Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (1)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimi_dumy spune:

LA MULTI ANI ! un an nou mai bun, plin de impliniri si bucurii, sa va fie copii sanatosi si mancaciosi.

Am avut probleme cu calculatorul si net-ul si nu am mai putut sa va scriu, de citit v-am mai citit cand prindeam pe la prieteni cate un calc cu net.

Noi am facut pe 4 ianuarie 2 luni, avem 5,250 gr si 60 cm, la 1 luna am avut 3,950 si 56 cm.(la nastere a avut 3,400 si 50 cm si am iesit din spital cu 3,200).

Am facut vaccinul miercuri si a facut febra 38 , dar i-am dat panadol 3*2,5 ml in 24 h si acum este mai bine; pofta de mancare nu prea a avut si cerea cam la 1,5 – 2 h , de obicei manca din 4 in 4 h.

Eu am inceput sa iau Nutrinatal de pe 24 dec si deja se vede diferenta , acum imi mai mananca doar 70 ml supliment seara (humana 1), inainte era cam 200-250 ml pe zi.

Eu folosesc biberoanele de la NUK cu tetina de silicon (de la 2 zile i-am dat supliment ca nu am avut mult lapte si plangea de foame) si nu am avut nici o problema , atata timp cat e de mancare fetita mea nu e pretentioasa, sanul primul si apoi biberonul.

Si eu am avut o problema cu sanul drept acum 2 sapt : a mancat la 8 ore noaptea si eu m-am bucurat ca am dormit si eu ca omul, dar m-am trezit cu sanii piatra si ma dureau ingrozitor, iar un canal mi s-a infundat si am facut o diatamai galma; am facut masaj , comprese cu apa fierbinte, muls dupa supt si dupa 2 zile a reusit goaga sa-l desfunde. Mi-a fost invatatura de minte si acum ma trezesc noaptea cand nu se trezeste ea (din 4 in 4 h) si ma mulg, iar laptele il pun la frigider si il incalzesc seara si asa nu-i mai dau supliment.

Cu mucisori noi am avut mari probleme , nu reuseam sa-i scoatem cu pompita de la chicco si cu apa de mare , am ajuns si la spital sa-i scoata , dar nu au facut mare lucru; salvarea noastra a fost o pompa - batista bebelusului (se monteaza la aspirator www.overland.com.ro) – care face minuni - scoate mucisorii foarte bine si fetita nici nu plange. Eu una o recomand mamicilor care stiu ce inseamna un copil care nu poate sa respire si sa manance din cauza mucisorilor.

Anda77 si eu stau in sect 2 si am sunat la primarie si mi-au spus ca angajatorul trebuie sa depuna dosarul pana la sfarsitul lunii la nu stiu ce directie (p-ta Amzei ,nr.13) si ca dosarul tb sa cuprinda : cerere tip, copie BI/CI,copie certificat de nastere,copie livret de familie si adeverinta de la servici ca ai cotizat in ultimele 10 luni.

Noki, eu stau in spatele caminelor de la constructii, dar de obicei o duc la plimbare in parcul circului, poate ne intalnim la o plimbarica.

Cam atat pentru acum, va pup si aveti grija de voi si de bebelusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

salutare !

ma mai tine cineva minte ?!?! (glumesc, binenteles). uite ca am reparat iar (!) calculatorul; temporar, of course.

incerc sa imi intru in ritm, daca ma lasa masinaria asta infernala (calc-ul), si masinaria asta mica si scumpa de luca. cat am citit, a facut nani, cum am inceput sa scriu, s-a trezit. asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

FETELOR, MIE INCA MI SE UMFLA PICIOARELE CIND STAU IN PICIOARE SI AM USTURIMI CUMPLITE LA PIPI! nU CRED CA SUNT DIN CAUZA EPIZIOTOMIEI, SIMT MAI DEGRABA USTURIME LA NIVEL DE CANAL URINAR!
AM BAUT O GROAZA DE APA AZI, DAR PIPI FAC RELATIV PUTIN! oARE ESTE O RETENTIE DE LIKIDE!
l-AM INTREBAT SI PE TUTUNARU, DAR NU STIU CIND O SA RASPUNDA!
DACA STITIT CEVA , VA ROG , SPUNETI-MI!

AM PRIMIT REZULTATUL LUI SIMON LA COPROCULTURA! ARE MITITELUL STAFILOCOC AURIU (10*6) SI KLEBSIELA!
INCERC SA MA CALMEZ , CA ALTFEL AJUNG LA SPITALUL DE NEBUNI!oF!

MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA MANINCA SI MI-A LUAT IN GREUTATE, ARE 3700 DE LA 3350 LA 10 ZILE! OARE E BINE?

Cristina Baku & Simon

pictures:
http://uk.photos.yahoo.com/gbuluci

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65676&whichpage=4" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Iar scriu pe fuga...

De trei zile-ncoace kk nu mai face. Eu am zis sa nu ma panichez ca auzisi ca bebe isi extrage tot ce poate din lapticul de la mine, dar am zis ca e bine sa va intreb si pe voi. Cat mai pot sa mai astept?

Fetele care ati avut lohii sero-sangvinolente dupa 2-3 saptamani, au constituit ele vreo problema serioasa? Eu am primit in spital din ziua 3 pana in ziua 7, injectii cu ergomet si oxistin pentru ca aveam resturi, resturile nu s-au eliminat si doctorul a facut o derogare de la standard si m-a lasat acasa nechiuretata. Daca "resturile" mele ar mai fi acolo si s-ar inflama cat de rau ar trebui sa ma simt?

Ha... frumusetea exterioara. Super subiect. Palida ca luna, burta se rasfrange catre aproape toate punctele cardinale. Distractiv mi s-a parut de la inceput ca buricul mi s-a retras imediat dupa nastere la loc si s-a format acolo ca un crater. De coafura nu zic nimic, ca niciodata n-am avut grija de ea in mod deosebit.

Dienutza, daca citesti un pic in urma, ai sa vezi ca lumea tot intreba de tine. Zau ca ti se duce dorul...

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Tania, spune-mi daca vrei sa incerci mameloanele lui Lavi02. Daca nu, eu incerc sa ti le trimit pe-ale mele. Uite, iti pun aici un link ca sa vezi cum arata: http://www.medela.com/NewFiles/nipshield.html E vorba de modelul "contact".

Meems & Rianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ma apuca nervii.. scrisesem un mesaj lung, si l-am pierdut!!! am uitat sa-l copiez inainte ca de obicei...
asa ca nu mai reiau decat ce-mi amintesc, ca nu mai am mult timp de stat la pc

silvia, nu se pastreaza laptele. se face instant, se da copilului. daca pleci la drum, iei termosul si cutia cu lapte praf, sau apa calda in bibe si pus in cutie izolatoare. exista si niste cutii dozatoare pt lapte praf, iti pui in compartimente dozele necesare si nu mai cari toata cutia.

vad ca intrebati ce se controleaza in timpul contractiei la nastere. va spun pt ca am intrebat, cel mai bine dilatatia se vede pe contractie si cand impinge mama. desi doare al dracului de tare, sa te mai puna sa si impingi, atunci te ajuta si cu dilatia, si vede exact situatia... nu de alta, da' am crezut ca e vreo manevra masochista.. de ce tinea musai sa vada dilatatia pe contractie.

cu botezul la bb, cand platiti taxa la biserica, noua ne-a spus cat trebuie sa dam la preot, adica "cat vrea nasul, da' nu mai putin de..."

gata, time out... nu mai am timp de scris...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Sal'tare.
Uite ca nu ma tin de promisiune pentru ca sint cam mofluza.
Ina, ma bate D-zeu de cite ori ma apuc si-ti dau eu tie sfaturi, ca ma pocneste FIX a doua zi exact problema ta. Uite ca ca de doua zile Smaranda nu mai are programul minunat pe care il descriam. Nu-s ce naiba s-a intimplat. Maninca pe la 4-5 p.m. dupa care doarme tun pina pe la 11-12, maninca si apoi iar se trezeste in mijlocl noptii... Ce-am facut gresit, de ce e asa??? Habar nu am.
In plus, a reusit sa ia raceala de la mine (am stat cu frisoane si cu dureri in git acum vreo trei zile) si azi noapte s-a trezit fonfanind si urlind, fireste. Asa ca acum ma uit si eu mai atenta la ce ati scris voi mai demult despre apa sarata, serul fiziologic, etc.
Ei, dar ne trece noua tot.

Ah, si anda, iti trimit eu Desitin, da' numa' sa-mi spui cit ai nevoie si sa-mi trimiti adresa postala pe e-mailul pe care ne-am mai conversat noi.

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Salutare!!! Noi tot prost stam cu laptele, adica mananca bb dar...nu prea bine!!! A luat 80 gr in 3 zile ceea ce e putin zic eu dar nici rau de tot.

Lavi02 eu azi am inceput si am luat 6 linguri de galactogil pt ca nu am gasit nutrinatal. Sa vedem daca pana maine se vede ceva. Pana luni nu il mai cantaresc ca imi e teama ca intru in panica de tot si...nu e bine! Ma bucur ca tu esti pe calea cea buna cu lapticul!! Eu zic ca daca doarme dupa ce mananca e satisfacut si ii ajunge lapticul dar...sper sa nu scada ci sa creasca productia!!

Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Dordia. eu zic ca nu e rau 80 gr in 3 zile. Ei trebuie sa ia in medie cam 30g/zi, deci voi sinteti f. putin in urma.

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Hi, hi, hi. Sta puiu' la tati in brate acuma si e atat de atent ca-i aude vocea asa aproape... Ce figura de puiut!

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput