In Italia (5)
Raspunsuri - Pagina 5
crista-s spune:
Iri distractie placuta diseara.
Nico eu o sa fiu aici pe baricade saptamina viitoare.
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
crini spune:
Tare bine ca mai intrati si voi!
Cri, dintre atatea praji pe care le stii tu, recomanda-mi si mie una buna si usor de facut (rapida).
Vreau sa fac si salata de beof. Ce pun in ea, morcovi, cartofi, carne, castaveciori, mai era ceva?
crista-s spune:
Praji asta pe care o fac eu ( una dintre ele .. e usor de facut , dar tb sa coci foile pe fundul tavii ) Alba ca zapada se cheama iti dau pe mail si linkul unde sa vezi procesul de fabricatie ca sa fie mai usor. Faci insa foile simbata si le si umpli si o mincati duminica ca trebuie sa se inmoaie.
La salata beuf ( sau cum se scrie haha ) : cartofi, morcovi, telina - eu am pus 1 bat d-ala , mazare , carne , masline daca vrei , ou fiert daca vrei taiat cubulete, castraveciori, mustar putin , maioneza, am citit cacineva punea si un mar ras verde ... crud . o sa pun si eu ca am uitat sa iau lamie si sa nu fie gretoasa -... cam asta...
mai scrie ca eu mai dau cite un ochi pe aici pina la 5
Cristina
crista-s spune:
Nico ti-am trimis citeva mailuri ( pe toate adresele cunoscute ... ) sa imi zici daca cumva nu au ajuns la tine.
Cristina
gabry spune:
Mei,nu-i prea devreme pt urari?Aha,aveti de gind sa nu mai intrati...am inteles!Glumesc,va doresc si eu un craciun fericit si multa sanatate la toate fetele si familiilor voastre!
Nu mai povestiti de dulciuri...ca eu sint la dieta...de aia mi-am luat azi cel mai mare panetone cu CIOCOLATA.
Copii sint raciti,sper sa le treaca repede....ca saraca Elenucia nu poate respira!
Va pupic dulce si ne 'vedem'mai tirziu,ca al meu sot e la cina si eu ma destrabalez!A dopo!
pet.cost2005 spune:
Buna, fetelor!
Ce mai de urari pe-aici! Si eu voi mai trage cu ochiul zilele astea pe-aici. Noi vom avea musafiri (un nepot de-al sotului cu sotia, de la Roma) si ... in rest pe-acasa. A ... si daca sunt de acord musafirii vrem sa mergem la Gardaland ... nu functioneaza giostrele, dar este patinoarul, casa lui Babbo Natale si tot peisajul de Craciun. Este prima oara cand ma duc. Care ati fost, cum este iarna?
Astazi am inceput pregatirile, de fapt de ieri am facut curatenia generala, iar astazi am inceput mancarurile. Am facut sarmalele, salata "buf" si niste placintele cu branza de oaie din Romania si pasta sfoglia. O improvizatie. Maine fac racitura/piftia si pregatesc carnea pt. tochitura. A, si vreau sa fac si cateva oua umplute. Cam atat! Cu dulciurile stau cam prost pt. ca nu prea ma pricep, dar cu un panetone si un pandoro ... s-a rezolvat.
crista - tu cu alba ca zapada mi-ai adus aminte de mama ... una meraviglia! (la prajitura ma refer). Ti-am citit cateva postari tot despre bucatarie pe rom-italia, esti tare !!!!!!!
iri - distractie placuta la cina !
gabry - eu aseara am fost singurica, sotul era la cina cu colegii. M-am luat cu navigatul si tot treaza m-a gasit.
Azi dimineata am fost la questura pt. schimbarea permisului si nu va spun ce frig a intrat in mine. Era un ger ...
Fetelor care nu vor mai intra pe-aici de sarbatori (dana7mi, viorela ... scuze daca am uitat pe cineva) le urez si eu Craciun Fericit, sanatate si serenitate alaturi de cei dragi !!!! Cu celelalte fete mai vorbim.
Va pup, o seara buna!
_
Azi e prima zi din restul vietii mele !
*** PETRO. ***
_
crista-s spune:
Buna dimineata ( cu noaptea in cap)
Gabitza sanatate Elenei, dragutza de ea acum si-a gasit sa raceasca cind vine Mos Craciun.
Petro ai dreptate buna prajitura, mama mea era experta in ecleruri - ca fiind reteta cea mai elaborata,in rest ne facea dulciuri mai rapide: salam de biscuiti, clatite( unele dintre cele mai subtiri din cite am mincat eu toata viata ), cornulete, placinte cu foi si scovergi ... Imi amintesc ca odata pt ziua mea de nastere a facut cred vreo 300 de clatite ( la cererea colegilor care erau deja plini dupa sarbatori si nu mai aveau chef de praji fitzoase). Eram multi in birou si mai multi baieti decit fete, deci se minca nu gluma...
Iri cum a fost la petrecere ? Te-ai dantzuit?
Nico iti mai trimit acum pe mail un link al unei retete usor de facut si tare haioasa . Cu niste broaste testoase dulci. Pareau tare usor de facut si le plac copiilor ..
Alinutza unde esti? si tu tot la bucatarie ? ai gasit pina la urma o reteta care sa te inspire ?
Cristina
iriale spune:
'neata!
Iar a dat gerul peste noi, ploua maruntel si e frig frig frig si citeam mai devreme intr-un ziar ca in zilele urmatoare va fi si mai rau, asa ca asteptati-va zapezi pe la voi si tone de ploaie la mine.
Petro si Cri Cri, petrecerea a constat in o super plimbareala prin centrul Taorminei si cina la un super restaurant - "Il Granduca", unde am mancat o multime de delicatese. A fost o seara placuta, caci am revazut si colegi cu care pana anul trecut am lucrat la Catania, stiti cum e, povestiri, glume, mancare de calitate etc etc...
Cri, Taormina era splendida, m-am gandit la tine si am facut cateva poze (ziceau toti ca sunt ca japonezii, iar eu "am dat vina" pe tine, le voi pune in album sper diseara.
Gabry, cum se mai simte Elena?
Va pup.
Irina & Alessandro
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
iriale spune:
Cri, ti-l amintesti de pe vremea lunii de miere?
http://www.granduca-taormina.com/
Irina & Alessandro
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
iriale spune:
Dragele mele, ia uitati-va ce magazin SUPER exista la Londra! cu ce bunataturi...
http://www.romani.co.uk/Alimentara.htm
In Italia o fi vreo unul asa? In Messina sigur nu.
La voi?
Irina & Alessandro