Cum se pregateste varza pt. sarmale?

Cum se pregateste varza pt. sarmale? | Autor: michelle7

Link direct la acest mesaj

Cum se fierbe/opareste varza pt sarmale ca eu am avut niste tentative nereusite.

Michelle 7

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Se aleg verze cu foaia cat mai subtire, nu prea indesate.Se scoate coceanul si se pun capatanile intr-o oala cu apa clocotita sa se opareasca 2 minute.Se scot cu o furculita si se desfac toate foile care s-au inmuiat iar restul se introduc din nou in apa.Se procedeaza asa pana se termina.
Ai grija sa nu oparesti frunzele prea tare ca se inmoaie prea mult si se rup.
Spor la treaba!


Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Daca ai timp pune-le si la congelator!
Eu odata am oparit prea multa varza si nu stiam ce sa fac cu ce-mi ramasese. Le-am pus la congelator si mi-am zis ca daca or fi bune data viitoare - bine, daca nu, nu-i cine stie ce paguba.
Dupa ce le-am dezghetat au fost foarte usor de "manevrat", foarte elastice, nu se rupeau deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

si eu fac ca si camelia(ca eu fac sarmale cu varza nemurata si intre pun varza murata tocata si afumatura) , scoti coceanul si oparesti varza(nu mult sa se moaie putin, sa se desfaca) si apoi impaturi sarmalutele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Eu am o manie, chiar daca n-am inceput sa fac sarmale decat de vreo 3 luni, cand desfac foile incerc sa le tai pe toate la aceeasi dimensiune pe tocator, asa ca operatia asta imi ocupa 90% din timpul afectat pregatirii sarmalelor!

Daniella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

multumesc. eu nu scoteam coceanul si cred ca de aia aveam frunze flescaite la exterior si intacte 1 cm mai jos. multumesc. Voi puneti ou in umplutura???

Michelle 7

Mergi la inceput