vaccin antitetanos in sarcina?
Salut fetelor, am o nelamurire. Am fost ieri la dr. de familie si mi-a spus ca la 7.5 luni trebuie sa fac un vaccin antitetanos, si daca refuz trebuie sa semnez ceva cum ca nu vreau sa il fac. Voi l-ati facut? Ati auzit de el? E ok?
Denisa
Raspunsuri
Julie spune:
Da, se face - dupa cum se face inainte de orice interventie chirurgicala. Eu am facut. Doare un pic, in rest no problem!
Anina_n spune:
Da, se face ! Cu cativa ani inainte nu se facea. Toate mamicile din jurul meu s-au mirat, cand au auzit. In umar, se face si nu este dureros, defel. Un pic de amorteala ai sa simti.
Nina&Cristinuca
izu spune:
si mie mi-a spus doctorul de familie sa fac acest vaccin dar nu l-am facut. Dr. care mi-a urmarit sarcina mi-a spus ca acest vaccin se facea pe vremuri pt ca erau unele mamici de la tara care nasteau acasa si exista pericolul sa se imbolnaveasca bebeul.Mi-a spus ca pentru mine si pt bebe nu este nici un pericol si am decis sa nu il fac.
sarcina usoara
izu spune:
si mie mi-a spus doctorul de familie sa fac acest vaccin dar nu l-am facut. Dr. care mi-a urmarit sarcina mi-a spus ca acest vaccin se facea pe vremuri pt ca erau unele mamici de la tara care nasteau acasa si exista pericolul sa se imbolnaveasca bebeul.Mi-a spus ca pentru mine si pt bebe nu este nici un pericol si am decis sa nu il fac.
sarcina usoara
Raluca spune:
Saltare Denisa,
se face acest vaccin. Si eu l-am facut, nu doare. Eu mi-am intrebat ginecoloaga si mi-a zis sa-l fac,te protejeaza de riscul unei infectii in caz ca ustensilele folosite n-ar fi tocmai sterile...Doamne fereste!!!
Cum merge sarcina, ce ai?
Raluca si Ilinca (1 an si 2 luni)
Denisa spune:
Salut Raluca, suntem bine. Se pare ca o sa fie fetita :-)). Eu mi-am dorit tare mult fetita. O sa mai intrebam si maine cand mergem din nou la eco. In rest e ok, la masuratori e bine, bataile inimii sunt ok, ne-am ingrasat 8 kg :-(, suntem in saptamana 28.
Daca vrei si ai da-mi un id de yahoo, poate mai vorbim. Al meu e denisa_m.
Te pup, Denisa & bb-itza. (inca n-avem nume)
Denisa
Raluca spune:
sa ai o sarcina usoara si in continuare, Denisa, si o bebitza sanatoasa..la noi a fost un adevarat razboi cu alegerea numelui...
Pe ID yahoo lcr150375...acum fug pana in oras sa-i caut blugi Ilincai dar intr-o ora ma intorc si intru pe Messanger. Pa, pa, mai lucrezi?
Raluca si Ilinca (1 an si 2 luni)
palmyrah2002 spune:
Se face pentru prevenirea infectiilor care pot fi contactate la nastere.
Si eu am avut rezerve,dar l-am facut pina la urma!! La 6,5 luni si la aproape 8 luni.
Dr.a spus ca ma imunizeaza pentru o perioada de 1 an sau doi parca!!!
SI IN PLUS BB ESTE PROTEJAT!!!
Multa sanatate si sarcina usoara in continuare!!!Cristina si Mihnea
lilib72 spune:
Da, si eu am facut vaccinul la 7,5 luni.
Doctorul mi-a spus ca se face vaccinul la 7,5 luni pt. ca atunci este perioada cand copilul primeste anticorpi de la mama (asa cum a scris si palmyrah2002, pt. a fi protejat de infectii).
Multa sanatate!
Denisa spune:
OK, m-ati lamurit, nu stiam pe nimeni care sa fi facut.Si mai ales nu stiam daca e bine sau nu pentru BB. Dar se pare ca e ok.
Multumesc
Denisa