Vaccinarea-pro si contra
Raspunsuri - Pagina 18
crisiacob spune:
Roxana, imi pare tare rau ca nu te simti bine si iti doresc sanatate. Fa-te bine pana maine ca vine Anu' Nou!
NICHITOSII
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
crisiacob spune:
Dragele mele acum o sa ma retrag elegant de pe topic pt ca maine plecam, nu inainte de a va cere scuze daca am sarit cumva calul pe parcursul topicului, dar deh, firea bat'o vina!
Va doresc tuturor un An Nou mai bun, sanatate ca-i mai buna decat toate si sa ne traiasca copilasii ca ei sunt lumina vietii noastre!
NICHITOSII
sinzi_ana spune:
Normal, e decizia fiecarei mamici daca isi vaccineaza sau nu copilul atata timp cat acesta nu poate sa ia aceasta decizie pt el...
Si fiecare parinte stie ce e mai bine pt copilul lui...
Ca adult, daca nu a facut bolile impotriva careia nu e vaccinat, poate sa aleaga sa se vaccineze sau nu...
Chiar, avem un prieten de familie, care are un baietel de varsta lui David, si care nu a facut absolut nici o boala a copilariei, si acum cum ii apare o bubita baietelului lui e tare speriat...dar nu vrea sa se vaccineze...ii e mai frica de vaccin decat sa faca boala la 30 de ani!!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
AC spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Chiar, avem un prieten de familie, care are un baietel de varsta lui David, si care nu a facut absolut nici o boala a copilariei, si acum cum ii apare o bubita baietelului lui e tare speriat...dar nu vrea sa se vaccineze...ii e mai frica de vaccin decat sa faca boala la 30 de ani!!!!
Sinzi, Radusi David
Sanzi daca-i baiet prietenul nu-i relevant... Tu esti sigura ca-i e frica de vaccin.. Eu zic ca-i e frica de injectie
Roxy fa-te bine mey! Imi imaginam eu ceva in genul acesta legat de ce s-o intamplat in .ro . Da in masa statul n-are de ce sa se teama, statul roman, de la care nu scoti un ban nici daca mori din vina lui...
Cris cu medicina homeopata la unii mere la altii nu. Baietelul meu reactioneaza f. bine. Fetita cum ii dau un preparat homeopat cum face kk cu mucus intestinal... da rau! Nimic nu-i perfect.
Andreea si galusca si brotacelul
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by roxana1974
Pai Andreea, statul se teme de complicatiile care au aparut deja si care au generat isteria in masa in Romania: au murit copii sugari, care erau bolnavi din nastere si care colac peste pupaza au facut si rujeola. Complicatiile le aveau, lipsea rujeola...2 copii parca, au murit si asta i-a facut pe toti sa creada ca au murit din cauza rujeolei, ceea ce nu este adevarat, medicii care i-au urmarit au declarat pe post de TV cu toti dintzii ca n-au murit de rujeola. Statul roman se fofileaza ca de obicei si ne da noua dume pe nemestecate...
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
Roxana, imi pare rau ca nu te simti bine.
si imi pare rau ca nu au murit "doar" 2 copii:
http://www.index2000.ro/articole.php?act=show&cat=8&id=14080
http://www.ziare.com/?ziare=details&a_id=20860
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
crisiacob spune:
quote:
Originally posted by Teodora D.quote:
Originally posted by roxana1974
Pai Andreea, statul se teme de complicatiile care au aparut deja si care au generat isteria in masa in Romania: au murit copii sugari, care erau bolnavi din nastere si care colac peste pupaza au facut si rujeola. Complicatiile le aveau, lipsea rujeola...2 copii parca, au murit si asta i-a facut pe toti sa creada ca au murit din cauza rujeolei, ceea ce nu este adevarat, medicii care i-au urmarit au declarat pe post de TV cu toti dintzii ca n-au murit de rujeola. Statul roman se fofileaza ca de obicei si ne da noua dume pe nemestecate...
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
Roxana, imi pare rau ca nu te simti bine.
si imi pare rau ca nu au murit "doar" 2 copii:
http://www.index2000.ro/articole.php?act=show&cat=8&id=14080
http://www.ziare.com/?ziare=details&a_id=20860
[font=Comic Sans MS][teal]Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.[/font=Comic Sans M
Teodora, ai pierdut exact esentialul din raspunsul Roxanei, dar il poti regasi chiar in link-urile trimise de tine:
"Copilul a fost lasat in spital cu sora sa de 13 ani, intrucat parintii mai au acasa inca 8 copii. Inca de la venirea pe lume, Alexandru a avut probleme de sanatate, el fiind nascut din gemeni si avand o greutate de numai 1.300 de grame. Desi tatal copilului a spus la spital ca micutul nu avea un medic de familie..."
Iti dai seama in conditiile de mai sus ce bine ingrijit era copilul....
"Doi bebelusi au murit la sfarsitul saptamanii trecute la Constanta, pojarul le-a agravat starea de sanatate, grabindu-le moartea"
No comment.
NICHITOSII
AC spune:
. crisiacob chiar nu ai nici o limita in sustinerea teoriei tale?...
Daca nu ai, du-te te rog frumos la umanitare, la parintii aceia care se agata de un firicel de speranta si spune-le copii d-voastra sunt bolnavi, daca mor sau traiesc nu conteaza... sistemul lor imunitar e slabit si sunteti condamnati de dinainte... si cu asta salut!
Discutia necesita parteneri de discutie..
crisiacob spune:
quote:
Originally posted by AC
. crisiacob chiar nu ai nici o limita in sustinerea teoriei tale?...
Daca nu ai, du-te te rog frumos la umanitare, la parintii aceia care se agata de un firicel de speranta si spune-le copii d-voastra sunt bolnavi, daca mor sau traiesc nu conteaza... sistemul lor imunitar e slabit si sunteti condamnati de dinainte... si cu asta salut!
Discutia necesita parteneri de discutie..
Asta este o rautate gratuita din partea ta si cu mine nu o sa mai ai nici o discutie, stai linistita.
Nu am jignit pe nimeni, nu sustin punctul de vedere al nimanui, vreau doar sa prezint niste fapte, pe care vad ca le ignori cu desavarsire (uiti ca am initiat acest topic?).
Spre deosebire de tine, daca citeai cu atentie tot ce am scris, eu pledez pentru discernamant, si, printre altele am evidentiat faptul ca fiecare copil este o individualitate, fiecare prezinta un potential mai mare sau mai mic de risc.
Concluzia? Nu TOTI copiii ar trebui vaccinati, pe banda rulanta, cum sustii tu, ci doar cei ce se incadreaza in categoria de risc!
E mai bine sa traim in spiritul turmei? Fara informatii si dusi de nas?
Eu locuiesc in Romania si nu am de gand sa ma mut de aici cate zile oi avea. Prefer sa lupt pentru a face lucrurile sa mearga mai bine in tara mea si nu sa stau de o parte si sa ma prefac ca totul este bine.
Apropos, te astept la "umanitare" la sectia celor care au murit din cauza vaccinurilor, sa ii bati pe spate si sa le spui ca au facut parte din acei 10% ai statisticii negre!
NICHITOSII
floarea_soarelui spune:
Acusor, te pupam cu spor (asta asa de incalzite:D). Eu va urmaresc de la prima pagina si tot deruland discutiile mi-a venit in cap un scenariu. Tare mi-ar placea sa am si o explicatie plauzibila la el. Sa presupunem ca o mama..sa-i zice Cris:)...are un copilas sub varsta la care se face ROR-ul ...iar o alta mama...sa zicem Dana...are un copilas de 3 anisori..ea este antivaccinare si cum necum a reusit sa "unga" si sa nu faca vaccinul obligatoriu.Cel mare ia rujeola..e in perioada de incubatie..nimeni nu-si da seama....Dana si Cris is prietene...ies in parc se joaca copii ..cel mic..."fura" si el rujeola..intamplator are imunitatea lui are "o perioada mai grea "...si ajunge la complicatii. Deci bb-le mic ..neajuns la varsta vaccinarii face complicatii..de care ar fi putt scapa daca nu facea rujeola...care nu ar fi facut-o daca nu o lua de la cel mai mare, care cel mai mare nu ar fi facut-o daca mama lui nu "ungea" si ii facea copilului vaccinul..? Cum credeti ca s-ar simti mama aceea cu copil bolnav grav...stiind ca s-ar fi putut evita totul daca cealalta ar fi fost mai atenta cu ce-i obligatoriu si ce nu:). Si daca alegem sa nu facem vaccinul...sunt perfect de acord ca se poate...atunci sa alegem si sa-i protejam pe cei care ar face vaccinul dar dintr-un motiv bine intemeiat (gen varsta) nu l-au facut. E ok sa ne gandim la copilul propriu...dar trebuie sa ne gandim si la altii.
Cat despre imunitate scazuta, Acusor are dreptate, nu v-ash dori sa vedeti ca ea poate fi asa si din alte motive decat cele care tin de "grija" cu care ne crestem copii si acele motive nu au nici o legatura cu noi ...cu felul in care ne protejam copii ci cu ceva ce ne depaseste si cu siguranta nu poate Fi tras la raspundere. Inclin sa cred ca probabilitatea ca cineva sa dezvolte o boala autoimuna, incurabila, din cauza unui vaccin este cel mult egala cu cea de a dezvolta aceeasi boala din cauza modului absolut "responsabil" cu care umanitatea trateaza natura...a se vedea poluare...defrisari..So...va dorim din tot sufletul sa fiti sanatosi si voi si micutii vostri si sa ajungeti sa va cresteti nepotii:)
Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)
http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui
floarea_soarelui spune:
No, Cris, ai dreptate...spiritul de turma nu-i bun. Dar o remarca nu ma pot abtine sa nu fac. Ce interegi prin caretoria de risc?Aici is sigura ca oricare se poate afla la un moment dat, un copil care azi este perfect sanatos si cu o imunitate super, maine poate intra in randul celor care ar trebui vaccinati (deci in categoria de risc). Atunci cum facem trierea pentru vaccinare? Pe criteriul "momentului" ? Care-i mai mult decat aleatoriu. Serios ma intreb. Admit ca azi copilul meu e perfect sanatos si nu-l vaccinez.Dar maine se pot schimba multe (si nu din vina mea ca n-am grija de el ci pentru ca se poate intampla orice) si ajunge in categoria de risc...nefiind vaccinat. Doamne feri face o boala pentru care ar fi existat vaccin dar la data la care ar fi trebuit facut, copilul nu era "in categoria de risc" si nu-l face. Deci eu cred ca asta cu categoria de risc este pentru un moment din timp.Ce ne facem daca situatia se schimba la alt moment (si se schimba dramatic)? Off...grea si mare responsabilitate:). Pana la urma cred ca toti au dreptul da aleaga dar fara a pune in pericol pe altii.
Gata, amu chiar ma retrag de pe subiectul asta. Imi cer iertare daca am suparat pe cineva dar chiar m-a pus pe ganduri faptul ca la un moment dat un copil mai putin "norocos" in ceea ce priveste sanatatea si aflat la o varsta mai mica decat cea a vaccinarii (aici este exclusiv cazul rujeolei deocamdata)ar putea sa faca o boala "a copilariei", cu complicatii care pot ajunge de "nestapanit", de la un altul nevaccinat deliberat. Si mai ales m-a pus pe ganduri faptul ca aceasta s-ar fi putut evita. Fie prin vaccinarea obigatorie atunci cand trebuie ...fie prin grija de a tine copii nevaccinati mai "la o parte". Suna urat partea asta, nu? Pentru ca sunt multe de luat in seama: 1:) cine stie care-i vaccinat si care nu; 2:)cine garanteaza ca un virus este in organism...in incubatie..si se transmite atunci; 3:) virusul asta se transmite ca si cel al varicelei pe "calea aerului" deci..no limits care sa-l tina departe:). Iar m-am lungit precum casul prajit:). Numai bine va dorim si multa, multa sanatate:)
Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)
http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui