Bebelusi de iulie-august 2005 (39)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valcampan spune:

Fetelor am vazut ca ati deschis subiectul despre indemnizatia de crestere a copilului pina la 3 ani. De la 01 ian 2006 va fi de 8 mil.lei (uraaa au marit suma cu 200 mii lei ...) si va fi platita de la primarie. Pt bucuresteni de la primariile de sector. Dosarul cu acte tb depus la primarie de catre mamici sau de catre firma (ramine la optiunea fiecaruia nu e clar stabilit in lege).Partea frumoasa este ca va mai dura un pic pina se vor centraliza toate actele la primarii si s-ar putea sa primim banii mai tirziu ( caci de avem de unde mai ales mamicile singure probabil fac trotuarul de au banii, ma scuza-ti dar mi-am iesit din fire)prin posta. Cam asta e tot ce am aflat si eu de la colegele mele din departamentul de resurse umane al firmei. A si inca ceva ordonanta care reglementeaza timpeniile de mai sus exista ( oordonanta nr 148/05.11.05) dar nu au fost aprobate normele de aplicare a ordonantei asa ca primariile deocamdata nu stiu sigur ce au de facut. Poate de saptamina trecuta s-or fi publicat normele dar ma indoiesc doar traim in romania.Haide-ti ca v-am dat subiect acum. Ar fi bine sa cititi acest mesaj maine dimineata ca sa nu va faceti griji din aceasta noapte. Somn usor !

Poze cu noi la http://photos.yahoo.com/valy_david2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Oana, e ok cum faci.Eu fac asa: dimineata ii dau san apoi incerc sa ii dau cereale cu fructe...nu merge tot timpul cu cerealele :), apoi pe la 13 ii dau o masa de carnita cu legume, mai tarziu san, apoi pe la 17-18 ii dau supa, daca mai vrea ii dau si san, apoi la 20 ii dau din nou carnita cu legume si in final inainte de culcare ii dau san, iar peste noapte ii dau san din nou.

in mare cam asa e programul in fiecare zi.Maine ma duc la magazin sa ii iau iaurt, am luat de la Gerber dar e cam blah -nu prea ii gustos asa ca ii iau iaurt de copii - Scooby Doo - haha.

Apa nu i-am dat decat o data de cand s-a nascut.inca alaptez asa ca nu imi fac probleme de apa, plus ca toata mancarea din borcanase contine si multa apa.Nu este deshidratat, dimpotriva baleste peste tot asa ca nu ii dau.Cand am incercat sa ii dau mi-a facut o fata de ziceai ca ii dau kk - hahaha.

Adriana si bebe Aidan Alexander(27.06.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valcampan spune:

Oana C frumusica ta e buna pt a face reclame tv nu glumesc. Iar bunatatile pozate ce sa-ti spun...mi s-a facut o foame.Ma duc sa-mi pun 2 felii de paine graham cu margarina caci de e noapte si sunt . Ar tb de la 01 ian sa ne apucam de regimuri. cine se inscrie in clubul mamicilor de regim ? Ar fi bine sa ne incurajam in acest demers al nostru cum ne incurajam in ultima luna de sarcina. Va aduce-ti aminte ? Ma duc caci mi-au starnit pozele Oanei o foame ca sa nu zic pofta.

Poze la http://photos.yahoo.com/valy_david2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonaci79 spune:

Mamini- multumim mult pt aprecieri! Si Veve este dragalasa foc si tare frumusica. Si are si rochita.....Iar poza cu primul dinte- haioasa foc!

Valcampan- mie mi-a zis dr mea ca daca are probl cu dintisorii sa-i dau cu calpol ca e un anestezic local f bun. Nu stiu daca te ajuta cu ceva, dar am zis sa-ti spun ce am aflat si eu. Stiu multe pers care l-au fol si erau incantate.

Simona si Mario 22.07.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/simonaci79/my_photos

Mergi la inceput

Monai- nu te speria, si Mario a facut febra destul de mare de la vaccin. Si oricum atata timp cat are febra nu tb sa-i faci baita asa ca ai facut f bine! Sanatate multa si pupici la puiul vaccinat!

Dede- Mario a facut febra destul de mare la ultimul vaccin. Adica la ora 5 dim, a doua zi, l-am vazut ca arde tot si gemea in somn si nu am vrut sa-l trezesc sa-i dau calpol, iar pe la ora 7 si jum cand l-am trezit sa pape avea 38.5 deci fusese mai mare (nici nu mai ardea asa de tare) Mie dr mi-a zis sa-i dau Calpol de 3 ori pe zi 2.5ml pana-i trece de tot. E mult? (I-am dat imediat dupa vaccin, seara, a doua zi dim si la pranz)

Mie imi e tare frica de urm vaccin pt ca urm si decalotarea. A fost cineva cu baietelul la decalotat? Cum a reactionat?

Dede- ii doare rau pe baietei? Cum se procedeaza? Eu tot incerc sa-l desfac dar e lipit bine de tot! Imi vine sa plang de frica! Mi-a zis dna dr ca e posibil sa-i curga si sange. Mi-e tare mila de el! Si ce o sa-l mai usture cand face pipi!!!!

Mergi la inceput

Oana- am tras si eu cu ochiul la ce ziceai tu. TI-a rec dr sa-i dai de 2 ori pe zi fructe? Oare eu ii dau prea putin? Eu ii dau dim la 9 lapte de la mine-180 ml, la 12-13 un mar+o para + o lingurita de cereale si 2 de branza de vaci si cu niste lapte praf ca sa pape bine(250ml), la 16-17 supa cu legume pasate (cartof,telina, albitura, morcov, dovlecel) cu o lingurita de cereale si 2 de branza de vaci si de azi si carnita si cu nelipsitul lapte praf pt gust(250ml), pe la 20 lapte de la mine-140ml si 50ml ceai pt colici si impotriva constipatiei ca e f constipat, iar la 23 lapte de la mine cu lapte praf-in total 260ml (ca nu mai am suficient) si doarme 10 ore. Papa cam mult fata de ce vad eu pe aici si ma mai si mir ca e gras! Apa eu nu i-am dat niciodata! Si nici dr nu mi-a zis. Trebuia? Ca si mama ma bate la cap! Eu supa su piure de legume i-o fac f subtire si in mar cu para (care e zemoasa) mai pun 60ml de lapte praf.

Iar despre Eva- nu fi suparata pe ea tocmai de ziua ei! O avea si ea o zi mai proasta! Pupici pt printesa sa-i treaca! Si pt mamica suparata!

Mergi la inceput

Va pup, merg si eu la culcare, noapte buna tuturor sau o zi buna in continuare (depinde de fusul orar). Pupici!

Mergi la inceput

Aaaa- si ca mi-am amintit! Valcampan- eu subscriu, dar eu ma-m apucat deja de cura! Imagineaza-ti cum a fost la mine Craciunul fara sarmale (ca fac rau la lapte) si fara carnati ca sunt grasi, fara cozonac, fara fara... fara.... Doar cu friptura de pui la cuptor cu piure de cartofi si salata verde cu multa lamaie! Halal, nu? Si am mai facut si prajitura pt musafiri care se infruptau din toate de-mi venea sa ma urc pe pereti! Dar am avut vointa plus ca de 3 zile fac 30 min min de gimnastica si sint f mandra! Sper sa aiba si efect ca altfel....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Simona, tu ii dai f bine de mincare; Eva nu maninca atit de mult; si la fructe ii dai bine, pt ca ii dai 2 fricte diferite/zi; eu ii dadeam numai un borcanas mic, de 80ml, de-asta m-am gindit ca ar trebui sa ii dau mai multa vit C, ca in afara de fructe si formula, n-am vazut la nici un aliment vit C; si asta e f importanta sa o ajute sa nu raceasca.

Voi ce fel de brinzica ii dati? Din lapte de vaca? Eu ce sa fac, ce sa ii dau in schimb, pt ca Eva nu tolereaza laptele de vaca f bine (mostenire de la sot ). Si iaurt imi este frica sa ii dau, pt ca nu stiu daca o voi strica la stomacel ... poate o sa incerc.
Marti mergem la controlul de 6 luni + vaccin si o sa intrebam pediatra.

Simona, eiiii, mi-a trecut supararea repede, ca doar e papusica mea, cum alta Mai ales ca am pacalit-o sa doarma ceva mai mult dupa 5pm, apoi a papat si i-am facut poze cu tortuletul . Sper sa apuc sa le incarc in seara asta; o sa fie ultimul album.

Ahaaaaaa, mi-am amintit ... Ca sa fiu , i-am spus sotului aseara ca sa facem pariu ca parintii mei si fratele isi vor aminti ca Eva implineste 6 luni, iar mama lui nu isi va aminti. Mi-a raspuns, "ce? vrei sa pierd? " ... Si amindoi am avut dreptate; parintii mei si fratele ne-au trimis e-mailuri de felicitare, pe cind telefon de la soacra, ioc (mai ales ca aici sint si gratuite)! Halal neamuri!
Si se mai lauda rudelor, la Craciun, ca vine sa o vada pe Eva in fiecare saptamina, joia, si sa stea cu ea ... Mincinoasa!!! Sotul a auzit ce se mai lauda soacra-mea si mi-a spus ca-i venea sa o intrebe in ce an se va intimpla asta.

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Adriana, pai si Aidan maninca f bine in timpul zilei; probabil ca s-a obisnuit sa suga noaptea, de-asta se trezeste, nu neaparat ca-i roade stomacelul de foame .

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput