Intrebare ref la cei 300 RON
Trebuie sa nasc luna aceasta si de la 1 ianuarie 2006 stau acasa in prenatal si apoi voi sta in postnatal.
Intrebare:
Daca nu stai acasa cei doi ani de zile ci numai cele 126 de zile de prenatal si postanatal, am inteles ca totusi primesti o indemnizatie de 3 milioane in cazul in care lucrezi bineinteles (dupa terminarea celor 126 de zile). Are cineva idee ce trebuie facut pentru a primi acesti bani - cand trebuie sa incep demersurile, imediat dupa ce nasc sau abia dupa ce trec cele 126 de zile, ce acte trebuie sa contina dosarul si unde trebuie sa-l depun la primaria sectorului in care locuiesc sau il depune firma la care lucrez ?
Alina si bb Carla
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;19/st/20060127/dt/7/k/48cb/preg.png
Raspunsuri
marius spune:
Citeste OG 148 si vezi daca indeplinesti conditiile prevazute de lege. Nu oricine primeste cei 300 RON.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Constanta_2004 spune:
Salut Marius si La multi ani!
Ma bucur ca esti on-line la ora asta.
As avea si eu o intrebare apropos de acordarea celor 300 ron.
Eu am nascut in dec 2004. M-am intors la servici imediat dupa implinirea celor 126 de zile.Am intrat in CIC in dec 2005.
Acum vreau sa vin la servici dar nu stiu ce sa fac in continuare.
Eu am doar cererea de reintoarcere aprobata de directorul general (cu data in alb).
Fetele de la Resurse umane nu mi-au depus inca dosarul la directia de munca.
Am stagiu de cotizare neintrerupt de 3 ani.
Cum sa procedez in continuare?
Cu ce data sa imi declar "reintoarcerea",inainte sau dupa ce depun fetele de la HR dosarul?
Multumesc
Georgeta
marius spune:
Mi-e greu sa-ti dau un raspuns pentru ca nu am aceasta experienta. Te rog citeste ce scriu fetele aici despre cum anume au rezolvat fiecare ca e brambureala mare. Cert este ca ai dreptul in plus la 300 RON /luna dar e atata brambureala ca nu stiu ce sfat sa-ti dau. "Cate bordeie atatea obiceie" - parca asa era expresia.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
alina.mattei spune:
Marius multumesc mult pentru raspuns - am gasit ordonanta pe site-ul tau - o sa o citesc mai incolo cu atentie - poate ma lamuresc - ideea e ca din ce am apucat eu sa arunc un ochi pe ea - indeplinesc conditiile adica - muncesc de 5 ani neintrerupt, ultimile doua luni am fost in medicale dar am vazut ca se pun si astea asa ca nu ma afecteaza. O sa vad daca mai e ceva - in rest m-a luat ameteala cand am vazut cate declaratii trebuiesc date - le-am pierdut sirul la un moment dat cand le citeam.
Alina si bb Carla
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;19/st/20060127/dt/7/k/48cb/preg.png