Diversificarea (1)
Raspunsuri - Pagina 16
madau spune:
Eu am inceput de la 4 luni cu suc de morcov, apoi mar. De la 4 luni jumatate am inceput si cu supa de legume. Odata introdusa si aceasta am inceput sa inlocuiesc masa de suc de fructe cu piure de fructe, mar ras, cu banana, mai apoi caisa, piersica, portocala, pere, mare grija insa toate le introduci treptat, sa nu faca vreo alergie ceva si sa nu stii de la ce e. La capitolul legume faceam supa cu morcov, telina, ardei gras, dovlecel, cartof si o ceapa mica, pastram doar morcovul, telina si dovlecelul pe care le pasam si le amestecam cu zeama de la supa. Incet, incet ii poti pasa si restul de legume, cu exceptia cepei, aia mai tarzior.
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
miralu spune:
buna eu sant noua angerasul meu nu vrea supa de legume iar dupa ce a mancat doua zile pireu a treia zi mi la scuipat de supa nici nu mai poate fi vorba se stramba si anclesteaza gura am uitat sa spun are 6 luni mananca f. bine pireul de fructe ce as putea sai mai dau? ma ajuta cineva? miralu
nusicasiely spune:
lapte papa bine?daca da,pune-i lapte in piure sau piure in lapte,si ii dai lapte din ce in ce mai putin pana il elimini
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2
gonghy spune:
Miralu si fetita mea are deja 6 luni si 1 sapt si la inceput nu vroia sa manance pireut de legume deloc,pentru ca nu ii puneam sare,eee de cand ii pun putina sare il mananca ca o haple dar e si foarte pofticioasa
Asta mica a mea dupa ce papa un castronas plin ochi de pireut (uneori ma mir unde incape atata mancare in ea )mai papasi un danonino gigantino.Dar nu ii place supa de la zarzavat deloc,isi face o scarba
si toata se cutremura de greata.
Stiu ca nu e voie la copii asa mici cu sare dar uitandu-ma pe borcanase acestea au sare iodata asa ca i-am pus si eu dar,doar putin pt gust.
Noua ne-a spus dr de la 5 luni sa-i punem in supita rosie,praz,ardei,salata verde iar acum de la 6 luni a spus sa ii fac sote de mazare,fasole verde...si a mancat vreau sa va spun un castronas plin de mazare cu piept de pui si nu a patit nimic.Imi era frica sa nu se intample vreo reactie urata de la mazare dar nu a patit nimic.
Aaa si mai papa putin miez de painica cu Almete cu smantana si ii place la nebunie,asta tot dr ne-a spus sa-i dam.
Eu ti-am spus c-am ce papa ea,tu faci cum crezi ca e mai bine pt puiutul tau,eu tot ce ii dau e din ce ne-a spus dr.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
Laura si bebe Maya
gonghy spune:
Miralu am uitat sa iti mai spun ceva.Are dreptate Nusicasiely pune-i putin lapte in pireut,asa am facut si eu la inceput pana am dezvatat-o de acest lucru si a inceput sa manance fara laptic(eu ii puneam 1-2 masuri de lapte praf).
Povestea fetitei noastre
Laura si bebe Maya
miralu spune:
multumesc gonghy si nusicasiely asa am facut de la anceput iam facut pireul cu lapte formula ca nu mananca piept si cu putin unt ca asa scrie an revistele pt. copii a mancat de cateva ori dar iam dat supa de legume dupa si i s-a facut greata, an ziua aia nu a mai vrut nici suc de fructe si era foarte suspicioasa cu tot cei dadeam. si acum gusta antai ce are an biberon apoi mananca.gonghy daca nu te superi tu cu cei faci pireul?dar soteu de mazare? dar danonimo este bun pt. copii de 6 luni an reviste scie ca numai cel facut an casa.ma duc saptamina aceasta sai fac vaccinu si sant curioasa ce-mi va spune doctorita 
fatima spune:
vrem si noi un sfat..ne apropiem si noi cu pasi repezi de diversificare, si sunt cam nedumerita..din ce am citit pe net, e bine sa se inceapa in ordinea asta: cereale - legume - fructe..( mai ales ca nu e deloc grasuta, ba dimpotriva, e silfiduta si lungana)
problema e ca Eva mea (alaptata la san) face destul de rar kaki, la 2-3 zile, de aici nedumerirea: daca incep cu cereale, nu se va constipa? la fel si cu supita de legume, nu? cu ce legume pot incepe ca sa evit problemele astea? supa de morcov, cu care se obisnuieste sa se inceapa, constipa, nu?...cartoful am auzit ca ar regla tranzitul, dar citeam ca nu prea e indicat pana la 7-8 luni..oare de ce? stie cineva?
multumesc si pofta buna..
fatima
de
eva ioana
eva ioana (08.11.2006)
gonghy spune:
Miralu sa iti raspund pe rand la intrebarile tale.
1.Pireul:eu pun patrunjel radacina,morcov,o bucatica de gulie,telina 1 buc mica,ardei,praz,o pulpita,o rosie,o buc de dovlecel,cateva bobite de mazare,salata verde 1-2 frunze,ce am prin casa tot felul de zarzavaturi
2.Sote de mazare:l-am facut exact ca pt noi dar cu foarte putina sare.Am pus mazarea la fiert cu piept de pui,aproape de sf am pus o lingura de ardei pt iarna,separat f f putin am dinstuit o ceapa,am pus 1 lingura de faina si putina boia dupa care le-am pus peste mazare si gata papa.Dar nu uita asta nu era numai pt ea ci si pt noi.
3.Fetita mea papa Danonino gigantino uneori si cate 2 paharele dinalea si i-am luat din toate,nu face mutre la nici un gust.
Noua dr ei ne-a spus ca ce mancare trebuie sa-i dam si sa nu o cocolosim,ce mancare mancam noi dinaia sa-i dam si ei.Binenteles nu mancaruri grele ca sarmale,fasole uscata sau eu stiu mai ce.
Inainte ii dadeam doar separat,dar cand am vazut ca nu-i place i-am dat ce faceam pt noi si papa cate un caston intreg.Saptamana trecuta a papat spanac ce am facut pt noi cu usturoi,cu lapte Zuzu in care i-am pus si un sfert de galbenus,ca a spus dr ca putem incepe deja cu galbenusul.Asa ca vad ca mananca foarte bine tot ce ii dau.
Parerea mea este sa intrebi si dr ca vad ca fiecare medic are parerea sa despre diversificare.
si asteptam vesti de la tine.
Povestea fetitei noastre
Laura si bebe Maya
miralu spune:
multumesc GONGHY o sa ancerc si eu din sfaturile tale.Azi am fost la vaccin si dr. a spus sa ancerc an continuare cu supa sai pun carne de pui si bors sau 2 pic. de lamaie sau sant copii care mananca dulce o lingurita de zahar, sare nu poate fi vorba.Fetita mea sa
nascut prin cezariana a fost pelvina si avea doar 2700 la nastere merge bine dar.... o sa ancerc toate variantele mul. 
nusicasiely spune:
quote:
Originally posted by fatima
vrem si noi un sfat..ne apropiem si noi cu pasi repezi de diversificare, si sunt cam nedumerita..din ce am citit pe net, e bine sa se inceapa in ordinea asta: cereale - legume - fructe..( mai ales ca nu e deloc grasuta, ba dimpotriva, e silfiduta si lungana)
problema e ca Eva mea (alaptata la san) face destul de rar kaki, la 2-3 zile, de aici nedumerirea: daca incep cu cereale, nu se va constipa? la fel si cu supita de legume, nu? cu ce legume pot incepe ca sa evit problemele astea? supa de morcov, cu care se obisnuieste sa se inceapa, constipa, nu?...cartoful am auzit ca ar regla tranzitul, dar citeam ca nu prea e indicat pana la 7-8 luni..oare de ce? stie cineva?
multumesc si pofta buna..
fatimade
eva ioana
eva ioana (08.11.2006)
si a mea face a la fel
si la recomandarea doctorei i-am dat debridat,si suc de morcov,care face minuni
,apoi suc de mar cu mrcov,apoi am ingrosat sucul cu putia pulpa de mar,si apoi mai multa pana a devenit piure.intre timp incepusem si cu cereale seara
si apoi am inceput sa pun cereale si in piireul de fructe.acum la 5 luni vrem sa incepem cu supa si apoi piureul dupa aceeasi metoda.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2