Primul an de gradinita
Va rog mult, spuneti-mi si mie cum s-au comportat piticii vostri in primul an de gradinita? ca noi am avut numai probleme..
Am inscris-o pe Karina la gradinita in septembrie si de atunci a urmat balamucul. Ea are 3 ani si pana acum nu am avut probleme cu ea. Ma rog...a mai fost bolnavioara, ca orice copil, dar ce patim acum..
A fost in permanenta bolnava: raceala, care nu se lasa dusa cu nimic. Statea cate o saptamana acasa, se facea bine si cand se ducea la gradinita...a doua zi febra, tuse, iar raceala. Ca sa nu mai spun ca ii dadea si lui Victor (el are 1 an si 1/2). Totul a culminat cu o raceala puternica, la amandoi, cu febra mare si cu o tuse de ti se rupea sufletul... si totul, pe fondul unui organism slabit. Acum am intrerupt si sincer, nici nu stiu ce sa fac. Pesonal, sunt multumita de gradinita. Copiii sunt bine ingrijiti, este foarte curat, educatoarele sunt foarte dragute si Karina s-a dezvoltat foarte frumos...a invatat sa deseneze, sa cante si se si comporta altfel...este mai deschisa si mai receptiva.
Doctorul a spus ca este normal, ca asa este primul an de gradinita...dar parca nu-mi vine sa cred asa ceva.
La voi tot asa a fost?
Raspunsuri
Sabina spune:
Sofia a fost relativ bine primele 2 luni(dein sept pana in noi), dar de pe 4 noi a facut de 2 ori gripa rea de topt, cu bronhopneumonie.Am scris o mie de pagini pe tema asta.
Noi n-o mai ducem pana in primavara, pt ca dr ne-a spus ca ii poate scadea imunitatea prea tare.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
narcisa spune:
Si Patrick a fost de mai multe ori bolnav(nici nu mai stiu nr.) si a contaminat-o de cele mai multe ori si pe Vivien; l-am dus in continuare, ca nici acasa nu vroia sa stea, a dus bolile ca sa zic asa pe picioare, chiar la febra cu paracetamol sirop, i-a scazut febra si a fost OK. Este normal si eu am intrebat in stinga si in dreapta, pe forum, la gradi si peste tot mi s-a spus ca majoritatea copiilor in primul an de gradi au reactionat la fel.
Momentan Patrick e OK, si noi sintem multumiti, se comporta altfel, a invatat o gramada de lucruri.
De cind a inceput cu racelile eu ii dau diverse pt. intarirea imunitatii si rezultatele se simt; cind o ia cu raceala, oscillococcinum (e homeopat) si deseori a ajutat.
Cum am scris si pe Vivien o contamineaza, am norocul ca ea e mai plinuta si parca reactioneaza altfel la boala, sau poate are imunitatea mai buna, nu stiu.
Parerea mea, doctorul are dreptate, in ceea ce ti-a spus.
toate cele bune
narcisa
Patrick 2906.2002 Vivien 27.01.2004
gabibarta spune:
Si Lili e mai tot timpul cu muci si tusa, si este la al doilea an de gradi! Pana la doi ani a terminat toate bolile de copilarie (rubeola, oreion, varicela) insa din toamna ii dau Oscillococcinum si nu mai face febra, doar raceli usoare, dar totusi le face, iese dintr-una, intra in alta. Si face minunile astea in ciuda faptului ca am alaptat-o mai mult de trei ani!
Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili
ankalaura spune:
Anul trecut, Eliza a mai fost racita, cam asa si asa, fara febra, dar cu tuse si muci, ca orice copil, si avea un an si ceva. Anul asta insa mi-a facut si laringita de doua ori, am fost si internate in spital, dar a trecut. Pnetur siguranta, i-am facut analize, sa vad daca nu cumva febra cu care ne-am luptat in ultimele luni mai are vreo cauza, insa analizele au iesit bine. Deci, nu au fost decat pacatoasele de viroze care au tot circulat.
In rest, n-a facut nimic complicat, au fost in gradinita copii cu varicela, rubeola.... ea n-a luat insa nimic pana acum, si cum spuneam e in al doilea an.
N-am tinut-o acasa la primul stranut, ci am dus-o in continuare.
Poate la gradinita la Karina sunt foarte multi copii in grupa? Ce se intampla de a fost asa de bolnava? Ii lasa sa stea pe jos si e curent? Nu ii incheie la nasturi?
Am vazut copii scosi afara fara caciulite, sau descheiati; se mai intampla cand sunt foarte multi si sunt scosi afara, unii sa stea prea mult timp imbracati in interior pana sa fie gata si restul, ies afara gata transpirati si seara iti face febra de te intrebi de la ce....
Sunt atat de multe posibilitati.... Cum spune doctorul vostru, in primul an iti mai raceste, dar sa nu iti dea in cine stie ce complicatii, ca atunci e ceva in neregula...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
vali_ivi spune:
Se imbolnavesc atunci cand intra in colectivitate.Se intampla foarte frecvent in primul an de gradinitza, asa ca nu disperati ,este ceva obisnuit.Sunt educatoare si ma confrunt mereu cu astfel de probleme pentru ca ei sunt micutzi, stau intr-o colectivitate de 20 de copii si e normal sa se imbolnaveasca. In general dupa primele cateva luni,apoi se adapteaza la noul mediu....succes si voua....si inca ceva la primele semne e mai bine sa-i tineti acasa decat sa vina in colectivitate si sa se agraveze sau sa-i imbolnaveasca si pe altii..
daniella4 spune:
Noi inca suntem mici pt gradi.
Dar absolut toate cunostintele noastre cu cupii ce-si incep studiile la gradi se plang de acest lucru: raceli, peste raceli pe care copiii nu le faceau inainte. Deci..
Daniella4
Pegasis spune:
Brinnie, uite si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64239" target="_blank">aici
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
Danna_36 spune:
Da, si Magda mea a luat in primele 4-5 luni de gradi (am dat-o la 3,5 ani) toti virusii pe care i-a prins.Facea bolile una dupa alta, la intervale atat de scurte ca eram disperata: faringita, laringita, otita, bronshita, pneumonie si cand a terminat cu cele respiratorii a pus de o rubeola si in final de varicela. Apoi am scapat, nu-i fie de deochi!
Acum mi-e groaza ca trebuie sa o iau de la capat cu cea mica, dar cred ca nu avem ce face, asa se comporta organismul la intrarea in colectivitate...
Multa sanatate si curaj, nu cred ca e bine sa tii copilul acasa din cauza asta.
Florentina Roman spune:
Nu stiu daca are vreo importanta, dar la gradinita fiului meu pur si simplu nu primesc copiii bolnavi.Adica daca azi, de exemplu, educatoarea vede ca-i curge nasul sau, ma rog, vreun semn de raceala, imi spune foarte politicos sa-l tin acasa pana se face bine, ptr a nu-i imbolnavi si pe ceilalti.E greu, intr-adevar, ptr. cei care nu au cu cine lasa copilul acasa,dar ne-am conformat...
Si noi suntem tot in primul an de gradi, am avut o scurta raceala prin toamna si ...cam atat.
Florentina & Tudor
Pegasis spune:
Florentina, la ce gradinita merge Tudor? De stat sau privata?
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)