Bebelusi de mai-iunie 2005 (45)
Raspunsuri - Pagina 4

gabitzam spune:
Frate-miu are baiatul de 3 ani si fata de 6 si amindurora le-au vorbit si romana si engleza. Fata vorbeste foarte putin, baiatul deloc in engleza, dar inteleg tot ce li se zice in engleza. Cind erau micuti cumnata-mea vorbea cu ei romaneste si fratele meu in engleza.
Cit sint asa mici invata foarte usor limbi straine.
A fost odata o faza tare haioasa cu Emma, fetita, cind incerca sa ceara paturica si zicea in engleza, blanket, si nu se intelegea ce zice. Si dupa ce a zis de citeva ori s-a enervat ca maica-sa nu intelegea si a zis "patura, ma, patura"
Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni Spiridusul lu' mami Poze noi cu Andrei

loreen spune:
GAbitza asa faza am patit eu cu Bianca cand i-a zis maica-mii "stupid cow" pentru ca imi spunea mie ce traznai facuse in ziua aia iar ea stia ca va fi pedepsita...Avea 4 ani jumate...am ramas interzisa cand am auzit-o dai cu gura pe ea,iar mama era intrigata ce am de sar pe copil...Culmea e ca Bianca nu stiu cat a inteles din ceea ce a zis,dar eu sigur mi-am dat seama ca ceva tot stie dat fiind cotextul...cand i-am tradus maica-mii sa moara crezand ca am invatat-o noi...pana i-am explicat ca este un desen care se numeste asa...
Primul Craciunla 8 luni
Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Ruxel spune:
Am auzit si eu aseara stirea cum ca nu trebuie sa mai ai alte venituri ca sa beneficiezi de indemnizatia de 8 milioane pentru CIC. Dar la ce se refera cand spun ca nu trebuie sa mai ai alte venituri? Adik sa nu cumva sa fii in campul muncii si totodata sa beneficiezi si de cei 8 milioane din CIC?
Sau nu trebuie sa mai ai alte venituri de orice natura? Daca eu am venituri din altceva decat din salariu / respectiv acum CIC-ul, sper ca nu-i intereseaza pe ei, ca sa-mi acorde indemnizatia de crestere a copilului.
Ruxel
Bianca

elisor spune:
CrisDun as face stop la inima daca as deschide frigi si as vedea-o, cu toate ca ador aceste animalute, pacat ca nu am scaner sa va arat "zestrea" crosetata ce le-am facut-o.
Ai mare dreptate cu reporterii, cand mai vad ca dau cate-o stire despre cum cresc preturile la gaze, par examplu, si se duc si filmeaza lista de la intretinere si mai intreaba cate-o mamaie fac alergie, in fine asta o fi jurnalismul!
Baita eu nu mai poci sa-i fac baie decat cu sotul, fiindca ma rupe si se agita de scoate toata apa din vanita (vanita fiind in vana), dar ii mai fac cu Andreas si e mult mai usor.
Intradevar borcanelele sunt scumpe tare la noi, cum de altfel e si viata
Sanatate Carinei!
Loreen daca pt. tine femeia e superioara gradinitelor e foarte bine si n-am nimic impotriva lor daca s-a inteles cumva astfel, dar pt. mine femeia e a doua optiune, nu pun la socoteala cresa unde am retineri din simplu motiv ca s-au imputinat si acolo personalul e...depasit de varsta, dar cu gradinitele e cu totul alta poveste dar nu e cazul sa ne luam in coarne care educatie e mai tare, so
Pai pe ea de curioasa, trebuia sa faca putina ordine la hainite
...
Limbi straine: hasbandul vorbeste maghiara doar cu bunica-sa, in rest nu poate conversa , asa ca n-am sanse cu limba asta, sora-mea a plecat in Olanda la 10 ani si daca va zic ca olandeza pentru ea e limba materna, iar romana parca ar fi invatat-o pe parcurs, pentru mine sora-mea reprezinta un mister in privinta asta, e drept ca in Ro nu apucase sa faca gramatica si poate si de-asta exprimarea e...grea, dar la 10 ani sa iti schimbi limba si sa simti si gandesti in cea adoptiva eu nu pricep cum s-a putut intampla.
Am toata admiratia pentru cei care stiu o lb. straina
Eli, Bianca & Andreas

Mercedes spune:
loreen- pai... cred ca ai inteles gresit
I am interzis bonei sa vorbeasca cu Bia in romaneste dar asta nu inseamna ca noi( eu, sotul si cristi) nu vorbim cu ea romaneste(de fapt vorbim doar romaneste) .
Dupa cate stiu eu, copilul trebuie sa stie ca, cu persoana x se vorbeste o limba iar cu persoana y o alta limba ca altfel le va incurca.
Am gresit cu Cristi in primi ani de viata si vad ca acum degeaba mai fortez ca nu vrea.- vorbeste perfect romana cred ca este inutil sa spun asta dar totusi scriu, lb maghiara intelege dar raspunde in romana iar din septembrie face in particular engleza.
Scuze ca m am abatut de la subiectele noastre dar am considerat ca este bine sa va previn si sa invatati din greseala mea

elisor spune:
Mercedes eu nu cred ca ai gresit cu nimik, copiii au un potential de nici nu ne imaginam!!!
Eli, Bianca & Andreas

Mercedes spune:
ruxel- eu inteleg sa nu ai venituri de natura fiscala ( deci nu neaparat din salarii)

patriciaRO spune:
Elisor, mai cum se chinuie sa ajunga la globuri si sa si reuseasca... Super tare...Ambitioasa, domne'...
Noi suntem muciosi in continuare, in schimb aseara parca sa zic ca a respirat mai bine, dupa ce i-am luat alte picaturi de la farmacie... Astai au doar un singur produs.. NU au asa de multe ca in Ro!
Beatrice, mami de Alex pifos

loreen spune:
Elisor mama draga da eu nu ma cert cu nimeni,mai ales cu voi ca nu am de ce...eu am avut cateva experiente negative cu caminele si cresele cu Bianca si nu vad cum s-ar fi schimbat ceva de atunci pana acum...Prefer femeia pentru motivul ca-mi sta copilul acasa in mediu curat,nu pe ciment alaturi de o mie si-o suta de virusi,mancarea e facut de mine nu de una care a fost la buda si a uitat sa se spele pe maini cum am vazut-o la una din camine...Cand o veni vremea gradinitei va merge negresit,dar de mancat tot acasa va manca si dormi...Nu am nimic impotriva colectivitatii,eu finnd una crescuta in ele si prin camine si prin tabere plus scoli militare...
Bianca e tare de tot...ce gust ti-a zis ca are globul...?!Mai si are niste carnaciori la manute de mi se pune pe suflet...
La baie nu poti folosii suport pentru baie in pozitia culcat sau in fund...Eu maimereu trebuie sa-i fac baie singura ca draga de sot al meu ba-i la tenis,ba-i la nu stiu ce zi de nastere,ba nu-i pe faza si uite asa trebuie sa ma descurc singura...si merge...de-aia ma doare spatele de ma omora
Mercedes da intreb tot eu ca proasta ca nu pricep...de sa nu-i vorbeasca si si( a nu se intelege ca am ceva cu maghiarii,chiar imi sunt dragi si am stat cu ei aproape 10 ani)...?!
Crisdun ...am patit si eu o faza de-asta cu motanul in masina de spalat,inchisa ,chiar inainte sa-i dau drumul,numai ca m-am speriat asa tare cand la-m vazut cu ochii beliti la mine incat nu mi-am dat seama sa-i fac poza
Primul Craciunla 8 luni
Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"