MS Office - Word, Excel, PowerPoint...
Vreau sa scriu o lucrare in word si nu ma descurc deloc cu:
-diacriticele(am mai postat un subiec referitor la aceasta problema)
-indicele acela pe care il pui in dreptul unui citat si apoi scri la subsol,sub linie,autorul si editura.
Raspunsuri
dante01 spune:
vad ca zici ca ai reusit...
bafta si spor la treaba!
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...
zana spune:
Da si eu cred ca ai reusit cu diacriticele.
Cu indicele ala pentru autor nu e complicat, cauta un pic in meniul Insert
optiunea Reference si apoi Footnote dupa ce te-ai fixat cu mouse-ul la final de citat.
Succes!
anelize spune:
Va rog frumos,mai ajutati-ma o data!
Cant termin de scris un paragraf in word si ii dau Enter pentru a trece la randul urmator cursorul se duce cu un rand mai jos,adica lasa spatiu de un rand.Asta se intampla cand vreau sa trec la un nou paragraf,caci intre randuri este spatiu 1.Cum sa fac?
Catalin spune:
Subiect initial: "Check box-uri in Word/Excel"
postat de Alé, 06/09/2006, 20:35:42
Sper sa stie careva sa ma ajute, ca m-am blocat definitiv la o chestie.
Vreau sa fac un formular in Word in care sa introduc niste check box-uri. Nu stiu cum sa fac, ce formula sau altceva sa folosesc sa il fac sa-mi numere cite casute sint bifate. La mine la servici nu e nici unu mai priceput si nu stiu pe cine sa intreb...
Ca sa va dau si o imagine generala, vreau sa fac acest formular pt fisele de evaluare a performantelor. Am cinci nivele pe fiecare topic de evaluare (6 topicuri in total) si la fiecare nivel, cinci criterii. Pentru ca modelul de calcul al fisei e destul de complicat, si institutia in care lucrez este populata cu ne-matematicieni (asta ca sa fiu draguta) m-am gndit sa transform fisa asta intr-un form de Word, in care doar sa bifeze si calculele sa se faca singure.
Da' nu stiu cum. Am dat mail si la help online de la office dar nnu mi-au raspuns inca.
Pot sa fac asta in excel, e cea mai simpla varianta dar am posibilitati limitate si nu am check box-uri acolo.
Astept cu infrigurare un raspuns
raspuns postat de philip, 06/09/2006, 20:53:10
View/Toolbars/Control toolbox si acolo-s si check box-urile. Succes!
philip&andreea
raspuns postat de Alé, 06/09/2006, 21:51:58
Philip, sarna. Stiu cum sa le pun pe foaie, nu stiu sa le numar . Adica dupa ce sint bifate, sa scriu o formula care sa imi arate CITE sit bifate. Si cu acest rezultat, sa fac mai departe calcule...
raspuns postat de philip, 07/09/2006, 01:15:02
hm...ei, asta nu mai stiu. da' de ce nu folosesti excelu' daca stii cum sa faci in el? are si ala check boxuri exact in aceeasi locatie. succes
philip&andreea
raspuns postat de Alé, 07/09/2006, 09:34:43
Philip, si in excel cum le numar?
Hai ca am reusit. In excel, insa, ca altfel nu se poate cu cunostintele mele... fiecarei check box i se asoaciaza o celula cu true/ false.
Acu am alta problema Cum fac sa aleg numai o optiune? adica la un yes/no sa nu poa sa le bifeze pe amindoua...
Am rezolvat. Se scrie un programel in visual basic din care sa reiasa ca daca ai bifat una, nu mai poti sa bifezi si altceva. O insiruire de if-uri si then-uri...
joxy spune:
nu te satisface si formula asta "=IF(celula=1;0;1)" in excel ?
adica daca nu-i bifata celula1 (cel1=0, automat cel2=1) si vitzeversa.
Daca vrei sa nu bifezi nici cel1 nici cel2 ma mai gandesc.
.... folosesti functia =ISBLANK(celula) care intoarce true sau false (completat sau nu)
Cu respect,
G.
Suntem urate... si ne tarim!