Diversificarea (1)
Raspunsuri - Pagina 8
ninocikap spune:
Suc de portocale, lamaie
---------------------------------------------------------------------
Autor: Crisu23
Subiect: Suc de portocale, lamaie
Trimis la: 11/05/2006 11:53:58
Este bun de administrat bebeilor de la 4 luni in sus?
Intreb pentru ca parerile pediatrilor sunt impartite.
Eu ii dau fetitei mele de 4 luni suc de mar+morcov+porto, iat lamaie cand sugite, asa cum mi-a recomandat pediatrul.
Raspunsuri:
Autor: sirimie
Raspuns la: 11/05/2006 13:47:37
Daca i-ai dat si nu a facut nici o reactie negativa, poti sa ii dai si in continuare fara probleme.
Autor: Alexa Ioana
Raspuns la: 11/05/2006 14:18:44
eu stiu (lucru confirmat si de pediatru) ca lamaia, cel putin, nu e acida decat in combinatie cu o sursa de glucide (zahar, miere). iar sucul de portocale mi'a fost recomandat pt continutul f. mare de vitamina C (100 ml. suc portocale e echivalent cu o fiola de vit. C). plus ca la bebu meu chiar ii place...
fiecare face insa cum crede ca e mai bine pt puiutii lor.
Autor: asi
Raspuns la: 11/05/2006 14:25:53
La 4 luni e cam devreme sa-i dai portocala.Vezi sa nu faca diaree de la ea.
Sanatate multa!
Autor: mihaela agh
Raspuns la: 11/05/2006 15:16:53
E cam devreme cred si eu pentru portocala si lamaie. Eu i-am dat abia pe la 7 luni si doar portocala. Iar mie, folosirea lamaii ca antidot la sughit mi se pare barbar, pentru ca de fapt ceea ce se produce e un fel de soc gustativ pentru bebe si toata acreala lamaii si grimasele involuntare il fac sa nu mai sughita. Eu am preferat intotdeauna sa-i dau ceai sau apa pentru sughit.
Autor: roxanaz
Raspuns la: 11/05/2006 15:37:48
este un subiect identic aici, va rog sa continuati acolo. am sa copiez si aceste mesaje pentru a vi le regasi.
multumesc pentru intelegere,
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
ninocikap spune:
Mazare, la 1 an si jumatate?
Autor: aime
Subiect: Mazare, la 1 an si jumatate?
Trimis la: 25/05/2006 11:11:16
Mamici, astazi gatesc mazare ptr noi, cu muschi de vitel si ma intrebam daca ii pot da si piciului de 1 an jumate? Stiu ca se digera mai greutz si nu stiu daca e indicata sau nu la varsta asta?
Voi ati dat la pui?
Raspunsuri:
Autor: ligia13
Raspuns la: 25/05/2006 11:19:17
Eu i-am dat de la 8 luni cate putina in piureul de legume.
Acum la 1 an si o luna manica mai multa si chiar ii place. Nu am avut probleme!
(Eu i-am dat pt ca am vazut ca exista de la 8 luni borcane cu mancare de mazare pt copii)
Pofta buna!
Autor: anacezara
Raspuns la: 25/05/2006 11:48:26
De ce nu ? Si eu am inceput cam pe la 8-9 luni sa-i dau mazare amesteca la blender , la inceput , apoi lasata asa si chiar ii place .
Pofta buna !!!
Raspuns la: 25/05/2006 12:34:42
si Patrick a mancat mazare cam de la 8 luni....e chiar una dintre mancarurile lui favorite. da-i linistita si piticului.
Autor: Field_mouse
Raspuns la: 25/05/2006 12:53:59
Si copiii mei mananca mazare de la 8-9 luni
Autor: Dory232002
Raspuns la: 25/05/2006 12:57:38
Eu chiar ieri ia-m dat cateva bobite de mazere, puse in piureul de legume si Alexa are 7 luni si 5 zile, asa ca ii poti da linistita.
Autor: sanziana72
Raspuns la: 25/05/2006 13:02:42
Si noi am inceput de pe la 8 luni si e una dintre mancarurile preferate ale Marinei. Cand ii pun amestec de mai multe legume in farfurie sta si alege mazarea!
Autor: Candy
Raspuns la: 25/05/2006 14:28:38
Sigur ca da! IN borcanele era mancarica cuy mazare pentru copii de la 8 luni in sus, asa ca... no problem!
Eu ii dau numai mazare Bonduelle, care e mai moale, mai dulceaga la gust si fara cojite, o fac prin blender.
Autor: miris_
Raspuns la: 25/05/2006 14:29:23
Desi al meu are 5 ani, iti spun ca i-am dat mazare pe la 7 luni, dar gatita in oala cu presiune. Si acum tot asa i-o gatesc, o las la presiune cam 1 ora dupa ce a inceput sa "fluiere", la foc mic. Exista o mazare buna, ca sa zic asa, cea bondule, care fierbe bine de tot.
Succes si sanatate multa.
Raspuns la: 25/05/2006 14:48:19
Va multumesc fetele, azi a papat sufle de peste la pranz si ciorbica de pui, ca mazarea abia am terminat-o, dar maine are in menu mazare cu smanatana si sos de rosii si carnita de vitel . Eu i-o voi da nepasat, ca suntem mari si deja mancam asa bucatele mici, inca de la 1 an. Mazare si eu tot Bonduelle congelata, cumpar, mi se pare o alegere buna si comoda.
Pofta buna si la puii vostri!
Autor: joker
Raspuns la: 25/05/2006 14:58:05
I-am dat chiar zilele astea, cu putina rosie si cu un pic de carnita toate fierte bine, plus putin ulei de masline, s-a lins Iedu pe bot
Autor: herra
Raspuns la: 25/05/2006 20:05:13
iata-ma si pe mine, facand nota discordanta:
nu i-am dat, pentru ca asa mi-a spus pediatra!
si am de gand sa o ascult in continuare.
Raspuns la: 25/05/2006 21:01:05
Ups ...am intrebat si eu pediatra...si nu ne-a dat voie mazare, o sa tin cont de parerea ei, deoarece cu tot ce ne-a recomnadat pana acum ne-a mers f bine...o sa asteptam, ca doar sunt atatea legume.
Autor: Flaflo
Raspuns la: 25/05/2006 23:19:43
Eu i-am dat de pe la 8-9 luni si nu am avut probleme. Am vazut ca si borcanele Hipp contin mazare (peste 8 luni)! Fetele care nu le-ati dat mazare, care e motivatia?
Autor: alexmom
Raspuns la: 26/05/2006 00:57:25
Aici mazarea verde boabe este printre primele legume care se introduc in alimentatia solida a bebelusilor. Bebelusul meu a servit mazare prima data pe la sase luni si ceva (nu mai stiu exact) si in prezent este leguma lui favorita. Pe la 10 luni ii placea la nebunie sa manance boabele intregi cu propriile lui manute.
Autor: roxi23
Raspuns la: 26/05/2006 01:06:42
Fetele carora v-au interzis pediatrii mazarea, intrebati-i care este motivul...Ca in mai multe cartie de alimentatie 0-2 ani din america si europa se recomanda mazarea dupa 8 luni!
Bine, se da treptata, si nu doar mazare... Dar la 1,5 ani este mare deja...nu sunt probleme..
Fasolea verde se recomanda dupa 7 luni...care este tot cam la fel ca mazarea ...
Autor: laura72
Raspuns la: 26/05/2006 01:28:33
eu ia-am dat mazare de la 8 luni si fasole verde.chiar azi a papat mazare.Ii place mult.Nu-i dau mai mult de o lingura si jum. de boabe'le combin cu cartof si morcov.Si carnita.Nu se da mazarea uscata,ca si fasolea pt. ca dau disconfort gastric.cea congelata sau la borcan este ok.
Poze
ninocikap spune:
cirese la 8 luni?
Autor: ege
Subiect: cirese la 8 luni?
Trimis la: 31/05/2006 11:21:23
sunt mama unei fetite de 8 luni si as vrea sa stiu daca pot sa-i dau cirese.voi ati dat si cirese cu viermi?pt.ca in curand o sa apara ciresele cu "carne",nu stiu ce sa fac.
astept parerile voastre.
multumesc
Raspunsuri:
Autor: corap
Raspuns la: 31/05/2006 11:29:12
pai... io i-am dat cirese ieri lu andrei (6 luni jumate) su b forma de piure/nectar gros, fara coji.
in principiu, daca are tendinte diareice, nu se dau cirese pana la 1 an. al meu nu are, si n-am vrut sa-i rapesc placerea asta, ca sunt fructele preferate si de mine si de ta-su (si cred ca si de el )
oricum scot samburii inainte de a le baga la storcator, deci pot sa le triez pe-alea cu vizitatori. eu nu-i dau viermusi (inca).
Autor: elena_oona
Raspuns la: 31/05/2006 13:08:37
Si eu i-am dat cirese fetitei mele de pe la 8 luni.
Cum ziceau si fetele daca are probleme cu burtica, ar fii indicat sa nu-i dai.Sunt recomandate mai mult pentru constipatie la copii.
Iar daca sunt cu viermi , cred ca nici tu nu vrei sa le mananci.
Raspuns la: 31/05/2006 13:26:09
oricum ii dai 1-2 la inceput sa vezi cum le tolereaza. daca e ok si nu se strica la burtica ii poti mari cantitatea. le poti amesteca in piureul pe care il mananca de obicei. pofta buna!
Raspuns la: 31/05/2006 16:50:34
Daca cerealele de la 6 luni contin cirese, banuiesc ca ii poti da si cirese proaspete, nu?
Raspuns la: 02/06/2006 01:00:20
Autor: madau
Raspuns la: 02/06/2006 11:34:41
Eu am inceput sa-i dau Mirunei de acum 2 zile cirese si i-au placut la nebunie. Intai putina zeama, apoi ii curat ciresele de coaja si samburi ( in felul asta vad si daca-s ceva chiriasi) apoi le pasez odata cu celelate fructe. N-a avut probleme cu burtica, noi avem ceva tendinte la constipatie, asa ca-s taman bune. Ca varsta..Miruna are 5 luni jumate, dar pediatra a zis sa incerc si daca reactioneaza bine, sa continui.
Autor: ellinia
Raspuns la: 02/06/2006 12:18:35
Stefan era si mai mic cand i-am dat prima data cirese. I le-am pus in suc. Cred ca avea vreo cinci luni. Oricum i-am dat toate fructele pe masura ce au aparut.
Autor: mariussimiuc
Raspuns la: 02/06/2006 12:44:48
Ii poti da,dar introdu-le treptat ca sa vezi eventualele reactii... adverse.Cat despre viermi,cred ca de fapt te-ai referit la soiul ala de cirese casre face viermi,caci nu cred ca ai de gand sa-i dai asa.
Poze
ninocikap spune:
Brocoli la 7 luni ?
Subiect: Brocoli la 7 luni ?
Trimis la: 02/06/2006 11:52:24
Aveti idee daca as putea sa introduc brocoli la fetita mea de 7 luni si 1 saptamana?
Imi puteti da niste retete?, eu nu am preparat niciodata brocoli si nu am nici cea mai vaga idee cum la-s putea prepara.
Raspunsuri:
Autor: mary_ary
Raspuns la: 02/06/2006 12:43:01
Poti sa-i dai linistita.
Eu i adauag in pireul de legume. E ca si conopida, multi zic ca-i mai buna.
Autor: ligia13
Raspuns la: 02/06/2006 12:48:09
Conopida i-am dat de pe la 7 luni. Brocoli nu , pt ca nu fac parte din "obiceiurile" nostre alimentare!
Autor: mandyksch
Raspuns la: 02/06/2006 13:26:14
Am lansat un subiect pe aceeasi tema cu putina vreme in urma. Dar cum motorul de cautare mai mult nu functioneaza....asta e.
Eu am inceput sa ii dau broccoli pe la 6 luni si jumate. Ii place tare mult.Dar adevarul e ca lui ii cam plac toate legumele.
Autor: elena_oona
Raspuns la: 02/06/2006 13:38:09
Eu nu i-am dat broccoli la fetita mea ,decat pe la 1 an si nici nu i-au placut.Sincer nici mie nu-mi place decat crud ,in salate.
Sfatul meu e sa mai astepti putin pentru ca broccoli provoaca gaze , asemanator fasolei, si numai ii faci dureri de burtica la mititica.Cand ai inceput sa-i dai fasole, poti sa-i dai si broccoli.Conopida si varza ii provoaca gaze de asemenea.
Acum e decizia ta,bineinteles!
Autor: anca tanasica
Raspuns la: 02/06/2006 13:41:18
elena, brocoli nu provoaca gaze...fasolea, mazarea si varza da...
io i.am dat brocoli pe la 8 luni...dar atunci am ajuns noi cu diversificarea la brocoli (am div.la 6 luni, intai cu suc de morcov si mar...pe la aproape 7 luni am ajuns la piureul de legume, intai albituri...etc...brocoli a ajuns la rand la introdus imediat dupa dovlecel...am bagat cate o leguma noua la o sapt...)...m.am lungit ca sa intelegi ca ii poti da mai devreme ...deci 7 luni e OK...
Raspuns la: 02/06/2006 15:17:29
fetele, multumesc de raspunsuri, dar o reteta de preparare nu-mi puteti da?, sau il amestecati cu celelelte legume?
Raspuns la: 02/06/2006 17:08:52
pai banuiesc ca sunteti la faza piure de legume...
...mai tarziu merge cu cascaval si smantana la cuptor...mancarica de brocoli (sau adunare generala! cu toate legumele taiate cubulete)...
Raspuns la: 02/06/2006 19:40:45
Si eu i-am pus in piureul de legume de pe la 6 luni.
Autor: roxana1974
Raspuns la: 02/06/2006 19:58:52
broccoli e extraordinar, are vitamine, e antiodixant, aduce numai beneficii! nu provoaca gaze, nici vorba...bineinteles ca e ok sa-l dai!
Autor: IEPU
Raspuns la: 02/06/2006 20:09:47
-un broccoli
-o cutie de iaurt dorna cu 10% grasime
-carne fiarta de pui (cu pui am incercat eu)
La broccoli se taie din tulpina cu care se vinde. Partea de tulpina pe care o pastrezi o tai felii subtiri. Buchetelele le desfaci si mai dai jos din frunzulite. Fierbi broccoli la abur (eu pun si putina sare) si in 15-20' e gata. Pe urma il dai prin blender adaugand cam 2/3 dintr-o cutie de iaurt. La sfarsit pui si carnea taiata marunt si vei obtine un volum cam de 400ml care, probabil, iti ajunge pentru 2 mese.
Pofta buna!
Raspuns la: 03/06/2006 07:53:50
Fetele, pot sa iau si brocoli congelat?, sau voi ati folosit numai proaspat?, in zona in care locuiesc nu prea se gaseste proaspat, iar in hipermarketuri ajung destul de rar si greu.
IEPU,, merci de reteta, chiar am sa o incerc, nu este nici ft., sofisticata
Raspuns la: 03/06/2006 09:04:10
Originally posted by Dory232002
Fetele, pot sa iau si brocoli congelat?, sau voi ati folosit numai proaspat?, in zona in care locuiesc nu prea se gaseste proaspat, iar in hipermarketuri ajung destul de rar si greu.
IEPU,, merci de reteta, chiar am sa o incerc, nu este nici ft., sofisticata
pai noi avem brocoli congelat in congelator toata iarna...prestam la fiecare supa sau ciorba cate 2-3 buchetele....mi.a zis mie pediatra ca dc il consumi constant te fereste de cancer...asa ca vor/nu vor...toti din casa consuma constant!
Raspuns la: 03/06/2006 09:13:45
Autor: aelita
Raspuns la: 04/06/2006 21:23:34
Brocoli e foarte bun ,si se introduce impreuna cu conopida ,vanata,ceapa ,patrunjelul intre 6 si 8 luni.Deci poti sa-i dai fara probleme ,chiar e indicat!
Borocoli pierde 60% din vitamine prin fierbere,si doar 20% prin vapor .
Si da,este foarte bun pt prevenirea cancerului !
Nu da gaze.
Deci nu e o leguma pe care o "poti da",ci chiar este indicat sa dai bebelusului dupa 6 luni !
Sper sa ii placa Alexandrei !
Eu mananc fiarta,precum si conopida,si cu maioneza .Bineinteles ca bebelusilor nu asa ! :)) Lor,in amestecutri diverse,depinde de gust .
Raspuns la: 04/06/2006 21:29:49
Cam la aceeasi varsta am inceput si eu sa-i dau brocoli baietelului meu, mai intaai in piureul de legume, acum in tocanite cu carnita, facut la abur cu celelalte legume, sau pus cu putin inainte de a termina tocanita clasica de carnita si legume (la fel si spanacul il pun). Folosesc din cea congelata, sau daca iau din piata, o spal o impart in bucatele si o congelez (la fel si conopida si spanacul)
Poze
ninocikap spune:
Ciupercile!
Autor: belnicol
Subiect: Ciupercile!
Trimis la: 18/01/2006 15:09:45
Cam de pe la ce virsta se pot da ciuperci puiutilor ? Nu am auzit nimic despre asa ceva si sint tare curioasa. Voi stiti ceva ?
Multa sanatate tuturor.
nicoleta si matei
Raspunsuri:
Autor: Kittycat
Raspuns la: 18/01/2006 15:13:57
Si eu am pus aceeasi intrebare mai demult. majoritatea fetelor mi-au raspuns acelasi lucru: dupa varsta de 3 ani. Asa ca eu m-am hotarat sa mai astept.
Autor: mamagiuliei
Raspuns la: 18/01/2006 15:18:24
Pediatra ne-a spus categoric dupa varsta de 3 ani.
Autor: belnicol
Raspuns la: 18/01/2006 15:20:04
Autor: uki
Raspuns la: 18/01/2006 18:14:24
eu nu cred ca-i o regula...
cel putin, a mea fetita a mancat ciuperci (in supica ei) de pe la 1 an... si n-a avut niciodata nimic! nu va mint...poate is cazuri rare, la fel ca si mierea...
ciuperci champignon, puse cam 3-4 in supica cu toate legumele acolo...ce poa' sa faca? si in plus, ciupercile sunt recunoscute pentru continutul de vitamina D...
dar... bineinteles, fiecare face cum crede...eu va pup
Poze
ninocikap spune:
De la ce varsta grefuri?
Autor: lulu75
Subiect: De la ce varsta grefuri?
Trimis la: 21/01/2006 09:42:31
De la ce varsta pot manca bebeii grefuri?
Raspunsuri:
Autor: delia_alx
Raspuns la: 21/01/2006 10:05:08
Noua medicul ne-a spus ca citricele se dau dupa 1 an!
Raspuns la: 21/01/2006 10:44:54
Draga mea, eu citrice i-am dat de pe le 6 luni jumate, de cand cu diversificarea. Da i-am dat asa, cate o felie de porto in suc de mere si morcov...si-am tot progresat cantitativ....astfel incat pe la 8 luni-8 luni jumate am ajuns si la grepfruit. Acum, la 1 an si 2 luni ii dau cam de 2-3ori/sapt, in scucul de la o porto si o mandarina , sucul de la o jumate de grepfruit, din cele cu miez rosu ca-sm mai dulci.
Autor: Stinu
Raspuns la: 21/01/2006 11:23:32
Eu sunt la al doilea copil si celui mare i-am dat grapefruit pe la 8 luni si 1/2 tot in suc si apoi pe la 1 an curatat de coaja ,doar miezul feliei.
Anei ,mezina familiei i-am dat mandarine de Craciun si de atunci mananca de rupe mandrine ,curatate de samburi .Grapefruitul nu-i place ca e prea amar cred ,se stramba si il scuipa.
Citricele nu se dau fiindca sunt foarte acide dar acum fiecare adapteaza la copilul sau ce spune medicul .
Autor: mamica007
Raspuns la: 21/01/2006 14:09:41
Eu i-am dat cand am inceput diversificarea (si ii placea) dar acuma nu ii mai dau ptr. ca ia iesit ceva bubite si medicul a zis ca pot fi de la portocale. Asa ca nu-i mai dau nici porto nici gref. Ii dau in schimb lamaie si vad ca nu i-au mai aparut bubite.
Raspuns la: 21/01/2006 15:30:30
Raspuns la: 21/01/2006 15:32:23
Autor: daniella4
Raspuns la: 21/01/2006 16:04:48
Eu i-am dat suc de portocale de pe la 6 luni dar n-am avut mare succes, i se pare acru asa ca de grefuri nici vorba!!
Autor: joker
Raspuns la: 21/01/2006 17:00:52
Unii sunt mai amarnici...incearca, poate ii place.oricum nu sunt chiar atat de rele la gust.e poate usor diferit fata de cel neutru al laptelui matern...
Autor: emaaimee
Raspuns la: 21/01/2006 17:12:27
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by delia_alx
Noua medicul ne-a spus ca citricele se dau dupa 1 an!
Si noua la fel.Si prin brosuri/siteuri despre diversificare tot asa am gasit.
Autor: aurelia1278
Raspuns la: 21/01/2006 21:11:11
Si eu tot dupa 1 an i-am dat citrice. Fetei mele ii place grepfruitul la nebunie! Eu ii dau grepfruit rosu, care e mai dulce si ii curat feliuta cu feliuta de pielite, ramane numai miezul, chiar tai cu cutitul daca e vreo bucata de pielita mai indaratnica.
Autor: DanielaLaura
Raspuns la: 22/01/2006 10:51:40
La 5 luni am incercat suc de portocale...l-a acceptat dar i-au dat colici...asa ca pe la un an cred ca vom mai incerca.
Autor: claujro
Raspuns la: 22/01/2006 22:13:58
Primul aliment cand am inceput diversificarea a fost, la recomandarea medicului pediatru: PORTOCALA sau MANDARINA (din care gasesc mai dulci)...
Ce diferente intre pediatrii astia, zau!
Poze
ninocikap spune:
Ciuperci - de la ce varsta?
Autor: coraly
Subiect: Ciuperci - de la ce varsta?
Trimis la: 06/02/2006 18:44:05
Bebelusul meu (sau e copilas deja?) are un an si o luna. M-am gandit sa-i dau ciuperci, dar nu am auzit nimic despre ele, daca sunt bune sau nu la copilasi asa mici. Voi ce stiti? De la ce varsta se pot da?
Raspunsuri:
Autor: inaioana
Raspuns la: 06/02/2006 20:41:03
Eu i-am dat Katjei cam pe la varsta asta (1.1-1.2 ani) dar nu prea multe si numai de cultura, bineinteles. Sa stii ca am vazut ciuperci in combinatiile din borcanasele pentru copii recomandate de pe la 8 luni...Deci, eu zic ca ai putea sa incerci! Cu grija la inceput, evident! Si in nici un caz decat de cultura sau din conserva cel mult! Si gatite usor, nu in tocanitze grase, etc.
Pofta buna!
Autor: ixxi
Raspuns la: 06/02/2006 20:55:21
Coraly eu i/am dat piersicutei mele pe la 11 luni ciuperci la gratar, i le/am taiat maruntel si i/au placut tare!!
Autor: pisi_ella
Raspuns la: 06/02/2006 23:46:27
Emma a mancat cam de la 1 si 8 luni...mi-a fost frica sa-i dau mai devreme...Mamaa....dar stiti ce-i plac??? LE DEVOREAZA!!!!
Raspuns la: 07/02/2006 08:29:31
Merci fetelor! Dar care sunt cele de cultura? Cele din borcane sau conserve chinezesti sunt bune oare?
Autor: Kittycat
Raspuns la: 07/02/2006 09:17:26
Cele mai bune sunt cele proaspete care se gasesc prin supermarketuri, gen carrefour, Cora, Billa. Eu de la conserve nu i-as da in nici un caz.
Autor: asi
Raspuns la: 07/02/2006 09:31:58
Eu inca nu i-am dat sa manace lui Razvan ciuperci doar asa cat sa guste.Mie mi-e cam frica pentru ca sunt tare grele.Poate incerc dupa 2 ani.
Autor: BDana
Raspuns la: 07/02/2006 09:45:27
Eu nu ii voi da decat dupa 2 ani si in mod sigur doar naturale, in nici un caz conserva.
Dar, deocamdata, nu mi se par indispensabile.
Autor: sanziana72
Raspuns la: 07/02/2006 09:58:25
Ciupercile sunt foarte grele la ficat, din aceasta cauza nu sunt recomandate copiilor inainte de 3
ani si chiar si dupa doar ocazional si in cantitati mici.
Am vazut si eu ciuperci pe borcanasele pentru bebelusi din comert si m-am mirat, astia chiar sunt
inconstienti !?
Din experienta mamei mele de 20 de ani de lucru intr-un spital de copii pot spune ca a vazut
nenumarate cazuri de intoxicari de copii cu ciuperci si nu neaparat din cele otravitoare.
Spre exemplu, intr-un an, le-a venit o familie cu 3 copii care mancasera toti ciuperci. Parintii
si copilul de 14 ani nu au avut nimic. Copilul de 8 ani a avut o usoara indigestie. In schimb
copilul de 3 ani a intrat in coma hepatica si a murit. Ciupercile nu erau otravitoare.
Faptul ca sunt de cultura nu le face mai putin grele la digerare.
Eu chiar si acum, daca mananc prea multe simt ca imi cad greu. Depinde si de organismul fiecaruia,
dar nu putem stii ce fel de organismul este cel al copilului nostru, asa ca mai bine ii pazim.
Autor: mamamariana
Raspuns la: 07/02/2006 11:31:44
Emi are aproape 3 ani (luna viitoare) si nu i-am dat niciodata o masa de ciuperci. I-am dat asa, una-doua sa guste din ciuperci gatite de mine dupa ce am schimbat de 2-3 ori apa la fiert. SI asta dupa 2 ani si jumatate... Sotului ii este rau cateodata daca mananca prea multe, eu nu am nimic si imi plac la nebunie, insa si eu cred ca la 1 an un copil e prea mic pentru ciuperci. Sunt grele, iar mucusul ce il contin nu poate face bine la stomacelul si ficatul lor. Deci, dupa mine, raspunsul ar fi: MAI ASTEPTATI!
Numai bine,
Mamamariana
Autor: denis
Raspuns la: 07/02/2006 11:44:51
Eu i-am dat lui Cosmin doar dupa 1,5 ani....si nu ca un fel de mancare..ci doar asa, de pofta, vreo 3-5 ciupercute proaspete, pe gratar. Sunt sanatoase, nici o indoaila...dar sunt intr-adevar cam grele. Am zis ca nu-s periculoase cateva la varsta asta, dar in nici un caz prea multe....Si, in nici un caz din conservele chinezesti..(parerea mea..!!)
Autor: diadaniela
Raspuns la: 07/02/2006 11:49:49
A mea are 3 ani si nu i-am dat niciodata.Imi e frica sa nu scape vreuna otravitoare printre ele.
Autor: alexa si mami
Raspuns la: 07/02/2006 12:12:50
coraly, si eu cred ca e mult prea devreme. mai asteapta.
oricit de mult ne plac, noua adultilor, uneori ne cad greu la stomac. gindestete la stomacelul lui de bb.
alexa are 1,3 ani dar nu i-am dat niciodata ciuperci si nici nu o sa-i dau prea curind.
sanatate!
Raspuns la: 07/02/2006 14:05:04
--------------------------------------------------------------------------------
Poze
ninocikap spune:
mancare bebe 9 luni
Autor: pooh
Subiect: mancare bebe 9 luni
Trimis la: 24/02/2006 12:07:09
Buna!Poate s-a mai discutat acest subiect,oricum va mai intreb?cam cat mananca un bebe de 9 luni si de cate ori?Fetita mea papa dimineata pe la 9-10 fructe(banana,mar) cu iaurt sau cereale....rar ii mai dau si un pic de painica cu unt sau branza topita.Pe la 12 isi bea biberonul cu lapte si somn,pe la 3-4 mananca piureu de legume cu carnita(pui,peste,ficatel de pui).Pe la 6 seara papa un iaurt sau niste fructe,si seara,inainte de culcare biberonul cu lapte.(pe la 9).Noaptea se mai trezeste odata si ii dau laptic.
O alta problema:de vreo saptamana seara nu vrea sa accepte laptele sub nici o forma,oricat m-as chinui...de ce refuza oare?
Raspunsuri:
Autor: pisicuta si matei
Raspuns la: 24/02/2006 16:25:14
pai un bebe ar trebui sa manace 5 mese pe zi a cate 250g. adica una la 8 ore-de obicei noaptea si restul de 4 la 4 ore.dar asta nu e oregula.fiecare bebelus are ritmul lui.Oricum din punctul asta de vedere puiul tau mananca chiar bine.
cat priveste faptul ca nu accepta laptele nu stiu ce sa iti zic,ce am vazut eu pe un alt forum mamicile ziceau sa combini laptele cu cereale poate asa vrea sau sa ii dai iaurt!
nu stiu,mai incearca
succes!
Autor: rrox3
Raspuns la: 24/02/2006 16:54:40
Fetita ta pare sa manance foarte bine. Normal e sa manance 5 mese, dintre care 3 solide si 2 lapte sau 4 mese din care 3 solide si una lapte. Depinde de la pitic la pitic. Oricum ar fi cam trebuit sa nu mai manance noaptea deja.
Dar de ce ii dai branza topita? E plina de chimicale nedorite, are prea multa sare pentru rinichii ei si o gramada de grasime. De ce nu ii faci branzica din lapte? Poti sa i-o dai amestecata cu fructe sau legume.
Daca nu mai accepta laptele, incearca sa il amesteci cu un fruct blenduit, faci un fel de shake. Sau da-i sa-l bea din canita, daca se descurca cu ea. Sau cu cereale. Sau suplimenteaza-i iaurtul si branzica si e OK.
micutei!
Raspuns la: 24/02/2006 20:49:45
Scuze,fetelor,am scris gresit,nu stiu ce era in capul meu...papa branzica calcica si nu topita!
Cereale ii dau tot tipul,asa ii place ce mai mult laptele,iar seara,de cand refuza biberonul primeste cereale,le papa cu lingurita.
Raspuns la: 24/02/2006 20:52:19
RRox,am sa incerc sa-i pun laptele cu un fruct in blender,poate o sa-i placa asa...mersi
Autor: otis41
Raspuns la: 24/02/2006 22:37:26
Autor: Bimilit
Raspuns la: 24/02/2006 22:49:28
si noi am avut perioade cand nu doream laptic( asa din senin si fara probleme de sanatate) , dar cu rabdare am trecut de faza asata.insista , dar nu forta.
Raspuns la: 24/02/2006 23:09:24
Noi la 9 luni aveam 5 mese: lapte la 7 dimineata, fructe cu brinza calcica pe la 11, piure de legume cu carne la 14, cereale la 18 si ultima masa de lapte la 22.
Poze
ninocikap spune:
papa: Ce si Cum?
Subiect: papa: Ce si Cum?
Trimis la: 02/06/2006 12:51:31
Tot eu va stresez, dar promit ca la al doilea nu va mai bat la cap!
Alexandra are 8 luni si 3 zile. As vrea sa-i dau tot felul de alimente, dar nu stiu daca se poate si in ce fel as putea sa-i le prepar.
Poate ma ajuta mamicile cu mai multa experienta!
1. Orez pot sa-i dau? De care si in ce fel?
2. Mamaliga?
3. Suc - in afara de mar si portocala? Ce combinatii?
4. Pireu de fructe, de care si mai ales in ce combinatii?
5. Unt - de care?
6. Smantana - de care?
7. Mazare, fasole, varza - de cand?
Raspunsuri:
Raspuns la: 02/06/2006 13:37:51
Mara are 9 luni si 3 zile ... sa-ti raspund la intrebari:
1. orez poti sa ii dai, de care vrei. eu il fac pilaf.
2. mamaliga cu branza, galbenus de ou, iaurt sau samnatana mai slaba (in cantitate mica)
3. suc de orice fruct. De ex eu azi la 10 am bagat la robot: o para, un mar, un kiwi,cateva capsuni, o jumatate de portocala si un morcov.
4.Piure de fructe in orice combinatie vrei tu si ii place si ei.
5. Unt...nu prea i-am dat , poate doar in piureul de cartofi, putin.
6.smantana o linguritza in ciorba de perisioare (asa, de gust)
7. nu i-am dat inca, mai asteptam.
Pofta buna!
Raspuns la: 06/06/2006 12:40:26
Alte mamici, nimic?
Autor: Oana_G
Raspuns la: 06/06/2006 12:51:06
Mary, bune intrebari, si eu sint curioasa sa aflu.
Clau, de la ce virsta a inceput diversificarea puil tau cel mic?
Autor: iacobica
Raspuns la: 06/06/2006 12:55:26
sa nu va fie cu suparare, dar nu-s cam mici pentru capsuni? stiu ca pot provoca alergii...
sau pentru carne tocata facuta perisoare?
eu zic sa nu va grabiti cu mancarica pt. bebei, au tot timpul sa incerce gusturi noi, dar nu incercati cu mancaruri grele !macar in primul an.
Autor: Alexa Ioana
Raspuns la: 06/06/2006 13:24:19
Originally posted by iacobica
sa nu va fie cu suparare, dar nu-s cam mici pentru capsuni? stiu ca pot provoca alergii...
eu zic sa nu va grabiti cu mancarica pt. bebei, au tot timpul sa incerce gusturi noi, dar nu incercati cu mancaruri grele !macar in primul an.
sunt de acord...
capsuni, kiwi... e prea devreme. se zice ca fructele cu samburi mici provoaca alergii. eventual daca le curatam de samburi. dar si asa, eu zic ca e prea mare riscul.
iar cu carnea tocata... de care carne ? si ce ai mai pus in ea ?
da, e bine sa se obisnuiasca cu tot felul de alimente, cu tot felul de gusturi, dar nici sa nu ne grabim. au tot timpul !
sa avem totusi grija, sa nu facem greseli care pot fi ireversibile.
cel mai bine ar fi sa te consulti cu pediatrul vostru.
Raspuns la: 06/06/2006 13:31:26
Si eu m-am mirat de kiwi, capsuni, de asta am si intrebat virsta diversificarii... Dar sa nu uitam ca are experienta Clau, doar e la al 2-lea.
Autor: lori99ursu
Raspuns la: 06/06/2006 13:51:22
Originally posted by iacobica
Eu dupa 11 luni i-am facut perisoare simple din carne de pui sau de vita cu galbenus de ou si orez, pe care le manca singur cu placere si nu erau grele deloc.
Anul trecut si puiul meu era prea mic pentru capsuni (4-5 luni) asa ca nu a papat, dar recupereaza anul asta, in schimb i-am dat tot felul de fructe de-ale noastre: mere, pere, caise, piersici, prune etc.
Mamaliguta, smantana si varza tot dupa un an i-am dat.
Mazarea si fasolea verde le-am pasat in pireul de legume dupa 8 luni.
Raspuns la: 06/06/2006 14:59:58
Cumpar piept de pui dezosat si il toc acasa la masina de tocat. Amestec carnea numai cu orez si o fierb in supa de leguma clasica si la sfarsit adaug f putin bors (de gust). Care-i problema??????
Nu pun sare. Ce mi-e ca fierb bucata de pui si apoi o tai cu cutitul si o bag la blender, ce mi-e ca o toc inainte de a o fierbe si apoi o bag la blender?
De mamaligutza doctorita mi-a spus catre 8 luni. Dar Bebelacul de porumb cu care am inceput si i l-am pus in fructe nu e tot o mamaliga?
Iar cu capsunile si kiwi poate nu ati inteles: suc, clar, zeama limpede fara seminte si altele, strecurat prin tifon. Oricum nu cumpar zilnic si nu am abuzat. Nu i-as face rau puiului meu intentionat.
Acuma, fiecare om are obiceiurile lui alimentare si nu trebuie sa va luati dupa mine. Mi-am dat doar cu parerea!
Raspuns la: 06/06/2006 15:06:04
Diversificarea am inceput-o asa: la 4 luni suc de fructe ( o lingurita azi, 2 maine- mai intai numai mar, apoi si morcov...etc), aproape de 5 luni, piure de mar( la fel, azi o lingurita, maine doua etc)- crescand treptat cantitatea. Dupa 5 luni supa de legume (cateva lingurite) si dupa 6 luni carnea de pui (pana dupa 7 luni cand am avut curajul sa introduc galbenusul).
Mie mi-e tare simplu sa-i fac zilnic piureul de fructe si supa de legume cu pui dar cred ca tb sa simta si alte gusturi si alte combinatii pt ca altfel mai tarziu va refuza felurile de mancare noi. Ex cu supele: o zi acrita cu bors, o zi simpla, o zi cu lamaie...etc. Ex cu carnea: azi pui, maine peste, poimaine ou si tot asa le ametesc pana le vine randul... Ca sa nu uit imi scriu pe calendarul din bucatarie.
Raspuns la: 06/06/2006 15:28:55
clau, cre' ca nu te-ai suparat!!! N-a fost cu rea intentie remarca. Si oricum fiecare-si creste puiul cum crede ca-i mai bine.
Fii-mea nu prea maninca cind vreau eu sa-i dau. Spune-mi la ce ore dai tu fetei sa pape si daca-i dai zilnic la aceleasi ore. Nu se intimpla sa doarma cind e ora de masa?
Autor: romana
Raspuns la: 06/06/2006 15:33:42
Eu am trei copii de 8 luni, 2 ani si 3 ani.
1. Orez ii poti da , fiert fara sare simplu sau cu carnita daca manica deja taiata bucati, daca nu le pui la blender.
Eu de la un an le faceam un pilaf cu ceapa, carne de pui, morcov, putin ( 30 sec) prajite in ulei, apoi fierte bine si la urma orezul bine spalat.
In functie de laptele care-l maninca poti sa-i dai si orez cu lapte, adica daca i-ai dat deja lapte de vaca. Daca-i dai sin atunci nu stiu , mai asteapta cu orezul cu lapte. Cea mica a mea
2. Mamaliga poti sa-i dai cu brinza de care maninca in mod obisnuit. Eu le-am dat cu Almette la inceput, acum le dau cu brinza de burduf de napolact. Cea mica inca nu maninca mamaliga, nu i-am facut dar o sa-i dau, probabil cu Almette ca m-am saturat de brinza calcica.
3. Eu suc nu le-am prea dat ca nu au fost amatori. Cel mare, in schimb a inceput in iarna asta sa bea de morcovi cu mere si portocale. Cea mica a baut de morcovi la inceputul diversificarii. Acum nu i-am mai dat nici un suc deoarece mi-e mai comod sa-i pun sinul in gurita. Prefer sa-i dau fructe decit suc.
4. Din comoditate si din alte motive pe care nu le spun aici le-am dat doar mar pe razatoare, uneori si para.
5. Unt, in cantitate mica, cu grasime redusa. Eu le dau Milli cu ambalaj alb, dar nu foarte des. Intr-o seara i-am dat celei mici cu bucatele mici de piine.
6. Smintina inca nu-i dau celei mici, dar si asta e bine sa fie cu grasime redusa. Prefer de Napolact sa Danone.
7. Mazare si varza si fasole eu am zis ca e mai bine dupa un an. Fasole verde poti sa-i dai in pireul de legume.
Mai poti sa-i dai banana cu iaurt. Eu le dau o lingurita de iaurt alternativ cu o bucatica de banana, tot cu lingurita. Mijlociul e mare fan.
Referitor la kiwi. Doctorita mea a spus sa-i dau partea fara simburi. Nu-i place Mariei asa ca am renuntat. Capsuni nu maninca nici cel mare. Mijlociul nu maninca nimic rosu adica fructe si rosii. Deh ... fiecare copil cu fitzele lui.
Eu zic sa va feriti sa le dati capsuni al o virsta asa de mica. Eventual daca vreti neaparat le puteti da fierte in compot, fara simburi, dar e prea mare bataia de cap, in timp ce preparati asta mai bine faceti altceva.
Raspuns la: 06/06/2006 15:46:49
Oana, nu m-am suparat! Am revenit cu niste completari.
Da, avem un program.Nu s-ar putea sa adoarma cu burtica goala (are 11 kg la 9 luni si pofta de manacre pe masura - s-a nascut si mare si s-a mentinut)dar in fuctie de programul se somn aduc mici modificari orelor de masa.
Ex:
7.30 lapte
-somnic de frumusete
10-11 suc de fructe
- plimare 2 ore
13-13.30 piureul de legume
-somic de pranz
17.30-18 iaurt cu 1 biscuite
-plimbare
-baitza
21 - lapte cu 1 masura de cereale
Nu rontaie intre mese inca
Raspuns la: 06/06/2006 16:41:04
Clau, e bine ca-i mincacioasa.Am sa incerc sa merg pe programul tau sa vad daca iese ceva. Eu gresesc ca-i dau intre mese tzitzi si probabil ca d-aia nu mai are chef de legumele mele si tot d-aia ma decalez cu orele.
Da' voi va plimbati si cind e frig afara?
Raspuns la: 06/06/2006 16:56:49
Asta cu alaptatul intre mese nu o stiu ca eu nu am alaptat decat pana la 6 luni. Intreaba maicile care au bb de varsta ta cum fac ele.
Iar in ceea ce priveste scosul afara stii si tu regulile: NU pe ploaie, vant puternic si temperaturi sub - nu stiu cate grade ( nu mai e cazul acum ). In rest, chiar daca e mai racoare o imbrac bine si tot iesim sa luam aer...
Si hai ca suntem off topic si se supara fata si moderatorii.
Autor: lori99ursu
Raspuns la: 07/06/2006 00:20:56
Originally posted by Oana_G
Eu gresesc ca-i dau intre mese tzitzi si probabil ca d-aia nu mai are chef de legumele mele si tot d-aia ma decalez cu orele.
Oana, eu pana cand am inceput diversificarea i-am dat tzitzi la cerere; oricum isi facuse el un program cam la 2 ore jumatate. Dupa ce am inceput diversificarea, am facut un program cu mesele, iar tzitzi primea dimineata si seara pe saturate sau in completare la mesele solide. Nu i-am dat niciodata intre mese tocmai in ideea de a-i face programul si de a papa cu pofta.Iar programul era exact ca cel scris de Claujro, cu deosebirea ca dimineata si seara: tzitzi.
Autor: IEPU
Raspuns la: 07/06/2006 08:41:44
Haideti "La bucatarie" la subiectul "ce mai gatim pentru pitici?".
Autor: bubu05
Raspuns la: 07/06/2006 09:11:37
1. Orez eu i-am dat de la 5 luni, cate o lingura in supica, la indicatia pediatrei, pilaf de la 6 luni, orez cu lapte din comert de la 9 luni.
2. Mamaliga de la 10 luni, fiarta in lapte, e mai buna...insa baiatului meu nu-i place deloc nici acum!
3. Suc: mar cu piersica, morcov cu mar si portocala, mandarine, para si mar
4.mar, para si branza de vaci, banana si piersica si branza de vaci, mar si piersica cu biscuiti sau toate fructele permise, chiar si cateva bucatele de ananas din compot, scurse de zeama
5. Smantana de la 8-9 luni, cate o lingurita mica in ciorba, cea cu grasime mare, eu cumpar orice produs lactat de la Milli
6.Mazare si fasole verde la 8-9 luni, cateva puse in piureul de legume sau mancarica gen ghiveci. de la 10-11 luni se poate da doar mancarica de mazare sau fasole verde, cu morcovi, rosii si carnita.
Varza, cred ca dupa 1 an ar fi bine si cate putin. Lui Vlad nu i-am dat pana acum varza(1 an jum)
Raspuns la: 07/06/2006 11:31:27
Cat lapte i dai micutei la o masa?
La programul pe care il are iti doarme noaptea toata?
Mersi celellate mamici,
Raspuns la: 07/06/2006 13:37:47
Initial creeata de mary_ary
Buna,
Tot eu va stresez, dar promit ca la al doilea nu va mai bat la cap!
Alexandra are 8 luni si 3 zile. As vrea sa-i dau tot felul de alimente, dar nu stiu daca se poate si in ce fel as putea sa-i le prepar.
Poate ma ajuta mamicile cu mai multa experienta!
1. Orez pot sa-i dau? De care si in ce fel?
2. Mamaliga?
3. Suc - in afara de mar si portocala? Ce combinatii?
4. Pireu de fructe, de care si mai ales in ce combinatii?
5. Unt - de care?
6. Smantana - de care?
7. Mazare, fasole, varza - de cand?
1. poti sa ii dai orez de la 4 luni, nu are gluten. Eu nu i-am dat pentru ca bb al meu era constipat si orezul constipa si mai mult
2. poti.
3. mar cu morcov, portocala. eu nu le-am combinat si altfel
4. eu i-am dat de mere, pere, piersici, banana in combinatie cu brinza sau biscuiti
5. poti, e indicat daca nu are tendinta de scaune moi. eu ii dau Milli
6. Eu nu i-am dat pina la 1 an
7. mazare si fasole de la 8 luni, cred. eu nu i-am dat pina la 1 an. Varza nu ii dau nici acum
Raspuns la: 07/06/2006 14:41:19
Originally posted by mary_ary
Cat lapte i dai micutei la o masa?
La programul pe care il are iti doarme noaptea toata?
Ii fac invarialbil 7 masuri de lapte la 210 de apa dar uneori mai lasa in bibe.
Da, doarme toata noaptea! Dar asa a fost ea de cand s-a nascut. Cand avea cateva zile, pediatra ma punea sa o trezesc si sa-i dau sa suga noaptea. Pana mi-am zis...mey, daca copilul creste bine si vrea sa doarma, ce am cu ea si cu mine sa ne trezim noaptea...
Dar, Matei care a avut de cand l-am nascut o masa noaptea (ora 2-3)se trezeste si acum la 2 ani si jumatate, desi nu mai primeste nimic de mancare si nici nu mai cere. Pur si simplu se trezeste, vine cu noi in pat. Are "programul" lui. Sper sa se dezvete...
Asa ca depinde de copil!
Succes si sa va creasca mari si sanatosi puiutii!
Poze
roxanaz spune:
DIVERSIFICARE: CAND E MAI POTRIVIT, CE, CUM, CAT
CCalina
Trimis la - 23/08/2006 : 12:00:24
Buna, tuturor mamicilor si taticilor!
Sunt mamica unui bebe de 20 de saptamani alaptat exclusiv la san,f vesel de obicei care in ultimul timp NU mai doarme aproape deloc noaptea,gemand cand atipeste pana se trezeste complet!Banuim ca sunt dintisorii si acceptam situatia fara sa o putem ajuta prea mult.Preocuparea si intrebarile mele sunt acum referitor la diversificare:vreau sa incep sa ii dau papita,daca se poate nu pasat,insa vreau sa stiu de la romance ce sfatuiti,cu ce sa incep,CE SA NU II DAU NICIODATA?Va rog dati-mi orice sugestie.Va multumesc pt timpul acordat citirii subiectului nostru.
Aly,mamica fericita!
Jasmine Ana(30 MAR 2006)