cristina, pe culinar gasesti cateva retete cu carciofi(anghinare)
uite un link, pui tu www la inceput
culinar.ro/forum/continut/Retete-vegetariene/7381/Anghinare/
Mie imi plac caliti in putin ulei de masline si un pic usturoi, se innabusesc cu un pic apa parca...asa ii gateste sora mea, eu nu suport sa i curat si nici timp nu am.Mai face si carciofi umpluti(parmigiano, pesmet si nu mai stiu ce...)
Vin si eu cu o reteta italieneasca...
Carpaccio marinat
Ingrediente:
* 200g fileu de vita (carne fiarta in prealabil) si congelata
* 3 linguri ulei masline
* 2 linguri zeama de lamaie
* 1 lingura patrunjel tocat
* sare si piper, dupa gust
Indicatii
Se scoate carnea fiarta din congelator, se lasa sa se dezghete pe jumatate si se feliaza, cat mai subtire. Feliile obtinute se condimenteaza cu sare si piper si se asaza pe un platou.
Se prepara un sos amestecand uleiul, zeama de lamaie si patrunjel. Se toarna sosul peste carne, se introduce in frigider si se lasa la marinat 1 ora.