Diversificarea (1)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

La mine se vede normal pagina dar stai ca intru imediat si dau enter.

Miruna + Alexei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elavas spune:

Roxanaz,multumesc pt. raspuns.Credeam ca nu mai intra nimeni la acest subiect atat de important.
Problema este ca imi este putin teama ca nu voi reusi sa ma descurc f. bine cand voi incepe serviciul,si de aceea intreb in stanga si in dreapta pt. a fi cat mai bine pregatita din timp.De aceea asi dori sa vorbesc cu mamici care sunt in aceasta situatie.
Rescriu rugamintea cu carticica de retete care circula pe acest forum,daca mi-o poate trimite si mie cineva pe vasilescu_emil@yahoo.com
multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elavas spune:

Multumesc tuturor mamicilor care au postat retete pe acest forum,acum mi le listez pe ultimile pentru a le studia din timp.
Piersicutze,retetele sunt din faimoasa carte sau sunt culese de tine?Felicitari oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

De la ce varsta introducem condimentele?
Citisem dar nu mai retin unde ca este indicat sa le introducem dupa 4 ani. ]
Ma refer la cele naturale: cimbru, rozmarin, foi de dafin, etc... Menta - deja bea ceai asa ca se poate folosi.

Nu ma refer la sare fiindca stim cu totii ca pana la un anisor, cel putin, nu e voie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

elavas, ti-am trimis carticica, multe retete care sunt si in carticica le-a postat piersicutze, eu nu am folosit condimente in mancare.
Sarbatori fericite alaturi de familie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kime spune:

Nu mai vrea sa manance cu lingurita, ce ma fac?

Salve, am si eu o intrebare, poate mai sunt mamici care au trecut prin ac caz si ma pot ajuta. Noi am inceput diversificarea la 4 luni si cateva zile cu cereale subtiate in bibe, la inceput 30 ml apoi f curand 120 ml, ii plac la nebunie si acum, uneori mananca 300 ml, cam 9 linguri. Apoi am trecut la piure de legume si manca chiar si 200gr la 5 luni si jumatate, acum la 7 luni jumatate abia daca mananca 40 gr(cu lingurita), daca le pun in bibe cu laptic le mananca, asa si fructele le mananca numai cu cereale in bibe, e normal? Daca inainte manca cu lingurita acum nu mai vrea, mananca 5 lingurite normal si apoi tb sa apelez la jucarioare si alte cele. Daca la inceput am facut asta sa manance, acum nu mai vreau ca nu mi se pare deloc bine pt ea. A mai trecut cineva prin asta? Doctorul meu insista sa-i dau numai cu lingurita, daca nu vrea sa nu-i mai dau laptic dupa mancarica si sa astept urmatoarea masa, considera ca nu conteaza daca slabeste 500 gr dar ca beneficiu invata sa manance cu lingurita. Ea are acum 7,5 kg , la nastere a avut 2,6kg. Voi ce spuneti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kime spune:

Vroiam sa va intreb cam ce cantitate de mancarica mananca un bebe de 7 luni jumate, 8 luni. Cantitatile de mancarica care circula pe net in cartulia de diversificare imi par incredibil de mari. Eu ma gandeam s-o trec la 4 mese pe zi, poate asa mananca mai bine. Poate imi poate raspunde o mamica cu un bebe de ac varsta, sau cine isi mai aminteste cum manca bebeul ei. Astept raspunsuri de la voi.
Multumesc pt toate viitoarele raspunsuri, chiar am nevoie de ele< ca vin acum sarbatorile si nu vreau sa stau numai cu canuta de mancare in fata ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nina79 spune:

sal tuturor mamicilor am si eu un bb de 3 luni si 12 zile si nu am inceput diversificarea mentionez ca bb pap milumil 1 credeti ca am putaea sai dam suculet de morcov si mar si in ce cantitati se dau .Cum se administreaza si cati mil pe zi nu am ideie si cred ca ar cam fi cazu sai dam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by nina79

sal tuturor mamicilor am si eu un bb de 3 luni si 12 zile si nu am inceput diversificarea mentionez ca bb pap milumil 1 credeti ca am putaea sai dam suculet de morcov si mar si in ce cantitati se dau .Cum se administreaza si cati mil pe zi nu am ideie si cred ca ar cam fi cazu sai dam.

De ce te grabesti? Lasa stomacelul sa se maturizeze indeajuns ca sa primeasca si altceva decat laptic! Toata lumea recomanda inceperea diversificarii dupa 4 luni si nu inainte pentru ca exista riscuri atat imediate cat si pe termen lung!
Dupa 4 luni si mai ales dupa ce copilul isi tine bine capul, sta sprijinit in fundulet, manifesta interes pentru mancare si atunci cand ii atingi buza de jos nu impinge cu limbutza in afara poti sa incepi cu cate o lingurita de suc de morcovi crescand progresiv. Dupa o saptamana doua si daca bebe nu refuza poti incerca si cu suculetul de mar.
Sanatate!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_teohari spune:

Buna, am tot citit retete de pireu de legume in care nu lipseste cartoful, inca de la inceput, dar as vrea sa va spun, cartoful nu este nicidecum indicat de la inceput, este foarte periculos iar eu am patit-o pe propria piele. Am ajuns cu fetita la spital din cauza cartofului, in stare foarte grava, pt ca doctora mi-a spus sa ii pun cartof dar de abia dupa aceea am aflat ca nu trebuia pus de la inceput, decat dupa vreo doua saptamani dupa introducerea pireului de legume si nu fiert cu toate lugumele ci separat si pe urma pasat in pireu. Si pot sa va spun ca fetita mea are acum aproape 7 luni si nici in ziua de azi nu i-am mai dat cartof, de frica. Probabil depinde si de stomacelul fiecarui copil dar de ce sa riscati?

Mergi la inceput