Vaccinarea-pro si contra

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

AC,rrox si Teodora D se pare ca ati format o echipa care se lupta din rasputeri sa-mi demonteze teoria. Surprize!!! Teoria nu este a mea si va repet pt ultima oara ca nu sunt ideile mele. Vreti sa va informati bine, nu, atunci dati-mi pace ca nu vreau sa ma cert cu nimeni. Am pus o problema pe tapet, izvoarele mele de pe net nu sunt cu nimic mai prejos decat ale voastre (link-urile postate de mine fac trimitere catre zeci de alte site-uri serioase, ce contin sfaturi medicale, sunt institute nationale din America, Japonia si alte tari, contin la randul lor surse bibliografice si cercetari).
Deci, daca vreti sa mai aveti un dialog cu mine incercati mai putin un atac la persoana si mai mult o dezbatere ideologica intre 2 teorii care nu ne apartin: pro si contra vaccinare.
Nu stiti care e legatura dintre sistemul imunitar si boli? In special cele virale? Pacat, pentru ca aceasta este esenta. Da, ii dau copilului meu echinaceea si vitamine si ii asigur o alimentatie corespunzatoare ca sa lupte eficient contra bolii si sa nu faca complicatiile de care vorbiti. Nu ca sa il feresc de boala!
Si daca vreti sa stiti eu chiar vreau sa faca bolile copilariei si nu o sa-l feresc, ba din contra, pentru ca bolile copilariei isi au rolul lor. Iata un citat pe care imi permit sa-l copiez de pe link-ul
http://www.909shot.com/Diseases/mmr.htm, si anume:
"Some researchers believe that measles as a childhood disease in years past helped the human immune system to mature, priming it to be more effective in dealing with challenges from viruses and bacteria later in life. Recovery from natural measles infection confers lifelong immunity and a woman who has recovered from measles as a child passes maternal antibodies to her fetus, which often protects her newborn from measles for the first year of life. Young mothers today, who were vaccinated as children and never had measles do not have natural maternal measles antibodies to pass on to their babies and, so, most American babies born today are vulnerable to measles from the moment of birth."Iata si explicatia pentru care s-au modificat intervalele de varsta in care se face rujeola!
Cineva mentiona mai sus ca boala este mai grea la copil decat la adult. Fals! Bolile copilariei sunt periculoase incepand cu varsta adolescentei si la maturitate precum si la copiii sub 1 an (unde iarasi intervine cercul vicios cu anticorpii de la mama care ii primeste prin alaptare, dar mama a fost vaccinata, nu are imunitate pe viata etc etc etc) Vezi iarasi link-ul de mai sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Hi, hi intre timp sunt un om fericit posesor al unei serii de cozonaci rumeni.. poftiti o felie virtuala si sa revenim..

Da mey gangurici polio oral da imunitate super... da cu ce pret....!!!

iulia nu am chiar ochii inchisi, dar recunoaste ca daca vaccinarea ar fi sistematica s-ar mai eradica si s-ar putea trece la vaccinari doar ale categoriilor cu risc. Ideea de vaccinare e cam compromisa daca int-o aceeasi colectivitate unii fac s-altii nu. Adica eu zic ca merita discutat daca dar nu individual ci national. Si acolo unde maladiile sunt aproape eradicate... Altfel da mei sunt mutatii, dar e cinstit sa spunem ca mutatii au loc oricum, ca pandemiile nu au fost cauzate de vaccinari si au fost cele mai devastatoare... Sunt si virusii vii... si in timp se adapteaza conditiilor de mediu... si ei si noi... si nimic nu-i chiar asa static..

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Crisia... si nu-ti ataca nimeni persoana si nici nu-i cineva coalizat contra ta . Avem pareri diferite si ni le expunem. Teoria pro-vaccinare a mea imi apartine, e rodul cititului si trecutul prin tartacuta mea si evident asumarii riscurilor... Eu zic ca e bine sa-si ajusteze fiecare teoriile existente la pielea proprie ca nu trage X pagina de net consecintele...

Crisiacob ai inceput prin a posta riscurile de imbolnavire in urma vaccinarii.
Raspunsul este nu sunt mai mari decat cele ale bolii efective. Dimpotriva virusii unor vaccinuri sunt atenuati sau inactivi, deci boala daca se face in urma vaccinului e o forma mai putin grava pentru acelasi sistem imunitar. Deci intareste sistemul, iti va folosi in ambele cazuri.

Apoi te-ai hotarat sa eludezi legea si sa-l dai la scoala nevaccinat.
Raspunsul e ca pui in pericol copii care nu au capatat imunitate in urma vaccinarii..

Acum spui ca mama trece anticorpi copilului in timpul alaptarii. Ii trece anticorpi daca-i are indifirent din ce cauza! Si daca nu-i are isi face un control inaite de conceptie si vede ca nu are anticorpi si reface vaccinul(vezi si ideea Ancai... antirubeolic pentru fetita inaintea inceperii vietii sexuale) si si atunci vei da anticorpi bebelusului. Oreionul de exemplu nu-ti da in mod necesar anticorpi pe viata nici daca-l faci. Eu l-am facut de doua ori forme usoare, dar l-am facut. Iar planificarea familiala este ceva de bun simt la ora actuala.

In schimb Iulia are dreptate...cu intrebarile de pus... Din pacate doar timpul ne va raspunsul... si aici intervine opinia personala...in contextul studiilor inca contradictorii... si opinia mea este ca bunicii aveau zece copii si traiua cinci-sase dupa o varsta, azi ai doi trei, dar traiesc sa ajunga sa-ti scoata peri albi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

AC, am inteles care este punctul tau de vedere si ti-l respect. Pe mine insa nu ai reusit sa ma convingi ca este mai buna vaccinarea. Daca ai fi citit cu atentie ce ti-am trimis, principala problema a vaccinarilor este legatura dintre ele si boli grave, cum ar fi de ex. cancerul
Da, eludez legea aprobata de un stat care nu m-a intrebat ce parere am despre acest subiect. Intre a eluda legea si a pune in pericol viata copilului meu, prefer prima varianta!
In privinta imunizarii sa stii ca multi copii apar si neplanificati, cum a fost cazul meu, si, crede-ma ca nu sunt o proasta. Ani de zile am predat cursuri de educatie sexuala in cadrul unui ONG. Dumnezeu aranjeaza insa lucrurile cateodata dupa cum vrea el!
Vaccinarea nu confera imunitate pe viata!

Mergi la inceput

Crisiacob.. nu trebuie sa te conving... da uite si mie chestia cu cancerul imi pare speculativaaa..... Sunt atatea cauze dovedite de cancer...si pe primul loc tot radioactivitatea experientelor si accidentelor nucleare, azbestul, etc...
Orice e posibil..
Si stii legea e lege, nu ne intreaba nimeni pe toti si cu ea se lupta tot legal... De accea ti-am spus cum se scot alte vaccinuri din uz gen BCG. Iar tu nu lupti ilegal pentru copilul tau punandu-i in pericol pe altii... e si asta un punct de vedere cat se poate de imoral.

Da mei multi copii apar neplanificati, multe mamici nu voor sau nu pot sa alapteze... nici o chestie nu-i perfecta!
Hai ca acus battem apa-n piua...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by AC

-Caz clar poliomielita. Vaccinele initiale erau facute pentru a lupta cu o infestare masiva... si virusii nu erau inactivi..puteai lua polio de la vaccin. Dadea anticorpi multora cu pretul unor imbolnaviri reale. Vaccinul actual lupta cu ceva sporadic. Protejeaza mai putin eficient ca sa nu imbolnaveasca pe nimeni...

AC te inseli...in Ro se vaccineaza cu virusul viu dar atenuat...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Acum am parcurs toate paginile...
Eu nu stiu pe nimeni care sa stie diferenta intre VPO si VPI, nici eu nu as fi stiut daca nu as fi patita cu DAvid...
Pe noi nu ne-a informat nimeni ca exista si o alta cale de a vaccina copilul anti-polio...Pur si simplu cheama toti copii de o varsta la dispensar si le face vaccinul pe banda rulanta...

Pediatra mi-a spus asa " Doamna e un rau necesar...cazurile in care copiii fac polio (de fapt sunt 3 forme de polio care se fac de la vaccin) sunt foarte rare si ne gandim la beneficii si nu la pierderi"...Ce ii pasa ei????
Se poate ca copilul meu sa fie primul caz care a facut polio de la vaccin, si sa nu ii pese unei lumii intregi, dar pentru mine, vaccinul ala mi-a imbolnavit copilul...daca era mai mic sau mai slab sau bolnavior nici nu cred ca ar mai fi supravietuit...
De ce sa risc sa imi imbolnavesc copilul cu o boala mortala, care il poate lasa handicapat pe viata de buna voie???? Boala care se spune ca e "eradicata"????? Si pe care, daca nu ar fi facut vaccinul, nu ar fi facut-o niciodata??? (sunt mai multe cazuri de polio datorata vaccinului decat a celor care nu au fost vaccinati)....

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

crisiacob, din pacate nu mi-ai raspuns la nici o intrebare. sa nu crezi ca-mi face placere sa combat cu tine, dar o fac pt. mamele care intra aici si se lasa usor impresionate de tot felul de idei care eludeaza legea. pt. ca "unde-i lege nu-i tocmeala", nu? sau suntem in Ro si nu mai e valabila chestia asta? de aceea ti-am spus sa incerci sa-i convingi pe cei de la Min. Sanatatii, daca ti se pare ca argumentele tale sunt puternice.
si de aceea, cunoscand acum parerea ta despre mediul medical din Ro(te citez de pe pag.2:" Traim intr-o tara in care incompetenta si dezinformarea in masa o regasesti la orice nivel (si asta o spun din proprie experienta!) iar ministerul in speta nu face exceptie."),te intreb si INSIST ca de data asta sa-mi raspunzi: avand in vedere ca vaccinul antirujeolic e obligatoriu in multe tari europene si in SUA(chiar si in California), crezi ca si acolo "dezinformarea in masa si incompetenta" sunt "vinovate" de acest lucru?

mai departe nu ma adresez lui Crisoiacob, ci mamelor impresionate de ea; la lista cu riscurile vaccinarii adaugati si lista cu complicatiile rujeolei:
"Complicatii

Prin suprainfectii bacteriene

- crupul rujeolic (laringita acuta obstruanta);

- bronsiolita;

- bronhopneumonii bacteriene;

- bronsite purulente;

- pneumonia interstitiala virala;

- conjuctivita, keratoconjuctivita purulenta;

- stomatita.

Prin invazia virusului rujeolic la nivelul SNC

- encefalita în perioada eruptiva prin invazia primara a virusului;

- leucoencefalita posteruptiva;

- panencefalita sclerozanta subacuta apare rar la 1-10 ani dupa boala."

sursa:http://www.sanatatea.com/boli.php?topic=boli&page=017

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Theodora nu as vrea sa te dezamagesc dar aceste "complicatii" pot aparea si de la o banala aspirina sau o banala raceala...

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Theodora nu as vrea sa te dezamagesc dar aceste "complicatii" pot aparea si de la o banala aspirina sau o banala raceala...

Sinzi, Radusi David

Sanzi, nu ai cum sa ma dezamagesti, stiu ca nu sunt specifice pojarului; poate doar crupul rujeolic.
iar banala aspirina la copii poate da fatalul sindrom reye.
in schimb banala raceala nu cred ca da encefalite, decat daca apare pe un organism cu imunitatea scazuta, de ex. dupa o rujeola. asa putem discuta la nesfarsit si pierdem din vedere esenta-lumea medicala a hotarat ca avantajele vaccinului primeaza si nu s-a lasat la latitudinea noastra aceasta decizie.dar se poate protesta la min. sanatatii.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput