copilul inafara casatoriei

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu cred ca tatal trebuie sa isi asume responsabilitatea, indiferent de circumstantele in care a aparut copilul.
Dar nu inteleg intrebarea malisabrei? Despre ce sa ne spunem parerea?
Despre situatie in general, despre cum sa procedeze cu tatal? Malisabra, tu ce iti doresti? Vrei ca el sa fie langa voi, sa plateasca pensie alimentara, sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Si eu cred ca tatal ar trebui sa-si asume responsabilitatea. Dar chiar daca nu o va face nu dispera, tu ai cel mai pretios lucru cu putinta din viata unei femei si ai sa intelegi in clipa in care-l vei tine pe bb in brate.

Succes
Daniella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Eu cred ca tatal va putea fi obligat sa plateasca pensie (probabil ca o va plati si benevol), insa nu va putea fi obligat sa se implice in cresterea copilului nascut in afara casatoriei mai mult decat doreste. Probabil intereseul lui pt tine se va stinge treptat, si se va intoarce cu coada intre picioare langa familia lui, de unde va adulmeca alte orizonturi de cucerit. Nu mi se pare ca ar avea ceva principii ca lumea de viata daca a adoptat calea adulterului.

Copilul va fi cel care trebuie sa primeze pt tine, cum ii vei asigura confort, afectiune si o explicatie care sa nu-l umileasca nici deconcerteze asupra tatalui sau si a contextului in care a fost conceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mailsabra spune:

Ruxij,
Ai punctat bine intrebandu-me de fapt ce vreau. In primul rand am simtit nevoia sa discut despre ce mi se intampla cu persoane care privesc detasat si poate de aceea mai realist lucrurile.
Eu sunt hotarata ca bb sa aiba numele tatalui in certificat. Mi se pare un drept al lui si nu al meu mai ales ca nu e rodul unei aventuri ci al unei relatii de durata. Chestiunea cu pensia nu e prioritara decat dpdv psihologic si putin probabil sa fie probleme. Nu mai cred intr-un viitor al relatiei mele cu tatal.
Singurul lucru pe care mi-l doresc este ca el sa fie cat mai apropiat de copil si nu stiu daca eu pot juca un rol in asta. Si daca,da, ce ar trebui sa fac?
Pana acum n-am incercat sa-l fortez in nici un fel , sunt convinsa ca nimeni din familia lui nu stie de viitorul bebe. Eu am o activitate care presupune relationarea cu multi oameni si foarte repede cercul se va inchide intr-un oras nu foarte mare.Din punctul asta de vedere voi avea sigur probleme cu familia lui care in prima parte a relatiei noastre gaseau sa rezolve problema cu mine si nu cu el. Iar el are 36 de ani(eu 37) si nu 19.
Sunt incantata ca am putut citi atatea opinii si astept ziua in care pot sa pun si eu pozele noaste aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Malisabra,de acum asta e,ce sa mai faci?Copilasul o sa se nasca,cu ajutorul lui Dumnezeu si are nevoie de tine suta la suta.O sa vezi ce-o sa mai fie dupa nastere,cum o sa reactioneze individul,si o sa mai hotarasti atunci ce e de facut.Oricum,pentru a-l actiona in judecata pentru paternitate ai la dispozitie un singur an,primul din viata copilului. O r i c a r e ar fi situatia intre parinti,copilul are dreptul la legitimitate,si la toate cele care decurg de aici.

Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

E, aici nu-i chiar asa. Exista un termen de prescriptie, dar actiunea se poate introduce si dupa un an fara probleme, fara a se respinge ca tardiva, daca mama demonstreaza, de exemplu, ca de la nastere si pana la acel moment tatal s-a implicat in cresterea copilului, s-a achitat de indatoririle paterne.
E putin mai complicat. Este și cazul Dumitru Tinu - Andrei Iucinu, spre ex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Lona

quote:
Originally posted by irina.c.

Malisabra,de acum asta e,ce sa mai faci?Copilasul o sa se nasca,cu ajutorul lui Dumnezeu si are nevoie de tine suta la suta.O sa vezi ce-o sa mai fie dupa nastere,cum o sa reactioneze individul,si o sa mai hotarasti atunci ce e de facut.Oricum,pentru a-l actiona in judecata pentru paternitate ai la dispozitie un singur an,primul din viata copilului. O r i c a r e ar fi situatia intre parinti,copilul are dreptul la legitimitate,si la toate cele care decurg de aici.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
E, aici nu-i chiar asa. Exista un termen de prescriptie, dar actiunea se poate introduce si dupa un an fara probleme, fara a se respinge ca tardiva, daca mama demonstreaza, de exemplu, ca de la nastere si pana la acel moment tatal s-a implicat in cresterea copilului, s-a achitat de indatoririle paterne.
E putin mai complicat. Este și cazul Dumitru Tinu - Andrei Iucinu, spre ex.

ASa e,dar decat sa alergi dupa aceea cu martori si acte ca sa te chinui sa dovedesti ca el s-a implicat,etc.,mai bine rezovi cat mai repede.Nu lasa pe maine ce poti face azi...Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Mailsabra- cu numele din certificat il poti prinde pe tatal bebeului la colt, cu implicarea, nu. Se va implica numai cat si cand si cum va dori si cat il va lasa constiinta, daca o are. tu nu ai ce sa faci efectiv in acest sens. Ii poti vorbi dar nu e sigur daca si-l impresionezi cumva pozitiv.
Cat despre familia lui, intr-un oras de provincie, unde toti stiu despre toti, sau macar incearca sa afle, nu-i poti condamna in vreun fel. Stresul cauzat de relatia voastra le-a provocat tulburari si le va provoca tulburari si mai mari acum ca situatia a atins un alt nivel de complexitate. Spui ca au incercat sa rezolve cu tine, in prima faza...asta nu dovedeste decat ca nu au incredere in maturitatea domnului aventurier, asa ca au incercat sa te faca pe tine sa vezi situatia prin ochii lor. Se pare ca nici asta nu au reusit, din moment ce v-ati continuat nestingheriti aventura. O relatie extraconjugala e tot o "aventura", nu conteaza cat dureaza...o luna, un an, sau X ani. Cata vreme d-lui sta cu fundul in doua barci si n-are tupeul sa aleaga de care parte sa se stabileasca, cauzeaza numai rau celor doua parti prin aceasta ambivalenta, si nu dovedeste nici demnitate, nici alta calitate umana. Ma intreb de ce oare nu se debaraseaza de el sotia lui...ce are de castigat din acest mariaj ratat ? Sper ca nu copilul o impiedica sa divorteze.
Si ma intreb tu ce speri oare? sa-i dea sutul in fund sotia sau sa se decida dumnealui totusi si sa divorteze ca sa se insoare cu tine ?
bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Am descoperit topicul asta dupa ce tocmai am vizionat filmul Ray. Si el a avut mai multe amante, in ciuda faptului ca avea o sotie pe care chiar o iubea. De ce a avut amante? Pentru ca avea un viciu inradacinat mai inainte de a-si cunoaste sotia, si pe care aceasta nu putea sa il accepte, cand erau impreuna. El se droga, avea impresia ca poate sa controleze ce si cum. Dar, pentru ca in afara casei se simtea singur, cauta sa isi alunge singuratatea cu diverse femei. Cand una dintre ele a devenit prea insistenta, cerandu-i sa renunte la familie, a mai gasit inca o femeie care sa il acompanieze. Prima l-a parasit, a doua a crezut ca il poate tine langa ea, daca ii face un copil. El i-a spus ca nu renunta la familie si ca ea a stiut de la inceput in ce se baga. Ea a ramas singura cu copilul. El ii trimitea lunar niste bani, pentru copil. Sotia a stiut tot timpul ce se intampla, dar si ea il iubea si a inchis ochii.
Pana la urma, asta e singurul lucru care conteaza, stiai de la inceput in ce te bagi, care e situatia si care sunt riscurile. La 36 de ani nu se mai poate vorbi de dragoste la prima vedere fata de tot ce iti iese in cale. Lucrurile pe care le ignori se pot intoarce oricand impotriva ta. La 36 de ani stii ce e de ignorat si ce nu.
Sanatate copilului si mai multa intelepciune, de acum inainte!

Mergi la inceput