vitamine B

vitamine B | Autor: ina_di

Link direct la acest mesaj

la rubrica sanatate, drojdia e bere e foarte des mentionata, datorita continutului ei ridicat in vitamine B. aceasta drojdie este cea care este folosita in brutarii, la fabricarea painii? sau drojdia de bere este un alt tip de drojdie?
daca exista diferente intre acestea (drojdie de bere / drojdie de paine), m-ar interesa care sunt acestea - avantaje/dezavantaje si daca si drojdia de paine poate fi folosita ca sursa de vitamine B?
celor care stiu mai multe pe acest subiect si ni le impartasesc si noua, multumiri anticipate.
Un An Nou bun tuturor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Depinde la care vitamina B te referi ca sint vreo 10 tipuri.
dar cam toate se gasesc in drojdii, si sint formate in mediu bacterial.
Vitamina B-1 se gaseste intr-adevar in drojdia de bere (cea folosita la fabricarea piini), piine inegrala, carne...etc.
Biotina se gaseste de asemenea in drojdie.
Vitamina B-2 (riboflavin) se gaseste in verzituri.
Vitamina B-3 in peste si pui
Vitamina B-6 in piine integrala
Vitamina B-12 se gaseste in maruntaie, lapte, oua.
Acidul Folic in spanac si brocoli.
Acidul Pantotenic in drojdie, oua, nuci.
Cholina in Piine integrala, albush, caren.
Vitaminele B functioneaza numai cind sint impreuna (B-complex) asa ca o sansa mai buna de asimilare ai cind maninci produse care le combina (care contin drojdie de ex),
A


www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

in plus la ce a spus Andrada, se face "tratament" cu o bucatica de drojdie de marimea unei nuci+o lingurita de miere / zi (da' am uitat cate zile ).

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibaba spune:

eu stiam ca drojdia de bere contine toate vitaminele din complexul B... in unele surse am citit ca ar contine chiar si B12 care este continuta doar in produse animale ...

despre administrare am citit in carti de medicina naturista ca trebuie sa iei drojdie proaspata cu miere pe stomacul gol si apoi sa nu mai mananci nimic o jumate de ora ...si o cura dureaza cam 2 saptamani ... eu am inceput acum o cura , sa vad ce efecte o sa aiba ...

totusi de curand am citit intr-o revista de medicina naturista o chestie contradictorie si anume: daca se face o cura ar trebui sa se faca cu drojdie uscata care datorita procesarii la temeperatura inalta ar avea bacteriile moarte , deoarece drojdia proaspata ar avea tocmai efect invers, adica sa "manance" vitamina B din intestine ... eu totusi fac o cura de drojdie proaspata , nu prea cred ca e corect ce am citit in acel articol ...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_di spune:

Va multumesc pt raspunsuri.
totusi raman cu o neclaritate, poate si pt ca eu nu am fost f la obiect.

In Canada, am gasit 2 tipuri de drojdie:
1. drojdia folosita pt paine, pe care aici o numesc, in traducere mot-a-mot, drojdie de paine - cea pe care o cunosteam si din tara.
2. drojdia asa numita de bere, sub forma de praf.

incercand sa aflu diferentele dintre acestea, am gasit intr-un dictionar de-al lor ca se recomanda drojdiea de bere, cu precizarea expresa ca drojdia folosita la fabricarea painii este de evitat. Motivul fiind cel spus mai devreme de Alibaba.
deci intrebarea mea este, cand citesc prin materialele romanesti "drojdie de bere" la care tip se face referire?

am incercat si drojdia praf ( aici numita de bere, nr2) dar nu ma pot obisnui cu ea. o prefer pe cea folosita la paine ( nr.1), dar as vrea sa stiu daca intr-adevar are aceste risucri, sa iti "fure" ea din vitamine.

astept parerile voastre. va multumesc :)

Mergi la inceput