Bebelusi de iulie-august 2005 (41)
Raspunsuri - Pagina 5
ellarot spune:
am reusit sa facem kk La inceput s-a scremut putin a iesit tare si era maro si apoi tot mai subtire si era spre verde.
Meniul de azi din cauza constipatiei a fost : la ora 10 suc de portocale cca 10 ml cu seringa (ca nu bea cu biberonul) si 20 ml ceai de colici Laricol (care contine printre altele si musetel), si in rest doar tzitzi, nici o alt amancare solida.
Maine reluam pireul de fructe si legume.
Intrebare: O data cu diversificarea dati apa sau ceai strumfuletilor? Sau e suficient tzitzi ca si completare lichida? ca pe mine ma innebuneste si soacra si mama sa dau ceai si apa copilului intre mese
Simonaci79 nu-i mai dau lactoza atat timp cat a mers cu suc de portocale si ceai.
Giana sunt tare nerabdatori sa stea in fundulet, odata descoperita aceasta pozitie , strumfu' meu se prinde de marginea caruciorului si se ridica singura in fundulet de pe pozitia scaunului la 45 grade. si e tare mandra cand ajunge in pozitia dorita, da' nu reuseste sa stea mult asa si isi da drumu' inapoi in scaun. In masina numai in fundulet sta(in bratele mele) cadeh este copilotul lui tati
si multumesc inca o data pt raspunsuri.
poze
corbioana spune:
Anca multumim pupam pe gingiute speram sa iasa si la noi ceva odata ca poate asta e cauza maraielilor noastre. O sa iau si eu ce gasesc aici pe piata, probabil calgel ceva.
Delia multumim.
Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
emaaimee spune:
Ca tot veni vorba de mersul in 4 labutze si dra de ceva vreme salta fundutul si parca ar da din coate.
Si cum ziceasi Dede,unii copii pot sa sara peste aceasta etapa fara sa fie vreo problema de dezv cu ei.
Mersul in patru labute – o deprindere necesara?
Intrebare:
Baietelul meu are 11 luni si nu merge inca in patru labute, dar in schimb se taraie de colo-colo pe fundulet.
S-ar parea ca va merge direct in picioare, fara sa treaca prin etapa mersului in patru labute. Pe de o parte sunt bucuroasa ca face eforturi sa se miste independent, dar am auzit ca daca copilul nu merge in patru labute aceasta poate semnala eventuale probleme de invatare. Este mersul in patru labute o etapa necesara in dezvoltarea copilului?
Raspuns dat de Robert Moore, MD
Robert Moore este medic pediatru in Springfield la St. John's Regional Health Center si a absolvit facultatea de medicina in Nashville, la Vanderbilt University School of Medicine.
Mersul in patru labute nu este o etapa necesara, caci nu toti copiii trec prin aceasta etapa. Multi bebelusi incep sa mearga in patru labute de la varsta de 7-8 luni. Mersul in patru labute poate fi sub forma unor miscari alternative inainte ale bratelor si picioarelor, dar unii copii prefera sa merga cu spatele, caci au o coordonare mai buna in brate decat in picioare. Dar, oricum ar merge, inainte sau inapoi, dorinta de miscare si de a cunoaste lumea este foarte puternica. Taratul pe fundulet sau pe genunchi, miscarea laterala sau chiar rostogolitul pe podea sunt si ele mijloace foarte bune de explorare a lumii inconjuratoare de catre bebelusi.
Cu toate acestea, mersul in patru labute nu este inclus intre etapele de dezvoltare si invatare prezentate in studiile de specialitate, datorita faptului ca exista o gama larga de situatii cand copilul invata sa mearga in patru labute. Si, in plus, exista un mare numar de copii care nu invata nicodata miscarile tipice ale mersului in patru labute, pentru ca deja au descoperit alte moduri de miscare, foarte usoare pentru ei. Acest fapt a condus la formarea unor idei preconcepute despre copii care merg direct in picioare, fara sa treaca prin etapa mersului in patru labute. Una dintre aceste idei, ar fi ca acesti bebelusi vor deveni mai tarziu niste copii carora le place aventura si vor fi greu de stapanit de catre parinti. Alta idee precoceputa, destul de des intalnita, ar fi aceea ca, mai tarziu, copiii vor avea probleme cu invatatul. Pe de alta parte, exista si unii care sustin ca acesti copii vor fi mai inteligenti, din moment ce nu au avut nevoie sa treaca prin etapa mersului in patru labute. Toate aceste idei preconcepute nu sunt insa adevarate.
Curiozitatea bebelusului dumneavoastra de a se misca si de a explora lumea inconjuratoare poate fi intensificata daca va jucati cu el. Miscarea dintr-un loc in altul ii va dezvolta nu numai corpul, dar si capacitatea de interactiune sociala (socializare), iar daca copilul reuseste sa se miste chiar si fara sa o faca in patru labute, totul este in regula. Copilul care nu merge in patru labute, dar este normal din punct de vedere al dezvoltarii, nu prezinta un risc mai mare de a avea probleme de invatare comparativ cu un copil care merge in patru labute.
de fetita cu fundita
Iaca poze POVESTEA MINUNII
blackpanterro spune:
Am fost la magazin si i-am luat lui Aidan tot felul de pape si snack-uri pt bebei de 6 luni in sus, i-am luat iaurt si biscuiti sa rontaie pe ei.Sunt toate pt bebei de 6 luni.Sunt foarte placut surprinsa de gama foarte variata ce o au astia in Germania.
Adriana si bebe Aidan Alexander(27.06.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
emaaimee spune:
Eu sunt cu fata in brate care a dormit 2 ore si vrea sa butoneze cu mainile si picioarele.
Deocamdata eu nu ii voi da apa,poate mai incolo,oricum am citit ca se poate da max 60 ml/zi apa pana la 1 an.Dede-ce zici?
de fetita cu fundita
Iaca poze POVESTEA MINUNII
hristina spune:
Salutare, dragelor! La noi merge netul groaznic si am de recuperat la citit! Dar va prind sigur din urma.
AZI AM FOST LA DR. SA VEDEM cum mai stam cu sanatatea si avem 7kg.200gr.
Zice ea ca e super.
Acum va intreb si pe voi, da cineva galbenus de ou la bebe? Mie mi-a zis sa incep sa-i dau ca e varsta optima. Voi dati? Ce stiti?
Alta recomandare: sa incep cu ficatelul. Aceeasi intrebare: Dati bebeilor? Daca da, cum il preparati? Asta ma intereseaza cel mai mult.
Cat priveste fructele, mi-a zis sa i le dau numai crude., in nici un caz coapte! Suc de mar si morcov, fara nimic altceva, gen mandarina, porto, sau banana. Iar dupa amiaza, celebrul mar ras cu putin biscuite.
Voi ce le dati bebeilor de cinci luni jumatate?
Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/kasivitan/my_photos
hristina spune:
quote:
Originally posted by MONAI
Salutare, gagici!
Greu va ajunge omul din urma. Vazut noile poze, pupam pe toti . Noi am avut aseara musafiri si nu m-am culcat decat pe la 1, sunt rupta de oboseala. Sara, in schimb, a dormit toata noaptea, s-a trezit pe la 7, a papat si am mai dormit pana la 8.
Va pup, ma duc sa vad ce borcanase cu papa de bebelusi gasesc prin magazine, sa-mi cumpar pentru cazurile de urgenta. Peste cateva zile incep diversificarea.
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
Dianami spune:
Pe 29 dec. am inceput si noi diversificarea, cu supa. I-am dat intai zeama chioara, cu lingurita, pe care a lipait-o cu placere.Acum am ajuns cam la 100 ml si am inceput sa-i pasez si ceva morcovi din supica.
In completare servim tot laptic.
Astazi i-am dat si suc de mere la masa de dupa-amiaza si e incantata.
Dar stiti care e "problema"? Mandra mea dorea sa tina ea lingurita, cea pe care i-am dat-o ei nu era buna ca aia de la mami din mana. Asa ca i-am dat supa in canita cu supapa, sa nu curga. Si de atunci nu mai accepta ajutorul meu, isi tine canita de toarte si...da-i pe gat! Ce vrei, accese de independenta...
mamica de superbebelusa (15 iulie 2005)
Iulia Anastasia
hristina spune:
Mona, am uitat sa scriu intrebarea. Ce borcanase ai gasit in comert, cu papa bun?
hristina spune:
quote:
Originally posted by Diana Mirela
Pe 29 dec. am inceput si noi diversificarea, cu supa. I-am dat intai zeama chioara, cu lingurita, pe care a lipait-o cu placere.Acum am ajuns cam la 100 ml si am inceput sa-i pasez si ceva morcovi din supica.
In completare servim tot laptic.
Astazi i-am dat si suc de mere la masa de dupa-amiaza si e incantata.
Dar stiti care e "problema"? Mandra mea dorea sa tina ea lingurita, cea pe care i-am dat-o ei nu era buna ca aia de la mami din mana. Asa ca i-am dat supa in canita cu supapa, sa nu curga. Si de atunci nu mai accepta ajutorul meu, isi tine canita de toarte si...da-i pe gat!
Ce vrei, accese de independenta...
mamica de superbebelusa (15 iulie 2005)
Iulia Anastasia
Diana, felicitari pentru Iulia! Copiii sunt mereu imprevizibili, nu-i asa? Bravo ei!Vrea sa fie independenta!
Tu din ce ii prepari supica, de a baut zeama? Victoria cand ii dau zemuta, urla toata si nu vrea un strop! Da-mi si mie reteta minune! Fata mea mananca doar legumele pasate si nu stiu daca e chiar f. bine. Tu ce crezi?
Felicitari pt. ca vei deveni "coana" preoteasa! Cum vrei sa-ti spuna lumea: dna. Dr. sau dna. Preoteasa? As fi incantata sa ne cunoastem!