Foi pentru cremsnit
Raspunsuri - Pagina 3

danyce spune:
Jasmine, tot poti incerca, insa cu faina in loc de amidon.Oricum, amidonul ar trebui sa-l gasesti pe la mai toate magazinele.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei


Jasmine spune:
Amidon era,dar eu il cautam pe Gustin asta a lu' dr Oetker.
Jasmine si Radu (26.10.2004)


adriana_mihnea spune:
Eu zic ca nu conteaza ce amidon folosesti. Tot amidon e!
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)


saftoiu_gina spune:
Buna seara.
Daca vreti o reteta buna de crema ptr. cremsnit va dau eu ,e luata de sotul meu de pe net, e super,acum nu am timp sa o scriu dar va promit ca zilele astea o sa o scriu.
Amidonul Gustin l-am gasit intr-un supermarket,e f.bun,ma bucur ca dr.Otker a scos asa ceva.


monagan spune:
eu fac cremesul dupa o reteta foarte simpla si e foarte gustos. Ptr. cine e interesat il scriu:
Foaia 1: 6 linguri faina, 4 linguri smantana, 1 lingurita bicarbonat, 1 galbenus de ou.
Se framanta toate si se face o foaie mare care se intinde pe o planseta.
Foaia 2: 5 linguri ulei, 6 linguri faina. Se amesteca si se presara peste foaia nr.1.
Amandoua se ruleaza, se imparte 2 (ptr. foaia 1 se lasa mai mult, sa fie cat ptr. tava) din care prima se intinde in tava tapetata si se da la cuptor.
Foaia 2 se coace si ea si se foloseste la presarat pe deasupra.
Crema:1 plic budinca vanilie, 2 pliculete zahar vanilat, 2 pliculete gelatina alba, 2 galbenusuri, 6 linguri faina, 250 gr.zahar, 1 litru lapte.
Laptele se da la foc, pana incepe sa fiarba.... si se ia de pe foc. Se amesteca toate prafurile de mai sus se toarna incet cateva linguri de lapte cald pana se obtine o pasta ca de clatite. Atentie la cocoloase!!!. Toata compozitia se toarna in restul de lapte ramas, se pun si albusurile batute spuma si se amesteca la foc tare pana fierbe. Asa fierbinte se toarna in tava peste foaia 1 si se da la rece.
Frisca batuta se aseaza peste crema, iar peste ea foaia 2 sfaramata. Deasupra se presara zahar praf cu vanilat. Se da la rece pana se intareste.


bijuarda spune:
aluatul ptr foi;
1)1pachet de margarina si faina cat cuprinde. Se face un aluat.
2) 2galbenusuri, 2linguri de otet,4linguri de apa,1praf de copt si faina cat cuprinde.Se face un aluat.Se intinde foaia2 si deasupra foaia 1.Seimpatureste ca o batista si se taie in doua.Se fac doua foi care se coc pe fundul tavii.
crema;1 1/2 l lapte se pune la fiert.In 1/2 l lapte se pune 4 oua intregi si albusurile de la foi,20 linguri cu varf de faina ,4 zahar vanilat.Cand laptele fierbe se de focul la mic si se toarna compozitia ,amestecand continuu sa nu se prinda.ATENTIE;de preferat este sa se faca crema intr-o oala de tefal sa nu se afume.Se fierbe crema pana se ingroasa se da deoparte si se adauga 1 pachet de unt.Cand crema s-a racit se pune intre foi , se pune zahar pudra deasupra si se da la rece pana a doua zi.


bijuarda spune:
aluatul ptr foi;
1)1pachet de margarina si faina cat cuprinde. Se face un aluat.
2) 2galbenusuri, 2linguri de otet,4linguri de apa,1praf de copt si faina cat cuprinde.Se face un aluat.Se intinde foaia2 si deasupra foaia 1.Seimpatureste ca o batista si se taie in doua.Se fac doua foi care se coc pe fundul tavii.
crema;1 1/2 l lapte se pune la fiert.In 1/2 l lapte se pune 4 oua intregi si albusurile de la foi,20 linguri cu varf de faina ,4 zahar vanilat.Cand laptele fierbe se de focul la mic si se toarna compozitia ,amestecand continuu sa nu se prinda.ATENTIE;de preferat este sa se faca crema intr-o oala de tefal sa nu se afume.Se fierbe crema pana se ingroasa se da deoparte si se adauga 1 pachet de unt.Cand crema s-a racit se pune intre foi , se pune zahar pudra deasupra si se da la rece pana a doua zi.


saftoiu_gina spune:
5 oua ,350 gr zahar ,100 gr amidon ,1 l lapte ,2 plicuri de zahar vanilinat (sau pastaie de vanilie) ,250 gr unt (margarina)
Modul de lucru
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile , amidonul si vanilia.
Aceasta compozitie se toarna peste laptele care fierbe amestecand bine cu o lingura mare de lemn. Se continua amestecarea pana ce compozitia se ingroase. Atentie sa nu se arda.( Daca se intampla insa, se trece in alta cratita fara sa se razuie arsura).
Se ia de pe foc se lasa putin sa se racoreasca si se adauga untul taiat in cubulete.
Se omogenizeaza si se obtine o crema lucioasa. Cand se raceste se pune intre foi. Se ambaleaza bine si se pune la frigider.
Eu las crema peste noapte in frigider si a doua zi o pun intre foi.
Se taie patrate si pudreaza cu zahar . Pofta buna.
Am scris reteta de crema ptr. cremsnit ,e superrrr...
Daca o incercati nu regretati.


saftoiu_gina spune:
Am uitat sa va spun ca eu am dublat-o ,sa fie mai multa crema,pun si la mijlocul foilor si deasupra.


flori76 spune:
Fetele,va scriu o reteta de cremsnit fff.usoara,super buna,la care nu va trebuie foi
ingrediente:8 oua,un pachet margarina(250g),300g zahar,10 linguri faina,5 plicuri zahar vanilat,1 litru lapte.
Se topeste la foc mic margarina cu zaharul si 3-4 linguri lapte din cantitatea de mai sus.Se lasa la racit.
Se separa ouale,iar galbenusurile se freaca putin si se adauga peste margarina racita.
Apoi totul se pune intr-un vas mai mare si se mai adauga faina,zaharul vanilat,laptele fiert si racit,amestecand continuu.
La urma se adauga albususrile batute spuma cu un praf de sare,amestecand usor numai de sus in jos cu o lingura de lemn.
Se unge tava cu margarina sau ulei,se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.
Se coace la foc potrivit 45 min,iar ultimele 5 min se da focul tare pt rumenire.Se pudreaza cat este calduta.
Pofta buna!
