Legislatie adoptie

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

sabineta sper sa nu te superi, dar ti-am editat putin mesajul sa fie mai inteligibil (fara diacritice)


Am intrebat un avocat ce trebuie sa contina dosarul pentru stimulent, atunci cand te intorci la serviciu inainte ca bb sa implineasca 2 ani. Si vorbim aici despre copiii aflati in plasament.

Postez aici raspunsul, ca sigur va fi de folos si altor mamici.

In cazul dvs.se aplica Ordonanta de urgenta nr. 148 /2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, art.5:
Art. 5. - (1) De indemnizatia si stimulentul prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului.
(2) Beneficiaza de aceleasi drepturi si una dintre persoanele care a adoptat copilul, careia i s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care are copilul in plasament ori in plasament in regim de urgenta, cu exceptia asistentului maternal profesionist, precum si persoana care a fost numita tutore.
(3) in situatia persoanelor prevazute la alin. (2), acordarea drepturilor prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, se face tinandu-se seama de perioada de 12 luni anterioare datei la care, dupa caz, s-a aprobat adoptia, a fost facuta incredintarea, s-a instituit plasamentul sau tutela.
De asemenea se aplica art.12 din HG nr.1025/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr.148/2005:
Art. 12. - (1)Stimulentul se acorda pe baza de cerere, semnata de persoana indreptatita, insotita de dovada eliberata de angajator sau, dupa caz, de dovada platilor anticipate ale impozitului ori de declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte ca aceasta a reluat activitatea profesionala si realizeaza veniturile prevazute la art. 5.
(2)La stabilirea dreptului la stimulent, cererea este insotita de actele doveditoare necesare stabilirii acestui drept,dintre cele prevazute la art. 6, precum si de alte documente justificative stabilite prin instructiunile prevazute la art. 37.
(3) In cazul persoanelor beneficiare de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, care solicita dreptul la stimulent, se iau in considerare si actele doveditoare depuse in vederea solicitarii indemnizatiei.
Actele doveditoare privind componenta familiei, filiatia copiilor si situatia lor juridica se prezinta în copie, certificate pentru conformitate cu originalul si sunt urmatoarele:
a) actul de identitate al solicitantului;
b) certificatul de nastere al copilului si, dupa caz, livretul de familie;
c) certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz;
d) adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate;
e) declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte ca celalalt parinte nu beneficiaza de drepturile prevazute de OUG 148/2005;
f) declaratie pe propria raspundere din care a rezulte ca solicitantul se ocupa de cresterea si îngrijirea copilului si ca acesta nu este încredintat sau dat în plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
g) dovada eliberata de autoritatile competente sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului;
h) alte acte necesare, dupa caz, stabilirii dreptului.

mami lui rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamak spune:

A auzit cineva daca o sa mai schimba legea adoptia? Am o fetita de cinci ani, a fost aruncata la gunoi cand a avut doar 2 luni. O am in plasament de cinci ani. Niciodata nu a vizitat-o mama sa. A plecat in strainatate si nu mai auzim nimic de ea de 4 ani. Am incercat sa o adopt, dar nu am putut fara consimtamantul. Unde este interesul copilului? Trebuie sa schimba ceva pt ea si pt alti copii in aceasi situatia. Mi-a zis cineva ca a auzit ca se schimba legea incodata. Ma rog, si sper ca altcineva aici a auzit ceva.

Kelly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

din pacate nu am auzit sa se vrea sa se schimbe legea.
Asta este o problema majora. Sa lasi copilul atitia ani fara sa-l declari adoptabil numai pentru ca nu-i gasesti mama, sau vine sa-l vada o data la 1-2 ani este de neacceptat.

mamak pune-te cu artileria pe cei de la DPC, poate lasa lenea si se apuca de dosarul copilului sa-l declare adoptabil.
Pina la urma tribunalul decide, nu cei de la DPC. Ei trebuie sa faca dosarul, nu sa decida ca nu-l fac pentru ca mama e disparuta de la nastere. Copilul acela NU ARE PARINTI trecuti pe certificatul de nastere si trebuia sa fie declarat adoptabil din primul an de viata!


***********************************************************************************

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi / Cu terapie MIHAITA POATE FI UN COPIL NORMAL-AJUTATI-L!!!


www.dropshots.com/popescu71#albums/verde/2008-12-14/05:27:48" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamak spune:

Nici eu nu am auzit, si caut tot timpul si intreb pe avocati tot timpul. Dar am vrut sa cred...

Am noroc cu dpc-ul unde stau, ca ma ajuta mult, sunt oameni care le pasa de copii dar nu stie nici ei ce sa fac. Am fost la tribunal, chiar si la curtea de apel...degeaba. Cred ca au ciuda pe mine ca am doar sedinta permanenta si nu cetatenia, dar fac anul asta, nu stiu daca ma ajuta dar fac pt ea.

Multumesc pt raspuns. Nu renunt, lupt pt ea ca o iubesc ca o mama adevarata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eye-excel spune:

mamak tu esti mama adevarata, mult mai adevarata decat mama care a lasat-o pe fetita la gunoi
este posibil sa adopti ca si cetatean strain care are resedinta in Romania daca ai locuit 5 ani fara intreruperi in Romania cu viza de sedere si ai avut fetita in plasament. Stiu de la DPC si am vazut copii adoptati asa.
Godspeed!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eye-excel spune:

galinarodica iti multumim mult!

Am citit azi prin proiectul de lege http://www.adoptiiromania.ro/files/ANUNT%20conform%20art%206%20al%202%20legea%20nr.52%20din%202003_200.doc
Nu stiu daca s-a aprobat hotararea care ajuta parintii cu copii aflati in incredintare in vederea adoptiei. Intrebarea mea este, am inteles corect ca in situatia in care copilul a fost deja in plasament si se sare peste perioada de incredintare parintii nu sunt ajutati dupa pronuntarea adoptiei cu nimic? Adica nu primesc concediu de acomodare si nici indemnizatie? Stiu ca mai multe mamici au copiii in plasament pentru a 'scurta' adoptia... dar ar putea insemna ca dupa adoptia propriu-zisa nu mai puteti sta acasa cu bbeii... ??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginabulina spune:

Buna fetelor.Stie cineva daca stai cu chirie se paote adopta un copil saiu tb sa ia proprietate obligatoriu?Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibociort spune:

Legea nu prevede ca trebuie sa ai proprietate. Dar noua ni s-a solicitat la dosar acte privind detinerea de proprietati.Gabrielafericita de MARIA (07.08.2007)
ce nu te omoara, te face mai puternic......si mai bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ginabulina

Buna fetelor.Stie cineva daca stai cu chirie se paote adopta un copil saiu tb sa ia proprietate obligatoriu?Va pup!

Sigur ca poti, uite aici detalii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=130200

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabibociort

Legea nu prevede ca trebuie sa ai proprietate. Dar noua ni s-a solicitat la dosar acte privind detinerea de proprietati.

Gabrielafericita de MARIA (07.08.2007)
ce nu te omoara, te face mai puternic......si mai bunMie asta mi se pare un abuz. Nu scrie nicaieri ca TREBUIE sa ai proprietati. Trebuie sa stai undeva si sa dovedesti ori cu un act de proprietate, ori cu contractul de inchiriere.
Pai si sa zicem ca nu am o casa proprietate, dar am pamint. Inseamna ca stau in cort pe pamintul ala?

Mamak, cred ca ai auzit tu ceva dar nu e de bine, ci de mai rau. Vor sa schimbe legea in sensul prioritizarii cu o si mai mare intensitate ca pina acum a integrarii in familia naturala, bineinteles in detrimentul adoptiei, deci adoptia va deveni mult mai dificila (de parca acum e usoara). Sa dea Domnul sa fie doar un zvon, dar tare ma tem ca zvonurile astea rele se cam adeveresc.

****************************************************************


In fiecare zi alaturi de Emma!

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!


www.dropshots.com/popescu71#albums/verde" target="_blank">Curiosilor

excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)

Mergi la inceput