AM RACIT SI SUNT INSARCINATA IN 12 SAPTAMANI.

AM RACIT SI SUNT INSARCINATA IN 12 SAPTAMANI. | Autor: carmen_ardelean

Link direct la acest mesaj

Ce pot lua daca am racit si sunt insarcinata?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Parerea mea e sa nu recurgi la automedicatie si sa mergi la dr.sa te vada si sa-ti prescrie el.
Pana atunci poti bea multaaaa limonada.. si papa multe citrice,ca-s bune avand in vedere ca cc contin multa vit.C.
Multa sanatate.

Sarbatori fericite tuturor!

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Daca faci febra mare poti lua aspirina sau paracetamol, una din astea, nu-mi amintesc care. Oricum citeste prospectul ca se specifica mereu 'Femei gravide si in timpul alaptarii'. Nu lua nimic fara sa citesti inainte prospectul.
Daca e o chesatie usoara, mergi cu remedii naturiste, multe lichide, miere, citrice...
Daca devine complicat vorbeste cu medicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

pe mine m-a ajutat Oscilococcinum-ul,care e homeopat, iar pt. tuse f. bun a fost Stodalul, tot homeopat.
si am mai luat in sarcina paracetamol , e un medicament care in doze mici e permis(eu luam cam doua pe zi, ocazional,cand aveam migrene).aspirina nu te sfatuiesc sa iei.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Eu cand am fost racita, in prima luna de sarcina, am luat (la recomandarea doctorului) sirop Ambroxol.
Si e bine sa faci o cura de vitamina C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

si eu am racit in timpul sarcinii, nu am luat decat strepsils si mancam tone de feliutze de lamaie in miere (tai una, o pui cu o lingura de miere pe farfurioara, o lasi 10 min, te tzii de nas si mananci)

se vehiculeaza vorba aia ca si cu tratament si fara, tot 7 zile te tzine. nu prea ai ce sa faci.multa sanatate si sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

NU aspirina.Paracetamol da,dar maxim 2-3 pe zi.Oscciloccinum e foarte foarte bun.
Si multe lichide caldutze cu lamaie.Multa sanatate.

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

quote:
Originally posted by crini

Daca faci febra mare poti lua aspirina sau paracetamol, una din astea, nu-mi amintesc care. Oricum citeste prospectul ca se specifica mereu 'Femei gravide si in timpul alaptarii'. Nu lua nimic fara sa citesti inainte prospectul.
Daca e o chesatie usoara, mergi cu remedii naturiste, multe lichide, miere, citrice...
Daca devine complicat vorbeste cu medicul.

Mami de fetita (1999)si baietel (2004)

Nu se da aspirina in sarcina,decat tromboass sau aspenter si asta pt cu totul alte probleme(coagulare..etc) si pt ca sunt in doze mici fata de o aspirina normala.
Insa eu sunt de parere ca-n sarcina..si nu numai, nu iei medicamente dupa ureche sau ca ai auzit tu ca a luat nu stiu cine.De aceea un medic e cel mai in masura sa te sfatuiasca.
Multa sanatate.
PS:Mey am luat si eu oscciloccocinum in toamna cand am fost racita(nu si insarcinata)insa nu mi-a trecut deloc cu el.Si-am dat si-o gramada de bani pe el.Nici cu fervex, nici cu nimic.Apoi am recurs la lamai..la greu,desi nu le suport..da am baut la limonade-fara zahar,doar sucul de lamaie cu apa.. de mi s-a luat si luam echinaceea tinctura..asa am scapat,ca ajunsesem sa cumpar servetele de nas cu baxul.
Pupici cu lipici.

Sarbatori fericite tuturor!

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Vad ca fetele au stiut mai bine ca mine, am zis ca nu-mi mai amintesc care din ele e buna.
Deci paracetamol, nu aspirina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_ardelean spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Faza e ca eu de felul meu beau 1-2 litri de limonada pe zi, plus mandarine sau clementine la greu. Ma bucur, insa, ca nu am facut febra, asa ca deocamdata nu am luat nimic decat decasept pentru faringita groaznica. Sunt in faza de nas infundat, dar sper sa imi treaca asa cum se zice in ...7 zile. Inca o data multumiri si ...SARBATORI FERICITE SI SANATATE LA MAXIM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanielaLaura spune:

Cand am fost insarcinata in 14 saptamani am racit si dr. ginecolog mi-a prescris amoxicilina 500 mg, 1 la 8 ore, lamaie,infuzie de menta si cimbrisor, propolis cu vitamina C, timp de 7 zile...si mi-a trecut.
Amoxicilina este un antibiotic recomandat si in timpul sarcinii si alaptarii.Dar poti sa bei doar ceaiuri fierbinti iar seara inainte de culcare sa-ti faci un "sodo"-lapte+ou+miere de albine".
Insanatosire grabnica si Sarbatori Fericite!!!

Mergi la inceput