E nevoie de acordul tatalui pentru emigrare?

E nevoie de acordul tatalui pentru emigrare? | Autor: mutti

Link direct la acest mesaj

Am tot citit mesajele voastre in ale emigrarii... Am si eu o intrebare - care e decisiva inainte de a gandi mai departe la emigrare. Sunt divortata, am o fetita si in cazul emigrarii am nevoie de acordul tatalui ei? - prin sentinta de divort Anamaria este incredintata mie spre crestere si educare si in momentul de fata este inclusa pe pasaportul meu.

Mi-ar fi de folos orice recomandare - catre alte site-uri sau formum-uri.

Sfarsit de saptamana frumos tuturor,
Corina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

Lege nr. 272/2004 din 21/06/2004
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 557 din 23/06/2004
privind protectia si promovarea drepturilor copilului

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?nr=272&an=2004

Iata textul alineatului 2 al art.18 din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului:

"(2) Deplasarea copiilor în țară și străinatate se realizează cu înștiințarea și acordul ambilor părinți; orice neînțelegeri între părinți cu privire la exprimarea acestui acord se soluționează de către instanța judecătorească."
Potrivit art 4 din aceeasi lege, "a) copil = persoană care nu a împlinit vârsta de 18 ani și nu a dobândit capacitatea deplină de exercițiu, în condițiile legii;".

www.romania-italia.net

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Corina, ma intereseaza si pe mine problema asta. Eu am aflat ca legea s-a schimbat. Cauta cu google legea 248/2005 si citeste la art. 30, litera c, unde scrie foarte clar ca minorul poate calatori in strainatate cu parintele caruia i-a fost incredintat in urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila, fara acordul celuilalt parinte. Bineinteles ca aceasta hotarare trebuie legalizata si para-legalizata, n-am prea inteles exact unde si cum. legea intra in vigoare in februarie 2006.
Mai citeste si aici.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56865

Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Tot eu. Ma gandesc ca una e sa calatoresti cu copilul in strainatate, intr-o excursie, sa zicem si alta e sa te stabilesti acolo. S-ar putea ca autoritatile tarii respective sa solicite acordul tatalui.

Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mutti spune:

Va multumesc mult. M-am pus deja sa caut legile si le studiez. Cred apoi ca nu ar strica sa iau legatura cu avocata de la divort...

Multa sanatate tuturor,
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Depinde de tara unde vrei sa emigrezi. Kuki are dreptate, unii cer aceasta declaratie notarizata a celuilalt parinte.

Vezi si:

www.paginaloteristilor.ro/forum/index.php?sid=f9d5e835f6005bf76e74bdae68ce4991" target="_blank">http://www.paginaloteristilor.ro/forum/index.php?sid=f9d5e835f6005bf76e74bdae68ce4991

Bafta!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput