probleme de comportament

probleme de comportament | Autor: andreeaglodeanu

Link direct la acest mesaj

Am un baiat de 3 ani(ia implinit pe 19 decembrie) si cateodata,dar din ce in ce mai des in ultimul timp,tipa,pur si simplu.Cand e fericit tipa , cand nu e ascultat tipa, cand nu i se face pe plac sau fara motiv(cred eu) ,tipa.
Merge la cresa din septembrie,dar de fiecare data cand il duc spune ca nu vrea si se tine strans de mine,trebuie sa folosim si eu si educatoarea tot felul de trucuri sa-l convingem sa-mi dea drumul si sa se duca la grupa lui.Cand ma duc dupa-amiaza sa-l iau , nu mai vrea sa plece, ma rog de el sa mearga, sa-l pot imbraca.Asta e o alta problema- alerg prin casa dupa el ca sa-l imbrac ,il imbrac cu forta ,indiferent ca trebuie sa sa merga la cresa ,la joaca sau in vizita la bunici(desi zice ca-i place f. mult la ei).
O alta problema pe care o am cu el este ca musca , se bate cu copii de la cresa,si cateodata mai da si in mine si-n tatal lui.I-am expicat ca nu e frumos sa se bata sau sa traga in oamenii mai mari ,in special in parinti, i-am aratat semnele care le lasa pe mine(vanatai care nu sunt facute de el dar pe care i le arat ca sa se cumintesca),pare ca intelege pe moment dar dupa 5,6 zile incepe iar.
In rest e un copil destept ,stie o gramada poezii,stie ce e acela un triunghi,patrat,cerc stie sa numere pana la 13 si in romana si in engleza si germana,stie deja unele cifre,s-ar juca pe calculator non-stop daca l-as lasa(cu greu reusesc sa-l iau de la calculator-dar a inceput deja sa intrebe daca are sau nu voie la calculator), nu face crize daca nu-i iau nu stiu ce jucarie, cum am vazut pe la televizor la Supernani,sau sa faca mai stiu eu ce.
As dori ,daca se poate , niste sfaturi.
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Andreea, sunt multe comportamente descrise de tine care pot avea origini si scopuri diferite. De aceea, recomandarea mea este de a face o evaluare psihologica. Aceasta ar aduce informatii relevante in sensul remedierii comportamentelor indezirabile, precum si o intelegere suplimentara a dinamicii psihice a baietelului tau.
Este bine ca are o inteligenta bine dezvoltata insa ceea ce descrii tu tine de inteligenta emotionala.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florance spune:

Draga Andreea, nu esti singura care se confrunta cu acest fel de probleme. Este ceva specific varstei, probabil. Si eu am un baietel cu 4 luni mai mare decat al tau si ma confrunt cu aceeasi situatie ca si tine. De asemenea, da dovada ca este foarte inteligent. Nu stiu ce putem face, dar poate gasim un raspuns in cele din urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Buna!
Si noi aven cam aceleasi probleme ca si voi.Baitelul meu cel mic are 2 ani si 4luni.Cel mai tare il deranjeazaza cind cineva din casa vorbeste la telefon.Eu cred ca vrea tot timpul sa fie in centrul atentiei.Este un copil inteligent dar aproape la tot ce i se cere spune "nu",desi de cele mai multe ori face ce i se spune.
Stiu , o sa trecem de faza cu "nu",dar e nevoie de timp si de multa rabdare.
Eve

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Andreea si celelalte mamici:

Aveti toate copiii absolut normali, nu au absolut nimic, este un comportament specific varstei si nu in ultima instanta un comportament tipic sexului (sunt baieti). Partea cu muscatul se ajusetaza in timp personal consider ca o pozitie mai ferma ar fi bine venita pozitie mai ferma nu inseamna a lovi ci a nu permite, a avea o voce cu un timbru adecvat, de genul "hei stop asta nu merge". In rest e chiar tipic comportamentul.

Un sfat pentru voi eventual in cazul in care il acceptati. Nu cautati ceea ce nu este.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput