Bulete de cascaval

Bulete de cascaval | Autor: ionella3003

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata, dragi mamici!

Poate vreuna dintre voi sa imi spuna si mie cum se fac buletele de cascaval?
Multumesc!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

nu stiu daca e reteta pe care o cauti dar eu am una simpla... (se poate face si cu branza).
se sparg cate oua vrei/ai (din unul ies prea putine), se bat ca pt.omleta, se adauga cascavalul (branza) ras si faina cat sa se lege un pic. se ia cat intra intr-o ligurita si pune in uleiul incins.
...gata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:

Bilute de branza

Ingrediente: 100 g brinza de vaci
100 g cascaval ras
100 g telemea rasa
2 oua mari
50 g faina
marar

Brinzeturile se amesteca bine cu dosul furculitei ca sa se omogenizeze, adaugind ouale intrgi, faina si mararul taiat marunt. Compozitia trebuie sa fie mai consistenta. Se ia din compozitie cite o ligura cu virf, se ruleaza pe masa sau pe o foaie de nailon presarata cu faina, formind un sul de 2 cm. Acestea se modeleaza in forma de bila si se dau prin faina. Se pregatesc toate si se asaza la masa. Se toarna 1/2 l untdelemn intr-o cratita de 1 l si se lasa sa se infierbinte. In untdelemn se pune o bucatica de aluat, cit un bob de porumb si, cind acesta se ridica la suprafata si se rumeneste, inseamna ca se pot pune gogosile.Se asaza unele linga altele, neinghesuite deoarece cresc la copt. Se intorc (cu o andrea subtire), ca sa se rumeneasca frumos de jur imprejur, apoi se scot cu spumiera, sau pe o furculita. Se servesc fierbinti ca aperitiv. Nu se sfarima la fiert si sint foarte fragede. Se pot reincalzi pe apa clocotita, sau in cuptor acoperite, timp de 10 minute.


Heny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

multumesc frumos, chiar azi o sa incerc retetele!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monagan spune:

Tocmai am facut ptr. Craciun bulete de cascaval. 2 oua, branza (cascaval), se dau prin putina faina si se pun in uleiul incins. Alta reteta eu nu stiu, dar ies super.
CRACIUN FERICIT!

MG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Monagan, ce consistenta are compozitia pomenita de tine (oua+cascaval)? Intreb pt ca presupun ca nu poate fi prea moale daca se dau prin faina inainte de a le praji.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monagan spune:

Nu trebuie sa fie moale. E tare. Daca iti iese prea moale mai adaugi faina si le faci rotunde cu mana ca si la chiftele.


MG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

eu nu am facut niciodata bulete de cascaval, dar am facut acum cele mai reusite bulete de cartofi cu cascaval, mi-au iesit si foarte aratoase: cartofii i-am fiert in coaja, am lasat sa se raceasca, cascavalul l-am ras pe razatoarea mica, am pisat cartofii cu furculitza, am adaugat cxascavalul, un vf de cutit de unt, 2 oua, sare, piper, cam o smantana, si faina vreo 4 vf de furculitza, deci cam cat cuprinde, am amestecat cu mana.
le-am facut bilutze (cam cat chiftelele mici) si le-am rostogolit in pesmet fin macinat alb si le-am prajit(scurt nu lung ca altfel se moaie) in ulei incins.
Le-am scos intr-un castron pe servet de bucatarie(cu paleta sa nu se strice) si cand s-au racit le-am infipt scobitori si le-am asezat pe platou.

Mergi la inceput