Superpacientele visatoare si gravidute dr. Moisa
Raspunsuri - Pagina 11

thea_m spune:
Amely sper sa nu iti fie prea grea asteptarea si sa ne dai vestea ca astepti bb nu laparo.
Oana bine ai revenit de pe meleaguri straine! Si bafta la inseminarea nr.3 care se apropie.
RoAna felicitari pentru sarcina, sa fie usoara si sa aduci pe lume un bb sanatos.
Carmencita ce mai spui? Inca o saptamana de asteptare... pentru toate fetele
Teodora
Poze

rami 73 spune:
Amely, sotul intr-adevar a stat mereu bine cu nr.de
. La Moisa au iesit mereu cam 60-70 mil/ml, iar la Matei chiar mai mult, dar are mobilitate (A+B) doar 32% si forme normale numai 30%. Diagnosticul e usoara astenoteratospermie.
Din pacate, tratamentele naturiste nu au dat mari rezultate, doar o usoara imbunatatire... Moisa zice ca pentru inseminari n-ar fi trebuit sa fie nici o problema, dar stii cum e...nu poti programa chiar totul.
Am facut si anticorpii antispermatozoizi (din sange) si nu am, deci nici asta nu e motivul. Probabil de vina e si stressul, sotul mai si fumeaza (cam 1/2 pachet pe zi), dar nici nu ne putem transforma in niste roboti, trebuie sa ne pastram si niste mici placeri...
La voi eu zic ca sansele sunt f.mari, trebuie doar sa prinzi o luna buna ! Cu laparo, daca va fi cazul, ti-am mai spus : nu te teme, ca nu ai de ce, crede-ma ! Intr-un fel, vei sti ca ai facut tot ce era posibil...dar poate nu va fi nevoie, eu asa zic
Pup toate moisicile !
rami

Amely spune:
Teo, incerc pe cat posibil sa-mi fac mai usoara asteptarea, mai ales ca acum nu-mi arde decat de examenele care se apropie...(invat, dar parca nimic nu se prinde, nu pot sa ma mai concentrez
)
Am uitat sa va zic ca sunt anul II la Drept, ca m-a mancat in sa fac si a 2-a facultate...si de unde anul I, desi greu, totul era nou si interesant, anul II mi se pare cumplit, mai ales sesiunea asta... acum imi dau seama ca nu-i o joaca si ca nu ajung 2 sapt. sa studiezi pt. un examen de civil spre exemplu... Nu v-am mai zis atunci, dar prima sarcina am pierdut-o in sesiunea din iarna trecuta, exact dupa examenul de drept civil. Avusesem niste emotii ... am luat eu 10, dar cu ce pret? Moisa si T. spuneau ca nu cred ca din cauza emotiilor din examen am pierdut eu sarcina, doar emotii extrem de puternice pot cauza asa ceva... Dar acum, daca totusi da D-zeu si raman
, nici nu ma mai duc la examene (incep pe 23), nu vreau sa mai risc nimic...
Rami, chiar si natural aveti destule sanse, nu doar prin IA, am o prietena al carei sot avea exact aceleasi probleme, s-au chinuit vreun an jumate dar pana la urma tot a ramas... stiu ca imi spunea ca ii dadea sotului capsule de naprasnic, si dupa o luna si ceva de cand incepuse sa ia capsulele, s-a intamplat minunea. Sotul tau a facut analizele hormonale? Apropo, si al meu fumeaza
, poate gasim o metoda sa-i convingem sa se lase, ca la al meu pana acum nu a mers cu nimic, nici macar cu lacrimi sau santaj
Cu laparo...am glumit. Doar ca nu vreau s-o fac in martie, vreau sa imi mai dau o sansa, simt eu ca asa trebuie. Nu-mi e frica, daca trebuie o fac in aprilie fara sa ezit. Nici nu ma gandesc sa renunt vreodata sa lupt pentru a-mi vedea visul implinit, oricat ar dura asta, si stiu ca si voi ganditi la fel
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

rami 73 spune:
Amely, nici eu n-am reusit sa-l conving sa renunte la , pana la urma am renuntat, mi-am dat seama ca n-are rost sa insist (totusi le-a redus, ca inainte fuma 1 pachet/zi
). Barbatilor le e mai greu sa faca sacrificii... Eu sunt multumita totusi ca ia tot ce-i dau sa inghita fara sa comenteze, plus ca la cate spermograme a facut la viata lui...plus inseminarile !
Capsule de napraznic n-am incercat, dar poate o vom face; el a baut doar ceai (dupa metoda Liviei) vreo 3 luni, dar nu cu mari schimbari. Dr.Matei ne-a zis sa nu mai ia nimic, ca mai rau face...
Cu examenul de drept civil ai dreptate, toata lumea care face dreptul se plange de el !Ia-o si tu mai in lejer, ca nu dau turcii ! Esti doar licentiata deja, nu ?
toate fetele-dragutele !
rami

Amely spune:
Da, Rami, si masterata, doar doctoratul imi mai lipseste! Io am inceput Dreptul din joaca, si uite ca am ajuns sa pun suflet...ptiu! Ditamai muyerea la cursuri...
noroc ca sunt la frecventa redusa si acolo nu sunt numai colegi pustani, ca altfel m-as fi simtit ca o baba printre ei! da sa stiti ca arat de 18
, cel putin asa mi-au zis colegele mai mici, cand au auzit ca am 30 m-au pus sa le arat buletinul
Revenind la tigari, al meu fumeaza cel putin 1 pach./zi, ce-i drept si el ia tot ce-i dau, cu totul ca n-are nevoie, dar "preventiv" de vreo 2 sapt. ii dau fel de fel de vitamine, si le inghite fara sa comenteze, ba chiar a inceput sa le ia singur... Numa la pranz nu le ia ca n-are timp, dar dim. si seara le ia constiincios. Cred ca isi da si el seama ca asta imi da mai multa liniste... Nu stiu cat de mult isi doreste el bebe, nu mi-a spus-o niciodata clar, dar simt cat de mult admira efortul meu de a ramane insarcinata. Si ar face orice ca sa ma ajute...
Iar am fost off topic si va rog sa ma scuzati... dar daca voi nu mai ziceti nimic-nimic...tre' sa umple cineva pagina!
PS una peste alta Rami, voi de cat timp incercati? noi in februarie facem deja 2 ani
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

rami 73 spune:
Amely, noi avem vechime mai mare la incercari, 4 ani si jumatate . Cu hormonalele stam bine amandoi, nu stiu ce sa mai zic...asta e, poate ca am si fortat lucrurile, cu 13 inseminari... stiu ca Doamne-Doamne nu prea e de acord cu metodele astea...
Eu, cel putin, am ajuns sa-mi gasesc motive de genul asta...
Apropo de varsta, eu am fost la Techirghiol asta vara (auzisem eu ca la Sanatoriul ala se intampla minuni), desi nu aveam nici o problema, dar am zis s-o incercam si p-asta, iar toate babele ma intrebau ce caut acolo la 25 ani (eu avand 32). Problema insa e ca pe dinauntru se respecta varsta biologica , asa ca degeaba ne dam noi zane
!
rami

Amely spune:
Rami, nu mai spune asa, Doamne-Doamne e de acord si chiar te va rasplati cat de curand cu un bebic, stii foarte bine ca sunt femei care dupa 6-7 ani de infertilitate inexplicabila au ramas
la fel de inexplicabil. Si nu sunt raritati, iar tu nu va trebui sa astepti atata, o sa vezi!
Uite, cateodata si eu intru in panica vazand ca trece timpul in defavoarea noastra, si eu inca nu am trecut de etapa de care toate prietenele mele au trecut de mult, deja au copii la gradinita...si nu sunt mai "batrane" ca mine. Dar de fiecare data gasesc motive sa fiu fericita cu ceea ce am in prezent. Si stii ce? Chiar suntem fericite, cu asemenea soti minunati, cu familie, prieteni, cu bune si cu rele, dar mai ales cu bune... Da, sunt momente cand imi spun ca daca nu voi avea niciodata copiii mei, inseamna ca asa imi este dat...probabil D-zeu are motivele Lui... Sunt atatia oameni care nu au copii si adopta, si sunt foarte fericiti. Ba chiar, am observat ca este un adevarat "trend" printre vedete, care adora sa infieze copilasi... eu nu din acest motiv as face-o, ci pentru ca asa as simti ca trebuie, ca sa ma implinesc sufleteste.
Hai, ca in loc sa-ti ridic moralul, pana la urma mai rau te-am bagat in ceata...dar ideea e ca nu trebuie sa neglijam motivele care ne fac fericite in prezent, pentru ca ele exista si e bine sa ne bucuram de ele la maximum! pe toate si mi-e dor de voi...mai scrieti si voi ceva ca daca ma lasati pe mine umplu 10 pag. cu prostii
Olteancooo, nu te-ntorsesi? hai ca disparura toti animatorii, ce faci?
MOana te-ai pregatit sufleteste pentru a 3-a inseminare? cand te duci la Moisica?
Pozici cu noi

Carmen.cita spune:
Hola, fetele!
Amely, imi place mult de tot cum gandesti acum (spun acum, pt ca in urma cu cateva saptamani erai suparatica si asta se simtea din vorbele tale
)... si sa nu crezi ca ceea ce gandesti tu sunt "prostii", mie una chiar imi fac bine cuvintele tale, imi merg la suflet!
Iti urez multa bafta la examene si spor la invatat!
Yuhuuu, am intrat si eu in anul 2 de stagiu la ceccar si la cafr!
Rami, de ce spui ca "ati fortat lucrurile"? Este absolut normal sa facem tot ce ne sta in putinta pt a avea un bebelus, eu una voi merge pana in panzele albe! Cat despre vechime... nici nu vreau sa ma mai uit in urma mea, sa calculez de cand mi-am pus prima data problema unei sarcini, cand am inceput sa ma investighez, de cand tot incercam... pe bune, acum asta nu ne face bine! La ce bun? Si sa stii ca nici mie nu mi se da varsta pe care o am, si de ce sa nu zicem ca suntem zane si pe dinauntru si pe dinafara daca totul functioneaza ca la carte in organismul nostru, poate mai bine decat la unele femei la 20 ani? Mama mea a nascut la 40 ani... Asa ca... nu pot fi decat optimista si nu pot decat sa privesc INAINTE, ceea ce iti doresc si tie!
Thea, draga mea, tu intoteauna ai un cuvant bun pt noi! As vrea sa-ti intorc de o suta de ori mai mult inapoi
Of, da, mai am o saptamana de asteptare... dar nu prea am sperante
... poate dupa cele 2 luni de tratament sa fiu pe creasta valului
si sa sper! Apropo, pt ca vorbeati de asta mai devreme, sotul meu e tare constiincios in a lua pastilutele. Tu ce mai faci? Ai vorbit cu Moisica de FIV? Ce a zis?
MamiFlori, mi-a placut "vorba de duh", m-a amuzat teribil!
Onuta, ai grija cu raceala aceea, sa-i vii de hac repede, pana ajungi la eco! Bafta la inseminare, cred ca o sa fie curand!
Liliana, mercic! Ai inceput analizele? In ce stadiu esti, spune-ne si noua, ca eu am cam inceput sa fac calcule pt fiv!
La toate Moisicile !

mamiFlori spune:
Buna fetelor! Astazi la 8 dimineata am fost la Moisica la Giulesti, la echo. Ii zic: eee, oricum dupa calculele mele luna asta am ovulatie pe trompa infundata. Ea: Daaaa? Si ce calcule ati facut dumneavoastra? ..Pai.. o luna pe o trompa, o luna pe o trompa, dupa carte... Ea: Si ovarele dvoastra credeti ca stiu si ele carte?
Si iata ca fix pe trompa buna era ovulul. Si mai mult, imi zice: MAINE VENITI LA CABINET SA FACEM INSEMINAREA! Am ramas cu gura cascata. Ea: Ce ati ramas asa? Ii zic: Pai...nu ma asteptam... A inceput sa rada. Asa ca maine dimineata pe la 10-11 ma INSEMINEAZA!!!! De fapt nu vreau sa ma aprind prea tare, ca stiu cum e cu inseminarile astea... Dar oricum, ovulul a ajuns cu chiu cu vai la 18,5 in ziua 12 si endometrul desi e cam ''cacacios'' (am incheiat citatul)asa ca Moisica a hotarat ca ar fi sanse. Da doamne!
Va pup si mai vorbim!
Florina