fibroadenoame

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fausta_ro spune:

quote:
Originally posted by Vivi

O doctorita f buna, endocrinolog este Trifan Iulia, tel cabinet 2525220. Este specializata pe probleme endocrinologice ale sanului. Este f amabila si cu suflet si iti va explica daca treb operatie, dar este adepta tratamentelor. Eu zic ca nu strica macar o consultatie. Programarile se fac cu 2 sapt inainte, dar spune-i si tu secretarei ca ai o urgenta si poate iti face loc.
La Multi Ani! si multa sanatate

Fugiti de dr. Trifan Iulia cat vedeti cu ochii!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62465&whichpage=3&SearchTerms=mastoza

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Loma

Alysuk, abia astazi am descoperit topicul tau, imi pare rau ca nu l-am vazut mai demult ca ti-as fi spus sa nu te duci la Cupceanu, am mai auzit despre el numai lucruri negative tot la fetele de pe forum.

Si eu sunt in aceeasi barca cu tine si cu fetele care iti scriu aici. Am fibroadenom la ambii sani, si cu noduli, nici o sarcina la activ, in trecut am avut probleme cu tiroida..........
Am vazut ca si tu ai progesteronul mic si esterogenul mai mare.

Calea asta pe care o parcurgi tu acum mi-e atat de cunoscuta ca practic nu as putea sa iti spun sa mergi la un anume doctor si cine ar fi cel mai bun. Eu, personal am fost la doctorita Trifan (endocrinoloaga) acum vreo 8ani, si nici ea nu mi-a facut o impresie prea buna, si eu m-am dus la ea tot asa avand recomandari ca e o doctorita nemaipomenita si f. buna. Am fost f. suparata si pe ea ca mi-a dat un medicament Tamoxifen, un medicament extrem de toxic pentru ficat, l-am luat mi-a cazut parul ca la balamuc, insa intr-adevar sanii nu m-au mai durut deloc. Dar... dar partea proasta era ca daca incetam sa-l mai iau durerile reveneau la loc, deci tratam efectele si nicidecum cauza....

in fine sa nu ma mai lungesc........ din experienta mea........si din cartile pe care le-am citit aici........ peste tot se vorbeste ca in problema noastra nu trebuie intervenit cu medicamente(chimicale).....singura cale este o alimentatie sanatoasa, evitarea alimentelor care ajunse in corp mimieaza efectul esterogenilor, grasimilor, ciocolatei, zaharului, bauturilor alcoolice, cafelei , carnii hormonizate, evitarea unor cosmeticale care contin parabeni cel putin pana te restabilizezi hormonal.

sa-ti spun cum procedez eu, si la mine durerile incepeau din ziua a 14-15 a CM pana la ciclu, si cu junghiuri in sani si un fel de arsuri, ca tot timpul eram suparata..... pana mi-am facut singura o schema de tratament.
zilnic iau Vitex (Mastodinonul care il gasesti in Ro)
evening primrose oil nu stiu daca se gaseste in Ro., poti incerca vit. E
si bineinteles evitarea alimentelor nepermise.

Din observatiile mele, daca mananc ciocolata deja simt tensiune in sani si zaharuri la fel, eu nu mai beau cafea de 3 ani si nici prostii cola, pepsi, etc.....
In postul craciunului am tinut post 2 sapt. adica fara oua, lapte, carne numai legume, multe cruditati.......... atunci m-am simtit excelent, sanii erau moi, fara nici o urma de durere.

si inca ceva medicii care iti spun ca problemele cu sanii le ai pentru ca nu ai viata sexuala nu-i crede ca nu este adevarat. Pai uite la mine sunt casatorita si tot am.. de ce....medicii de aici iti spun ca asta e un mit..........deci nu e adevarat.
Singurul adevar este ca ni s-a dezechilibrat balanta hormonala datorita mancarii cu E-uri, pesticide, insecticide, stresului, poluarii.

Loma

Ti-a recomandat Dr. Trifan Tamoxifen??? Tamoxifenul este folosit in tratamentul hormonal al cancerului de san. Parul nu ti-a cazut din cauza lui, insa ti-ai marit sansele de a face cancer de endometru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

fausta atunci nu stiam, pentru ce este exact Tamoxifenul, n-am vazut prospectul, dupa ce am pus mana pe el adica dupa vreo 2 luni si ceva, am vazut efectiv pentru ce este.. si am renuntat imediat.
si ce sa iti spun si in disperare si in graba, te increzi in tratamentele lor, pe atunci internetul nu era asa bine pus la punct ca acum.

ce sa mai zic .... cel mai bun doctor esti tu, citesti, te documentezi si le elimini prin metoda observatiei.

anyway medicii de aici nu dau nimic.. nici un tratament ptr. fibroadenom... ei zic ca nu este "cure for that" si pe astia sunt suparata... dar asta e o alta poveste... le e teama sa iti dea ceva ca nu sa-i dai in judecata.. acum ma tratez naturistic, cu ceaiuri, tincturi, regim..

sa fim sanatosi cu totii..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Alysuk draga, spune-ne cum ti-au iesit rezultatele...

Mergi la inceput

Loma, din pacate, nu exista tratament nici pentru fibroadenom, nici pentru mastoza fibrochistica. Cine recomanda asa ceva, este sau complet paralel cu medicina, sau sarlatan.

Pe mine ma intriga faptul ca inca, dupa atatia ani, panarame ca Dr. Doina Popescu sau dr. Trifan inca nu au ajuns acolo unde merita si sunt libere sa nenoroceasca si alte femei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

fausta, cum adica nu exista tratamente??? baga si tu niste detalii.

eu sunt printre cele care au mastoza fibrochistica de 10 ani...recunosc ca am facut n tratamente, alopate, homeopate, fitoterapie....nimic....ba chiar nodulii s-au mai inmultit, dar doctorii mi-au spus dupa mamografie ca nu e nimic oncologic....

asa ca cine da niste informatii sa dea si niste detalii....impartasim din experienta si cunoastere, nu??? ca toate vrem sa fim sanatoase!!!

Mergi la inceput

mama Lia, a fost o exprimare nefericita, ideea era ca nu exista tratament alopat in afara celui hormonal si a celui chirurgical. Eu, pe cel hormonal, il exclud din start. Exista medicamente doar pentru ameliorarea simptomelor(disconfortul si durerea mamara).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinai spune:

quote:
Originally posted by fausta_ro

mama Lia, a fost o exprimare nefericita, ideea era ca nu exista tratament alopat in afara celui hormonal si a celui chirurgical. Eu, pe cel hormonal, il exclud din start. Exista medicamente doar pentru ameliorarea simptomelor(disconfortul si durerea mamara).

sie u sunt de acord cu tine!!! dupa atatia ani de tratamente, nici o ameliorare, ci doar ameliorarea durerii pe timpul tratamentului!!

"Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

bun...si totusi ce facem??? ignoram "boala" sau cum??? ca nu calea chirurgicala e solutia in multe cazuri, de exemplu la mine, toti au spus ca nu am de ce sa ma operez...ca e hormonal....

oare daca intram la menopauza se potolesc nodulii??? intreb ca io sunt cu un picior acolo....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ophelya spune:

eu stiam ca ceaiul verde este antioxidant si e sanatos acum aflu ca produce boli ale sanului

Mergi la inceput