Cum sa aleg al doilea prenume?

Cum sa aleg al doilea prenume? | Autor: gio

Link direct la acest mesaj

Doamnelor, am pt. voi o provocare. Eu m-am hotarat pentru primul nume al bb-ului care are 23 sapt de stat in "burtica", dar nu stiu care ar fi al doilea. Nu stiu inca ce este, oricum eu am primul nume si pt. fata si pt. baiat: Daniel si Fabiana. Voi credeti ca e bine sa alegi un nume dinainte? Eu stiu ca deja ma aude si dupa ce voi afla ce este vreau sa vorbesc cu bb si sa-i spun pe nume. (Pt. viitoarele mamici)Voi ati ales deja nume? Tati cauta si el, dar as vrea sa citesc si sugestiile voastre. Cine stie? Deci va astept cu sugestii pt. nume si cu relatarea experientelor voastre in legatura cu acest subiect.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Noi am facut doua liste cu nume inainte de a se naste bb (nu am stiut dinaite daca vom avea fata sau baiat). In decursul celor noua luni am avut ragazul sa ne gandim si sa ne razgandim, sa adaugam si sa taiem de pe lista.

Ce am avut in vedere la intocmirea listelor a fost ca cele doua prenume sa se potriveasca intre ele, sa se potriveasca si cu numele de familie, sa nu sune cacofonic oricare ar fi ordinea in care ar fi rostite. Sigur, am incercat sa aflam si ce inseamna acele nume, dar asta, in cazul nostru, in al doilea rand.
Noi am preferat nume "clasice" romanesti. Acum insa, fiecare cu gustul lui.
Imi aduca aminte ca pe lista cu nume pentru fete figurau Sofia, Maria, Livia, Patricia, iar pe lista cu nume pentru baieti erau Stefan, Vlad, Luca si Toma (astea pe langa numele pe care le poarta in acest moment baietelul meu).
Nu ne-am putut hotari insa asupra numelui pana dupa nastere.
Iar hotararea pana la urma am luat-o in momentul in care a aparut in maternitate un preot , la putin timp dupa ce am nascut, si s-a oferit sa ne citeasca si sa ne binecuvanteze pe noi - proaspetele mame - si pe copiii nostri.
A fost atunci un moment ... nu stiu cum sa il descriu... de iluminare, dintr-o data parca am stiut ce i se potriveste copilului meu. Si Tati, care a venit in vizita ceva mai tarziu, a fost intrutotul de acord cu alegerea facuta.

Asadar eu va urez inspiratie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuela spune:

Un prenume ajunge, cred eu. Unul care sa-l definesca, caci numele reprezinta esenta persoanei. Dar sa-i placa si lui cand va fi mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Si eu sunt insarcinata,cam in aceeasi perioada.Pentru baietel m-am gandit doar la un singur prenume,dar pentru fetita ,as avea doua.Tocmai am citit undeva pe acest site cum ca din punct de vedere religios nu este bine sa avem doua prenume.Pe de alta parte ,hai sa fim seroisi:Tu il vei striga doar cu un nume?Pentru ce sa il aiba si pe al doilea?Probabil vor veni bunicii,care cu siguranta vor prefera celalalt prenume si il vor striga asa,dsar copilul nici nu le va raspunde.Apoi,iti mai spun din experienta de la catedra:copii care ai doua prenume risca sa fie strigati cu prenumele cu care nu sunt obisnuiti,tocmai pentru ca in clasa mai exista un"Daniel" sau o "Fabiana".De multe ori nu va raspunde ,sau se va ibisnui greu cu asta.De aceea ma mai gandesc si eu si tind sa pun copilului meu doar un singur prenume.Dar pana atunci...sa fim sanatosi cu totii,si noi si ei,acolo,in burtici!!!
Pupici pe burtici,pentru mamici!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Sunt tot eu.Imi cer scuze pentru greselutele strecurate.Este greseala mea ca nu am recitit mesajul inainte de a-l trimite.Am vrut sa spun "tu il vei striga doar cu un singur prenume!!!!".Printre celelalte greselute cred ca te-ai strecurat cu succes!Multumiri pentru intelegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Eu sunt doar la inceputul sarcinii, dar deja eu si sotul meu ne-am gandit la cele doua prenume daca vom avea o fata(si e deja stabilit), dar pentru baiat doar unul singur, am impresia ca e atat de greu sa gsesti prenume pentru un baiat, incat am sa ma confrunt cu aceasta "problemica" pana la nasterea!!!!si eu sunt de acord sa aiba copilul un singur prenume, dar totusi parca iti doresti sa aiba doua.
Succes in alegere!!!!!

alinkav

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Hai sa va spun experienta mea de purtatoare a doua prenume :-))).

Pana am implinit 16 ani stiam ca ma cheama Iulia-Corina, insa nu raspundeam decat la "Corina", caci asa ma strigau ai mei si, mai tarziu, cei de la scoala.
Odata cu treapta a doua am schimbat si liceul - primii doi ani nu fusesera prea fericiti pentru mine, din motive de varsta critica si lipsa de afinitati cu colegii de clasa - si m-am trezit in clasa a 11-a intr-o scoala noua, cu colegi absolut noi - aveam emotii, dar eram hotarata sa pasesc cu dreptul.
In clasa cu pricina era o Corina, si fiind ea cunoscuta de toti cu acest prenume (desi si ea mai avea inca unul), mi s-a propus ca eu sa devin Iulia, na, ca eu oricum eram nou-venita!
Mi-a fost un picut cam peste mana si aveam reactii intarziate de om buimac la inceput, atunci cand eram strigata pe numele asta "nou", dar pana la urma m-am obisnuit... Si stiti ce? Numele asta, al doilea, mi-a purtat noroc. Nu va mai bat capul, poate parea o prostie ce spun, dar eu am sentimentul ca numele asta mi-a schimbat viata in bine.
Ai mei ma striga in continuare "Corinus", imi semnez scrisorile catre dansii "Corinoi", prietenii din copilarie ma stiu de Corina, dar cand ma prezint acum cuiva sunt "Iulia" (sau "Julie", dupa caz :-))).
Experienta aceasta a mea m-a facut sa decid ca poate nu ar fi chiar asa o belea ca puiul meu sa aiba doua prenume. Cine stie care dintre ele va fi mai norocos?

Chestia cu numele nu trebuie batuta in cuie.

Ah, si inca ceva: tatal meu are trei. Prenume. Hihihihi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicar spune:

Eu cred ca vom alege doar un singur prenume pentru copilul nostru.
E abia in burtica, dar au aparut discutii referitoare la nume.
Asta pentru ca eu am 2 prenume, unul nu-mi place deloc si nici nu am fost vreodata strigata asa. Sotul meu are si el 2 prenume, toata lumea il striga Gabriel, doar tatal lui Ionel. Mi s-a parut ciudat la inceput, dar m-am obisnuit. La scoala i-au zis unii John , altii Gabriel...
E desigur mai greu sa te hotarasti la un singur prenume, pentru ca si eu si sotul meu avem dreptul la opinie, dar intr-adevar vom folosi un singur nume pentru a ne striga copilasul.
Asa ca lista e inca deschisa si ne gandim.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina liliana spune:

La primul copil ne-am gandit din timp la nume si i-am pus numele Edina Andreea,iar la cel de-al doilea sotului meu nu i-a placut nici un nume ,asa ca in timpul durerilor sotul cauta nume.I-am pus in final dupa numele meu-Cristian Andrei.Dupa cum vezi eu le-am pus copiilor doua nume chiar daca al doilea nu se foloseste .Parca este frumos sa aiba si un nume de Sfant.

Cristina Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milana spune:

si eu sunt tot la inceput de sarcina, dar amandoi optam pt un singur prenume. romanesc, dar unul singur. daca se va nimeri sa aiba zi de nume bine, daca nu asta e, dar va fi un singur prenume. oricum, inainte de a lua decizia finala ne vom gandi sa ii mearga cu numele de familie si sa incercam sa fie ceva care sa ii placa si sa nu ne luam cand va fi mare hihihi.
pana una-alta sanatosi sa fie ca restul vine de la sine
pt voi si bbici

- 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori spune:

eu as merge pe ideea unui nume de sfant pt al doilea prenume...
sa va spun povestea mea:

parintii mei: emilia si mihai
al doilea nume al meu mihaela, al fratelui meu emilian

mi se pare dragutza ideea..si am sa merg si eu cu ea mai departe...

pupicei,
cori

PS: ai grija la initiale! ai grija sa nu formeze mai stiu eu ce cuvant aiurea..

bb Bia si mami Cori

Mergi la inceput