Piftia ???
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
Nu va suparati pe mine, nu am dat cautare ... nu-mi ziceti va rog frumos cum sa fac piftiaaa ?
Am luat 6 picioruse de porc si nu stiu cat usturoi si cati l de apa sa pun la fiert si cat sa las sa scada ... va rog foarte, foarte frumos ajutati-ma !!!
Va multumesc !!!
_________________________________________________
Daria & Giulia (2004 08 16)
VENITI LA BAZAR SA-L AJUTAM PE ALEX ! Sarbatori fericite !
Supercopiii iulie/august 2004
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Darria spune:
De porc nu am facut niciodata, doar de pui dar operatiunea e aceeasi.
Usturoi(fa-l la blender ca e mai fin) se pune la sfarsit, dupa ce a fiert carnea: fie in castronele, fie in oala - dupa gust.
Apa: cat sa acopere carnea, pe masura ce scade mai pui un pic pana fierbe carnea. La final sa ai apa cat sa acopere carnea. Cum e de porc si e grasa poti pune un pic mai multa apa.
Ca sa nu ramana grasimea deasupra castronului iar zeama sa fie limpede: strecoara zeama de 2 ori prin tifon(pus in mai multe straturi). la purtator
noi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
bebe03 spune:
Eu fieb carnea in oala sub presiune, asa apa nu scade, apa pun cu vreo doua degete mai mult decit carnea din oala...daca fiebi in oala obisnuita poti pune apa mai multa ca ea scade, si fierbi la foc mic cu capac neaparat...se fierbe mult cel putin 2 ore pina carnea se desprinde de pe os...eu nu fac intotdeauna din picioare de porc cu soric deci adaug neaparat atunci gelatina...
sare si usturoi adaugi dupa gust ...sarea la inceput usturoiul dupa ce ai luat oala de pe foc...
eu cind carnea este grasa procedez in felul urmator, fierb de seara carnea cu ceva mirodenii, putin piper boabe, o foaie de dafin 2 morcovi..., las pina dimineata la racit pe balcon, asa vad daca se incheaga si pot aduna grasimea ce se aduna deasupra oalei...dimineata pun oala din nou pe foc, pisez cam 2 capatini de usturoi, il pun in zeama calduta si sting focul. las oala acoperita vreo jumatate de ora, ca sa prinda gustul de usturoi, scot carnea o portionez in castronele apoi cu un polonic pun zeama peste carne, strecurata printr-o strecuratoare de ceai, astfel zeama ramine curata si are doar gustul de usturoi.
sper ca m-am facut inteleasa
POFTA MARE
NICOL
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
andora spune:
Eu stiam ca daca adaugi apa in timp ce fierbe nu se mai intareste cum trebuie la sfarsit... de aceea pun multa apa la inceput, fierb pana se desprinde carnea de pe os, usturoiul il pun in farfurii (plus niste frunze de patunjel), depinde cat de "iute" e usturoiul(ca sa nu stric toata supa), iar intr-o lingura pun putina zeama la frigider vreun sfert de ora sa vad daca se intareste... daca nu, adaug gelatina (n-am facut-o niciodata insa)
Bafta si pofta buna!
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogo
maimutica
(DN 10.10.2004)
SARBATORI
FERICITE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nematics spune:
La cartea de bucate scrie ca se pune apa in cantitate dubla fata de carne (1.5 kg. carne - 3 kg. apa, de ex.) si se fierbe la foc f. mic, pina se desprinde carnea de pe oase. Se poate pune o ceapa cu coaja de la inceput, pentru a-i da un pic de nuanta aurie. Se mai pune piper, frunza de dafin. Am auzit ca se mai pune si un pic de vin alb dar n-am incercat. Se pune un pic de sare, la inceput. Cu putin timp inainte sa fie gata (sau exact atunci cind se da deoparte), se adauga o capatina de usturoi curatata si taiata merunt si se amesteca bine. Se strecoara si se potriveste de sare.
Se poate pune apa in timpul fierberii, daca scade prea mult. Nu asta impiedica inchegarea piftiei, daca e suficient de scazuta si suficient de bine fiarta la foc mic, sa extraga gelatina din oase.
"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii - Pavel Stratan, Amintiri din Copilarie, III"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
Fetele, am facut o super-pifitieee !
6 picioruse porc, un pic de soric, muuulte boabe de piepr, 5 foi dafin, 2 linguri sare zgrunturoasa, muuult usturoi taiat felii, un morcov si un patrunjel de gust, am pus - nu va speriati - 8 l apa si am lasat sa fiarba o eternitate, pana mi-am terminat treaba in bucatarie. Ei bine, a iesit super, super, bun, asa cum imi place mie
LA MULTI ANI !!!
Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)