Ajutor - Probleme cu soacra

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

auuu ce ma enerveaza si pe mine asta cu telefonul:
- Alo..buna ziua ce faceti?
- aaa, marr, valeleu..cu o voce de-ti vine sa-ti iei campii basca sugeratu cu nu asa bine ca voi! Chiar ca mai bine nu o suni.
Cu tot respectul datorat mamei sotului meu...ma apuca disperarea cand sun si'st deprimata trei ceasuri si io dupa.

In cazul vostru....MUTAREA...din ce am studiat eu la oferte BCR si alpha dau cele mai bune credite....ING cel mai scump, nu ti-as recomanda sa te arunci.

Bafta multa
marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Cristinuca, mutati-va urgent!
Dana P, schimba tactica: spune-i soacrei ca nu aveti nici un ban, ca aveti datorii si cere-i bani cu imprumut, pe care ai grija sa nu-i vada inapoi mult timp de aici incolo! Nu e prea ortodox, dar cine stie, poate da roade! Bafta multa!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

Pentru moment nu mai zic nimic.
S-au adunat c-am multe in ultima saptamna, si simt asa ca o gheara in gat care masufoca.
De ignorat, tocmai ca incercam amandoi sa o ignoram, ba chiar mi-a reprosat ca daca fiul ei (care e ocupat zicese, dar nu vrea sa o sune ca se enerveaza, deegeaba) dece nu o sun eu, ei atat mi-a trebuit. Nu i-am raspuns urat (cred eu), i-am spus ca de ce eu?, am s-o sun atunci cand si el (fii-su) o sa-i sune din proprie initiativa pe ai mei.
Am uitat sa fac unele precizari. Omu este uimit de cat de buni sunt ai mei, ani de zile am mancat numai din ce ne-au trimis ei. Uneori am impresia ca e si invidios pe ei, pentru ca ai lui nu sunt asa.
De abia astept o intrevedere cu ea in 4 ochi sa-i spun cateva. Nu de dulce, dar: sa nu-mi reproseze mie de casa (ai mei au vrut sa ne cumpere ei, dar nu vreau ca tot ei sa scoata banu), lui fiisu trebuia sa-i asigure un viitor (nu sa-mi arate mie un serviciu de masa, 2 asternuturi de sifon si un set de tacamuri, cica asta e marea lui zeste), baiat fiind trebuia sa ii cumpere ei casa (ca au cheltui banii aiurea, asta e treaba lor).
Cand a venit din armata (facuta dupa facultate) stii ce avea in boccelutza cand a venit la mine la camin (p4, 5 fete in camera)? 2chiloti, una pereche tenisi chinezesti, 2 camasi (uzate), una pereche pantaloni stofa(idem). Si atat. Cu asta si-a inceput el viata in bucuresti. A si un indemn: dute si munceste ca noi nu mai avem bani sa-ti dam.

Stat in camin cu 5 fete, eu invatam de zor sa termin facultatea si sa-mi dau licenta. mancam paine cu salata de varza (o urasc acum), mergem pe jos din Regie pana in Obor, unde gaseam "Record" (tigrari) ieftin. Dormea in pijamaua mea inimioare (pe care a facut-o zdrente, ca e mai mare ca mine)... si multe altele... Si-a gasit 2 servicii, ma sculam la 4 dimineata sa fac cafeaua si sa reusesc sa-l dau jos din pat (era frant de oboseala) sa inceapa maratonul de zi cu zi.
In tot acest rastimp, nu au venit odata sa ne aduca ceva-o rosie macar ca aveau gradina, sau un pepene...cat poftem la ei atunci dar nu ne permiteam.
Cand s-a terminat cu cazarea in camin am stat o zi intreaga in fata caminului calare pe bagaje si asteptandu-l sa gaseasca un acoperis. Nu a gasit si singura care ne-a primit a fost matusa mea Domi, ce-a amarata (ea ne mai hranea din cand incand) cu toate ca el are 3 matusi si nasa de botez in Buc.(apartamente mari si prin centru, una are si o vila cu trei etaje), ei nu ne-au primit, "Nu se poate".
Ne mutam cu chirie, 100$, mult pentru noi, era tot castigul lui pe o luna. Ne trimeteau au mei bani si mancare, pentru una alta.
Vine soacra in vizita, cica cu pachet: 4 sarmale (si acum cand manac asa ceva le vad in fata ochilor), cateva bucatele de prajitura si un pepene. Dar in schimb cand ies de la baie il aud pe om: Cefaci mama?, ea era cu seratrele deschisla dulap. Rasp: Ma uit si eu? Ce-o fi vrand? Sa ne vada chilotii carpiti sau ciorapii tesuti de atata purtat.
Rabd.
Trec anii, iau initiativa si spun: daca tot muncesti pana la 11 noaptea pentru altii de ce sa nu muncesti pentru noi> Hai sa facem firma. Cu ce bani? El avea 128$. Pun mana pe telefon: Mama am nevoie de bani, vrem sa ne facem firma. Trimit.(ai mei nu au avut functii importante, dar au stiut sa-si dramuiasca banii, mama de abia stie sa-si scrie numele). facem firma. firma cu sediul social la matusa mea (ca nu aveam unde).
Acum am renuntat si eu la serviciul meu (tocmai cand ajunsesem si eu sa am asa cum se spune, cariera) si lucram impreuna. Doamne ajuta, ne merge bine, am inceput si noi sa sterangem bani pentru visele noastre, si n-a ca-si baga soacra nasu'.
De daca acu avem bani, dece sa nu-i imprastiem. Dar las ca pica ea in mana mea, ca alta nora n-are si vede ea atunci.

fetelor iertati-ma ca am scris atata (si as mai avea), dar uite ca m-a mai lasat gheara, simt ca mi-am descarcat naduful lovind in taste si parca incep sa ma mai linistesc si sa am iar chef de viata.

Uita-i, al meu om nu vrea sa strice banii pe renovare, ca e investitie serioasa acolo si vrem sa ne facem si noi caminul nostru ca ne-am saturat de chirie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Eu ce sa mai spun? Tocmai am vorbit la telefon cu fosta mea soacra care acum, dupa ce m-am despartit de fiu-sau, ma iubeste de nu mai poate. O prietena de-a mea care sta cu ea in bloc mi-a spus, uimita, ca fosta soacra povesteste vecinelor cat de mult ma regreta. A uitat ca acelorasi vecine le spunea cat sunt de rea si cate zile amare mi-a facut. Acum pe mine ma iubeste si o uraste pe nevasta lui fiu-su. Asa se-nvarte roata.

Uite asa s-a dus amarul cu fosta soacra si nu m-am gandit niciodata ca voi nimeri din lac in put. Ba chiar mai rau.
Acum sunt nora cu trei soacre
Parintii sotului meu s-au despartit cand el avea trei ani. Taica-su a facut tot posibilul sa ia copilul, adica pe sotul meu, si chiar l-a obtinut. Totul a fost bine 1 an, pana cand a cunoscut-o pe nevasta-sa, care nu a fost de acord sa-i creasca copilul. Astfel, sotul meu, la 4 ani, a ajuns la bunici si de ei a fost crescut. Sotul meu le spune "mama" si "tata" bunicilor care l-au crescut si uite si prima soacra cu care suntem vecini, nu locuim impreuna, Doamne fereste, dar stam usa-n usa. Suficient cat soacra sa stie tot ce facem, cand plecam, cand venim, cine vine la noi, de ce vine, etc.
A doua soacra ar fi mama naturala a sotului meu cu care suntem in relatii foarte bune, este o femeie destupata la cap si de cate ori mergem la ea ne simtim foarte bine, ne ajuta cat de mult poate desi la inceput a fost impotriva mea datorita faptului ca-s mai mare ca sotul meu.
A treia soacra e nevasta lui socru-meu, toata familia zice ca e nebuna si o trateaza cu menajamente astfel incat de 30 de ani ea isi bate joc de toata lumea. In afara de faptul ca eu n-am mai vazut om asa de urat si de ofticos, mai e si rea, nu cred ca-i nebuna. Deocamdata nu ne-am intersectat prea des si sper sa nu ajunga sa ma calce pe codita vreodata, pentru binele ei. Stiu ca ma pandeste, ca-i stau in gat, e invidioasa ca sotul meu se descurca in timp ce copiii ei abia isi duc zilele cu salarii de mizerie. Tocmai am aflat ca vrea sa ne dea afara din casa, casa fiind coproprietate a sotului meu si a lui taica-su. Vrea sa-l bage in casa noastra pe fiu-sau care are 22 de ani. Si poate c-ar mai vrea multe.

Concluzia: am intalnit pana acum patru tipologii de soacra. Le-am cunoscut pe pielea mea. Tot ce putem face este sa nu le bagam in seama, sa ne vedem de viata noastra si sa nu ne punem barbatul la mijloc, sa aleaga. Si cel mai, cel mai, bine este sa nu locuim cu ele. Nici un sacrificiu nu-i prea mare penru linistea noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

cristinuca, punepe ea. sa vezi ce se calmeaza
scuze,era o gluma! si eu am avut probleme cu soacra...
acum am rezolvat-o...pe soacra, nu problema si totul e ok.

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samurai-lady spune:

Buna

Eu ma inteleg acum relativ-bine cu soacra.
Acum vreo 3 ani insa.....nu era asa.
I-a plakut de mine de la inceput,dar problemele au
inceput din momentul in care am inceput sa locuim cu ei.
Si....noi nu am stat decat 2 luni in casa lor

Eu-abia venisem in Japonia si eram ocupata impreuna
cu sotul cu actele pentru casatorie.Nu aveam timp si de cautat
apartament.
Si au inceput problemutele.....ca de ce ma trezesc eu la ora 8 ???
ca ea s-a trezit de la ora 5 dimineata.....;de ce nu mananc ce a
facut ea la miku dejun ???? de ce fac dus de 3 ori pe zi ???
si tot felul de intrebari intrebatoare.

DAR......tot socrela ne-a spus sa ne cautam apartament mai
repede...ca daca tinerii casatoriti stau cu cei batrani in casa
se ivesc tot felul de probleme.Am discutat la o cafelutza si mi-a spus ca si ea a avut probleme cu soacra si ma intelege .

Akum...ca stam cam la 10 minute departare......ne intelegem super.
Ne vizitam in timpul saptamanii(mai rar)si sambata si duminica.
Mergem la cumparaturi(si asta mai rar),luam cina impreuna.

Cred ca singura solutie este SA NU STATZI impreuna.
LA noi mutarea a rezolvat toate problemele si akum suntem in relatii
bune.

Samurai-lady si bb Ken.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

quote:
Originally posted by Dana P
De abia astept o intrevedere cu ea in 4 ochi sa-i spun cateva. Nu de dulce, dar

Am incercat si eu discutii de bun simt explicative ... Nu tine.
Asta si vrea dna. soacra, scandal, discutii, ca să aiba ea ce discuta in târg cu babele despre nor'sa. Nu-i fă jocul. Tu te consumi si ea se distrează .
Insist, dă-i cu flit ....
A zis o fata tare dăsteaptă mai sus, cere-i tu bani, o să se prindă că o iei la misto si că "nu mai merge cum mergea".

PS: creditele ipotecare BCR e bune .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

Va multumesc fetelor pentru sfaturi si incurajari.
Azi ma simt mai bine, sunt cu moralul mai sus, mai ales ca va am pe voi, ca altcuiva nu am cu-i sa ma descarc. Parintilor nu le spun ca nu merita ei sa se supere si necajeasca din cauza altora care asa cum spuneti voi, nu merita atentie.
Va multumesc, si multumesc si DC ca exista, asa v-am gasit pe voi (gasca mea de fete cucuiete).
pe toate, Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

quote:
Originally posted by Dana P
Va multumesc, si multumesc si DC ca exista, asa v-am gasit pe voi (gasca mea de fete cucuiete).
pe toate, Dana

Cucuiete, cucuiete, si unele suntem si pisicoase .....
Toate pt. una, una pt. toate, vai de soacre !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Cristinuca, peaca de acolo, si repede, stai cu chirie unde stii, dar nu mai sta cu ea.....

DanaP, stai ca io nu inteleg: deci voi stati in garsoniera si ea va cere bani sa-si renoveze casa?????????????? Ca ce chestie? E casa ei, sa si-o renoveze cu banii ei. N-are? Asta e..
Voi vedeti-va de casa voastra, strangeti bani sa va mutati mai bine, si pe ea IGNORATI-O, cum a zis o fata mai sus, pana revine la sentimente mai bune.
Asa am facut si eu cu a mea (ca vorbeam la alt subiect): cand m-a calcat pe bataturi, am intrerupt brusc orice legatura cu ea, nu am mai vazut-o/sunat-o/vizitat-o cateva luni (si stam in Buc. si noi, si ea). I s-a plans si maica-mii ca n-o sunam/cautam, i-a povestit si faza care mi-a facut-o, considerandu-se indrepatetita sa-mi faca observatii, si mama i-a spus ca suntem mari si stim ce avem de facut, si ca tonul face muzica, etc. De atunci m-a lasat in pace, cand trecem pe la ea ne multumeste frumos ca am venit, etc...
Inchide si tu ambasada catva timp, sa vezi ce se calmeaza...

Te pup, si tine-ne la curent,

V.

Mergi la inceput