Cum va 'domesticiti' sotii?
Raspunsuri - Pagina 7
exotic spune:
Catti ai dreptate ,asa este ,sotul meu era obisnuit de masa normal foarte prost astepta totul la ea,acum a vazut ca lucrurile stau altfelcu mine si a inceput cu reprosuri ca de ce nu gatesti ,ca mai trage si tu cu aspiratorul,baga rufele uite ce mizerie este si el facuse un munte in scrumiera de tigari ca de obicei si astepta totul de la mine,sa faca nevasta ca mie asa imi facea mama cam asa gandea ,eu muncesc si el munceste asa ca nu am timp sa la fac pe toate i-am zis ,daca nu-ti convine fugi si stai cu mama ta draga care le face pe toate si poate o sa fi multumit.M-am enervat super tare asa ca nu am mai facut nimik ,si-a dat seama ca nu este normal si vreau sa spun ca acum ma ajuta la toate treburile in casa ,spalat mancare ,dus gunoiul ,cumparaturi ,asa ca trebuie luati mai tare asa fetelor sa inteleaga ca nu este normal sa ne luptam singure cu toate.
lorelaim spune:
O gluma pt descretirea fruntiolr :-)
"Femeile schimba. Orice. Oricum. Daca s-ar referi doar la schimbat chestii prin casa sau la inovatii stralucitoare in cariera, ar fi super bine.
Dar cea mai mare placere e sa schimbi un om din crestet pana-n talpi,
incepand cu cravata si terminand cu prietenii si conceptiile sale despre viata, sa-l depersonalizezi, sa-l transformi de-a lungul anilor intr-o biata papusa fara vointa, fara culori preferate, fara atitudine, fara idei, si apoi, culmea culmilor, sa-l privesti critic intr-o buna dimineata, la cafea, si sa-i spui:
"Dragul meu... nu mai esti omul de care m-am indragostit. Te-ai schimbat, nu te mai recunosc."
catrinelteodoru spune:
da, lorelai anca, cuvantul "domesticit" e mult prea tare
io zic ca e vb de a "ne da" unul dupa celelalt si dupa cerintzele vietii in doi
nici al meu nu facea nimic la inceput, seara cand veneam acasa (lucram mai mult decat el) il gaseam in mizeria generala aruncat imbracat in patul nefacut, citind ziarele ... au fost si certuri si explicatii calme ... i-am atras si io atentia ca nu e vb de a spala "oalele mele de la bucatarie" sau ca il incurca "carpele mele de bucatarie puse la uscat afara"
nu pot spune ca e situatia ideala acum, dar stiu ca a intzeles ca toata treaba din casa e a noastra si ca in fc de situatie, de chef, de incarcatura de nervi, griji si oboseala cu care ne intoarcem de pe la serviciuri, o scoatem cumva la capat, impreuna sau fiecare pe rand
dar de "domesticeala" sau "pacaleli" nu-mi place sa aud, am vb intotdeauna deschis cu el (intr-adevar, nu intotdeauna calm,
ca asha mi-e felul)
Zambeste-mi!
paky spune:
Elise are perfecta dreptate. Cu blandete reusesti tot ce vrei. Al meu cat a stat la parinti nu a facut nimic. (vinovata scumpa mea soacra)La inceput a fost bine, adica facea cate ceva, dar dupa 2-3 luni a revenit la vechile obiceiuri. Pana intr-o zi cand nu am mai facut NIMIC. Am ajus sa nu vorbim decat de divort o perioada de timp,dar fiindca ne iubeam si nici unul nu dorea sa divorteze am rezolvat impreuna problema. Acum facem amandoi, sau fiecare are treaba lui si la curatenie, si la mancare ... E bine sa-i arata ca esti dependenta de el, ca nu poti (nu ca nu vrei) sa faci ceva fara el. Trebuie sa le canti in struna cel putin pana se obisnuiesc, apoi...