Legislatie adoptie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Simona, cererea de plasament, se ataseaza la dosarul copilului.
Naturala, pina ce renunta in fata instantei la copil are dreptul sa stie unde se afla copilul si chiar sa-i studieze dosarul.
Hotarirea de plasament se intocmeste in 2 exemplare, un ex. vine la famila de plasament si unul la naturala. Se specifica clar atit adresa familiei de plasament cit si adresa naturalei in aceasta hotarire.
Motivul pentru care am asteptat 6 luni fara sa pot lua copilul a fost ca in cererea de plasament la mentiuni am specificat ca nu vreau ca naturala sa-mi cunoasca adresa.
In cererea de plasament trebuie sa scrii motivul pentru care soliciti plasamentul, asa ca...nu se poate sa-i ascunda naturalei adevarul.

Mamica de pui mic si dulce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Da ELENA,nu te contrazic,dar eu am spus ca 'fac in asa fel'...sa nu stie..Adica ne mai ajuta si pe noi in unele cazuri...cel putin asa mi s-a explicat.. !!Ce stiu eu,poate nu le arata cererea sau poate nu sint prea interesate sa citeasca dosarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Simona are dreptate, DPC-ul e obligat sa-i comunice si mamei naturale despre masura plasamentului si locul in care se afla copilul insa atat. In hotararea de plasament nu scrie ca e un pas premergator adoptiei. Si in cazul asistentilor maternali, din pct de vedere juridic, masura care s-a luat cu privire la copil e tot plasament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.vio spune:

LEGE Nr. 274 din 21 iunie 2004
privind înființarea, organizarea și funcționarea Oficiului Român pentru Adopții
.......
ART. 7
Persoanele responsabile cu culegerea, evidența și transmiterea informațiilor referitoare la copiii care au fost sau urmează să fie adoptați au obligația să păstreze confidențialitatea acestor informații. Nerespectarea acestor obligații atrage răspunderea penală, administrativă sau disciplinară, după caz. Sancțiunile privind încetarea raporturilor de serviciu sau a raporturilor contractuale de muncă se cumulează cu răspunderea juridică de altă natură corespunzătoare faptei săvârșite.

Simona, e 274, nu 247.
Multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

SCUZE!

Sper ca nu v-am facut sa cautati aiurea!
Cred ca am o problema cu inversatul cifrelor,ca nu e prima data!Batrinetea...


SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

buna fetelor,
de ceva vreme intentionam sa adoptam un copil desi avem 2 naturali. intrebarea mea este: odata cu intrarea ro in UE se va schimba situatia cu adoptiile internationale? are vreun rost sa speram sau sa ne indreptam spre columbia sau rusia? noi suntem pregatiti sa incepem dosarul pentru a obtine atestatul de parinti adoptatori aici, nu stiu exact cat dureaza dar am aflat ca este un proces foarte complex. exista vreo speranta ca odata cu intrarea in UE se va da drumul la adoptile internationale in ro?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Oz, si noi suntem parintii naturali a doi baieti, si adoptivi ai unei fetite! Daca va doriti, se poate, e chiar frumos, e extraordinar! Acum cu legile astea aiurea de la noi, eu zic ca ceva va trebui sa se schimbe. faceti cum simtiti, si daca va doriti mult, Dumnezeu va va arata calea , si va va ajuta! Dar trebuie sa va doriti cu tot sufletul! Eu stiu ca daca-ti doresti cu tot sufletul ceva, si nu se poate altfel, vei gasi cum sa faci sa ajungi acolo, vei cauta pana vei gasi!
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Eu am inteles ca nu se va schimba nimic. Acum nu sunt permise adoptiile internationale nu pentru ca nu suntem in UE ci tocmai pentru ca UE ne pune sa le interzicem.
Sper ca nu spun prostii, dar sigur l-am auzit odata pe Tariceanu spunand ca nu se modifica nimic.

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinacodrina spune:

Buna fetelor, vin si eu cu intrebari.
Noi ne gandim la adoptie, am stabilit cu sotul ca mai incercam pana la sf.anului (tocmai incep a 3-a luna cu noul tratament), si daca nu reusim, renuntam la tratamente si o luam pe calea adoptiei.
Din experienta voastra, daca avem garsoniera (32mp), luata cu credit ipotecar, nu e complet mobilata inca... veniturile sunt destul de mici, adica undeva la 11 mil net din care se scad ratele de aprox.100 EUR.... ce sanse avem?
Apoi, o data copilul luat in plasament, inainte de adoptia propriu-zisa, care e statutul parintilor adoptivi? Adica, pot beneficia de concediu de ingrijire a copilului sau nu?
Multumesc

Irina Codrina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galinarodica spune:

Irina,
Cred ca nu e nici o problema, deoarece ei iti cer o adeverinta de venit, daca acolo nu scrie ca ai si rata e si mai bine. Oricum in lege nu se mentioneaza un venit minim necesar. Ei trebuie sa aprecieze daca ai conditii materiale si morale sa-l cresti pe copil. Cat despre CIC imediat ce-l ai in plasament de orice fel iti poti lua CIC.

Mergi la inceput