"Pamintul Sfint"...si bune si rele (3)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

cam liniste pe-aici...
eu am ceva noutati..dar pt mine nu sunt chiar asa de bune..
am fost azi la stomatolog la control < mi-i s-a dezlipit putin gingia la o masea si simteam ca vor sa-mi iasa maselele de minte si ca nu au loc>. dr mi-a zis ca sunt maselele de minte, mi-a dat antibiotica si mi-a facut trimitere sa-mi fac film, sa vada cum sunt pozitionate maselele, daca pot sa iasa normal, iar daca nu, sa le scoata. problema este ca simt ceva cioturi iesite anapoda< la toate 4 masele de minte> si tare mi-e frica c-o sa trebuiasca sa-mi faca niste "mici operatii". duminica merg sa-mi fac film si dupa aceea, merg la dr. singura mea bucurie a fost ca dr si sotia sa <tot dr stomatolog> vorbesc romaneste <ea este romanca> si-am putut sa le explic care-i problema mea..sper sa nu fie nimic grav , pt ca mie mi-e frica si de o banala injectie, daramite de interventii de asemenea natura, mai ales ca si sora mea a fost operata la gingie si-a tras mult dupa.
in rest,nimic nou..
toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana.ady spune:

didi-anda, doctorii stomatologi de aici parca au ceva impotriva maselelor de minte. Cum te plingi putin de ele (sau chiar daca nu te plingi) ei recomanda rapid sa le scoti. Eu am o carie in una dintre maselele de minte de citva ani si stomatologul mi-a recomandat sa o scot. Dar pe mine nu ma deranjeaza deloc, nu ma doare si asa ca am decis sa o las acolo.

Luizza, n-am mai auzit de tine de mult. Intra si tu, zi un shalom macar.

Ramona, cum te mai simti. Ti-a trecut tusea?

Izzy, ai inceput sa impachetezi si ai inceput cu ca nu mai intri pe aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

quote:
Originally posted by Tzuni

M-am indragostit de Israel: Tel Aviv, Ierusalim, Netanya, Haifa....tot! E o tara fantastica!

_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

si io! si io!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana.ady spune:

voljena cum a fost in vacanta? Nu ne-ai povestit pe unde ai fost...
Ti-a placut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Buna, fetelor!
Eu, tot cu tusea...Mi-am facut analize si mi-a iesit ceva in neregula, se pare ca am pe undeva o infectie netratata, un virus , ceva...Sapt viitoare merg la dr sa vad ce-mi spune...de aici cred tusea si starile nasoale din ultima vreme.
In rest, chiar ca nimic nou...Maia a implinit pe 5 dec. 6 luni si e tot mai scumpa si mai poznasa. Se rostogoleste de pe spate pe burta si inapoi, vrea sa se tirasca si nu stie cum, isi tot ridica funduletul si se impinge in genunchi sa inainteze...ce mai, e o minunatie si nu ma pot plictisi sa ma joc si sa ma ocup de ea...
Cam asta ar fi...sper ca viata mea sa devina/redevina mai interesanta cind ea va fi mai marisoara...deocamdata descarc de pe net filme - de vazut cind mai creste Maia si Pilates si yoga, ca poate asa ma reapuc de putin sport.
De gatit, nimic interesant ca nu avem vreme sau sintem prea obositi, azi ne-am comandat chinese ca eu am fost la masaaaajjjjj - super iar Tibi a fost pe post de babysitter.
Va pup si mai ziceti si voi ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Multumim pt. urarile de bine... V-am cam luat prin surprindere... vaz Pai... Ce sa zic... Noi suntem mai ciudatei, nebuni... Si mai ales cand ni se pune noua pata pe ceva... Nimic nu ne mai sta in cale... V-am zis, noi oricum vroiam sa emigram... din nou... Si asta in primul rand pt. copii... Nu-mi place sistemul de invatamant de aici (si se poate dezvolta fraza asta...), lipsa de cultura.... bunele maniere... Si bineinteles nu in ultimul rand frica de razboi... Nu pot trai asa, vreau o viata normala, macar fara amenintari... Nu mi-a fost usor sa trec prin razboiul din vara... Nu vreau sa-mi cresc copiii in mediul asta... N-am de ce... Vreau sa le ofer o viata linisita (atat cat se mai poate in ziua de azi)... Nu stiu de ce, insa imi esta tare greu sa va scriu aceste motive... Parca nu pot lega 2 cuvinte, nu ma pot exprima... Sper ca m-ati inteles...

De ce Suedia? Pai ce altceva? Franta, nu mai este ce a fost... (si avem rude acolo)... Nu stiu... Asa simtim... Oricum, avem prieteni in Suedia... Si sa stii Silvana ca noi vrem zapada, ne-am cam saturat de clima asta... Vrem 4 anotimpuri, iarna vreau sa ma uit pe fereastra cum ninge... Sa-l asteptam pe Santa.. Sa simtim sarbatorile (deci alt motiv legat de ce spuneam mai sus). Anglia iarasi, nu ni se potriveste.. Suedia, Finlanda au ramas totusi mai originale, sa zic.. Si cam asta e cu Europa... USA nu mai e nici ea ce-a fost.. Canada... Australia, NZ ar fi optiuni bune, insa clima este ca aici... mai sunt si invers anotimpurile... Si sunt atat de departe... Asa suntem in Europa... cat de cat mai aproape de familie... Ne putem plimba linistiti... Putem iesi din tara cu masina.... ehe... Simtim ca traim... Avem multe alte optiuni...

Chiar daca nu aveam prieteni in Suedia, cu ajutorul internetului aflii totul, nu poti pleca fara sa stii nimic... Mai ales noi, cu 2 copii mici.

In ceea ce priveste limba, in Suedia se vb. si engleza... + am invatat noi ebraica, cat de grea poate fi suedeza? Cum a zis si Ramona, suntem tineri... Curaj avem... Cu D-zeu inainte.

Va pupic si sof shavua naim....

Cu drag,
Isabella, Yael(3 anisori!!! -24Nov.'03) & Nardi(1 anisor & 7 luni -01May'05)
Picasa

Mergi la inceput

YAEL sa va ajute DUMNEZEU!
RAMONA insanatosire grabnica si multi MAIEI.

Mergi la inceput

YAEL, eu te inteleg perfect...Daca eram mai tineri am fi plecat si noi undeva in Europa...In ceea ce priveste sist de invatamint...as putea sa-ti povestesc pe multe pagini cit e de problematic si deficitar - predau aici de 4 ani si ma omoara incet ceea ce fac.Cind am citit postul tau parca ma auzeam pe mine...Noi, cred ca am mai spus asta, cochetam cu NZ dar mai incolo...Darie trebuie sa termine armata, mama lui Tibi e in Rom si f bolnava si in virsta, Dubi, ciinele nostru e batrin - 13 ani- si nu-l vad eu stind 1/2 an in carantina, iar sa-l dam...nici nu se pune problema.Oricum, pina mai creste Maia avem timp sa ne hotarim. Eu am avut niste amici finlandezi, aveau aici un magazin de chestii New Age si au rezistat vreo 3-4 ani si s-au intors in Finlanda - ei aveau si 2 copii la scoala si asta a fost unul din motivele plecarii lor...
Ciudat este ca eu am fost de multe ori in Israel inainte de a ma stabili aici, fusesem ca ziarista, am scris si o carte despre Israelsi mi-a placut aici la nebunie...interesant cum se schimba totul cind se schimba perspectiva...Da, in Rom am fost vreo 10 ani ziarista iar aici dupa ce am lucrat putin la amaritul ala de ziar romanesc am invatat ptr. teudat horaa ca eu sint absolventa de filo...si am intrat aici profesoara...ma gindesc sa icerc altceva dupa anul asta cind sint in concediu fara plata ptr. Maia...
Ufff, am scris mult...mai ziceti si voi...
DIDI, ce-ti fac maselutele? Tu si Maia cu iesitul dintilor...Iti dai seama cita mint o sa ai cind iti vor iesi toate????

Mergi la inceput

ramona...am ras de numa cand am citit finalul mesajului tau.
ma simt bine..nu ma mai dor..astept sa vad ce-mi zice dr duminica...antibioticele le-am oprit..am luat doar 2.mie mi-a intarziat luna asta< de fapt trebuia sa-mi vina "musafirii" prin 27-28 noiembrie si ...nimic> si mi-a fost frica sa nu cumva sa fiu gravida si sa fac prostia sa iau antibiotice< mai ales ca de vreo 4 ani asteptam minunea>. mi-am facut un test de sarcina inainte sa merg la dentist< am zis sa nu-mi faca ceva si sa fiu gravida> - negativ. am mai facut unul ieri, pt ca, cu o seara inainte si ieri dimineata am avut stari de voma, de m-am pus sa mananc lamaie si m-am gandit ca poate poate..si al doilea- negativ. ieri am avut o scurgere maronie <cum am inainte sa-mi vina> si-am zis: gata..ori azi, ori maine trebe sa-mi vina...nu sunt gravida...poate alta data... nu mi-a venit pana acuma si nici scurgerea nu o mai am...poate si din subconstient pleaca totul..poate imi doresc prea mult sa fiu si eu graviduta. nu stiu..maine trebuie sa ma dus sa-mi fac film la masele..ma gandeam ca, in cazul in care nu-mi vin "musafirii", maine dimineata sa mai fac un test...ce ziceti? va intreb pe voi, c-aveti copii si stiti cum o fost cand ati fost gravidute...eu ma gandesc ca s-ar putea si sa fi racit...nu stiu...
deja m-am intins....sper sa-mi scrieti parerea voastra... va pup..

Mergi la inceput

DIDI-ANDA, ce pot eu sa-ti spun in leg cu probl ta este ca atunci cind am ramas insarcinata cu Maia in prima luna am avut "ciclu" si primul test facut a iesit negativ si l-am repetat cam dupa o sapt si abia atunci a iesit +. Asa ca mai asteapta si repeta testul peste citeva zile.Cit despre antibiotice, exista antibiotice care pot fi luate in timpul sarcinii fara probl. Dr stiu care, eu nu imi mai amintesc...am luat o data in timpul sarcinii ca facusem o infectie urinara de toata frumusetea.
Succes!

Mergi la inceput