Bebelusi de mai-iunie 2005 (45)
Raspunsuri - Pagina 14

roisin spune:
Eu am o saltea de la mondocarp, ceva cu burete si o fata mai tare, nu e grozava pentru ca si fata tare mi se pare tot prea moale, dar aia de patut ma enerveaza ca fosgaie (noi avem patut de fas) si se trezeste cand se foieste in pat.
Pentru invelit folosim cu succes sacii de dormit la ambele fete, la varsta asta nu e recomandat sa doarma cu paturica tocmai pentru ca se poate sufoca. Plus ca sta mai mult dezvelit si n-am facut mare branza.
Am luat recent un sac de dormit productie romaneasca din Cora, a fost vreo 400.000, dar sunt unii mult mai fain (si mai scumpi) de la Baby Calin, intr-o vreme aveau pe la Carrefour.
Eli, de unde ai luat tu recipiente de pus pe calorifer, ca m-as baga si la unul d-ala? Umidifcatorul e beton, l-am pus cumva in mijlocul casei si s-a simtit destul de bine in toate dormitoarele, dar va veni vremea cand caprele vor dormi impreuna si atunci am sa-l mut la ele si io tot cu nasu' varza o sa fiu, asa ca mi-as lua o cutie d-aia. Plus ca aia banuiesc ca e destul de mica, la o adica o poti cara dupa tine daca pleci pe undeva, nu?
Io n-am nimic prea distractiv de povestit azi, sunt inca stresata de bona, aseara (dupa ce plecase) incepusem sa-mi reconsider pozitia, am zis ca si asa e greu sa gasesti una buna, sa vrea sa stea cu doi copii mici, sa vrea sa urce 4 etaje cu piticania in brate cand vine de afara, ce rost are s-o schimb, dar astazi nici n-a intrat bine pe usa si a inceput sa ma irite, ma oftica ca nu se joaca cu fetita cea mare si ii spune "ne jucam cand doarme Ina", dar cum adoarme Ina se instaleaza la televizor si se uita la desene cu ea in loc sa-i citeasca o poveste, de exemplu.
Ieri chiar m-am strambat putin ca Miruna statea in bucatarie cu mine si isi facea de lucru la sertarul ei si ea vine si zice "las-o pe mami, hai cu mine la televizor". Si atunci i-am zis s-o lase in pace, ca deja e suficient televizor.
Noi biscuiti inca n-am incercat, i-am dat niste covrigi sa-si mai chinuie gingiile, dar din aia nu reusea sa muste, numa' molfaia la ei. Dinti n-avem inca, desi cei de jos parca ar vrea sa rasara, dar cred ca am sa-i iau niste biscuiti d-aia populari, sa vad cum se descurca. Exista niste biscuiti fara gluten, eu i-am luat Mirunei dar nu mi s-au parut extraordinari, si nici ea nu se dadea in vant dupa ei.
Ma duc s-o imbrac pe Miruna, ca e inca in pijamale si p-orma cred ca-mi fac curaj sa dau o tura pana jos. Moama, ce frumusete e afara, nu putea sa fie asa de Craciun?

Androix spune:
Salut
Monicica, e pe bune faza. Eu am vazut un documentar pe descovery cand inca eram insarcinata si am retinut propozitia asta care mi-a placut mult: "este modul naturii de a demonstra paternitatea". Era vorba evident despre cat de multi bebelusi seamana in primul an de viata izbitor cu tatii lor.
Si Filip este identic cu tac-su tot asa cand avea varsta lui. Nu am unde scana niste fotografii de pe vremea aia si mor de necaz. Sper sa reusesc candva, ca sa va arat si voua.
Mai, pai ce faceti voi aici noaptea? Puneti de-o sezatoare virtuala? Offff, imi pare rau ca nu va lasa piticii sa dormiti.
Mygirl, sa te iei de mana cu al meu sot ca si el tot de 7-8 ani are carnet si tot nu conduce. Ma rog de el cu cerul si cu pamantul si nu vrea M-am plictisit sa fiu soferul casei, vreau si eu sa beau ceva la cate o petrecere sau gratar vara, n-ai sa vezi... Mie imi pare rau de nu mai pot ca nici nu vrea sa incerce sa "re-invete" ca imediat ar scapa de teama ca nu e nici o filozofie, dar nu vrea dom'le si pace.
Corni, doamne fereste, mi-e groaza de ce povestesti. Bine ca nu s-a intamplat nimic. SI noi tot cu pilota il invelim pe Filip. Asta cand vrea el sa stea invelit. Noroc ca avem curent electric si ca vom munci ca negrii pe plantatie ca sa-l platim ca punem caloriferul noapte de noapte. Bine la noi in dormitor este si fff frig din cauza de calorifer radet prost sau infundat, nu stiu inca si din cauza de pereti uzi. Iar saltea avem dinaia de iarba de la mondo carp. E super buna, pana acum nu am ce sa-i reprosez.
Roisin, eu zic sa vorbesti cu femeia si sa-i zici ce te deranjeaza. Daca nu pui problema pe tapet ea nu se va schimba asa de la sine. Vorbiti si poate o sa ai o surpriza placuta. Bafta
Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

patriciaRO spune:
Neatza la fete! Noi ne-am trezit pe la ora 8 si acum la 10 somn din nou, ca se freca la ochisori dupa ce a obosit tinandu-se dupa mine, in bucatarie, baie, dormitor si balcon... Si l-am pus in pat, i-am dat biberon si acum somn frate, vre-o 3 ore ca asa e programul... Si eu imi fac de lucru facand o prajitura si pe la calculator... Ia stati ca poate fac si ceva bun de mancare... Hm!
Mygril, ce as mai vrea eu sa conduc acum dar nu avem masina, aici... In Romania aveam si o calaream toata ziulica... Eu zic sa-ti faci curaj, ca singura in masina e altceva si sa pui mana pe volan, ca asa inveti...
Beatrice, mami de Alex pifos

gabitzam spune:
Eu am saltea cu fibre de cocos, am luat-o de la Barza cind am luat si patutul. Am si pilota si sac de dormit dar nu le-am folosit deloc pina acum. In casa este o temperatura relativ constanta de 22-24 de grade si mi s-a parut ca s-ar incalzi prea tare. Are Andrei o paturica moale, cumva cu gaurele, nu stiu sa va explic exact, este tricotata ( se vede aici intr-o poza mai vechiutza), este paturica de la botez si din noaptea cind l-am invelit cu ea a dormit baiatul meu foarte bine, cu rare exceptii. Si nu stiu cum reuseste, dar se suceste de citeva ori pe noapte dar de obicei tot sub paturica ramine, si-o trage dupa el cred. Seara nu-i bag si mainile sub paturica, i-o pun pina la subrat cu manutele deasupra, tot la gindul sa nu si-o traga pe cap.
Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni Spiridusul lu' mami Poze noi cu Andrei

ioanailincam spune:
Neata, mey! Ma bucur ca nu ati dat cu rosii la ce logorita am avut aseara. Dar daca va spun ca nu am apucat sa va spun totul? Ce ziceti de asta?
Exact ideea Andreei nu am mai enuntat-o si anume eu cred ca si factorul psihologic este f. important. Iar la ei totul a inceput gresit din sarcina. Noi am fost insarcinate in acelasi timp si inca de atunci s-a vazut diferenta. Eu nu am lipsit nici o zi de la birou, nu mi-a fost rau niciodata, nu am fost prapastioasa (doar atunci, cu triplutestul, dar atunci era de inteles), nu m-am ingrasat excesiv, nu m-am umflat, nu am avut arsuri. Colega mea a avut opusul tuturor acestor evenimente - acuma nu zic ca nu tine si de organism ca ar fi aberant, dar pentru ea fiecare lucru care i se intampla era o tragedie. Pe de alta parte ea nu si-a dorit acest copil (bineinteles ca acum o iubeste ca pe ochii din cap)- facut la insistenta sotului si a socrilor, dupa mari chinuri si tratamente - si s-a temut foarte mult de consecintele pe care le va avea sarcina asupra ei, pentru ca de fel este foarte cocheta si nu suporta sa fie neingrijita (daca i-ai fi spus acum un an pe vremea asta ca va veni ziua cand va iesi nepieptanata din casa sau ca se va spala pe fata si dinti la ora 14 s-ar fi uitat la tine ca la avioane). Iar acum comedia continua cu copilul, care si eu cred ca o simte stresata si se comporta ca atare. Culmea e ca de cand a ramas cam singura la carma (soacra a lasat-o de sarbatori si e cu mama ei, care insa nu o poate ajuta cu mare lucru pentru ca e beteaga rau cu oasele) e mult mai bine. Eu cred ca se datoreaza faptului ca a inceput si ea sa puna mana pe copil, sa o spele, sa ii dea sa manance, sa doarma cu ea noaptea, ce sa mai, sa prinda spilul si sa nu se mai teama de copil. Puteti sa credeti ca nu-i facea ea baie, ci soacra, de teama sa nu o scape, si nu la inceput cand era micuta si era de inteles, situatia s-a perpetuat pana acum, cand a fost lasata de izbeliste si nu a avut incotro. EU incerc sa-i spun mereu sa nu se mai panicheze atata, ca nu are copilul nimic grav sau care nu poate fi remediat (imi povesteste ce a mai descoperit la fiica-sa, eu ii spun de regula ce poate fi pentru ca stiu de pe la voi sau de prin carti, apoi cheama dr si asa este. Concluzia este in 90% din cazuri sa-mni dea mie aia 500.000 care ii da pe consultatie sau macar jumate ), iar replica ei este mereu ca dupa ce s-a chinuit atata sa o faca nu o poate lasa sa sufere (asta e scuza pentru tinut in brate trei sferturi de zi sau la cel mai mic scancet) sau sa aiba ceva si ea sa nu-si dea seama (asta e scuza pentru chemat dr imediat ce i se pare ceva suspect). Asa ca incerc sa nu mai fiu atat de vehementa cand incerc sa o conving ca nu are nimic copilul pentru ca poate sa mi-o ia in nume de rau si nu vreau sa stricam prietenia. Pana la urma fiecare isi creste copilul asa cum crede si nu am eu dreptul sa intru cu picioarele in viata lor.
Tzumpiloi - eu ii iau biscuiti de la Romdil, se cheama Kidy (ambalaj rosu sau albastru, dar inca nu am gasit diferenta intre cele 2 sortimente) - imi spusese o mamica - de la dr. citire - ca sunt fara gluten, dar eu nu am vazut sa scrie pe amblaj asa ceva. In schimb sunt foarte sfaramiciosi si daca ii mixezi impreuna cu marul se amesteca foarte bine. Eu i-am gasit la La Fourmie, dar si la Kaufland. In alte parti nu m-am uitat.
Gusta - eu am avut o noapte foarte buna. Ana s-a trezit sa pape abia la 6.30, noaptea (dupa ce m-am bagat eu in pat adica) nu m-am dus deloc sa-i dau suzeta, iar trezirea mea definitiva a fost pe la 8.20. Din pacate, aceste modificari in program nu imi sunt pe plac pentru ca a supt la 9.40, or de luni eu nu voi mai fi la ora aceea acasa. Pe de alta parte, eram aproape sigura ca programul pe care vi l-am scris acum vreo 3 pagini se va da peste cap in momentul in care va renunta la masa de noapte sau o va impinge spre zorii zilei. Andreea.a - chiar ca zici ca e una si acceasi persoana. Uimitor! Fac si eu reteta ta pentru ca mi se pare super simpla, aveam senzatia ca lasagna se face foarte greu, dar vad ca nu-i asa.
Elisor- vad ca ai preluat tura de noapte. ACuma dormi, nu-i asa? Sau te doare capul dupa o noapte nedormita?
Loreen - pe unde umbli?
Corni - aoleu, chiar periculos ce a patit bb. Incearca sa-i iei sac de dormit, ca nici sa nu o invelesti deloc nu mi se pare o solutie prea buna. Eu am cochetat cu ideea, dar are obiceiul sa se cocoate cu picioarele pe laterala patutului si sigur nu ar reusi in sac. Asa ca am o paturica din aceea ca de catifea (care se incheie cu fermoar si se face sac, dar nu mai incape grasana) cu care o invelesc. Fiind mai grosuta ma gandesc ca nu are cum sa si-o infoasoare in jurul capului, dar cu copiii astia nimic nu e imposibil.
Mygirl - hai, veseleste-te, chiar si asa, fara motiv. Bucura-te ca stai acasa cu copilul ca uite, sunt unii mai oropsiti care de luni o iau de coada. Ca veni vorba, nu imi vine sa cred ca azi e ultima zi din ceea ce asta-vara mi se parea un interminabil conted de 6 luni.
Ana mea nu mai vrea sa stea pe spate sau pe burta. Vrea mereu in fund, dar inca nu pot sa o las toata ziua pentru ca daca sta prea mult deja o vad ca oboseste si se balangane. Of, sper sa treaca si faza asta ca imediat ce o punem la orizontala o apuca zbieratul.
Scuze, copii, iar am scris prea mult. Lasa ca de luni o sa duceti dorul la mesajele astea interminabile. Sau cel putin asa sper eu
. Hai sa aveti o zi buna!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Rvelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

andreea.a spune:
Si mie imi vine sa rad. De cand am facut descoperirea cu “asemanarea” lor, ta-su e si mai topit dupa fi-su. Parca acum a primit confirmarea ca e al lui.
Corni – mama, ce sperietura cred ca ai tras! Imi imaginez! Eu il invelesc pe Eric cu pilota si asta se rasuceste greu, asa ca stau linistita.
Si noi l-am mutat ieri pe Ericozaur la “etajul de jos” al patului. Nu ca s-ar ridica inca, dar cine stie?! Si oricum tot atenta la gastele alea sau ce sunt (ale caruselului) si mi-era ca o sa si-l traga in cap pana la urma. Asa stau mai linistita.
Numai Eric a fost cuminte azi noapte? De fapt mi-a tras si mie o repriza de plans pe la 11 jumate, dar dupa aia s-a trezit la 8 jumate. Cred ca s-a intors lumea cu fundu-n sus aseara – bebelusii cuminti au fost “petrecareti” si astia agitati ca al meu au fost nesperat de cuminti si somnorosi. NU?
Ma bucur ca v-a placut reteta. Mai ca-mi vine si mie sa mai manac una. Il pun pe Andrei cand vine de unde e dus sa mai faca o lasagna. Cred ca o sa se urce pe pereti. E a treia intr-o saptamana. Si cred ca kg mele vor sa se inmulteasca, nu au stare deloc.
Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

patriciaRO spune:
uitati o reteta care o s-o fac azi:
Prajitura cu whisky
Pentru blat: ai de nevoie de:6 oua,6 linguri apa,1 praf de copt,300 g zahar,300 g faina.
Cum procedezi: Bati albusurile spuma cu zaharul pana obtii o bezea. Separat amesteci galbenusurile cu apa,faina shi praful de copt,adaugi bezeaua,torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si o dai la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru sirop ai nevoie de: 900 ml apa,100 ml whisky sau coniac,200 g zahar.
Cum procedezi: Topesti zaharul,stingi cu apa shi whishy si mai fierbi siropul cateva minute.Torni tot siropul rece peste blatul caldut si-l lasi la rece 3 ore ca sa se insiropeze bine. In acest timp pregatesti crema.
Pentru crema ai nevoie de: 1 plic frisca,150 ml lapte rece,1 cutie crema de ciocolata(de 200 g).
Cum procedezi: Bati frisca cu laptele,adaugi crema de ciocolata shi bati in continuare.Intinzi crema peste blat si ornezi cu cacao.
Abia astept s-o fac!
Beatrice, mami de Alex pifos

tzumpiloi spune:
Ziua buna,
Ma uit la mine si nu ma recunosc...azi iar am gatit...
Vorba ta Ioana...daca imi zicea cineva acum ceva timp ca o sa fiu atat de casnica , ca o sa am un copil pe care o sa-l iubesc la nebunie, nu credeam...
Viata mea inainte era cam asa: serviciu,carciumi, concerte, filme, teatru, munte , mare , plimbari...de gatit ioc, la curatenie aveam femeie...eranelininistita si fara griji.
Nici eu nu am programat-o pe Mariuca ( chiar nu stiu cum s-a intamplat!!!) insa dintotdeauna mi-am dorit copii!
Cand mi-am facut testul de sarcina, ne uitam si eu si tati unul la altul si nu stiam ce sa zicem! Tati s-a bucurat mult insa eu eram mai mult speriata(nu stiu de ce?!) . In fine , apoi am fost la dr , mi-a confirmat si am vazut cum ii batea si inimioara! Abia de atunci am inceput sa ma bucur, cred ca de fapt sa constientizez ca in mine se mai afla inca o viata!
Nu m-am gandit nici o clipa la un avort si am zis asta, o sa am acest copil!
Acum ma bucur nespus ca a aparut asa "din senin", cand nu ne asteptam...Tot timpul ziceam , lasa ca facem un copil la anul, anul urmator, hai sa ne casatorim intai...dar acum ma bucur ca s-a intamplat asa!
Andreea.a, maine fac si eu lasagna...asa ca sa tin tonul!Iti voi spune rezultatele! Chiar seam,na f mult baietzii tai!
Am fost acasa la Rm Valcea si am cautat poze cu mine cand eram mica si am realizat ca Mariuca seamana f mult cu mine cand eram bb. Nu am cu ce scanez deocamdata dar o sa pun poze cu noi2.
Ioana, multumesc. O sa caut si eu biscuitii aia! Hai, baga o poza cu suvitze!
Chiar asa Loreen ce faci de nu dai nici un semn de viata?
Fran, iepuretele este bine acum?
Corni, saraca de tine, cred ca te-ai speriat ingrozitor!!! Incearca sa o bagi in sac de dormit! Eu pe Mariuca o invelesc cu o pilota imensa si nici nu se descopera dar nici nu si-o pune in cap. Noi avem saltea de iarba de mare, am cumparat-o de la bebecomfort de pe net, la fel ca si patutul, lenjeriile, setul de perna si pilota si multe altele ...le-am luat chiar inainte de Paste gandindu-ma ca poate sa apara chiar atunci si va fi inchis si nu voi avea de unde sa iau lucrusoare!
Ma duc la un mega image sa iau ingrediente pt lasagna !
Va pupacim

corni spune:
Multumesc fetelor ref. la raspunsurile legate de saltele si articole de invelit, eu m-am gandit la o saltea gen relaxa pentru ca asi vrea sa mai inalte nivelul la care doarme acum, m-i se pare totusi prea jos si m-am tot uitat pe net cele cu iarba si cele cu cocos au grosimea maxim 10 cm.Am vazut una de la "Pali" care mi-ar placea ca dimensiuni dar este muzicala si cam scumputa 320 ron.
Am mai vazut la Domus Flex si saltele pentru bebe si chiar am sunat la magazin si mi-au spus ca au dimensiunea patului nostru 120/60 si 2 modele , un model cu arcuri la 1 mil. si unul cu burete antialergic la 1,5 mil. O sa-l trimit pe sot sa vada dar ce era mai important ptr. mine ,grosimea, am uitat sa intreb.
Si am studiat si sacii de dormit, ce nu mi-o fi trecut mie prin cap pana acum sa iau unul ca vad ca sunt excelenti, ca o rochita, cu fermoar , cu manecute , eu imi inchipuiam altfel sacii astia de dormit, bleaga sunt, nici nu mai stau pe ganduri, ii cumpar unul ca in ala n-are cum sa se acopere,trebuie sa ma orientez la marime.
Multumesc inca o data pentru raspunsuri. Trebuia sa m-i se intample ca sa ma destept si eu, de altfel sunt atenta la toate dar vad ca imi mai scapa cate ceva.

andreeaatan spune:
Eu votez pentru saltea Mondocarp si sac de dormit.
Saltelele de la Domusflex sunt f. f. bune, dar nu au avut dimensiunile patutului nostru si nu puteam sta fara saltea la copil pana venea facuta la comanda.
Lasagna este simplu de facut: mergeti pe barilla. com si aveti acolo retete sa va puneti si in cap.
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici