Mamici casnice (2)
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
impreuna spune:
Neatza fetele.
Ne-am trezit si noi in sfarsit, ca azi era randul socrilor sa se ocupe de Sara cand se trezeste, asa ca sambata ne permitem sa ne lungim la somn de voie
Dana, ai fost mai harnica, te-ai trezit de dimineata:)
Sa va spunca nici eu n-am apucat sa iau cadouri. Al meu sotz iubit a cam stat peste program la servici luna asta si eu am stat cuminte acasa sa il astept...
Aseara ne-am trezit si noi ca n-am fost la "targul de cadouri" la Expo Transilvania si ne-am grabit sa ajungem sa vedem ce e pe acolo. Am ajuns cu jumatate de ora inainte sa se inchida si nici n-am apucat sa vizitam toate standurile. Am plecat de acolo cu o fosta cumparata la repezeala, de care acum nu mai sunt foarte multumita
Azi probabil o vom lua de la capat, dar in alta parte, ca la Expo nu mi s-a parut ca avem de unde alege...
Va las, revin mai tarziu ca trebuie sa imi incep treburile de "gospodina":)
Alina, nici eu nu fac prajituri, n-am facut in viata mea, deci suntem surori:) Eu prefer muraturile, de ateva zile nu exista masa la mine fara varza murata. Ardeii iuti i-am terminat deja din stoc de la soacra-mea:P
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
impreuna spune:
Anculina am scris in acelasi timp:)
Felicitari ca te-ai implicat in actiunea pt orfelinat, mi-ar fi placut si mie daca eram in Bucuresti... Sa ne spui cum a fost.
Si distractie placuta la Predeal, fericitilor :)
diadaniela spune:
Helloooo!
Ce faceti?Stiti ca mai e putin si vine Mos Craciun?
Astazi las copilul la mama si ma duc cu sotul la cumparaturi.O sa cumparam si cadoul capritei de Mos Craciun.Maine mergem la Mac la ziua unui baietel si trebuie sa ii luam si lui un cadou si mai am si alte cadouri de cumparat.Vreau sa trec si prin Cora si ma ingrozesc de ce o sa fie acolo.Da' asta e ,asa e inainte de sarbatori.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
vladhana spune:
Salut fetelor! Vad ca sunteti f. ocupate:cadouri,curatenie,distractii...
Noi nu am reusit decat sa luam bradul,la cadouri nu ne-am putut decide.Mai avem cateva zile...Problema mea e ca nu stiu ce sa-i fac cadou sotului.Sunt atenta la tot ce spune,sa nu-mi scape nici o aluzie la ceea ce-si doreste,dar pana acum nimic.In afara de schimbarea masinii,ca aici nu-l pot ajuta cu nimic,iar el numai despre asta vorbeste.
Al meu print e la bunici pana maine la pranz,asa ca profit putin si mai colind si eu pe aici.Tare bine e cand se mai gandesc si bunicii la noi!
Mona_B spune:
Buna, mamici!
Vad ca sunteti toate din Romania,asa incat nu-mi prea gasesc locul printre voi, dar indraznesc.
Sunt mamica,deocamdata casnica, a unui baietel de 1 anisor si un pic, care a inceput de vreo luna etapa explorarilor intense prin casa, si...care ma lasa aproape fara vlaga la sfarsitul zilei. Deocamdata nu am nici un ajutor, dar pot sa ma laud ca fac fata cu succes obligatiilor de mamica si sotie.Nu iese totul perfect, dar ma declar multumita.Si sotul la fel.
Din primavara se va schimba situatia din moment ce voi reincepe sa lucrez, va veni o ruda apropiata din Romania sa stea cu Vlad cat voi fi eu la serviciu.Pana atunci, dar si dupa, mi-ar face placere sa discut cu voi,sa mai adun idei despre time management ca mie nu mi se pare prea usoara pozitia de casnica.
Cum spunea si Irina, nu prea mai ramane timp sa ne ocupam si de noi,ma refer la relaxare,eu una de-abia apuc sa mai arunc o privire prin ziare sa urmaresc cat de cat actualitatile de-aici,daramite sa mai citesc vreo carte.Incep sa-mi lipseasca anii de studentie cand ni se dadeau liste intregi de carti de citit pentru seminariile de literatura si era bataie pe ele la biblioteca universitatii.
Sper ca nu v-am zapacit prea tare, ma primiti in club?
Mona si Vlad-Andrei, 1 anisor+2 saptamani
impreuna spune:
Eu nu mai sunt ocupata, gata!
Cadouri am luat (in special pt mine:), curatenie am facut (probabil va tine pana maine cand incepe Sara sa se desfasoare:), mancaruri se ocupa socrela,... mai tre ceva?
Bradutul am vrut sa il impodobesc azi, dar am umboat toata ziua prin oras, iar cand am venit acasa am avut musafiri. Avem unul artificial pe care il pun la Sara in cmera, si pt camera noastra cumpar o coronita, doua, si le impodobesc pt ca vreau sa simt miros de brad.
Azi i-am cumparat la Sara ulei de catina pt cresterea imunitatii, farmacista mi-a zis ca e acelasi lucru cu echinaceea, dar e mai bine tolerat de pitici. De maine incerc sa ii dau, poate ii creste si pofta de mancare.
Mi-a propus sa ma uit la toate pozele cu puiutii vostrii (care le aveti pe aici), ca pana acum m-am uitat doar "printre randuri", da vreau sa savurez
impreuna spune:
Mona_B welcome!
M-as bucura sa te simti bine intre noi pentru ca esti de-a noastra, casnica cu acte in regula, indiferent de zona geografica
Chiar ar fi interesant sa ne povestesti cum este privit acest statut de "casnica" pe acolo.
In ce data este nascut Vladut? Pentru ca are aceeasi varsta ca si Sara (ea e din 25 nov 2004). Si exact prin perioada pe care o descri tu trecem si noi acum... Deci chiar avem ce povesti :)
mirela alina spune:
Doamne ce agitatie este pe aici.Am avut de citit nu gluma.Scuze pentru absenta dar am fost plecati la bunici la munte.
Ma bucur sa vad ca va prgatiti pentru sarbatori.
Ce cadouri ati luat pentru pitici, soti...vreau si eu sugestii.
Va pupam.
Bine ai venit MONA_B,esti de-a noastra.
mamica lui Mateut 11.03.2003
Anculina spune:
Buna fetelor!
Mona, bineinteles ca esti binevenita! Aici suntem super-mamici primitoare , destepte si frumoase!!!!
Fetelor, am venit de la orfelinat, a fost absolut minunat! Dar nu mai am energie sa scriu, ca ai mei ( Maria si tati )deja dorm...am scris putin la generale la " copii tristi " ( ceva de genul asta, subiect initiat de buggy)...
Maine dimineata plecam la Predeal si apoi intr-o scurta vizita la ai mei in Brasov si apoi parandarat acasuca ca tati...mai are 1 saptamana de munca si ...mami...luni...mai trage un puiut de somn odata cu Maria la pranz......Ce sa-i faci ? Avantajele si dezavantajele vietii de casnica...
Fetelor, noi inca nu am inceput alergatura dupa cumparaturi, dar ma gandesc cu groaza, fiindca au fost zilele astea fetele la cumparaturi dupa aparaturile cu care s-a dotat orfelinatul ( tv, dvd, combina audio, etc )in hipermarketuri si era...efectiv...omor!!! ne gandeam sa ne ducem noaptea, ca au program special, dar ce facem cu asta mica, tot caut o solutie, ca noi n-avem ajutor...
Mai vorbim!
Pupici.
Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !
Mona_B spune:
Flavia, Vladut e nascut pe 5 decembrie. Inca nu paseste decat sprijinindu-se de diverse obiecte din jur, e foarte interesat sa descopere cat mai multe.Sunt mai mereu cu ochii pe el. Insa ma cam necajesc ca face destul de des mofturi la papa. In loc sa-si tripleze la un an greutatea de la nastere are mai putin cu 600 gr.Pediatrul zice ca arata perfectDar noi parintii stam ca pe ace inaintea fiecarei mese: o zi papa bine, doua nu, alte doua da,urmatoarea nu si tot asa. Are 82 cm inaltime si ar trebui sa cantareasca mai mult. E drept ca nici nu are cu cine semana rotunjor.
Din cate stiu eu statutul de casnica e mai putin intalnit aici, de aceea canadiencele nu se prea grabesc sa aiba copii. Dar sunt mamici ce prefera sa stea acasa pana implinesc copiii varsta gradinitei, pentru ca daca nu au un venit bunicel in casa nu merita sa-si dea copilu la cresa (daycare)prea devreme. Majoritatea emigrantilor isi cheama periodic cate o ruda apropiata din tara de origine in vizita, si aceasta are grija de copil cat timp mama lucreaza.Cheltuielile in acest caz sunt mai mici decat plata unui daycare.
Insa e mai greu sa fii casnica aici ca emigranta pentru ca nu ai viata sociala, toata ziua casa si copii, incepe sa te oboseasca rutina asta.
Nu e usor cu copilasi, fiecare se descurca cum poate.Ce bine ca voi va mai puteti intalni in vizite, noroc ca am o vecina romanca mamica unei fetite de 4 ani si ne mai intalnim din cand in cand, ca ea e ocupata ziua cu pregatirea examenelor de echivalare studii medicina, eu cu ale mele si asa abia apucam sa ne vedem.