distrofia dentara la 1,7 ani???

baietelului meu de 1 an si 7 luni i-au aparut pe dintisori pete micute maronii. Imi poate spune cineva cat este de grav? Am inceput sa-i dau calciu si vitamine. Se poate remedia aceasta problema asa? Sau de ce este nevoie pentru a o rezolva??? Astept raspunsuri, sunt disperata! Pediatra mi-a spus azi la tel, cand am sunat-o ca poate fi distrofie dentara. Luni mergem la control, dar pana atunci.... cred ca o sa inebunesc!
Raspunsuri

Yasmine spune:
Daca au aparut petele pe dintzii din fatza de sus, shi daca pe interior petele sunt mai accentuate poate fi eventual baby bottle syndrom, adica carie cauzata de bauturi dulci administrate in biberon. Deci daca ii dai sucuri care contzin zaharuri, sau ceai indulcit cu miere, sau orice alta bautura dulce shi pe parcursul zilei el bea mereu din sticla, sau mai rau, noaptea, laptele de noapte e indulcit, sau ii dai formula noapte (care shi ea contzine zahar), sau ceai instant (contzine extrem de mult zahar), asta e cauza. Daca nu consuma micutzul tau toate astea, atunci petele ar putea fi din cauza unei distrofii, sau aplazii de smaltz dentar.
Tzine-ne la curent cu ce a zis pediatra, sau mai consulta un stomatolog.
>>Daruieshte lumii un zambet shi toata lumea itzi va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena shi Alexandru http://www.rhp.ro/Andreasn/




Yasmine spune:
quote:
Originally posted by Tonnia
Yasmine, si dextroza din ceai e la fel de periculoasa sau te referi doar la zahar?
Antonia
Shi dextroza, fara un periaj dentar corespunzator, care la varsta asha mica nu este posibil.
Deci pe cit posibil trebuie evitata.
Am sa incerc sa explic pe scurt cam ce se intampla. Gura nou-nascutului este sterila imediat dupa nashtere, deci nu exista in gura streptococi mutans, shi lactobacili (aceshtia sunt doar doi, cei mai relevantzi in etiologia cariei). Contaminarea se produce de obicei de la parintzi sau fratzi mai mari. Este absolut interzisa bagarea in gura de catre mama a suzetei, biberonului, linguritzei, pentru ca asha se produce contaminarea. Sa nu mai vorbesc de mestecarea mancarii de catre parinte pt. copil (am vazut asha ceva in urma cu citva timp la restaurant). Odata ce in guritza sunt aceste bacterii, dat fiind faptul ca nu se poate face un periaj adecvat, aceste bacterii se inmultzesc folosind ca substrat zaharuri.Acest lucru se intampla mai ales noaptea cind gura este mai mult inchisa, dar la copiii care beau mereu din biberon gura fiind mereu inchisa este acelashi lucru,m ai mult prin actul suptului biberonul este impins in spatele dintzilor superiori shi acolo incep leziunile carioase.
Deci in concluzie foarte important este ca copiii in afara de lapte shi apa, sau ceai neindulcit (in caz de boala, ca altfel nu-i vad sensul ceaiului) sa nu bea nimic altceva in sticla cu biberon, shi sa nu suga pe timp indelungat.
>>Daruieshte lumii un zambet shi toata lumea itzi va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena shi Alexandru http://www.rhp.ro/Andreasn/


Elle_seb spune:
multumesc pentru raspuns, Yasmine, am postat pe PM.
Lidia, sunt depuneri maronii pe dinti, ca niste punctulete, dar si pe interiorul dintilor. Medicul stomatolog la care am mers mi-a spus ca e de la bieron si ca dintii sunt compromisi, ca se vor reteza. Pentru mine raspunsul asta este total nesatisfacator, in sensul ca as fi vrut sa-mi dea un tratament care sa rezolve problema, sa nu se ajunga la distrugerea dintisorilor.
Dupa sarbatori voi cere si a second opinion, sa ma linistesc cumva....
Trebuie sa existe un tratament pt afectiunea asta a dintisorilor, doar ca trebuie sa gasesc si medicul care sa nu fie la fel de dezinteresat in a-si face meseria.


lidiadanaila spune:
Din pacate , daca diagnosticul este pus bine , adica , carie de biberon , nu exista tratament.Imi pare rau ca trebuie sa-ti dau vestea asta , sper totusi sa fie doar niste depuneri pe dintisori si sa nu fie carie de biberon . Multa sanatate si sarbatori fericite !


Elle_seb spune:
lidia, si ce tratament se poate aplica asa incat sa nu se distruga dintii? Multumesc.
