Atentie tuberculoza!!!
http://www.expres.ro/social/?news_id=115510&PHPSESSID=35c2c080182212ca5eed3a48b85362fa
Fetele de afara, ati reusit sa va vaccinati puiutii contra TBC-ului?
Caci iata ca in România face ravagii... (TBC-ul, nu vaccinul!)
@+...
Otilia & La Adelita
Raspunsuri
Corina spune:
Da Otilia,Anna a fost vaccinata cind avea o luna.Acum ,la sapte luni pediatra i-a facut testul ,dar e negativ.Oare o sa trebuiasca alt vaccin? Om vedea!
Pupici
Corina si Anna
Otilia spune:
Si Adélie a fost vaccinata cind avea o luna. Mai tirziu am facut testul si a iesit si la noi tot negativ. Drept pentru care am refacut vaccinul... Acum asteptam sa treaca 3 luni sa refacem testul.
@+...
Otilia & La Adelita
Otilia spune:
quote:
Originally posted by mirelam
Vaccinul antituberculos se face obligatoriu in Romania.
Mirela, mamica lui Andrei (5 anisori)
Stiu, Mirela, si iata ca tot face ravagii...
Oricum, trebuie facut si testul ca sa se vada daca intr-adevar vaccinul a fost eficace, caci nu "prinde" decit in vreo 60% de vaccinari...
@+...
Otilia & La Adelita
liviu`s spune:
Pana la urma, tuberculoza este boala saraciei. Desi vaccinul este obligatoriu si gratuit in Romania, conteaza si cum este alimentat copilul, ce temperatura este in casa, etc.
cl spune:
Care test Otilia? La IDR te referi? Daca este asta sunt linistita. L-am facut asta toamna pentru gradinita si a iesit negativ.
Claudia
Otilia spune:
quote:
Originally posted by cl
Care test Otilia? La IDR te referi? Daca este asta sunt linistita. L-am facut asta toamna pentru gradinita si a iesit negativ.
Claudia
Nu stiu daca IDR... Aici se cheama Monotest si este un test tuberculinic ca sa vada daca intr-adevar copilul este bine imunizat.
Este un aplicator care se apasa pe brat si trebuie sa iasa pozitiv, adica in locul respectiv in citeva zile trebuie sa se faca o buba intre 2 si 8 mm.
@+...
Otilia & La Adelita
cl spune:
Si 24h dupa ce l-a facut trebuie sa nu-l speli deloc, nu? Este acelasi test! Numai ca la noi bubita este bine sa aiba intre 0-8mm.Multam',
Claudia
Delia spune:
Fetelor daca in Romania copilul se imunizeaza impotriva tuberculozei la nastere, doua luni si sase luni stiti cumva cand ii pot face IDR-ul?
Delia si Codrin
cl spune:
quote:
Fetelor daca in Romania copilul se imunizeaza impotriva tuberculozei la nastere, doua luni si sase luni stiti cumva cand ii pot face IDR-ul?
Delia si Codrin
Sincer, nu stiu. Cel mai bine este sa intreabi medicul.
Claudia