Inventez retete
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chatonel/chatonel.jpg)
Azi fac un amestec de ceapa, usturoi, 10 ardei iuti, i-am pus la prajit si astept sa vad ce iese. Am de gind sa "dreg " amestecul cu tapenade (este o pasta de masline)si poate sa pun si rosii taiate bucatele mici. Ma gindesc ca va fi un sos bun de mincat linga o friptana, sa fie ceva foooarte picant.
Voi ce mai inventati?
ps
dupa degustare, am mai adaugat un pic de vegeta (nu era deajuns de sarat) si o mina de stafide (struguri de corint, din cei galbeni).
Sint 36 ani de cind sper la o viata mai buna pentru Romānia. Sint 16 ani de cind am crezut ca Romānia mea se va ridica din bezna in care au intemnitat-o "unii". Sint 15 ani si 6 luni de cind aripile sperantei mele sint frinte.
Vizionati si judecati singuri, voi, cei care nu stiti ce a insemnat acest zbucium....
Revedeti filmele revolutiei, voi, cei ce ati fost atunci in strada!!!
asteptati.... se baga marfa pe server... stati la coada virtuala
http://chatonel.free.fr/
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
emaaimee spune:
Ultima inventie:ciuperci umplute cu carne tocata.Calesc ceapa cu 2-3 ardei gras,apoi pun carnea(tocata)de vita,mai las putin.Umplu cu acesta compozitie ciuperci cu palarie mare si le dau la cuptor.Sevesc cu o lingura de smantana peste si parmezan/cascaval ras-garnitura:orez brun.Sotului ii place f mult.
Alte inventii mai recente:salata de fasole verde cu bacon/prawns(creveti),pui cu smantana si cartofi.
Daca imi mai aduc aminte mai scriu.
![](mamica.gif)
![](al9leacer.gif)
![](bibe.gif)
Iaca poze
![](foto.gif)
![](craciun2.gif)
![](fulg.gif)
![](fulg.gif)
![](craciun2.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
Am si eu retete inventate de mine, si nu am in vedere improvizarile pe care le fac in timpul gatitului, ci retete elaborate si preparate de repetate ori dupa aceea. Iata una din ele:
Inabus in ceaun o casoleta de carne tocata (500-600 g, folosesc vita), adaug peste ea o punga de legume congelate (450 g), mai tin un pic pe foc, amestecind de citeva ori. Apoi adaug 200 g orez (1 cana) spalat si 2-3 cani apa clocotita. Sarez, condimentez si pun capacul. Tin pe foc mic vreo 20-25 minute, amestecind din cind in cind. Iese un fel de pilaf delicios, unicul pe care il accepta sotul meu (care nu prea maninca orez). Servesc cu smintina.
In caz ca intereseaza pe cineva, acest fel de mincare are cam 10 g carbohidrati / 100 g.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chatonel/chatonel.jpg)
chatonel spune:
quote:
Originally posted by emaaimee
Ultima inventie:ciuperci umplute cu carne tocata.Calesc ceapa cu 2-3 ardei gras,apoi pun carnea(tocata)de vita,mai las putin.Umplu cu acesta compozitie ciuperci cu palarie mare si le dau la cuptor.Sevesc cu o lingura de smantana peste si parmezan/cascaval ras-garnitura:orez brun.Sotului ii place f mult.
Alte inventii mai recente:salata de fasole verde cu bacon/prawns(creveti),pui cu smantana si cartofi.
Daca imi mai aduc aminte mai scriu.de fetita
cu fundita
Iaca pozePOVESTEA MINUNII
![]()
SARBATORI FERICITE !!!
![]()
![]()
emaaimee, ciupercile le-am incercat asta-vara, cind nu mai aveam ce umple cu restul de tocatura (faceam ardei , rosii, dovlecei umpluti) asa ca am trecut la ciuperci, ca doar ele mai erau in frigider. A iesit delicios
![](icon_smile_big.gif)
O alta reteta inventie este:
Se incepe un pilaf, dupa ce s-a rumenit orezul putin, pun peste o punga cu fructe de mare congelate (cca 500g), le las sa se descongeleze un pic la foc iute, apoi pun apa ca pt pilaf si iese o chestie de te lingi pe degete, am botezat-o "orezul marii".
Sint 36 ani de cind sper la o viata mai buna pentru Romānia. Sint 16 ani de cind am crezut ca Romānia mea se va ridica din bezna in care au intemnitat-o "unii". Sint 15 ani si 6 luni de cind aripile sperantei mele sint frinte.
Vizionati si judecati singuri, voi, cei care nu stiti ce a insemnat acest zbucium....
Revedeti filmele revolutiei, voi, cei ce ati fost atunci in strada!!!
asteptati.... se baga marfa pe server... stati la coada virtuala
![](icon_smile_big.gif)
http://chatonel.free.fr/