Mansarda-cine stie cum??

Mansarda-cine stie cum?? | Autor: BellaDonna

Link direct la acest mesaj

vrem sa ne facem mansarda la bloc cu 4 etale, deasupra apart. parintilor, stie cineva de ce fel de aprobari avem nevoie ..??
va rog mult daca ma puteti ajuta...cu cat mai multe info.
multumesc

Nimic fara Dumnezeu!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Servus,

Este o "manevra"destul de complicata.
Blocul are acoperis?
Daca are acoperis, si construiesti sub el, fara modificare, este mai simplu.Daca nu are si vrei sa construiesti total, este mai complicat.
Daca are:
acordul tuturor locatarilor
certificat de urbanism
expertiza/proiect
autorizatie de constructie
constructie
dare in folosinta

Daca nu are:
acordul tuturor vecinilor
aprobare de la primarie, ca nu depasesti "nivelul"zonei
certificat de urbanism
expertiza/proiect
...si celelalte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

Draga Ileana,

multumesc pt raspuns

blocul nu are acoperis,
mama are apartament la et 4 , blocul e cu 4 etaje, si noi ne gandeam la o mansarda deasupra apartamentului, acum nu am inteles daca se pote face tot palierul sau am dreptul doar pe portiunea sau udeasupra ap mamei deci sant putin confuza....
multumesc inca odata pt raspuns

nu e nimeni care si-a construit mansarda??

Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Poti sa faci, pe tot blocul, dar trebuie sa ai aprobarile de mai sus.
Sunt Asociatii de proprietari, care si-au facut proiect, au facut constructia si acum, au inchiriat garsonierele si apartamentele respective, bani se imparte fct. de contributie, dar pasii , simplificat sunt cei de mai sus.

Mergi la inceput

multumesc ileana, nu stiu daca am sa reusesc dar merita incercat, e o idee buna..........dar ramane de vazut

Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Nu stiu cat de mult am sa te lamuresc.
Eu am locuit la Iasi intr-un apartament la etajul 4 cu mansarda. Asa l-am cumparat la vremea respectiva, nu am construit noi mansarda ca sa iti pot spune ce aprobari iti trebuie. Dar pot sa-ti spun ca la scara respectiva din 4 apartamente doar 2 aveau construita mansarda. Deci nu e nevoie neaparat sa faca tot blocul mansarda, se poate face si individual.
Aici, la Galati, nu am vazut nicaieri mansarda construita individual, insa au aparut firme de constructii care construiesc mansarde pe toata suprafata unui bloc, dar sunt locuinte separate, adica nu cu acces interior din apartamentele de la etajul 4. Ca si cum blocul ar avea si etajul 5.
Probabil ca depinde de fiecare primarie ce aprobari da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Bella, acum am vazut ca esti din Iasi. Deci la Iasi sigur poti construi mansarda doar pe apartamentul parintilor. E ceva obisnuit acolo. Eu am locuit in Nicolina II, erau mansarde la mai multe blocuri dar am vazut de exemplu si in Pacurari la un bloc cu 8 etaje.
Asa ca, mult succes.

Mergi la inceput

Kuki, si eu tot in Nicolina 2 stau,

Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput