Care e idolul tau ??? (7)
Raspunsuri - Pagina 13
arinna spune:
Repede, repede o sa scriu....ma grabesc ...dar nu vreau sa scap prilejul cu Nichita...maine e ziua lui Eminescu,15 ianuarie, si va fi el idolul celor care-l iubesc...
" Era o melancolie, un fel de tristete, un gol strabatut de o dorinta imprecisa...."
"Ma vor bea candva zeii si vor simi in mine gustul tau..."
"Cu mana stanga, ti-m intors sper mine chipul,
sub cortul adormitilor gutui
si de-as putea sa-mi rup din ochii tai privirea,
vazduhul serii mi-ar parea caprui"
"E o-ntamplare a fiintei mele:
Si-atunci, fericirea dinlauntrul meu
e mai puternica decat mine, decat oasele mele,
pe care mi le scrasnesti intr-o imbratisare,
mereu dureroasa, minunata mereu."
.................................
"Du-ma , fricire,in sus, si izbeste-mi
tampla de stele, pana cand
lumea mea prelunga si in nesfarsire
se face coloana, sau altceva
mult mai inalt,si mult mai curand."
"Tristetea mea aude nenascutii caini
Pe nenescutii oameni cum ii latra"
Te iubesc, strigam, prezent al vietii mele,
si strigatul
mi se desfacea in comete"
"Nu trebuie inteleasa pasarea-
lasati-o pe ea singura;
nu-i faceti ramuri din inima voastra,
nu-i beti cu respirarea voastra aerul,
aerul de sub aripa...."
"Spun razei stelare:Draga,
degeaba te vad
daca esti numai gatul lung al unei stele"
"Sagetarea leului in cusca,
iata
vanatoarea regala."
brendamitran spune:
Uuuups! De ce nu spuserati mey fetelor,ca lungirati sobectu'? Io am crezut ca nu mai da nimeni pe aici......
Io mai vorbesc cu Darael pe messenger,dar,sincera sa fiu,nu l-am intrebat de ce a plecat,cred ca asa a simtit el nevoia,cert e ca e bine si mi-a spus clar ca nu ne-a uitat.Am vazut si io ca posteaza pe acolo,pe la bebelusi......
Wow....Nichita Stanescu! Tre sa recunosc ca nu l-am citit din scoarta in scoarta,la vremea lui chiar ma enerva,nu stiu de ce,dar l-am descoperit acum,la batranete,e magnific.....
Insa.......nu-l poate egala nimeni pe Eminescu,nu?
BRENDA
"Lumea nu-i decit un Nicaieri universal.De aceea n-ai unde sa te duci niciodata."(Cioran)
http://community.webshots.com/user/brendamitran
brendamitran spune:
Uuuups! De ce nu spuserati mey fetelor,ca lungirati sobectu'? Io am crezut ca nu mai da nimeni pe aici......
Io mai vorbesc cu Darael pe messenger,dar,sincera sa fiu,nu l-am intrebat de ce a plecat,cred ca asa a simtit el nevoia,cert e ca e bine si mi-a spus clar ca nu ne-a uitat.Am vazut si io ca posteaza pe acolo,pe la bebelusi......
Wow....Nichita Stanescu! Tre sa recunosc ca nu l-am citit din scoarta in scoarta,la vremea lui chiar ma enerva,nu stiu de ce,dar l-am descoperit acum,la batranete,e magnific.....
Insa.......nu-l poate egala nimeni pe Eminescu,nu?
BRENDA
"Lumea nu-i decit un Nicaieri universal.De aceea n-ai unde sa te duci niciodata."(Cioran)
arinna spune:
Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi si noi sunt toate,
Ce e rau si ce e bine
Tu te-ntreaba si socoate
Nu spera si nu ai teama,
Ce e val, ca valul trece
De te-ndeamna, de te cheama,
Tu ramai la toate rece.
Brenda, pai te asteptam...N-as putea sa spun care imi este mai aproape,pentru Nichita am insa un sentiment special ca il inteleg foarte bine, desi pentru unii pare de neinteles...Are un mod de exprimare mai "pasional", pe cand Eminsecu e mai "astral"...Eu ma regasesc in amandoi, asa ca nu pot sa aleg...
Si nu uit sa-l mentionez pe Bacovia, nu vad nimic sinistru, mai zice si el de-un "mort" din cand in cand, da parca o face cu umor, mai uita si el de plictiseala si de locul unde nu se intampla nimic !!!
brendamitran spune:
Nush ce fuse pe forum azi,ca la toate mesajele imi zise sa mai astept,ca nu trecu un minut de la precedentul,dupa care le-am gasit,pe unde am postat,de cite doua ori.....in fine.....
Da,eminescu e mai "astral",mai dulceag,mai parfumat,mai adinc-romantat......insa.....de neegalat,e unic in felul lui...
Nichita e mai echilibrat,are stilul ala subtil,care place si ochiului si mintii....
Ci tu ramai in floare ca luna lui April,
Cu ochii mari si umezi,cu zambet de copil,
Din cat esti de copila sa-ntineresti mereu,
Si nu mai sti de mine,ca nu m-oi sti nici eu.
BRENDA
brendamitran spune:
Nush ce fuse pe forum azi,ca la toate mesajele imi zise sa mai astept,ca nu trecu un minut de la precedentul,dupa care le-am gasit,pe unde am postat,de cite doua ori.....in fine.....
Da,eminescu e mai "astral",mai dulceag,mai parfumat,mai adinc-romantat......insa.....de neegalat,e unic in felul lui...
Nichita e mai echilibrat,are stilul ala subtil,care place si ochiului si mintii....
Ci tu ramai in floare ca luna lui April,
Cu ochii mari si umezi,cu zambet de copil,
Din cat esti de copila sa-ntineresti mereu,
Si nu mai sti de mine,ca nu m-oi sti nici eu.
BRENDA
arinna spune:
Vai ce greu merge forumul...
Mie nu mi se pare nici unul din ei echilibrat...iar de Nichita multi se plang ca nu-l plac si nu-l inteleg...mie mi se pare pasional...dar pentru vremea lui,,,ca si Eminescu, dar in alte timpuri...iar pasionalii nu-s preaechilibrati...parerea mea, de Pisica de Cheshire