Cum se fierbe/opareste varza pt sarmale ca eu am avut niste tentative nereusite.
Michelle 7
Se aleg verze cu foaia cat mai subtire, nu prea indesate.Se scoate coceanul si se pun capatanile intr-o oala cu apa clocotita sa se opareasca 2 minute.Se scot cu o furculita si se desfac toate foile care s-au inmuiat iar restul se introduc din nou in apa.Se procedeaza asa pana se termina.
Ai grija sa nu oparesti frunzele prea tare ca se inmoaie prea mult si se rup.
Spor la treaba!
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
Daca ai timp pune-le si la congelator!
Eu odata am oparit prea multa varza si nu stiam ce sa fac cu ce-mi ramasese. Le-am pus la congelator si mi-am zis ca daca or fi bune data viitoare - bine, daca nu, nu-i cine stie ce paguba.
Dupa ce le-am dezghetat au fost foarte usor de "manevrat", foarte elastice, nu se rupeau deloc.
si eu fac ca si camelia(ca eu fac sarmale cu varza nemurata si intre pun varza murata tocata si afumatura) , scoti coceanul si oparesti varza(nu mult sa se moaie putin, sa se desfaca) si apoi impaturi sarmalutele.
Eu am o manie, chiar daca n-am inceput sa fac sarmale decat de vreo 3 luni, cand desfac foile incerc sa le tai pe toate la aceeasi dimensiune pe tocator, asa ca operatia asta imi ocupa 90% din timpul afectat pregatirii sarmalelor!
Daniella
multumesc. eu nu scoteam coceanul si cred ca de aia aveam frunze flescaite la exterior si intacte 1 cm mai jos. multumesc. Voi puneti ou in umplutura???
Michelle 7