta de Panettone,dar n-am incercat-o niciodata.

Ingrediente:
Faina................1500 g
Madră................863 g
Drojdie..............60 g
Sare.................21 g
Zahar................480 g
Oua..................720 g
Galbenus de oua......143 g
Miere................21 g
Esenta de lămaie.....30 g
Esenta de portocala..45 g
Vanilie..............30 g
Coaja de portocala....143 g
Coaja de lamâie.......143 g
Stafide...............443 g
Unt...................360 g
Margarina.............105 g


Mod de preparare

•Se cântăresc si se amestecă făina, madra, drojdia, sarea, zahărul, mierea, esențele. Se malaxează aproximativ 5–8 minute, adăugând ouăle unul câte unul.
•Se începe adăugarea gradată a untului și margarinei până la omogenizare.
•Se malaxează la viteză mare până când se dezvoltă, aproximativ 3 minute.
•La sfârșitul malaxării se adaugă stafidele. Temperatura aluatului după malaxare este de circa 25oC.
•Se fermentează circa 4 - 5 ore.
•Se divizează aluatul în bucăți de 525 g care se modelează rotund și se pun în forme. Se dospesc în dospitor circa 5 - 6 ore.
•Coacerea se face la 175oC timp de 18 minute.
•Termenul de valabilitate este de 4 până la 6 săpt



Repet.........nu am incercat sa o fac.As fi vrut sa-ti dau linkul direct dar l-am luat ca word doc. de pe net .

Poate fetele din Italia te vor ajuta mai mult.
bafta multa !


Aici sunt cateva generalitati despre acest cozonac,e interesant...

http://www.anamob.ro/lab/panettone.shtml#up

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

thx ptr mesaj .. mai sap , poate gasesc ceva verificat ;) .
nu stiu ce este madra ? tu stii ?
thx ptr tot
danita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

pe culinar.ro, retete cu poze am gasit o descriere pas cu pas, si cu poze, se face atat de complicat- dureaza vr-o 2 zile, ca eu una il cumpar, nici nu pre-mi place, si gata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

quote:
Originally posted by danita

nu stiu ce este madra ? tu stii ?




Habar n-am.Cred ca e ceva ca faina,vad ca se pune o cantitate mare de madra.Poate vreo fata din Italia ne-ar lamuri,ca sunt si eu curioasa acum.Eu n-as incerca acasa.Mai bine imi cumpar.Nu se compara ingredientele lor cu ale noastre.Sunt de o calitate mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Am gasit o retetaaaaaaaaa.A mai fost un subiect asemanator.Uite link-ul

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=20195&whichpage=4

Sigur te va ajuta !

Bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

multumesc gagici ! se pare ca sansa sa iasa panettone bun bun e sa imi iau o masina de facut paine:))
pupici la toate

Mergi la inceput