Reteta FAGURI?

Reteta FAGURI? | Autor: Eftimie C.

Link direct la acest mesaj

Am acasa o forma de prajituri care se numesc Faguri?Stiu ca mai existau forme si pentru nuci, capsuni...Se pun pe flacara aragazului si se invart.
Vreau si eu reteta exacta sau un link unde s-a mai discutat despre astfel de retete cu forma...

Carmen E. si Eduard-Costin (28.02.2003)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eftimie C. spune:

Avand in vedere ca nimeni nu posteaza si nu ma poate ajuta, acest subiec t poate fi inchis...Moderatorilor, ce credeti?

Carmen E. si Eduard-Costin (28.02.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Pare interesant. As vrea sa te ajut, dar nu stiu mai nimic ...

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Eftimie, uite ce-am gasit: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62395#1245124
Poate ti-e de folos si sper sa nu fie prea tarziu.

Carmen siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Uite si aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri/fagure-tiganesc.html, sa ai de unde alege.

Carmen siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Pai acum m-am prins ce-s fagurii astia Eu stiam asta drept wafe ... sau in germana wafeln, daca dai un search pe google nu se poate sa nu gasesti ceva.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Buna!
Uite o reteta veche a mamei, foarte buni ii ieseau, dar nu mai are forma si nu mai face :-)
Daca faci sa mananci unul si pentru mine. Iata reteta:
Ingrediente:
Aluat: 1 pachet de margarina, 1 ou, 4 linguri lapte, 100g zahar, 1 varf de cutit de bicarbonat sau praf de copt, esenta (dupa plac), faina cat cuprinde;
Crema: margarina, cacao, nuca macinata, esenta, zahar pudra (puteti sa le umpleti cu gem daca nu vreti sa mai faceti crema)
Glazura: 1 lingura apa, 1 lingura zahar, 1 lingura cacao
Aluatul se formeaza prin amestecarea tuturor ingredientelor. Se coc in forma speciala si se umplu.

Pofta buna!

Leah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eftimie C. spune:

Multumesc mult fetelor!
N-am mai facut prajitura pentru Craciun, dar sigur voi testa reteta la Revelion.

Carmen E. si Eduard-Costin (28.02.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamsadamy spune:

Salut,imi pare rau ca am vazut deabia acum subiectul dar ai postat prea tarziu pentru a putea fii vazut de mai multe colaboratoare,si sa fii putut face praj de craciun.Multe dintre noi nici n-am mai intrat de pe 20/22decambrie,asta e, poate de rev.ai mai mult succes.
Cand am vazut titlul mi-am adus aminte de aceasta prajitura,chiar si de nuci.Ma apuca groaza cand trebuia sa ma apuc de ele dar aveam mare satisfactie cand musafirii laudau pe cel ce le facuse.Asa ca ma avant sa-ti dau reteta,si sa-ti recomand sa nu te bagi pe retetele care contin lapte.produsul finit iese tare pe cand la reteta mea el este moale si pufos.De umplut le poti umple cu ce-ti doreste inima.
Deci: 9 oua
9linguri de ulei
9linguri de faina
9 linguri zahar
un varf de lingurita amoniac stins cu lamaie,arome
Se bat ouale separat,se adauga zaharul si faina.Intre timp tu incingi si forma si inainte de a pune prima transa, pui putin ulei pe ea iar apoi cu o lingurita(asta e masura la un fagure),pui aluat in forma.Eu aveam o forma dreptunghiulara si-mi intrau cate doua lingutite odata.Le puneam mai distantate spre exterior ca sa nu se lipeasca intre ele.Dupa ce le coci le umpli cu ce vrei :cu gem cu finetti cu crema facuta in casa(mai putin cremele care contin faina).
Iti doresc succes.

Madamsadamy&Andreea(29.06.2000) si Andrei(23.03.2002)
http://community.webshots.com/user/Madamsadamy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eftimie C. spune:

Multumesc, Madamsadamy.E buna si pentru mai tarziu reteta.

Carmen E. si Eduard-Costin (28.02.2003)

Mergi la inceput